-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tutivesztes
tag
Uraim könyörüljenek!
Erre mondjanak nekem valamit... -
Salvador20
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1498 üzenetére
Fontold meg a vételét, vigyázz, komoly függőséget okoz már 2. hallásra is!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Salvador20 #1497 üzenetére
Nincs. Nálam a Darts-tábláé a falfelület.
Rég volt már, hogy én plakátot raktam a falamra... Akkoriban még az F50-es volt a legjobb Ferrari...
Sajna a kari nem az enyém, csak kipróbálom.
-
Salvador20
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1489 üzenetére
azért bármennyire jó hangkártya, nem tenném ki a plakátjait a falra otthon
az már nagyon kocka (tudom,hogy nálad nincs kirakva,legalábbis remélem
)
-
Salvador20
őstag
válasz
úgy nézem állandóan egyfelé jár az izlésünk...először Thermaright, most meg neked is lett egy essenced
Én nagyon elégedett vagyok vele
-
tigipuf
senior tag
válasz
Ha olyan szépen is szól,mint ahogyan kinéz,akkor nem lesz rá panaszod szerintem!
-
CséZé
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1486 üzenetére
jöhet
-
Tutivesztes
tag
Sziasztok...
Rátok bíznám hogy mire legyen igényem
Az biztos hogy xonar, de lehet hogy nekem elég a Ds, nem kell a D1 vagy Dx. Leginkább zenét hallgatok rajta, sztereo hangfalakon (gigaworks T20), és videókat, esetleg néha egy-két játékot "hallgatnék" rajta... A konfigom a nevem alatt, mit ajánlotok? Elég nekem így a Ds?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #1484 üzenetére
Hát ennyi pénzért, már ez a minimum.
-
TESCO-Zsömle
titán
Hi all!
Most került a gépbe próbára egy Essence STX. Direktbe hajtok róla egy Sennheiser HD430-ast és a füleim közel állnak az orgazmushoz az alaplapi hangkari után.
-
tigipuf
senior tag
válasz
kopidoo #1481 üzenetére
És azt ,hogy kell,mert a kártya SPDFouton csak PCM,vagy dolby digital live-t tud,nincs infóban aDTS
,én úgy tudom az is fizetős licenszes dolog mint a dolby cuccok,vagy nem?
giga lapom is tudja DTS-t,de kizárt ,hogy a legolcsóbb deszkák is is simán alapból tudnák(szvsz)Vagy te arra gondolsz,hogy a HM erősítő meg tudja oldani?Persze úgy működik,de én arra vagyok kíváncsi hogy a D1 DAC-ja rávehető-e vajon,mivel mint amint már többször utaltam rá az olcsóbb DS kari papír szerint igen.
"A DTS, vagyis Digital Theatre System ugyanazt az 5.1-es hangszóró konfigurációt használja, mint a Dolby Digital, viszont háromszor nagyobb területet igényel a tárolása, ezáltal a minősége is sokkal jobb. Sajnos azonban a filmiparban egyelőre langyos fogadtatásra talált a DTS, ugyanis a legtöbb filmben felesleges az alkalmazása: minőségi fölénye minimális (alig észrevehető) a moziban. Nem szabad azonban eltemetni a DTS-t, hiszen profi többcsatornás hangrögzítésre (pl. koncertfelvétel) a Dolby Digital általában alkalmatlan, ilyenkor a DTS fölénye erőteljesen jelentkezik." -
Vasinger!
nagyúr
Ma leülök zenét hallgatni és gondoltam meghallgatok pár DTS minőségű számot. Hát az egészből csak egy nagy sercegés lett. Én azt hittem, hogy legalább megszólal, de azt se. Az alaplai karival, úgy emléxem ment.
Hogyan hallgathatnám meg ezen is?
-
Lajkó
őstag
válasz
Salvador20 #1477 üzenetére
Értelek, és köszömön!
Most egy Augigy 2 NX-em van (még egy napig), ami eléggé poc.-gényes! Játék alatt 15-30%, movie alatt (hd,dvd) külső kodekkel pedig (pl. ac3) határ a csillagos ég!
Eax-ot be sem mertem kapcsolni! -
Salvador20
őstag
válasz
Salvador20 #1476 üzenetére
hú basszus tévedtem, az előlapira nincs dugva semmi....szégyen....
-
Salvador20
őstag
válasz
Morden24 #1475 üzenetére
Creative visszahúzódhat hangfalakat gyártani...A Fatal1ty champ is már csak a xonar mintájára rukkolt elő EMI pajzsal ( persze nem ez az egyetlen újítása, de azt nagyjából lesz*rom, mert hiánytalannak érzem az asust)
Viszont ma reggel néztem, hogy mostmár 100%-os a hangkari kihasználtsága: A füles és a mic a 2 db nagyban, (az rca-n a z-2300), az optikain pedig a sharkoon, faxán néz ki. A z-2300 az hétfőn érkezik meg Deutschland-ból. Majd akkor rakok föl képeket
Szerk.: most, hogy mondod rég láttam az EAX emblémát játéknál
, talán az alap stalkernél, de nem esküszöm meg rá
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1465 üzenetére
Normális játékoknál meg szerencsére szoftveres sem kell
Ahogy elnézem, egyre kevesebben lesznek azok, ahová musthave az EAX -
Lajkó
őstag
Keresgéltem, és rájöttem magamtól is, hogy ilyen portékával nem rukkoltak elő!
Az Asus Xonar U1-ről mi a véleményetek?
Szintén arra lennék kíváncsi hogy ennek van-e processzorszükséglete a számításokhoz, vagy megoldja a saját erejéből? Multiplayer miatt érdekelne!szerk: még annyi lenne, hogy szerintetek ez a mod miről szól?
-
mikrofon
veterán
Szervusztok!
Először is bocs attól, aki kétszer olvassa, de most leltem rá erre a topikra és itt nagyobb a forgalom. Gondolom így a tapasztalat is. Ezért felvetem a problémámat és felteszem a kérdéseimet is.
Előre is, köszi, hogy elolvassátok és próbáltok segíteni.Néhány napja használok ASUS Xonar DX kártyát. Minőségével elégedett vagyok.
Azonban felmerült egy problémám. Mikor zenét hallgatok szépen szól, jól beállítva. Közben dolgozok a gépen (net, Word, Excel, aCAD) és bizonyos időközönként elállítódik a hang, tehát, hogy meg szűnik a hang a mélynyomóból, Ezen úgy tudok segíteni, ha megnyitom Xonar DX Audio Center és ott a MAIN ablakban az audio channel-t át állítom 2 channels-től különbözőre, majd vissza 2 channel-re akkor újra jó egy ideig. Ez rendszeresen ismétlődik.
Ennek kiküszöbölésére, ha jól tudom a Creative drivernél volt/van egy olyan, hogy szinkronizálja a beállítást az operációs rendszerrel, és ha ez nincs be pipálva, akkor megoldódik....
Valakinek van ötlete, javaslata, esetleg találkozott ilyen problémával?
Ja és Windows 7-et (64bit) használok és Csak az ASUS honlapjáról letölthető Xonar DX WIN7 Driver (For Windows 7 RTM, 32/64bit) 7.12.8.1775 verziójú drivert telepítettem.
Valaki használja Win7 alatt? Milyen driverrel?
Illetve valakinek van infója, tapasztalata a Linux-os kompabilitásról?Üdv!
-
tigipuf
senior tag
válasz
Vasinger! #1471 üzenetére
passz!
nem tudom hülye vagyok hozzá mondtam,most speciel csak azért jutott eszembe,mert meg akartam hallgatni ákos koncert dvd-jét ,DTS-ben is ,milyen lehet a hangzás,amúgy én 90%-ban sima sztereó kimeneten használom zenére a karit. Szerintem 2.1-ben nem nagyon volna észrevehető,mivel nincsennek háttérsugárzók meg nincs center,így nem tudod az arra kikevert hangokat élvezni,mert úgyis a frontokon szól minden,ja meg a sub-on.
-
Lajkó
őstag
Sziasztok!
Lenne egy problémám! Tudtok nekem javasolni játékhoz ExpressCard csatolású hangkarit ajánlani? Valami rendes hangprocesszorral ellátottra gondolok, ami nem terheli a noti processzorát játék illetve dvd és hd filmek lejátszása közben. -
tigipuf
senior tag
válasz
Vasinger! #1468 üzenetére
Azt szeretném megtudni
,van egy-kettő zeném dts-ben,meg filmem is amin van dolby,meg dts hangsáv is,szeretném meghallgatni,csak ennyi
.Van egy demó dvd,amin DTS-ben és DOLBY-ban is megtudsz nézni filmrészleteket,és házimozi erősítőn hallgatva vannak egészen hallható különbségek,amúgy hülye vagyok hozzá,tényleg csak érdekelne,hogy szól(mivel a DS tudja)
-
tigipuf
senior tag
hali!
Nem tudtok valami buherált drivert d1-re amivel DTS-t is tudna? -
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1463 üzenetére
Gondolom azért nem volt eddig ez a hiba, mert az eddigi drivernél nem működött 32bites appok alatt a GX, azaz az EAX-emuláció.
Ergo ez lehet akár a driver, akár a Shift hibája is. -
Salvador20
őstag
na egy olyan hibát jelentenék,ami eddig nem volt.
NFS: Shiftben ha be van kapcsolva a GX mód (tehát a feladatkezelőben mindenképpen megy, csak a centerben van bekapcsolva ill. ki) akkor néha kidob a játékból, (nfs hibás művelet blabla) és beakad a hang, olyan mintha a fatboy slim egyik zenéjét hallanám
Ha kivan kapcsolva, akkor egy óráig játszottam és nem jelentkezett a probléma -
Morden24
nagyúr
válasz
Vasinger! #1459 üzenetére
Mostanra sikerült felraknom és megnéznem (Xonar STX jó kis Win7 x64 Enterprise trial RTM-el).
Eddig semmi különös, most gond nélkül megy a MsMgr.exe meg a HsMgr64.exe is. Úgy tűnik, megoldották a problémájukat. Majd szépen kiderül használat közben, hogy bugzik-e a driver vagy van-e egyéb baja, de egyelőre úgy tűnik, hogy rendben van minden.
-
Vasinger!
nagyúr
Befosok. Amikor még a hsz.t- írtam, nem volt fent, de a te linked nézésekor már fent volt.
Nekem úgy néz ki kicsit megkésve rakták fel, de sebaj.
És az, hogy beta mit jelent? Tele van buggal? Az előzőnél csak jobb? Valaki írhatna véleményt, mert akkor visszarakom a W7-et jövő 7végén.
-
Morden24
nagyúr
Na mifene. Asus összekapta magát.
Nemsokára meg is nézem, mi a helyzet az új driverrel
-
bzoley
veterán
válasz
Salvador20 #1450 üzenetére
Az a 2.5, aminek a nevébõl most csak a D-re emlékszem, mindegyiknél frissül.
-
hossszú
őstag
Win7 64bit drivert honnan lehet most leszedni?
-
Salvador20
őstag
jól tudod, a ds pedig úgy sejtem pont, hogy a dx/d1-nél újabb kategória, pl már 2.5-ös az EAX emuláció. Meg pl olyan mint az én essencem, hogy cserélhetők rajta az opamp-k. hirtelen nem látok több külömbséget
Szerk: Szerintem ebben az esetben az "S" nem a small-t akarja jelölni, hanem a supertMegvan, annyiból van butítva, hogy csak dts kódolás van benne pénzspórolás miatt
-
smkb
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, hogy mi a tényleges hallható érezhető különbség a Xonar DS, D1, DX között? Gondolom a két utóbbi csak a PCIE vs PCI csatolófelületben tér el, de a DS miben van butítva? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1446 üzenetére
Na igen...
-
Newlocal
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Valamiért nem akar működni a Xonar DX-em és a Genius 5.1 HF. Kábelek a helyén, minden rendesen összrakva. A két fronton kívül semmi se szól
Mind a driverben mind windowsban átállítottam 5.1-re.
Mi lehet a gond? A legujabb beta driver van fent, az Asus honlapjáról tölöttem le.Köszi a segítséget előre is.
-
footy
addikt
válasz
killer1203 #1442 üzenetére
Ilyen teszt szerintem nincs, ez olyan mintha egy suzukit hasonlítanál egy lexushoz. Egyszerűen nem egy kategória és most nem fikázom a suzkuit(nekem is az van), mert a maga kategórájában elmegy, de a lexus teljesen más...
Xonar vs X-Fi tesztet viszont rengeteget találsz... -
killer1203
senior tag
Valami teszt van a Xonarról hogy mennyivel jobb mint egy alaplapi hangkártya?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
killer1203 #1438 üzenetére
Szerintem nincs az sem kizárva. Már igazán ideje van.
-
Vasinger!
nagyúr
Hoppá!!!
Nincs fent az Asus honlapján W7 driver, beta se! Még a menüpontot is kitörölték. Valamira készülnek, vagy feladták?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
killer1203 #1428 üzenetére
Miután felraktad a drivert, le kell tiltani az automatikusan induló folyamatokból a HsMgr és a HsMgr64.exe-t. Aztán restartolni, ezután működni fog. Amíg nem fog kijönni RTM driver, ezt így kell hagyni.
-
jilian
addikt
válasz
Salvador20 #1426 üzenetére
Semmi gond, vettem a lapot.(már az elöbb is)
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
killer1203 #1423 üzenetére
Nincs mit. Azért egy ilyen felső kategóriás kártyán, ha nem lenne ilyen csatlakozó elég érdekes lenne.
Ha esetleg W7-ed van, akkor arra készülj fel, hogy nem lesz egyszerű.
-
jilian
addikt
válasz
Salvador20 #1417 üzenetére
csak 1 senki...
Vmit nagyon el(be)néztem.
sorrybzoley a 1399-es HSZ-t néztem el.
Ne hari emberek.
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a laptopomhoz egy külső hangkártyát venni, nagy vonalakban egy X-Fi Surround 5.1 vagy egy Asus Xonar U1 között kéne döntenem.
(ill. van egy Audigy2 ZS notebook) pcmcia kártya ami talán jobban tetszene, de én úgy értelmezem, h vista alatt nincs 5.1es DD)A kérdés, h ezek a cuccok mennyire mennek megfelelő software nélkül? Pontosabban a natív win driverrel mire képesek? Ha a filmek Dolby Digital 5.1es vagy a DTS hangsávját akarom optikai kábelen keresztül továbbítani egy erősítőbe, akkor kell, h külön soft legyen a rendszeren vagy ezek a dolgok mennek automatikusan?
Egy creativval anno befürödtem vista alatt, mert egyszerűen semmiféle támogatás nem volt hozzá, így ha ezeket a dolgokat szoftveresen vezérlik, akkor inkább asus-t veszek, de ha maguktól is tudják, akkor lehet, h inkább a creative-ot választom.
-
bzoley
veterán
válasz
Salvador20 #1418 üzenetére
Ez sem most volt
Amúgy igen, hwID átír, és mehet is.
Még mindig nem értem, miért nem engedik default az összes kártyához használni a drivereket. -
Salvador20
őstag
meg is van HSZ_308
-
jilian
addikt
Hol találom pontosabban azt a D2X -es 1775 -ös beta win 7-es drivert??
Linket ha lehetne, az a service/support-os téma nem akar müxeni
THX
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
killer1203 #1411 üzenetére
Szóval. Van a hangkártyán előlapra előrevezetési csatlakozó pont. Nekem le van tiltva az alaplapi hangkari és a hang, előre van vezetve az Xonarról és tökéletesen müxik.
A használitájában fogod látni hova kell kötni.Mindenféleképp szebben fog szólni, mint az alaplapi, ez nem kérdés.
-
killer1203
senior tag
Hamarosan vásárolnék egy ASUS Xonar D1 -et, de lenne előtte egy kérdésem, gép elejére kivan vezetve egy hangszoró és egy mikrofon csatlakozó amit az alaplapra kell rádugni, Ha kicserélem a hangkártyát és letiltom az alaplapit akkor az előlapi kimenetek kábelét ugyan oda az alaplapra kell rádugni? Mert a hangkártyán nemláttam ilyen csatlakozót.
Ozaki WR 450-es hangrendszerem van, jobban szólna mint alaplapi hangkártyával ?
-
footy
addikt
Tudja valaki melyik Vista-s driver működőképes Win7 RTM alatt?
-
jilian
addikt
válasz
SirRasor #1405 üzenetére
Én is mit szívtam ezzel!
Nem hittem el, mindent felpakoltam...aztán amikor legközelebb bekapcsolom,
És miért is ne akkor történjen vmi amikor mutatni akarsz vkinek vmit...és jön a duma, milyen szar, ennyit beleöltél aztán nem jo!
Nehezen de én is rájöttem a driver a hibás...Móci
Én ugy emlékszem nekem még a Vistás is szarakodott..
Salvador20
-
Móci
addikt
Vista driverrel menni fog az, nekem is úgy működik kifogástalanul.
-
bozont
veterán
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Az miért van, hogy Win7 X64 RTM-re nem megy fel az Asus honlapról leszedett hozzá való béta driver? Felrakom, és ahogy indítanék programot, olyan..hogyismondjam..nem indulnak el a programok, még a jegyzettömb se. Hang az van, de semmi se működik. Leszedem a drivert és minden megint jó.
Egyedül egy driverrel működik most. Az eredeti CD-jét betettem (szerintem win7-et se támogat, nemhogy 64 biteset
), nem kérdez semmit, feltelepít valamit, restart, és van hang.
Ráadásul úgy van hang, hogy az Audio Centerben külön be tudom kapcsolni a 7.1-es Virtual Speakert, amitől eszméletlen jól hangzik. XP alatt ezt nem lehet, mert ez már magától aktiválja a Dolby Digital Speakerts, amitől kifejezetten fos lesz a hangzás. Ha a MUSIC presetet használom, akkor is aktiválja a Dolbi Digital Speakerst meg a Dolby Pro Logic IIx-et, amitől megintcsak irdatlan fos lesz a hang, teljesen máshogy szól, mint normális esetben. Pár számnál nincs nagy különbség, de pölö: black metálnál kifejezetten csőhangzás megy rá. Vagy ez lehet a driver hibája?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest