- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
ASUS hangkártyák
A topik összefoglalójában általános információkat és beállítási útmutatót találsz az ASUS hangkártyáihoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Gazdát keres egy Asus Xonar Essence STX kari, ha valakit esetleg érdekelne, akkor ne habozzon rámszórni egy privátot. A kártya 2011. júniusig garanciális
-
Morden24
nagyúr
Új driverek jelentek meg az Asus Support site-ján.
Lehet menni és frissíteni
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1465 üzenetére
Normális játékoknál meg szerencsére szoftveres sem kell
Ahogy elnézem, egyre kevesebben lesznek azok, ahová musthave az EAX -
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1463 üzenetére
Gondolom azért nem volt eddig ez a hiba, mert az eddigi drivernél nem működött 32bites appok alatt a GX, azaz az EAX-emuláció.
Ergo ez lehet akár a driver, akár a Shift hibája is. -
Morden24
nagyúr
válasz
Vasinger! #1459 üzenetére
Mostanra sikerült felraknom és megnéznem (Xonar STX jó kis Win7 x64 Enterprise trial RTM-el).
Eddig semmi különös, most gond nélkül megy a MsMgr.exe meg a HsMgr64.exe is. Úgy tűnik, megoldották a problémájukat. Majd szépen kiderül használat közben, hogy bugzik-e a driver vagy van-e egyéb baja, de egyelőre úgy tűnik, hogy rendben van minden.
-
Morden24
nagyúr
Na mifene. Asus összekapta magát.
Nemsokára meg is nézem, mi a helyzet az új driverrel
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1446 üzenetére
Na igen...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Vasinger! #1396 üzenetére
Az alfa az korábbi, mint a beta, tehát alpha = pre-beta
A lényeg a lényegben, hogy oda már van RTM driver, míg nekünk csak olyan van, ami nem működik RTM driveren
Amúgy a félreértések elkerülése végett: most nem köpködöm az ST-tulajokat, csak elképzelésem nincsen, hogy miért nincsen DX vagy D2X meg D1 driver - ezek a kártyák a leggyakoribbak.Én meg Salvador20 meg ugye azért háborodhatnánk fel, mert a prémiumkategóriás kártyánkra még mindig kakkantanak
- bár ez utóbbi sokkal lényegtelenebb és érthetőbb, mint a "populár" kártyáik drivertelensége...
-
Morden24
nagyúr
válasz
Vasinger! #1394 üzenetére
Már ST-hez van, szóval nem egyszerre jön...
Üszi van, de csak notikra és monitorokra. Pont leszarják a hangkártyádat. Meg aztán a magyar csávóka itt kb. annyit tud a dologról, hogy weniccdán, tehát mint mi
Annál már egyszerűbb, ha emailt írsz nekik, amire a válasz szintén weniccdán leszFórumokon meg felesleges Asusékat terrorizálni, arra teljesen immunisak. Egyébként most már ki kell, hogy jöjjön ez a nyavalya. Bár igazság szerint ha már eddig elhúzták (~2 hónapja tudnak a problémáról), akkor akár elszüttyöghetnek okt. 22-ig is
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1386 üzenetére
Nem csak nektek... eléggé élvezném, ha végre összerittyentenének egy STX drivert is. Főleg, hogy ST-re már 3 napja van.
-
Morden24
nagyúr
válasz
C s a b i #1235 üzenetére
Szerintem semmi kavar nincsen. Az Asus honlapján egyetlen egy Win7x64-re vonatkozó drivert látok D2X-hez, a 8.17.71-es betát.
Sanszos, hogy neked is ki kell majd kapcsolnod a process-ek közül a MsMgr.exe-t (a 64-eset ne!), ha lesznek pl. programindulási problémáid, akkor ezzel érdemes kezdeni. -
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1191 üzenetére
Próbáld meg másik pci-e slotba dugni, ha tudod.
Akár 16x-os sínbe is mehet, nem lesz baja. Nekem is abban vanhát a jobbaknak
Felháborítóan jó a hangja. Mondjuk most jelenleg csak az optikát használom házimozin, mert AKG füles beszerzés alatt
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #1188 üzenetére
Próbáld meg a Win beállítások közöt átrakni a Recording-ot, vagy az Audio Center-ben némítani a bejövő jeleket.
Ahogy sejtem, itt a PH!-n mi vagyunk a két Essence-es
Nekem amúgy eddig ilyen gondom nem volt. -
Morden24
nagyúr
Sziasztok!
Aki végleges Win7-et használ, azoktól kérdezném: született valami megoldás a Xonar driverek által okozott anomáliákra?
Nemrég pakoltam fel a 90 napos licenc-es Enterprise-t kipróbálás céljából, és a Xonar driver installja után a 32bites IE egyszerűen nem indul el.
Ez nem feltétlenül a világ vége (bár adott esetben kurva kellemetlen lehet), de tartok tőle, hogy lesz itt még egyéb is.Szóval van valami workaround ezekre a problémákra?
szerk.: Pontosítok, 32bites appok közül minimum kettő (IE és WMP) nem indul, ellenben ha kilövöm a process-ek közül a HsMgr.exe-t, akkor észhez tér.
Ha jól tudom, ez a process a kártya GX módjához kell, tehát a 32-es appok alatti EAX emulációhoz. Na most ha csak ennyi, akkor anélkül tudok élni, mivel eddig sem használtam egyetlen egyszer sem az EAX-et. -
Morden24
nagyúr
válasz
tigipuf #1087 üzenetére
Egyszerűen nem számolnak már hangkártyával a gyártók, vagy nem tudom.
Nekem speciel egy pci-e16-os sínben van a kártya, így kellően messze a meleg vga-tól, ellenben nincsen a légáram útjában.
Az előző alaplapomon a vga vagy 15-20 fokkal volt melegebb, mert az intelligens tervezők az egyetlen 16-os pci-e sín alá rakták a 2 pci-e1-eset, amiből egy a dual slot vga hűtő miatt kilőve, a másodikba belerakva meg konkrétan elfedte a vga ventilátorát, pár mm volt a két felület között.
A fenti pci-e sínbe meg nem ment bele, mert ha nem is akadna bele a csipszet hűtőbordájába, akkor ütközne a cpu-hoz közelebb eső memóriamodulokkal. Zsenik
-
Morden24
nagyúr
Ez is igaz.
A fenti slot már csak azért sem előnyös, mert a legtöbb esetben lazán végigér a kártya, és ha 4 ram-modul van bedugva, akkor valaki nem fog elférni.
Na meg van olyan alaplap is, ahol a southbridge hűtése simán lekorlátozza a felső PCI-E slotba dugható kártyák méretét.Meg amúgy is, pont a vga fölött nem szerencsés. Meleg van ott.
-
Morden24
nagyúr
Ha lesz időm, majd kipróbálom egyéb alkalmazásokban, játékokban is, tegnap csak a multimédiáig jutottam el (mondjuk nekem 80%-ban amúgy is ez a lényeges).
Ha találok valami hibát, akkor majd beírom ide (a centeres hiba tényleg kicsit zavaró, de nem a világvége, ezzel akár együtt is tudok élni, bár valszeg kipróbálom este az Essence drivert is.)
-
Morden24
nagyúr
Poén, de úgy tűnik, bevált a módszered
Felraktam a 1757-es HDAV Deluxe-os drivert, és nincsen probléma, minden működik, nincsen pukkangatás, nem késik a hang, semmi gond (kipróbáltam, dvd & br korongról, mkv meg egy divx vinyóról)... érdekes ez. Lehet, majd megpróbálkozom az Essence driverrel is, most egyelőre elvagyok ezzel, lényeg, hogy ismerem a módszert
Személy szerint nagyon nem komálom az MPC-t, ellenben bármilyen meglepő (
) a WMP-t szeretem. A WinDVD meg a BR+HDDVD lejátszáshoz kellett (választhattam volna még a Cyberlink lejátszót, de valahogy nagyon nem szeretem a Powerdvd-t, árban meg egálban voltak). Na mindegy, lényeg, hogy elvileg minden megy. Még egyszer hálálkodás meg egyebek
-
Morden24
nagyúr
Lehet bepróbálkozom a dologgal, sok veszítenivalóm nincsen
(Ja, még ami érdekesség, hogy a 1747-esnél késett a hang. Tapasztaltam Blu-ray lejátszásnál, DVD-nél is, és ez kapásból két program, tehát nem lehet a WMP-re vagy a WinDVD-re külön-külön ráfogni... ráadásul nem hallucináltam, jól érzékelhetően csúszás volt. Ugyanez a 1731-el nincsen.)
-
Morden24
nagyúr
Asus fórumot néztem már párszor (lassan egy éves a kártyám), sosem találtam semmi erre vonatkozót. Azt is el tudom képzelni (sőt, valószínűsíteni), hogy a későbbi driverekben van valami, ami valamiféle összeférhetetlenséget okoz.
Igazából nem is lenne ezzel annyira nagy bajom, mert működik a driver, és gondom nincsen, de azért 1. bosszant a dolog 2. ha valami miatt egyszer kényszerülök drivercserére, akkor nem a gari lejárta után szeretnék bámulni, mint az ökör, mégiscsak egy 40K-s kártya.
Amúgy abból az apropóból merült fel bennem az utánajárás, hogy felraktam a WinDVD9-et (BR & HDDVD lejátszás céljából), és nem ismerte fel a hangkártyát, de driver-újratelepítés miatt ment minden rendesen. Így gondoltam elkezdek próbálkozni, aztán végül megint a 1731-nél kötöttem ki, csak közben a pattogás felhúzott, és gondoltam megkérdezem itt is
-
Morden24
nagyúr
Éppen lehet, mert a táp a kezdetektől ugyanaz, de akkor még mindig fennmarad, hogy a 1731-es driverrel miért nincsen gond, az utána következő kettővel meg miért van...
Pedig reméltem, hogy ez valami ismert dolog, és csak én vagyok/voltam balfék, de ahogy látom annyira nem egyértelmű a dolog. Sajnálnám visszavinni a kártyát és szívni heteket a hipersebességű gariztatás miatt, de előfordulhat, hogy ez lesz a vége.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #504 üzenetére
Jacken nem igazán van lehetőségem megnézni jelenleg, ellenben optikain csinálja, csinálta a kezdetektől.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #502 üzenetére
Nem csak Win7 beta, hanem Vista alatt is csinálta, és nem egy driverrel, hanem a kint lévő 4 közül a kettő utóbbival (az elsőt nem próbáltam soha).
És a pattogás nem leállításnál vagy áram alá helyezésnél van, hanem működés közben. Hogy példát írjak: töltesz netről egy file-t, és amikor végez, van egy pittyenés, amivel a Win tudatja, hogy vége a letöltésnek. Na, utána kapásból két pattanás a mélynyomóból. Megnézek egy filmet, amikor kilépek a médialejátszóból, újfent pattanás. Felugrik az UAC, a figyelmeztető pittyenés után megint. Win indítóhang, Win leállítóhang, Outlook új üzenet értesítő, új hardver érzékelése etébé estébé estébé. Tehát bármilyen hang után a mélynyomó dübög kettőt.
-
Morden24
nagyúr
Kis segítség Xonar szakiktól, ha lehet
Szóval, egy Xonar D2X kártyát használok, jóideig x64-es Vista, most pedig x64-es Win7beta1 alatt, optikai kimeneten egy 5.1-es házimozi erősítőjére kötve.
A probléma az, hogy a 1731-RC01 driver kivételével mindegyik másikkal fennáll egy számomra érthetetlen, ellenben rohadt idegesítő probléma, mégpedig az, hogy bármilyen hang lejátszása után (tehát lehet egy BR film, de elég egy windows-os csipogás) kettőt "pattan" a sub (hasonlóképpen a hangteszt mélynyomó részéhez).
Tulajdonképpen elvagyok én a 1731-essel, de bosszant a hiba, érdekelne, hogy mi az oka. Két alaplapot is megélt a kari, volt már több slotban, mindig ugyanaz a helyzet. Számomra érthetetlen.
Köszönöm előre is az ötleteket!
-
Morden24
nagyúr
Megpróbáltam.
Semmi nem történt. Ilyen jellegű kísérletek már megvoltak, szóval gőzöm nincsen róla, hogy mi lehet a gond. A Daniel_K-féle legújabb drivert is kipróbáltam, hasonlóan sikertelenül. Mondom, végülis annyira nem zavar (bár érdekes dolog a 1731-es driverrel [ami hibátlanul működik nálam, végülis], hogy Windows hangok egészen addig nincsenek, ameddig nem megyek bele a kezelőprogiba, és nyomok egy hangfaltesztet. Nem zavar, meg már megszoktam, de azért fura).Ja, szóval Asus-nál driverre várni... mondjuk úgy, hogy Godot gyorsabban jön meg. Na mondjuk a Creative-nál minden jobb
-
Morden24
nagyúr
D2X tulajok!
Használ-e valaki Vista x64 alatt ilyet?
A problémám a következő:
A cuccra a toslinken keresztül csatlakozik egy házimozi rendszer (adatlapomon meglelitek). Az az érdekes szitu állt elő, hogy a legújabb RC driverrel abszolút működésképtelen a rendszer.
Tünetek: ha dts dekódolásra van rakva, akkor a Windows-ban nincsenek hangok, és minden "hiányzó hangnál" pattog kettőt a subwoofer (pontosan úgy, mint a hangkártya kezelőprogiának tesztjében).
Ha dolby-n van, akkor a Win hangok pattognak/kattognak, néha meg semmi, nulla hang. Simán pcm-en hagyva meg sem szólal.
Az eggyel régebbi (1731-es) driverrel minden tökéletes, szóval igazából nincsen nagy vész, csak mondhatni k*rvára furcsállom a dolgot. Valakinek valami ötlete esetleg? -
Morden24
nagyúr
válasz
Salvador20 #45 üzenetére
Bár régebbi kérdés, de amúgy a válasz igen, berakhatod a 16x-os sínbe is a kártyát (ha már itt tartunk, bármilyen pci-e karit be lehet rakni mindkét sínbe).
Nekem is ott van a D2X (az 1x-esbe nem fért be, túl hosszú és rálóg a ram-slotokra), sőt, asszem én voltam az első itt a PH!-n, aki ilyet megcsinált
Amúgy az ASUS honlapján is írva van, hogy mehet a 16x-osba is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- Nők, nőügyek (18+)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NBA és kosárlabda topic
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest