- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wengersky
csendes tag
G-SYNC aktiválása a hivatalosan nem támogatott G751JY modelleken:
http://gamenab.net/2015/06/28/good-news-g-tools-beta-2/#more-1184
347.88 WHQL-nél frissebb driverrel még nem tökéletes. (Próbálkozni persze lehet.)
-
Jazz
Topikgazda
válasz
Pocok256 #4092 üzenetére
Djatis-nak elmondása szerint úgy megy dualban, hogy [link] egy a bill alatt, egy meg külső memória slotban.
Ezek szerint felesleges kipakolni a belsőből? Csak meg kell találni hogy melyik külső slottal lesz párban. (gondolom függ attól hogy gyárilag melyik belsőbe helyezik) -
válasz
Darth_Revan #4095 üzenetére
Hívjad őket,írjál nekik.
-
Pocok256
veterán
Na jelentem két külső slotba van memória és megy a dual channel
Magam sem értem
-
Jazz
Topikgazda
válasz
Darth_Revan #4046 üzenetére
Jézusom. Ez is, meg ez is #4000.
Ez valami katasztrófa. Mi van itt? És nem nyamvadt 100k-s occsó, hanem fél millás gépekől beszélünk. Kezd elmenni a kedvem az egésztől...
(Jó lesz nekem az asztali. Majd veszek neki egy gurulós bőröndöt.
)
-
Favaro
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4052 üzenetére
Na ez nem semmi, ami törtênt...én is most nézek gamer lapost, de az Asusba most picit meggyengült a bizalmam.
Hogy zárult a történet, lépett is valamit az Asus vagy azóta csak síri csend?
-
Djatis
senior tag
Én úgy tudom, hogy ezek a core i procik már nem foglalkoznak a dual channel-el! Szóval tök mindegy, hogy hova rakod a ramot meg akár 3db is lehet (szóval páratlan) a proci akkor a legjobb teljesítmény szerint kezeli őket! De ha rosszul tudom javítsatok ki!
Nekem így van! Egy a bill alatt gyárilag és vettem bele külön a külső slot-ba! -
Muerte
addikt
Olyat konkrétan még sosem próbáltam,de szerintem igen mennie kell.Ha csak kivül,vagy csak belül van 2db egy helyen úgy tuti hogy DC.Ha annyira számítana a külső és belső mind 4 slot az már quad chanelhez kellene,de tudomásom szerint nem tudja az a lap,pontosabban a proci sem,bár nem néztem utána ennyire
-
-
Pocok256
veterán
Hwinfo szerint a két belső és a két külső tartozik párba. Mindenesetre én kintről kitetettem azt a 1db 8 gigás ramot.
-
Jazz
Topikgazda
Sziasztok,
G751-nél két mem slot van a hát lap alatt, kettő a bill alatt (jóformán nem szédszethető helyen)? Na most a gyári 8gb ugye a bill alatt van. Egyet teszel a szabad mem slot-ba. Így érvényesül a dual channel? Vagy csak akkor ha teljesen szétszeded a gépet és a bill alá teszed a másodikat?
G751JT T7106D verziója van valakinek? Mi a személyes tapasztalat? Vagy bármi egyéb tanácsot, véleményt szívesen fogadok.
Köszi!
-
Helltak
őstag
Nem tudom, hogy nálam van-e ez csak, de nagyon bosszantó, hogy amikor kikapcsolom a kijelzőt fn+f7-el, a tv-n is kikapcsol, és ha megmozdítom az egeret vagy megnyomok bármilyen gombot, felébred. Nem lehet valahogy megoldani, hogy csak akkor ébredjen fel, ha lenyomom a fent említett kombinációt?
Előre is köszi, ha tud valaki segíteni.
Tudom állíthatom, hogy melyik képernyőn mutassa a dolgokat, de jobb lenne, ha így is működne.. -
Darth_Revan
veterán
válasz
kornel1000 #4054 üzenetére
Hat remelem hamarosan kiderul majd ez
-
R4E/B
tag
válasz
Válaszoltam én is az üzenetre.
Reménykedek abban, hogy egy másik gépet kapsz cserébe tőlük, mert korrektek nagyon és rendesek.
Majd írd meg privátban, hogy mi a helyzet.
Akik törzsvásárlók és csak ASUS termékeket vásárolnak azokat én is megbecsülöm! Törzsvásárlókra több időt kell fordítani kommunikáció kapcsán pl. az ASUS Magyarország facebook oldalán!
-
Helltak
őstag
Sziasztok!
Ma én is beléptem a klubba! Egy G751JT-vel lettem gazdagabb. Eddig minden rendben! -
kornel1000
tag
válasz
Nagyon komoly ami a gépeddel történt! Mindenféleképpen személyesen vidd be a szervizbe legközelebb,és szembesítsd őket nagyszerű munkájukkal. Szerintem az Asus Magyarország érdemben nem fog segíteni Neked, személyes tapasztalataim alapján. De ki tudja… Sablon szövegük, vidd szervizbe a Fixdirect-hez.
-
válasz
Hol van ez?
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Darth_Revan #4050 üzenetére
Es reagalnak!!
Elso kellemes meglepetes pipa -
válasz
Darth_Revan #4050 üzenetére
Nem hiszem.
-
válasz
Darth_Revan #4048 üzenetére
Bevitted a gépet?
-
Darth_Revan
veterán
Leirtam a bajom az Asus Magyarorszag Facebook oldalara, aki teheti az dobjon mar ra egy like-ot, hatha jobban inspiralna az Asust, hogy valamit tegyenek is
-
válasz
Darth_Revan #4046 üzenetére
Ezt a M.2 csatlakozó mizériát ne hagyd annyiban,vidd be a gépet és a saját M.2 SSD-t is.
Akkor az alaplap még stimmelne is-de akkor sem ugyanolyan,amivel vetted!
A karcról már nem is beszélek.Egyre jobban értékelem a gépem,nem is lenne szabad eladnom,csak ez a rohadt betegség ne lenne.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #4044 üzenetére
Belevaló alaplapot tettek bele DE több külföldi országban (pl Olaszország) már a 2015-ben gyártott modellek olyanok, hogy ami esetében nincs gyárilag m2 SSD benne ott már kompletten kihagyják az alaplapról is a csatlakozót, hogy a júúzer ne is tudjon később belerakni...
Egyesek azt mondják, hogy azért van így, hogy költségeket csökkentsenek, de szerintem itt is az lesz, mint a G-Sync esetében, vagyis, hogy aki aki m2 SSD-t akar, akkor azt rákényszerítsék, hogy már azonnal kiperkálja az árát és ne csak később bővítsen...magyarul Magyarországon is kezd elterjedni, hogy a legdrágább, MM-es példányt az ASUS olyanra cserélje, amit nem lehet a jövőben SSD-vel bővíteni.
a G-Syncel már megmutatta az ASUS, hogy náluk pénz > ügyfél elégedettség
Ha megkézdeznék az ASUS CEO-t, hogy mi alapján hoznak valami döntést, kb ez lenne a reálís válasz [link]
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #4039 üzenetére
Magyarországon nem tudom hogyan van, de külföldön, a legolcsóbb G751JY modellekben olyan alaplap van, amin nincs m.2 csatlakozó, csak a helye van. Nekem most ilyen alaplapot tettek bele. Ez picit vicces a legdrágább magyar modellnél, amiben alapból benne volt és "ki lett fizetve"...
Nekem már csak a csatlakozó helye van:
Ha meg vett az ember 70e Ft-ért saját költségre SSD-t és eddig tökéletesen használta vele (és nincs is más eszköze, amibe belerakja), akkor most meg használja ajtótámasznak az SSD-t? Mi van, ha én alapból azért vettem ezt a gépet, mert m2 volt benne a jövőbeli bővíthetőségre gondolva? Mi van ha én csak alapból nem szeretem, ha a tulajdonos megkérdezése nélkül elvesznek olyan dolgot, ami alapból volt?
Nagyon érik az, hogy 4. alkalommal már személyesen vigyem be "asztal borogatós" stílusban
+másik:
Nem tudom a képen mennyire látszik, de a 3. visszaérkezésnél egy ilyen aprónak nem mondható csíkot fedeztem fel, amit az alkoholos törlőkendő nem hozott le:
Na ez vajon bug vagy feature? 2 RMA matricán látszódik kopásnyom, a 3.-on nem, tehét szerintem valami felületen A) pontból B) pontba a jó öreg idióta módszerrel rakták arrébb, tehát nem megemelték és odébb tették, hanem arrébb csúsztatták
-
válasz
Darth_Revan #4038 üzenetére
Itt már békéltető testület lesz......
-
Pocok256
veterán
válasz
Azért lehet kicsit fel lennék baszva én már a helyedben. Őszinte részvétem
-
válasz
Azt meg hogy??A G751 alaplapja helyett a 750-esé?Cserélhető?
-
Darth_Revan
veterán
Visszajött a gépem a 3. RMA-ból:
CPU+gpu hőmérséklet végre jobbnak tűnik, de cserébe mit kaptam?
1) A gép hátulján már 3 db hatalmas matrica van, amolyan "szégyenfolt"-ként
2) a gép hátulján egy nagy csík vagy karc van (alkoholos törlőkendő nem hozza le és az előző 2 visszaérkezésnél NEM volt ott)
3) új alaplapot tettek bele, de a korábbi m.2 PCI csatlakozós alaplap helyett az olcsóbb modellekben használt m.2. csatlakozó NÉLKÜLI alaplapot rakták beleESZEM F*SZOM MEGÁLL
-
Darth_Revan
veterán
válasz
vincevega #4036 üzenetére
Na ez felettébb jó hír!
Most már ő is óvatosabb, mivel állítólag az ASUS (bár lehet ők csak minimálisan) és az NVidia az ötleteit és javaslatait felhasználva "tökéletesítette" laptopon a G-Sync-et és tette lehetővé a DSR-t és neki még annyit sem dobtak, hogy "Köszi".Sőt a háttérben még nyomást is gyakoroltak rá, hogy ne tegye nyilvánossá a dolgokat.
-
vincevega
csendes tag
válasz
Darth_Revan #4035 üzenetére
Ő mutatta meg, hogy mire képes a G751JY azzal a beta driverrel. Most azt írja, hogy dolgozik a megoldáson: Gamenab link
-
Darth_Revan
veterán
válasz
PPeti1986 #4034 üzenetére
Marketing fogás az egész.
Szoftverrel lett megoldva a G-Sync, de az ASUS biztos újabb CPU-t tett ezekbe a modellekbe (amik sebességben kb semmivel sem erősebbek a korábbiaknál), hogy ne lehessen azt mondani, hogy HW terén 100% megegyeznek az előző modellekkel.Még a különböző országok ASUS supportjai sem tudják, hogy mi a fene lesz...van ország, ahol azt mondják a régi JY vásárlóknak, hogy nyugalom, minden JY támogatni fogja a G-Syncet, van ahol meg azt mondják, hogy az új modellekbe külön G-Sync modul lett beépítve és csak azt teszi a G-Syncet lehetővé...tehát van ország, ahol a helyi ASUS még bízik a csodába, de van ország, ahol már megy a vásárlók félrevezetése.
u.i.: procinak semmi köze a G-Synchez, a BIOS+vBIOS-on múlik. Az új modellekben levő VGA ugyanaz, mint ami nekünk is van most, csak a vBIOS-ba bele lett építve a G-Sync licence, illetve a HW ID meg lett változtatva.
-
PPeti1986
tag
Jól látom csak a 4870HQ procival szerelt laptopkon támogatják a G-SYNC-et.
http://www.asus.com/us/site/g-series/G751/
béta driverrel és 207-es biossal 4860HQ procival is van G-sync.
-
Pocok256
veterán
Közben megjött a válasz, hogy gari megmarad ha náluk lesz csinálva ne aggódjak.
-
NTonee
veterán
Attilával nekem sem lenne semmi bajom, jól dolgozik és óvatos. De egy bolt, aminek a szervizében ki tudja, hogy ki ül és mennyire ért hozzá... hát nem tudom. A laptopszalonos eladókról amúgy is lehet mostanában vicces dolgokat hallani. Pl: "a gépbe egy nem jogtiszta szoftver elleni chip van beleszerelve"
meg a másik
-
NTonee
veterán
válasz
Pocok256 #4024 üzenetére
Az első két év hivatalos Asus garancia, amit az Asus Magyarország vállal, nem a bolt. Ez idő alatt tudtommal senki nem bonthatja meg a gépet a márkaszervizen kívül, ugyanis ez automatikus garanciamegvonással, ha kiderül.
Én a márkaszerviznél rákérdeznék erre előbb a helyedben, nehogy utólag koppanj. -
baro32
aktív tag
válasz
Pocok256 #4020 üzenetére
Igen megértelek a helyedben én is megnézetném.
Nekem ez az első komolyabb gamer laptopom 2014.04.06-án vettem a Digiprímétől ,személyesen mentem érte.
Nagyon jó megvagyok elégedve vele kezdetektől fogva a lábak alá 12-es önzárós csavar anyák vannak rakva természetesen azért önzárós mert a benne lévő műanyag rész érintkezik a laptop lábaival nem mintha a keményebb felület kárt tenne benne de ha egyből ilyen volt kéznél még jó is.
Ezt a porszívó hatás csökkentése miatt alkalmazom remélve hogy minnél később kell majd elvinni kitakarítattni a gépet ha oda kerül a sor. -
baro32
aktív tag
válasz
Pocok256 #4018 üzenetére
Szevasz
Nekem most a g750jz-m Witcher 3-alatt a cpu(i7-4700hq)-60-70'c környéke a gpu(gtx880m)-elérte csúcson már néha-néha a 80-82'c de ezeket csak súrolgatta szerintem ebben a dög melegben ez érthető is.
Én sokat több órát is képes vagyok játszogatni úgy napi 10-12órát is ha nincs más dolgom éppen mondom ebben a játékban 70-80'c a gpu hőértékek közt mozog. -
Pocok256
veterán
Na úgy döntöttem beadom ujrapasztazni mert sok ez a 85 fokos gpu meg 90 fokos cpu... Szervizben nem bízok inkább perkalok boltnak így megmarad a gari és még minőségi melót is kapok. Remélem 😊
Jövőhéten lesz elintezve a gép. Kíváncsi vagyok milyen hőfokokat kapok utána. -
conqver
aktív tag
válasz
Darth_Revan #4016 üzenetére
Köszi!
Egy Vbios Flash megoldaná a dolgot?
Nekem nem G751 van, hanem egy XMG. -
Darth_Revan
veterán
válasz
conqver #4015 üzenetére
A mostani drága/modern gamer laptopok esetében szoftverfüggő az egész. Annyi a különbség, hogy a G-Sync-es VGA-ban olyan vBIOS van, amibe bele lett írva G-Sync license, amit ha felismer az NV driver, akkor megjelenik a G-Sync kapcsoló a beállítások között.
Az az extra 50 GBP pusztán a license díj az NVidia részére, hogy engedélyezi a G-Syncet a vBIOS-ban.
ASUS nem valószínű, hogy külön kiadja a szükséges szoftvert a jelenlegi G751 tulajdonosoknak, így aki G-Syncet akar, annak újra meg kell vennie, picit drágábban a módosított szoftverrel ellátott, de amúgy ugyanazt a laptopot, amit most is használ.
-
Pocok256
veterán
Köszi a helpet minden megy normálisan most már
-
baro32
aktív tag
válasz
Pocok256 #4011 üzenetére
Szia
Nem cseszi el a BOOT-ot csak annyi hogy a bios-ban át kell állítanod a sata portot elsődlegesnek.
Mert ugye van a 0-ás és az 1-es a 2-es az meg a dvd-íróé de ezt nem is lehet állítani ha jól emlékszem.
Ez azért fontos mert ha az 1-es hdd(sata) porton volt az ssd és átrakod az elsődleges 0-ás hdd portra akkor nem tud a windows betöltődni csak ha az említett bios menüben ezt át állítod.
Nekem g750jz-m van én is jártam így nem kell megilyedni szerintem a g751-nél is ugyanígy van de ha nem akkor majd úgy is kijavít valaki aki jobban tudja,csak félek későn olvastan az írásodat és belefutottál ebbe. -
Pocok256
veterán
válasz
Lord Gabor #4008 üzenetére
Ezt csak biosba lehet állítani tudtommal.
Más kérdés megvettem a gépet beledobtam a samsung 850 evo -t (256 Gb -os), de csak 280 Mb körüli sebességeket mérek vele lehetséges, hogy a vinyo melletti csatlakozó csak sata 2 es ?
-
Lord Gabor
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég lettem boldog tulajdonosa egy G751-nek, és lenne egy kérdésem, amire nem találtam eddig választ eddig:
Lehetséges-e Windowson belül változtatni az F gombok funkcióját, attól függően hogy éppen mire van szükségem? Konkrétan azt szeretném, hogy ne kelljen az Fn gombot nyomogatni pluszban, ha például hangerőt szeretnék állítani. Előző Dell gépnél egy driver felrakása után ment ez a Windows Mobility Centerből, de itt nem találtam megoldást egyelőre erre.A segítséget előre is köszönöm.
-
Djatis
senior tag
válasz
Darth_Revan #4003 üzenetére
Itt jön ki az hogy kinek mi a fontosabb! Nekem annó az ssd volt és nem is bántam meg!
Am 1 hete vettem 8gb Samsung ramot (mert nekem olyan van a gépben) 13.000-ért! -
válasz
Darth_Revan #4005 üzenetére
A 2) ponthoz-igaz,hogy PCie SSD,jóval gyorsabb a hagyományosnál,de azt nem lehet érzékelni különösebben.
-
Darth_Revan
veterán
2 CPU közötti különbség: kb 15.000 Ft
8 GB RAM különbség: kb 17.000 Ft (ha a legolcsóbb RAM elég és nem ugyanolyan, Hyundai RAM-ot akarsz rakni bele)
Windows 8.1 OEM külön vásárolva: 27.000 Ft (bár ez spórolható, ha csak Linux/SteamOS-re kell neked egy ilyen drága gép)Árban ez minimum 59.000 Ft-os különbség. Az viszont igaz, hogy az az m2 magában kb 70.000 Ft.
Itt most végül is attól függ, hogy milyen szempontból nézzük és mi a fontosabb:
1) az olcsóbb gép 3db hasznos dologgal
2) a drágább gép 1db "hasznos" dologgal, ami egy (viszonylag új technológia révén) túlárazott alkatrész, ami legjobban benchmarkok alatt mutatja meg tudását -
Djatis
senior tag
válasz
Darth_Revan #4003 üzenetére
A proci gyorsasága nem számottevő ramot pedig olcsóbban veszel mint azt az m.2-es ssdt! Szóval inkább az ssd-s mint a "jobb" procis!
-
Darth_Revan
veterán
i4720, 256GB m.2 ssd, 1TB HDD, 8gb RAM, noOS 505e Ft VS i4860, 1TB HDD, 16gb RAM, Win 8.1.500e Ft
Totál megéri a drágábbat venni a kevesebb rammal, gyengébb procival és OS nélkül, csak azért, hogy gyárilag legyen benne SSD
Mellesleg a G-Sync miatti felháborodás miatt jelenleg NEM javasolt G751JY/JT laptopot venni, hisz kb 1 hónap múlva jön az új G751 modellek, amiben szoftveresen aktiválta az ASUS a G-Syncet. (A "régi" modellekben hivatalosan nem lesz aktiválva)
-
Djatis
senior tag
válasz
gyadamka966 #4000 üzenetére
Ha van rá garid akkor inkább vidd be a fixdirekt-be!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Thinkpad T14s Gen5, 14" FHD+ IPS, Ultra 5 135U, 16GB, 512GB NVMe, Magyar vbill, ujjlolv, IR kam, gar
- Katana GF66 12UC 27% 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 3050 16GB 512GB NVMe gar
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest