-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
-A WiFi-hez kell KILLER drivert leszedned. Úgy a legegyszerűbb megtalálnod, hogy a hardver azonosítóra rákeresel a Google-al és a találatok közül a KILLER-es support-ra mész tovább.
-Az ASUS oldaláról le tudsz minden egyebet tölteni, bár az nVidia driverét inkább az nV-től szedném le.
-Igen, lehet Windows alól is BIOS-t frissíteni.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Nagyon szívesen. Szeretni fogod a gépet; pokoli gyors, a billentyűzete is a tapipadja kiváló (én ezekért választottam, csak a Crysis1 van rajta, nincs is más játék) a hangja is kellemesen dinamikus és a hűtése szinte hangtalan.
Ami nem tetszik, hogy lehetne jobb kijelző benne, lehetne kapcsolható a VGA-ja (több akkuidő), és sajnos nem szabványos (illetve az, de a "kályhacsöves" => DELL, HP) a töltője.
SSD-re gyúrjál rá és zsebbe nyúlós a memória vásárlás is hozzá; arany árban van a LOW VOLTAGE DDR3L memória.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
HA 16GB-ot raksz bele, akkor ki tudod kapcsolni a virtuális memóriát, ami jócskán meggyorsítja a gépet, lévén, hogy a Windows nem érez ellenállhatatlan késztetést arra, hogy folyamatosan a rendszervinyón kotorásszon. Hiába van akármennyi ram a gépedben, ha nem kapcsolod ki, akkor is túrni fogja a swapfile-t. Viszont kikapcsolni, csak 16GB felett érdemes. ( 8GB-nál is kikapcsolhatod, de ha valami telitúrja a ramot, akkor instabil lesz a Win )
A swapfile-t érdemes kikapcsolni még az SSD miatt is, így tovább bírja majd, mert kevesebbet van használva.Szóval, ha igazából érezhetően nem is lesz gyorsabb a géped, de azért jó dolog a 16GB...
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
-
vis.p
aktív tag
A cpu integrált. A gpu pedig nem szabvány. Szóval, ha a proci meghal 2 év után a nagy hő miatt pl. alaplappal kell megvásárolni. Ami annyiba kerül mint egy új laptop.
A kijelzőt pedig be tudod nyomni az ujaddal, úgy hogy 1cm rés látható a keret és az lcd között.
Ennyit a minőségről....
Linkeltem már egy gépet, azt írtad használt kizárva. Ez nam használt.
Nem akarlak rábeszélni semmire, a Te döntésed.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na igen, de Te is tudod, úgy releváns egy összehasonlítás, ha azonos komponensekről beszélünk.
Sajnos a CPU BGA (forrasztott) és a GPU kártyája, meg teljesen egyedi szabványú. (tehát akár integrált is lehetne ) Korábban linkeltem képeket is róla.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Szerintem egyszerűen rosszul rakhatták fel a PCB-re a CPU-t.
Olyan, hogy felégett nincsen. Hidd el ezzel foglalkozom már hosszú évek óta.Pont, hogy azért integrálják a mobil Haswell-t, hogy ár tudja adni a hőt a PCB-nek, így egyenletesebb hőeloszlása legyen mint az FCPGA-nak. Ott csak a mag felé tud távozni hő. Az Ivy-s rendszerekben volt a premierje ennek a technológiának és annyira bevált, hogy az Intel jól lenyomta a BGA tokozású procijai árát és így a legtöbb gyártató ezeket preferálja. Eléggé lesokkoltam, mikor én is először megláttam a G750-es alaplapját. Elég bizarr látvány egy nyamvadt BGA CPU egy gamer noti lapjában
-
nagyúr
Köszönöm! Külön a feketére gyúrtam. Holnap kicserélem a ledeket az oldalán jégfehérre
Jó nehéz, kicsit szokni kell még, de nagyon kényelmes.
Sajnos a kábele még úgy hajlik mint a 10-es betonvas!
Szépen bejáratódik majd... (remélem )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Nem, JH-m van. (hogy minek azt ne kérdezd, mert még nem látott 3D-t a kártyája )
De azért vannak (még) gyerekbetegségei.
Amit viszont ki merek, hogy a billentyűzete az űberel minden AW-t. Nem is igazán akartam ilyen nagy gépet, lévén, hogy már nem igazán játszom a géppel, de a G75-öst nagyon visszasírtam, aztán kaptam a disztritől egy nagyon jó ajánlatot és inkább beleugrottam a G750-be.
Volt itt a PH-n egy olcsóbb GTX770-el szerelt gép is, de az imperium-os, vagy radium-os volt és azt a sumák tetű bandát meg nagy ívből kerülöm.Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Gyakorlatilag szinte semmi hangja nincs-olyannyira,hogy ha alapon megy a gép,a ventik teljesen leállnak!Passzív hűtés is elég neki.Aztán persze bekapcsol a venti kis időre,de kb.2000-2200-as fordulaton,azaz csak akkor hallod,ha közel hajolsz a géphez.
Játék alatt persze jobban mennek a ventik,nálam a hő még nem volt 74-75 foknál magasabban ekkor sem.
Minden játék full beállítással megy![ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Jajjj..... Nem azért integrált mert jobb,hanem mert költséghatékonyabb,teljesen vakon vagy a témában... Az intel azt tervezi hogy asztali vonalon is alaplapba integrált cpu-val ad majd csak el lapot,de ez a felhasználóknak rohadtul nem jó... Kicsit gondolj már bele! Beszarik egy 5$-os alaktrészed gari után a lapon és veheted meg az újat procival együtt!!! horror áron Ezért kéne tapsolni??? A vga-ról ne is beszéljek,mert az sem cserélhető...De szerinted miért? Azért hogy 2 év múlva kénytelen legyél új gépet venni! mer' addigra az akkori játékok meg se fognak nyikkani már a mostani vga-val.Ez semmi másról csak a lehúzásról szól,ébredjél már fel... Semmi bajom az Asus tulajokkal,ismerek is itt egy jó néhányat,de maga az Asus üzletpolitikája és szervizelése csak hányigert tud nálam kiváltani...
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
Pedig a 2 évvel lehet sokat is mondtam Nem arról van szó hogy nem tudnák megírni normálisan azt a játékot,hanem NEM akarják! rohadt nagy a különbség...rákényszerítenek hogy vegyél mindig új hardvert ha maxon akarod tolni az új címeket.Ez csak egy rohadt nagy üzlet semmi más,csak éppen nem nekünk az
-
0RH-
csendes tag
Színes dobozban van. Hasonló, mint a g74 doboza volt.
Azt nem tudom, hogy új-e, de az adatai alapján 2013.11 hó a gyártási ideje.
Karc és ujjlenyomat, kopás sehol sincs rajta. Persze ha a külső dobozt (és monitort) cserélték, attól még a bele lehet használt.
De nem indítottam el, többet nem tudok róla, így fogom visszaküldeni. -
nagyúr
-
0RH-
csendes tag
Ez annyira fontos dolog, hogy a microsoft külön konfiguráló készletet ad hozzá.
Az msdn-ben láttam, hogy külön windows customize készlet is van.
Abban pont azt tudják pl a gyártók elkészíteni, hogy már a telepítő sem a normál windowsos.
És persze amit felrak windowst az is extra.
Meg mondjuk egy nagy cégnél a rendszergazda tömegtelepítéshez tud saját windowst összerakni.Még sosem próbáltam ki, csak olvastam a listában, hogy mire való a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
0RH-
csendes tag
Azért jó, mert örül a g750 felhasználó, hogy csak bekapcsolja a gépét, települ a windows és rog logó van az elején ,meg amikor belép.
És feltelepülnek a gép spéci driverei, meg demó programok.
Van automatikus újra telepítés. Ha magad teszel fel egy windowst meg tudnád csinálni? Én nem, pedig informatikus vagyok, sokat kellene olvasni utána.
Volt egy rendszergazda ismerősöm, akinek sok gépre kellett telepíteni windowst + user programokat. Kapott egy ilyen előre összerakott iso képet és arról automatikusan minden felment.
Saját magának szerintem nem nagyon csinál ilyet senki.Nálunk van hasonló, de nem telepítő, hanem kész virtuális gépek. Ezek 4-20 gb fájlok, amin különböző windows van meg egy két program. Ha kell egy üres gép tesztelni valamit az elejétől, akkor nem kell új gépet létrehozni, csak lemásolom ezt a fájlt elindítom és így 1-2 perc alatt van egy üres windows vagy linux gépem.
Szóval idő megtakarítás. -
-
baro32
aktív tag
4 de ebből 2-ő rejtett nehezebb hozzáférni ebben van az 8gb-os modul vagyis nekem ott van de szerintem mindegyikben tehát még így is van szabadon hozzáférhető 2-ő slot a fedél levételekor.
Én személy szerint raktam bele még 2x8gb kingston ddr3l ramot így most 24gb van benne.
Arra kell figyelni mindenképpen 1,35V-os modult/modulokat rakjál majd bele ha veszel erre nagyon figyeljél oda.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
-
baro32
aktív tag
Tudtommal 2-ő féle van 1,35v és az 1,5v-os a laptopoknál mostanában.
Az 1,35v-os az új Haswell procik memória vezérlőjéhez van fejlesztve.
Ugyanaz a teljesítmény csak energia hatékonyan.
Kevesebb hő termeléssel.......................stb.HP OMEN 17" i9-13900HX 64GB (DDR5-5600MHz) RTX4080 (12GB -175w) SK Hynix PC801 1TB +Toshiba xg7 4TB SSD
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 9420 x360 Érintős "Kis Gamer" Laptop 14" -70% i5-1145G7 16/512 Iris Xe QHD+
- Ej-Ha! Lenovo ThinkPad P17 Szép Tervező Vágó Laptop -70% 17,3" i5-10400H 32/1TB QUADRO T1000 4GB
- MacBook Pro 14" M1 Pro chip 10 magos CPU-val, 1TB SSD 2021 novemberi
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 144Hz
- MacBook Pro 13" 2015/i5/8Gb/256+256
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest