- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Muerte #10274 üzenetére
Szerencsére nem szárad ki.
Már a G75-n is ez volt, akkor kezdte el az Asus alkalmazni. (talán a G74-esen is ez volt, de azokat nem hoznak, mert nem bírnak tönkremenni
) Ha hoznak G75-est pucolni és szétszedem, akkor látom, hogy semmi baja a cuccnak! Ami a dolog rákfenéje, ha lebontos a hűtést és szétcuppan a kence, akkor mindkét oldalról le kell az összeset vakarni, egy golyóba gyúrni és visszatenni az alkatrészre, hogy a hűtő megint szét tudja nyomni. Ezt sokat nem tudják, és így egy idő után az összes gyurmát kidolgozzák oldalra
-
gerner1
nagyúr
válasz
Muerte #10107 üzenetére
😃 Az is egy aspektus. Tetszik ez a schwung! De, ha már az "eszmefuttatást" leírtad, és nekem céloztad "tehetséggel", akkor én is megjegyezhetném ugyanezt visszafelé. Akár azzal együtt, hogy mindezt, miért nem korábban tetted, mondjuk kiegészítésként (??). Amíg "Zorro" volt az avatarod, ilyesmikre (is) jobban figyeltél...
-
gerner1
nagyúr
válasz
Muerte #10104 üzenetére
Átlagemberként, ha bemész valahová -ahol tartanak ilyesmiket- akkor DDR3L -t kérve az 1600Mhz -es az, amiből a kínálat több mint 85% -a van. Ezért ez az alapeset. Ez pedig nem attól van így, hogy én írom le, vagy bárki más. Tőlem, tőled függetlenül van így. Ennek az ára az, ami hétköznapi értlembe véve "normális".
Az 1866, 2133 az már másik kategória, másik kategóriás árakkal. Tehát, az ár is tükrözi, hogy mi az alapeset, és mi az →ami nem az. -
Ez játék szempontjából mennyire érdekes?Úgy tudom az újabb AW-k már nem is szerelhetőek,mint régebben,tehát a RAM-HDD-SSD-n kívül szervizes téma.
Azt viszont látom és érzem,hogy a G752 és G751 is van nem kicsi különbség!Pedig egy csúnya bevilágításost fogtam ki-engem az sem zavar annyira.A VC hűtés meg pláne!-de ez ugye csak 1070 és fölötte van. -
manoka
csendes tag
Koszonom szepen!
Elrakom azert a dobozaba, csak, hogy szepen egybe legyen.Tenyleg bocsanat mindenkitol, akit zavarnak a kerdeseim.
Ha valaki jatszik fps jatekokkal, es lenne turelme es ideje valaszolgatni par kerdesre beallitasokat illetoen, az kerem dobjon egy privatot, nem szeretnem itt zavarni azokat a usereket akik tobbet ertenek hozza mint en.
Koszonom. -
törölt tag
Közben találtam egy Intel(R) Extreme Tuning Utility nevü programot, a érdés csak az, hogy mennyire merjem állítgatni a dolgokat!
Mondjuk a Core voltage offset 0,005V-os léptékkel állítható.
Próbálgassam, vagy van egy ötlet, hogy mekkora lehet az ideális feszültség csökkentés? -
xyvz2
tag
Ezen igazán nem fogunk összeveszni mert teljesen igazad van
Tényleg lehet egy P1-es géppel, befőttes üveg képernyőjű monitorral is netezni...aki meg videót vág ,3D-ben tervez, netán néha-néha játszik játszik az meg még úgyis abban hisz hogy a gólya hozza a gyereket...oszt a barom veszi a ramot számolatlanul...
ja amit rosszul írtam: természetesen nem Corsair vegance hanem Vengeance
és nem 2166 hanem 2133
amúgy ja asszem cl11 -es
SORRY
a többi stim.
-
NTonee
veterán
#7126-nál még ő is ezt írta: ,,Nem bizony,pl. Dell E7440-nél sincs,pedig full HD IPS a kijelző."
Aztán reggelre aludt rá egyet:
#7128: ,,Ez a bevilágítás probléma minden IPS kijelzős gépnél jelen van.Szinte természetes..."De lehet, hogy csak nekem nem sikerült eleget aludni
-
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
Amikor Ursache lerakta elém a gépet, hát majdnem kifordultam az ajtón.
Most már nekem is olyan furcsán kicsinek tűnik kollégám Asus G750JZ gépe. De ettől függetlenül kézbe véve a mai napig hatalmas tepsi és néha olyan kezelhetetlenül nagynak érzem, ha meg kell mozdítani.
-
-
NTonee
veterán
ha a közelébe akarnak érni a 980m sli-nek. Kétlem, hogy az asus ezt bevállalta volna, mert ez kb azt jelentené, hogy a vízhűtés nélkül használhatatlan lenne a gép. Hacsak nem robbantanak valami forradalmian új, szuper hűtéssel (a vízhűtőt nem számítva). Vagy még azt tudom elképzelni, hogy valamilyen módon korlátozzák a gpu teljesítményét, amikor a vízhűtő nincs rácsatlakoztatva.
-
NTonee
veterán
Attilával nekem sem lenne semmi bajom, jól dolgozik és óvatos. De egy bolt, aminek a szervizében ki tudja, hogy ki ül és mennyire ért hozzá... hát nem tudom. A laptopszalonos eladókról amúgy is lehet mostanában vicces dolgokat hallani. Pl: "a gépbe egy nem jogtiszta szoftver elleni chip van beleszerelve"
meg a másik
-
wanted5
őstag
na ez jó kérdés, utolsó válasz az volt, hogy szervizben van még a gép, de küldik az újat, ami persze jött is, lehet tényleg sokáig oda volt, vagy ők maguk se jöttek rá hogy mi baja
gondolom mivel az ügyfél kérte 3 napon belül a cserét mert szerinte hibás a gép, így szinte kérdés nélkül kicserélték
-
wanted5
őstag
nem ilyen magas, inkább kicsit olyan mint nekem másik laposnál a tápegység csinál néha, ezért gondoltam hogy ez is valami olyasmi lehet, csak nem kívül hanem belül
vagy talán a venti... gőzöm nincs igazából, de szerintem ha még 5x kicserélném valamilyen úton-módon akkor az összes többinél is hallanám
hallani is úgy lehet, hogy kb teljesen oda kell hajolni a jobb felső sarokhoz, egyébként normál használati távolságból már nem hallatszik
-
Hát amit meg is tudok érteni az AW tulajok szemszögéből, mert az új gépeik....hát hogy is mondjam finoman? .... már nem a régiek!
Csak idő kérdése, hogy mikorra fog az AW-s "társadalom" (főleg orosz oldalon) kitermelni majd valami hekkelést arra, hogy belemenjen a 980-as az R2-es 18-asba
Aztán akkor állhat a feje tetejére a DELL!
Ha a GTX980M meg fog felelni a mostani MXM3B szabványnak, akkor annak mennie kell az MXM3-ban! -
Igen, de egy dolog a meghatározott TDP dizájn és egy dolog amit a gyártók (főleg az egyedi MXM-szerűségekre építkezők) majd csinálnak. Ezért mondtam, hogy ha egy-két gyártó beleszoríthatja majd a VGA-t 75W-ba, az nem azt jeleni, hogy nagyok (pl. AW,MSI illetve a CLEVO) majd élni fog ezzel a lehetőséggel...
"Én addig egyébként nem is viszketek amíg normális unlocked vbios nem lesz hozzá "
Jaj, de gyenge duma!
Te már most vakaródzol!!!
-
vinnyo
csendes tag
Köszönöm a segítséget, de valahogy nem jön össze. Az első link a proci hűtőjének a turbinahajlamáról beszél. A videón az msi afterburner használja, amit én is kipróbáltam, de valahogy csak a gpu tweakhez lyukadok ki.
És tényleg csak ez a két opció van, mindenféle beállítási, lehetőség nélkül Még help sincs. Csak az on -off. Ha kikapcsolom, még az afterburnerben engedélyezett 80 fokos határral is 83 fok környékén mozog, és az eredményen is meglátszik( kb. 100-al kevesebb). Mondjuk ez a része nem izgat, csak érdekességként említem. A hűtő pedig nem hajlandó kb.4600 fordulat fölé menni.
Ha bekapcsolom, minden tökéletes lesz. Csak éppen kiabálnom kell, hogy a saját gondolataimat halljam. És ehhez az élményhez már az is elég, ha a gpu z-t elindítom. 33 foknál is a teljes 25500-as fordulatot üvölti a képembe.Pedig már újra flasheltem a rendszer biost (kacérkodom a 7-el második rendszerként), majd a vbiost (ezer köszönet Darth Revan-nak).
Valakinek hasonló "élménye"? -
-
egyedülülő
őstag
Ezt nekem nem kell bemutatni. Ismerem az összes ezzel kapcsolatos tényezőt. A mesterséges elévüléstől kezdve, a generált trendeken át, egészen az előre megadóztatott fizetőeszközökig és még sorolhatnám, de ez már más téma csak sokan nem foglalkoznak vele, mert nem is veszik észre, hogy mennyire megvezetik őket.
-
egyedülülő
őstag
Amikkel én játszom ott pazarul teljesít. Sok helyen max grafon vsync on tartja a plafont. Ahol tényleg tapasztaltam full grafon szaggatást néha az a Watchdogs pl. Néha wot leesik 50 környékére, de pl battlefieldek, planetside2, eve online és hasonlók meg sem izzasztják. Persze sli jobb nyilván
csak azt mondom ez a 880 meglepően jól hasít. Majd meglátjuk mit hoz a jövő.
-
-
Gabci88
csendes tag
-
Teljesen igazad van; csupán a CPU van csak "lematricázva" a GPU kártyát lehet vegzálni.
Meg láttam már hasonlót is a gyártótól:Itt jól látszik, hogy majd egy milliméter szélesen rálógott a sárga kapton maszkolás a G74SX cpu-jára.
Nem tököltek a gyártáson; rendesen bevajazták hűtőpasztával, ami jó is volt fél évig; aztán lett gyanús a megmagyarázhatatlan melegedés, mert addigra üvegkeményre száradt a paszta. -
Ha nincsen meg a megfelelő átfolyó áram a VRM körön, akkor a feszültség impulzusainak a hosszát kezdi emelni a visszacsatolás, (sűrűsödik a PWM jele) mert a teljesítménynek meg kell lennie, viszont az ilyen jellegű "fesz emelésével" a disszipáció nőni kezd; ergo melegszik a félvezető.
Amikor undervoltage-eztek, akkor pont ezt csináljátok fordítva. Viszont, ha feszültséget fixre állítja a júzer ilyen esetben, akkor meg lebutítja a grafikát az nVidia (szélsőséges esetben lila textúrákat látni) , illetve az ájemdén meg ekkor jelentkezik az elhíresült "mikrolag" aztán a kékhalál. -
baro32
aktív tag
Figyelj már 1461pontot adott.
Lefut a program kiírja a képernyőn azt amit linkeltél de míg az van a képernyőn nem tudok semmijen képlopót beindítani ha meg bezárom az ablakot akkor meg eltünik minden na erre varjál gombot én megtettem a kért dolgokat nem tehetek rólla hogy nem tudok menteni rolla képet hiszen látod tudok képeket készíteni de hidd már el légyszives hogy ennél valamiért nem tudok ugy képet menteni.min:18fps
max:68fps -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest