- Milyen egeret válasszak?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen házat vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasa
senior tag
Fel, de csak "kiskapuval" trükközve amit később lehet, hogy bezárnak. Sajnos a hirdetőnek az alaplapja/VGA-ja ment tönkre, azt meg nem nagyon gazdaságos cserélni, javíttatni meg lutri. Billentyűt is cserélte, azt pedig valószínű azért, mert ha sokáig külső billentyűről használod, beragadnak a gombok. Én is pár éve tértem vissza a saját billentyűjére, és sok körlevelet kellett megírnom, mire mindegyik újra bejáródott
Egyszóval nosztalgia gépnek meg lehet tartani, de elsődlegesnek már nem annyira, legalábbis windows vonalon. Aztán a linux meg teljesen más szemszög, azzal kb. még 10 év
-
gerner1
nagyúr
"980m karis, JY?"
- Persze, és a keresővel meg is találod."És mennyit tudtál húzni vga-n?"
- Nem emlékszem, nem írtam fel ."És milyen progival?"
- VGA -t a gyári ASUS GPU Tweak -kel.CPU -t az intel XTU -val próbálgattam, de alig hozott valamit a konyhára .
Ventillel sem foglalkoztam (se CPU, se VGA) hosszabban, mert alulfeszelve szinte állandóan random fagyás volt a jutalom. Stabil OC -n pedig, még az alul nyitott burkolattal is ~max fordulaton jártak +olyankor egy-egy masszívabb használattal: túlmelegedett az alaplapi vezérlő és szintén jött a fagyi. Így nem sok értelmét láttam...
Ennyi év távlatából a többire passz, de ott a kereső. Valami találat a múltból, biztosan lesz... 👍
-
gerner1
nagyúr
Anno, én is kicseréltem a RAM -okat, és azzal, nálunk is fluidabb lett. Utána, ~3-5% -ot hozott, hogy a VGA BIOS le lett cserélve egy olyanra, amellyel jobban húzható lett, + T.G. Conductonaut & minuspad (+ az ehhez kapcsolódó sallangok) kezelés mindenhol . Egy ideig, a ventillek alatt, az enyémen is ki volt vágva az alsó burkolat (bontott gépből). Majd, pár hónap után, visszacseréltem az eredetire.
-
thomasa
senior tag
Jelentem a 4 TB-os 2,5" SSD-t simán viszi,
viszont a meghajtó tudna 6Gps-t (SATA III), a gép viszont csak 3Gps csatlakozást tud (SATA II).
(Nézegetem az utódokat is, az MSI kijött egy gamer szériával 3070-es VGA-val kb. 310e ugyanez Lenovoban 510e, nem tudom annyival jobb-e, persze ezek sem a legújabb technológiák. A ROG-szériáról szeretnék majd váltani minden jó és rossz tulajdonsága mellett
)
-
Nekem is bőven elég arra a kb. 10 régebbi játékra, ami a gépen van. Kb. 2 évente cserélem a gépeimet, most is tervben volt, jöttek a 4xxx sorozatú kártyák-csak később jöttek az áraik is, azaz az ezzel szerelt laposok brutál drágult árai-na akkor úgy döntöttem, még nem, még ha lejár a garanciája, akkor sem és később jóval kevesebbet fog érni.
Az a technika, amit képvisel a K4008T még a mai napig felső szint, kijelzőben, erőben, le kell nyugodnom, hogy ez még elég lesz egy jó darabig-de jöhet bármelyik mai játék is, nem hiszem hogy gond lenne ennek a vasnak, a COD MW2 is remekül ment. -
-
G@CSI
tag
Az jó ha nagyobb, főleg ha használod is akksiról.
Mindenképp ellenőrizd a csatlakozót, lehet valóban csak valamelyik forrasztás engedett el. Ha nem akkor marad a board csere.
Én nem korlátozom a töltést, 4 évet bírt így a gyári, ha ez is megy annyit már jó.
WiFi-re nincs ötletem, csak vezetéken használom.
MaxxDamage
Borsos áron adják. -
G@CSI
tag
4400mAh Green Cell akkut vettem, olyan 15k körül volt. Létezik belőle 5200 és 6800 mAh is, de mivel mindig tápról megy nekem, fölösleges volt a nagyobb.
Felújítás passz, szerintem nem olcsóbb.
Minőségre nincs panasz, a csatlakozó gyengébb minőség mint a gyári, de tökéletesen működik. 2 éve cseréltem 96% jelenleg. -
Én "gyári" tápot szoktam használni, ragaszkodó vagyok ilyen téren.
"Én csak a csatit cserélném. Vagy cseréljem kapásból board-al együtt?" ---> Állapottól függ, illetve az határozza meg mit is érdemes cserélni.Én batterym (97Whr) mindig 100%-n van és sokszor megy a gép heteket kikapcsolás nélkül.
Elhasználódás mértéke csak 2% és már lassan 3 éves.Tápom 2x280W
Asus gépem jelenleg nincs, de mikor volt azt is nagyon szerettem a 3D VC miatt is
-
Tudtommal a battery amiből plussz kakaót ad a gépnek pl. Game(k) alatt.
Az én G752VSK-m is ilyen volt, Game alatt a tápon túl az energy igényt a battery biztosította a gépnek...ezeknél (a szériáknál) ez így van rendben. Tehát a battery megléte elengedhetetlen.Nagyobb táppal/adapterrel lehet próbálkozni és kiderül.
-
-
G@CSI
tag
Hibaüzenet nekem sincs, simán bekapcsolt utána, mintha misem történt volna. A windows eseménynaplóban találtam ezeket mint kritikus hiba, aztán a figyelmeztetés.
De a tünet nekem is ugyan ez volt, egyik pillanatról a másikra puff leállt.
Azóta megvolt az éves karbantartás. Nem volt extrém poros, kitakarit, újra pasztázás, windows újratelepítés.
Kopp-kopp azóta nem csinálta.Alkatrészes link a topic összefoglaló végén, de akksi nincs nekik.
-
thomasa
senior tag
Ezzel nézem. Jó kis progi, ingyenes: https://batterybarpro.com/
-
-
Sajnos a legnagyobb "hacker" maga a Windows.Én nem süllyedek paranoia szintre,valamikor figyeltem erre jobban,már nem érdekel.ha fel akarnak törni valamit a komolyabb szakik,azt úgyis megteszik,csak idő kérdése.
Nem hiszem,hogy én mint mezei kis user,érdekes lennék bárkinek.Persze nincs minden automatikusan engedélyezve,de értesítés után többnyire frissítek mindent.Már csak azért is,hogy nehogy összeakadjanak a dolgok.Hasonlít a nagy Kaspersky blamára.
-
-
Igen,de erre megy a technika.Hamarosan nem kell már külön számítógép sem,a telefon lesz az egy dokkolóval-már most is az,Note 8 és 9 már használható így,tökéletes általános gépként.Már akad "gaming telefon" is,tehát hamarosan játékra is alkalmas lehet egy ilyen összeállítás.
-
Ahogy nézem a tiéd is vaskos darab és 4.8kg
Enyém csak 4.4kg és sajnos az aksi nem kivehető.
Eddig 1x vittem magammal buszon és a ROG XRANGER Backpack nagyon hasznos volt, simán bele raktam (sok plusszal egyetembe)Ilyen védő csomagolást (fehér) amibe gyárilag van (dobozába) azt honnan lehet szerezni? Enyém sajnos megrepedt kicsit és jó lenne helyette egy új.
Bill. meg Subwoofer cucc nekem is bejön a notin, meg a sok hasznos csati és a tetszetős kinézet meg magyar bill + világítások, 4x16GB RAM hely, 2xNVMe SSD slot + 3.-ik 2.5" meghajtó hely stb... Ja és a 120Hz-s G-Sync kijelző is csodás! Ami elsőre kicsit furcsa volt, az a zárt hűtési rendszer (bár van benne jó is, mert nem kell tisztítani, azt megoldja magának)
Az ODD az nekem is jól jön néha, rendszert azt már csak USB-n tolok fel. (ha kell) -
-
-
Szabolcs1984
csendes tag
-
zsolti_20
senior tag
Az én GTX980m VGA-m módosítással eszik 135W-ot. A táp hozzá pedig 19,5v * 11,8A ami 230w. Mivel a 9xx-es és a 1xxx generáció közötti legnagyobb változtatás a vezetősáv méretének csökkenése 28nm-ről 16nm-re, így a fogyasztás is jobb lett, ez pedig a hőmérséklet csökensét hozta maga után. Szerintem egy asztali szintű GTX1060 elférne az új vékony gamer laptopokban is, de ha nem akkor az ember nem azért vesz gamer laptopot mert vékony.
-
-
ImI87
őstag
Nekem G752 van.
Az egyik USB tud gyorstöltést.
Telefont árdugva egyértelmű, hogy az egyik USB jobban tölt.
3 port esetében 4 óra töltés időt ír ki, a 4. dedikált gyorstöltős port esetében pedig csak 1,5 óra.
Egyébként a telefon nem mutatja, hogy gyorstöltés, csak a töltési időből látszik. -
maximilian4
addikt
(#10871) SkyS1gn
100 dolcsival többért már van xiaomi mi gaming. Szerintem gaming notihoz képest ez is tök elegáns.
-
SkyS1gn
félisten
Vagy a különbözetből veszek egy Xiaomi MI notebook pro-t prociban annyira nem rossz bár U szériás, de igen vékony elegáns 2 is van a cégnél
Ebből milyen autót veszel swiftet?
-
Logikus lenne, de mégsem így van, mert a paszta nem elég kemény: mint ahogy tudjuk kb olyan az állaga mint a fogkrémnek. A "folyékony" gap-pad meg leginkább a gyurmához lehet hasonlítani, de egy picit rugalmas.
Ha sima pasztával pótoljuk ezt akkor az idővel a hurcolás miatti kis mozgások miatt "kidolgozódik" a résekből míg a folyékony gap-pad bent marad. -
NTonee
veterán
miután ezt a gépet sem 2perc szétborítani, így nem nagyon próbálgattam a különböző pasztákat. A paszták adatlapján szereplő hővezető képesség (W/(mK)) értékének alapján a piacon ez a legjobb. Aztán persze ez is csak egy szám, láttam a Noctua NTH1-et is a régi AW M18x-ben, aminek bár jó a hővezető képessége papíron, a gyakorlatban viszont valamiért notiban nem működött rendesen.
A TG Kryonaut-ot nagyon sok helyen árulják itthon is, árukereső megmondja, hogy hol a legolcsóbb éppen. -
NTonee
veterán
az én gépemmel a következő a tapasztalat...
conductonaut-al az AW15R3 cpu soha ment 80 fölé, mióta kryonaut-al lett megkenve, azóta csak alulfeszeléssel és egy 5 ventis hűtőpaddal tudom 90fok alatt tartani egy hajszállal, de néha még így is átlépi. Persze hozzá kell tenni, hogy a fémes trutyi már levakarhatatlan és úgy van rajta a kryonaut + ennek a gépnek eleve gyenge a hűtése. (és persze nem supermarioval játszom, hanem pubg, gta5, just cause3, amik azért terhelnek izomból) -
NTonee
veterán
lényegesen jobb hővezető, viszont jön a nagy DE...
Egyrészt mivel fémes, így nagyon veszélyes a használata, egy rossz mozdulat és zárlat. Másrészt hajlamos beleenni magát a heatsinkbe, sőt igazából csak idő kérdése. Nekem kb fél évig volt az AW-ben és már nem lehet leszedni a heatsinkről. -
mbalint987
aktív tag
Közben úgy néz ki megoldódott!
-
-
djpetar
tag
Asusparts-ról rendeltem, nekem a bal oldali (CPU) venti haldoklott, viszont egyből az ellenoldalit is cseréltem, így 3000 forinttal lett több az ára, mint ha itthon veszel egyet. Össz-vissz 18k volt. Vasárnap rendeltem, csütörtökre megjöttek.
-
Jazz
Topikgazda
Kicsit utána néztem. Ahány hozzászólás, annyi vélemény. Mindenki mást mond, melyik a legjobb beállítás.
- g-sync be, nvidia panel v-sync be, de ingame v-sync ki. (Ezt nem is értem, mert NVCP "be" értéke felülírja a játék "ki" értékét, szóval tök minden onnantól hogy ott mit állítasz. Ugyan ez igaz visszafelé is.)
- vagy v-sync be mindenhol.Elvileg g-sync melletti v-sync be-vel a v-sync csak akkor fog "aktválódni" amikor az fps a monitor max frekije fölé menne. Azaz ugyan azt csinálja mint egy fps limiter.
Viszont ha nincs v-snyc bekapcsolva mellette, igaz hogy nem lesz suttering, de tearing még lesz. Másoknál is ilyen. Nekem ezért van mellett benyomva a v-snyc. Sajnos. Ezért kérdeztem.
Nálatok mik a tapasztalatok?https://forums.guru3d.com/threads/gsync-leave-vsync-on-or-off.412647/
"Vsync needs to be set to ON in NVCPL.
Otherwise you get tearing despite being within GSyncs frequency range.
May only affect certain setups/monitors but if you turn off Vsync Gsync works(no stuttering) but tearing still occurs.
This has been reported by many.Turning on Vsync results in no tearing and as long as you have FPS limiter it never activates.
So you're not being hurt by it being on.""No it's nothing wrong with my setup.
It's a driver issue, intentional or not, or a Gsync firmware bug affecting many people.
Doesn't matter the monitor, I've seen it affect different brands.Not a hardware issue for sure.
Vsync ON is required for many people, you can google it and get many results.
Most likely a driver issue as VSYNC on doesn't turn on Vsync when you are within GSync's range but it does eliminate tearing."
-
SkyS1gn
félisten
Ez hülyeség, vsync nem kell annyi hogy gsyncet bekapcsolod fps-t meg a monitor max képrissítés alá limitálod... nincs semmi tearing.
KillHates Ja igen a vrm-et nem figyeli úgy a rendszer csak a gpu-cpu-t. Az szép... képükbe is nyomnám az tuti.
Az akksitémámra visszatérve, most nem kapcsol random ki úgytűnik, de mintha nem bírná annyit az új akksival sem és szépen le is áll mikor lemerül, hallom a windows hangot de nincs figyelmeztetés meg alacsony szint, jön a hang mire megnézném ha épp nem ülök ott akkor kikapcsol, olyan 15%-on.
-
SkyS1gn
félisten
Hogy?
Nemtudom de kikapcsolt vsyccel és 73FPs-re limitálva szaggatott, vagyis éreztem hogy nem folyamatos, bekapcsolt vsynccel okés de utálom a késleltetést sose használnám.
Mint kiderült... az Rocket League beépített limitere néha megbolondul, volt már hogy ezt csinálta, aztán egyszercsak jólett...
Most viszont limitáltam afterburnerrel és így király.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Milyen egeret válasszak?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- War Thunder - MMO Combat Game
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Latitude 5510 15.6" FHD IPS i7-10810U Radeon RX 640 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Lenovo Legion 5 Pro 16ARX8 - Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 140W, 2x16GB DDR5, 1TB SSD, laptop beszámítás
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest