- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
>>>>>G751 hasznos információk, probléma megolások<<<<<
Te is segíts szerkeszteni az összefoglalót! Ha lenne bármi, ami szerinted is jó lenne ha ide bekerülne, ne habozz privit küldeni! /Topikgazda/
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zolizozo80 #2397 üzenetére
Nekem sincs vele semmi gondom.Ilyenkor nem szoktam játszani-ritkán-de ma megyek estére szolgálatba,majd ott!
-
zolizozo80
tag
válasz
Darth_Revan #2398 üzenetére
67 fok
nekem ez rémlik, de legközelebb megnézem pontosan..
-
Darth_Revan
veterán
válasz
zolizozo80 #2397 üzenetére
na és a CPU hőmérséklet hogy állt?
-
zolizozo80
tag
Azért jó ez a kis G751, szeretem.
Tegnap 4 óra folyamatos játszás Far Cry 4 ultrán és nem ment 76 fok fölé a GPU.
És nem akart felszállni sem!!! -
zolizozo80
tag
Mindenki dolgozik, vagy mindenki játszik??
-
Wengersky
csendes tag
MM-ban megint akció van. (Legalábbis az Aréna Plázában.) Ha kérsz MM-os kártyát a kasszánál, akkor 20.000 forint fölött minden 10.000 forintból elengednek 1.000 forintot. Nincs felső plafon. Ez azt jelenti, hogy 500.000 helyett 452.000 a gép.
-
St3rling
csendes tag
Jah sracok csak ugy egy szo az emagrol. Apam rendelt egy okos merleget, mer mindent zsirtomeg szazalek, csonttomeg stb stb, szep kis merleg de CSAK roman utmutato volt hozza es az egesz dobozolas roman volt, semmi angol nemzetkozi nyelv vagy magyarra atirt valtozat semmi, full roman minden, szoval igy rendeljetek meg komolyabb cuccokat onnan pl Asus RoG
Hajra!
-
kozmy
őstag
Lehet tudni mikor jön ki az új g750 ?
-
válasz
Darth_Revan #2387 üzenetére
Ezért is írtam,nem gond-nem is tudnám használni,azaz nemigen állítgatnám.
-
NTonee
veterán
válasz
marcell.adk #2382 üzenetére
Inkább az a para, hogy elvileg az ő garijuk úgy szól, hogy nekik kell visszaadni szervizre és romániába megy.
(#2383) marcell.adk: az az, hogy nincs letiltva az igp (mint a 751ben), így amikor nincs szükség az izmos vga-ra, akkor lekapcsol és az igp veszi át a helyét.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
marcell.adk #2383 üzenetére
Az Ördög találmánya és 9-es sorozatú GTX kártya mellett az egyetlen haszna sem ér már sokat
-
marcell.adk
csendes tag
válasz
marcell.adk #2382 üzenetére
Aszem azt láttam forumon hogy maradt benne optimus, de mi is az?
-
marcell.adk
csendes tag
válasz
Darth_Revan #2379 üzenetére
Az para hogy román?
-
NTonee
veterán
válasz
Darth_Revan #2379 üzenetére
Majdnem az összes gépnek olyan a billzete az emagnál.
-
Dreadloord
senior tag
válasz
marcell.adk #2377 üzenetére
Csak szűk 200k-val van elnézve az ára, simán megéri XD
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Úgy tűnik az emag a hazájából áthozatott pár JY modellt ide is...elég szép áron
Jah és:
Billentyűzet:Nemzetközi billentyűzetJah és IPS panel van benne, viszont jó kérdés, hogy az Optimus-t hagyták-e, mert ha igen, akkor felejtős (nem mintha megérné a G751JY-t lecserélni)
-
NTonee
veterán
válasz
Fentebb már írt róla Darth_Revan. Igen, igaz.
Ejha, de jó ára lett, mondjuk annyira nem is meglepő. -
NTonee
veterán
válasz
Mikulásbá #2375 üzenetére
A 8gb vramnak pont semmi értelme nincs... még. De nem kell izgulni, a játékok fejlesztői majd úgyis megoldják, hogy szükség legyen rá.
Csak idő kérdése.
A dedikált memóriás nv kártyák nem piszkálnak máshova. Radeon kártyáknál volt valami hypermemory izé, ami csinált ilyesmit. -
válasz
Dreadloord #2374 üzenetére
Végül is a 751-es hűtése sem rossz.Nálam rendesen működik játékok alatt,90 fok fölé még nem ment.
Mivel jobb,ha 8 GB VRAM a GPU-ban?Mármint ha a 4 GB kevés,akkor a gépben lévőt használja? -
Dreadloord
senior tag
válasz
Darth_Revan #2372 üzenetére
Ez miért lenne pofon? Ettől pont ugyanolyan marad a g751, sőt talán még az árát is segít picit lentebb nyomni, illetve nekem külsőre is sokkal jobban bejön az utód, ha ugyanazt beleteszik, ugyanazon az áron, akkor se dől össze a világ
-
válasz
Darth_Revan #2372 üzenetére
Nem cserélném le erre,ha nem IPS a kijelző.
-
Darth_Revan
veterán
Ééééés, 1 újabb pofon az ASUS G751JY tulajdonosoknak az ASUS-tól:
Hivatalosan is jön a G750JZ felújított változata, a G750JY!
-i7 4860HQ vagy 4710HQ CPU
-FullHD kijelző panel (még nem tudni, hogy marad a TN vagy váltanak IPS-re)
- fehér kivilágítási bill
- marad a JZ hűtése, tehát hűtés terén jobb lesz, mint a G751JYÉéés...*dobpergés*...lecserélik a GTX880M 4GB GDDR5 videókártyát GTX980M 8GB(!!!) GDDR5 modellre!
-
-
St3rling
csendes tag
Erdekes mod nekem viszont bejon a win 8,1, semmi bajom nincs vele 4 ev win 7 hasznalat utan
-
wanted5
őstag
válasz
Darth_Revan #2359 üzenetére
mert a windows 8 egy rakás .... a hülye felületeivel és megoldásaival együtt, csak úgy mint a vista volt anno
a 10 talán jobb lesz, de ha már számolni se tudnak a microsoft-nál akkor kétlem -
nesh_019
senior tag
válasz
Darth_Revan #2359 üzenetére
344.75-ös legújabb driver van fent. Szerintem megvárom az új drivert, gondolom nincs mit tenni ilyen téren.
Köszönöm a segítséget! -
Darth_Revan
veterán
válasz
nesh_019 #2357 üzenetére
Driver probléma. A Windows 7 nem támogatott. Nekem pontosabban driverek nélkül volt ilyen probléma és nem vettem észre, hogy előjött volna minden driver feltelepítése után.
Csak akkor jön elő, ha kikapcsol a kijelző, ha nem sikerül megfelelő drivert találnod, akkor csak állítsd be, hogy ne kapcsoljon ki a kijelző
Próbáld meg a 344.00-as drivert, ha jól emlékszem nekem ez megoldotta a problémát. A fényerő állítása azonban bugos lesz, Windowson belül egyáltalán nem fogod tudni állítani és a gyorsgombbal is csak nehézkesen.Miért használsz Windows 7-et? Már egyre kevésbé támogatott OS, lassan kispadra kerül az is. Néhány játékot leszámítva Windows 8.1 alatt jobban futnak a játékok, mint Windows 7 alatt...viszont ha azt akarod, hogy az a néhány is olyan jól fusson, mint Windows 7 alatt (pl a Watch Dogs), akkor használd a Windows 8-at.
-
nesh_019
senior tag
Sziasztok!
Van egy Asus rog g751j csúcs laptopom.
Van vele egy problémám hogyha lecsukom és felnyitom a laptopot akkor pixeles lesz a kép/ eltűnik az elsimítás ha újra indítóm a gépet akkor megoldódik a probléma. HELP -
vis.p
aktív tag
válasz
Dreadloord #2354 üzenetére
Szerintem várj még kb. 2-3 hónapot egy sm953-ra.
-
válasz
Dreadloord #2354 üzenetére
Abból a 2x sebességből nem sokat fogsz észrevenni.
-
Dreadloord
senior tag
válasz
HUNGarfield #2351 üzenetére
Szabad kérdezni, hogy hol és mennyiért tudtad beszerezni ezt a configot? Vonz a gyári SSD, ahogy elnézem 2-szer gyorsabb, mint az utólag belerakottak.
-
válasz
HUNGarfield #2351 üzenetére
Üdv a kulbban.
Egy AIDA képet dobhatnál,hogy pontosan milyen márkájú is az a M2-es SSD. -
HUNGarfield
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nekem is sikerült szert tennem a legújabb G751JY-ra a specifikációt az aláírásban láthatjátok. Ha valami kérdés van szívesen segítek ezzel kapcsolatban.
Addig is itt egy teszt az M2-es SSD ről ami benne volt :-)
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-12/05/224143_un0fsmvdc5fooewd_1377319_964241483603579_1804075469594604615_n.jpg
-
kozmy
őstag
válasz
Darth_Revan #2347 üzenetére
Amit le írtál azzal tisztában is vagyok voltam,csak azt írtam, hogy gondolkodóba estem egy ilyen kép után itt a hp árulnak egyet 320K ért és arra gondoltam, hogy bele túrnék egy 980m de az csúnyán drága ebay néztem 250K egy VGA vagy max egy 880m és ezekhez nem kell modosítot V-bios.
-
Darth_Revan
veterán
Clevo minőségi barebone notikat gyárt, nekem is volt már egy (Sager névvel ellátva). Minőségi, masszív ház, nem gagyi alkatrészek, továbbá könnyen szétszedhető, CPU és GPU is könnyen hozzáférhető, azok a gépek úgy vannak tervezve, hogy otthon is lehessen kínlódás nélkül babrálni velük (persze ha a felhasználó ront el valamit, akkor természetesen ugrik a gari).
Dec 12-én várható a Clevo P670SG GTX 980M 4GB MXM-es VGA-val és i7-4720HQ CPU-val. A bruttó ára magyar forintban kb 500.000 Ft lesz, ami kb a Mediamarkt-os G751JY ára.
Az ASUS-hoz képest azonban 2 hátrány:
- ebben az árban nincs OS és csak 8GB RAM-ot számoltam
- Magyarországon nincs hozzá garanciaTehát ár terén az ASUS jobban megéri...
Jah és ezeket a Clevo gépeket többnyire megrendelés alapján szerelik össze, tehát nem fix, nem változtatható konfiguráció jön le a gyártósoron mint más gamer laptop esetében. A felhasználó választhat milyen VGA-t, CPU-t, mennyi RAM-ot, háttértárat stb kér bele. Csak sajnos Magyarországon még eddig nem volt cég, aki jövőt látott volna a vásárló igénye alapján összeszerelni és eladni gamer laptopot...lehet ez azért is van, mert Magyarországon csak az olcsó "Tesco Gazdaságos" alsó kategóriás modelljeikre emlékeznek a boltosok...
-
válasz
sunny474111 #2344 üzenetére
Mi úgy beszéltük meg,hogy a dobozra rá kellett írni,X Y-al-szervíz vezetője-megbeszélve!
Rögtön az ő kezébe ment.A többi bolt is tovább passzolta volna 3 nap után.
-
sunny474111
tag
válasz
marcell.adk #2342 üzenetére
Sajnos nem tudok boltra mit mondani. Teljesen megvoltam győződve arról h az IPON jó,nem is mondom,hogy rosszak. Sajnos sztem ez mindenhol így van már h 3 nap után csak a gyártó-nál tudsz panaszkodni.
Amit esetleg ajánlani tudok az a laptopszalon,tőlük már 3 gépet vettem.Sose volt még gond ott. -
válasz
sunny474111 #2337 üzenetére
Remélem felhívtad a szervízt és beszéltél a főnökkel.Én anno így tettem,mikor gyári hibás akkuval kaptam a JH-t,mire beért a gép,már le volt vajazva a csere-lehet már az új akku is ott volt.Egy hét alatt meg volt az egész futár oda-vissza is benne volt.
-
marcell.adk
csendes tag
válasz
marcell.adk #2339 üzenetére
Most egy n53sn en renderelek rengeteget és egy laptop huto megoldja a tulmelegedést.
-
marcell.adk
csendes tag
válasz
Mérlegelek
, boltra mi a legjobb javaslat?
-
válasz
Itthon 2 év,ennyi.Inkább arra figyelni,hogy nagyobb nevű üzletből,nem szürke importos szemetet venni!
(pl. IPON,ott is jó áron van a 751JY) -
sunny474111
tag
válasz
marcell.adk #2332 üzenetére
Ha bevállalod akkor mindenképp javaslom,hogy a lehető legjobb garanciával rendelkező üzletben vedd,nekem 5 nap után már nem cserélték és most hetekig várhatok a szervizre
.
-
kozmy
őstag
Én CLEVO gépeket nézetem, csakhát egy GTX 980m VGA bele csúnyán durván drága a 250K val
-
szalámissüti
tag
válasz
marcell.adk #2330 üzenetére
Arra tökéletes. Precisiont nem vennék rá, azoknak a hűtése nekem nem jött be. A 750nek jobb van (751et még nem próbáltam), 30 óra folyamatos render sem nagyon zavarja. A precisionok ezt már nem szerették, nem volt jó megfogni őket utána. Persze lehet hogy csak amikkel én találkoztam azoknak volt ilyen problémája.
-
válasz
marcell.adk #2332 üzenetére
Akkor vállald be a G751JY-t.Gondolva a jövőre,amikor is egyre erősebb,gépigényesebb,összetettebb programok jönnek,amik kérik a vasat maguk alá-na és szeretne az ember rendesen dolgozni is.
-
sunny474111
tag
válasz
Sajnos kis országunkban felső kategóriában elég silány a választék. Ilyen kategóriában asus meg msi van. Asszem jelenleg össz vissz ennek a 2 gyártónak van 980m-el szerelt gépe itthon.
Pontosítok ha mindenképp olyan kell amiben 900-as széria van (970,980) akkor csak ez a kettő van. Ha annyira nem fontos h hurcolni tudd akkor inkább állógép.Messze jobb a választék.
-
válasz
Ezt nem vágom annyira,de lehet nem gamer a te kategóriád,hanem munkaállomás.
Dell Precision,stb.)
-
válasz
sunny474111 #2328 üzenetére
Ismerem az érzést,amin most keresztül mégy.
Ahogy már írtam,előző 4 ROG-ból 3 gyári hibás volt!Mégis azt vettem,cidriztem is,vajon most milyen lesz-eddig kop,kop,kop. -
sunny474111
tag
válasz
marcell.adk #2326 üzenetére
Az én 751-em már RMA-n van. Be se indul. 5napig használtam és kifingott. Persze mindennél benne van a pakliban h hibásat kapsz,de ennyiért ez elég gáz. Pláne ha szétnézel külföldi fórumokon akkor láthatod h egy tucat gépet küldtek már vissza xy hibával. Összességében nem rossz ez ha nem futsz bele hibás termékbe...nekem sikerült.
Amúgy ha nem sürgős annyira a vásárlás akkor már én inkább várnék a broadwell procikra.Hátha kevésbé lesz forrófejű mint a haswell. -
válasz
marcell.adk #2326 üzenetére
Anno a 750 is átesett ilyesmin,ha visszaolvasol,láthatod.Az enyém pl. gyárilag volt akkuhibás.
-
válasz
Darth_Revan #2324 üzenetére
Nekem jó ahogy van.Inkább a játékok izgalma foglal le-ha már gamer lapos.
-
Darth_Revan
veterán
Próbálta már valaki tuningolni a képernyő panelt? Külföldi fórumon már felhúzták 75 Hz-re és állítólag játékok sokkal simábban futnak (legalábbis simábbnak látszanak). Sőt, volt olyan bátor ember aki már 100 hz-re is felhúzta és most 120 Hz-ben gondolkodik
-
vinnyo
csendes tag
Ha nincs komolyan megbontva a gép, akkor a garancia nem helyfüggő. A probléma ott kezdődik, hogy egyes magyarországi cégek feketeimportos készülékek "olcsósításával" ki is zárják a gépet a garanciális feltételekből.
Ami pedig a Windows 7-et illeti, természetesen semmi köze a garanciához. Annál is inkább, hogy a hivatalos oldalon le lehet tölteni a drivereket is hozzá.Na, megelőztek...
-
Darth_Revan
veterán
-
Readi
tag
hali
Ha megveszem a gèpet Mo-on Nèmetbe is èrvènyes a gari?
illetve ha win 7 et rakok rà ugrik vagy sem? -
vinnyo
csendes tag
Csak nekem tűnik úgy, vagy valóban mintha problémásabb lenne a nagyobbik ( újabb ) testvér?
-Értem én a jóval erősebb videokártyát (amiért már-már elhamarkodottnak éreztem az én vásárlásomat), cserébe gyengébb áramfelvétel miatti kevésbé igényes hűtés.
-Nagyobb, vagy éppen akkora processzor vs. optimus hiánya. Tudom, gamer gép ,s az én online tologatós (heroes) módszeremhez nem feltétlenül kellene egy ilyen "monstrum", de ha az ember épp nincs konnektorközelben, rengeteget számít az a fránya optimus.
-Msata csatlakozó, de a másik oldalon már SATA 2- vel spórolnak?
-Beépített akkumulátor??? Két-három év múlva asztali gép lesz belőle.
Mintha több lenne a kompromisszum a Big Brother-ben.
Amúgy én tökéletesen meg vagyok elégedve az én "kis" 750-esemmel csak egy apróság bosszant néha. Ha nem használom a videokártyát, mi a búbánatnak hűti azt is ezerrel (de inkább 4000-el), ha processzort fűtöm éppen. Netalán elveszítené az egyensúlyát és csak forogna körbe az asztalon? -
vinnyo
csendes tag
Ezek szerint mégiscsak csaltam
Van ennek a rapid módnak gyakorlati haszna is, vagy csak a tesztek tuningolására lett kitalálva?
-
vinnyo
csendes tag
válasz
Darth_Revan #2316 üzenetére
Már értem, akkor viszont már nem is olyan rózsás az eredmény
-
vinnyo
csendes tag
válasz
Darth_Revan #2313 üzenetére
-
vinnyo
csendes tag
válasz
Mikulásbá #2312 üzenetére
Nos, nekem is kezd ez az érzésem lenni. Az elején még stabilnak tűnt, de az utóbbi időben randomszerűen eltűnnek az ikonok. Pl. a kikapcsológomb. Ilyenkor szó szerint megáll az idő a kijelzőn. A rendszer tudja a valós időt, de nekem egy fagyottat mutat, aminek rendszeresen be is dőlök. Persze ki lehet hardveresen kapcsolni, de nem túl megnyugtató, hogy nem valami hardveri hiba okozza-e? A frissítések pedig egyszerűen bejelentik, hogy 15 perced van az újraindításig. Nulla halasztási opcióval. Persze ilyenkor hanyatt-homlok újraindítom, hogy nehogy csata közben érjen az online heroes hevében.
-
vinnyo
csendes tag
Végre sikerült megtalálnom a képlopót, és újra lefuttatni egy tesztet. Ígérem, ez az utolsó a mai nap folyamán, de kérlek világosítsatok fel, mi ez a különbség? Valamit rosszul állítok be? Esetleg csak nálam beszorozza valamiért tízzel? Hümm...
-
"Hiába a 10 Év garancia a Samsung 850 Pro-nál, hogy ha ehhez írási limit társul, és 150 TB 10 év alatt az, nem túl sok...... Egyébként a Samsung 840 Pro-nál is nevetségesen alacsonynak találom a 73 TB írási limitet."
-
Darth_Revan
veterán
válasz
zolizozo80 #2304 üzenetére
Szépen teljesít még mindig az Evo is
-
zolizozo80
tag
Samsung 840 EVO ezt produkálta a 751-ben...
-
válasz
Darth_Revan #2302 üzenetére
"speciális csavarhúzó"..... igen,az ütvefúró is jó.
Nekem ha ilyen gondom lesz,hívom Uri Gellert.....
Bennem azóta is az munkálkodik,nagyobbra kellene cserélni a 256-os Vectort,5 játékkal majdnem tele a SSD.
-
Darth_Revan
veterán
válasz
Mikulásbá #2301 üzenetére
Van az is, az lett volna a következő, ha ez nem jön be
Szerencsére egy speciális csavarhúzó és egy kis Pufin lekvár meghozta a gyümölcsét.Ezt vettem: [link]
De komolyan mondom, hogy szerintem engem elátkoztak...vettem ezt az SSD-t, a boltban a srácot megkérdeztem, hogy tuti 5 év gari van rá, mert én 10 évről tudok és a dobozon is az van, válasz:
"Tuti, mi 5 évet adunk rá"Jó, köszönöm.
Most néztem a weboldalt (hogy beszúrjam a linket) és már átírták 10 évre...most mehetek vissza, hogy a garipapírt amit kaptam kijavítsák, az eszem megáll
-
válasz
Darth_Revan #2300 üzenetére
Milyen SSD-t vettél?
(látod milyen egy flex a háznál....
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest