- Apple asztali gépek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Thrawn
félisten
Van egy fém fül az elem alatt, és van kettő oldalt. Nekem az oldalsókkal volt gond, nem értek az elemhez
Csikebacsi: Van még floppyd? Ha nincs akkor marad a Windows alóli frissítés.
Floppy-s módszer: kimásolod a lemezre a BIOS filet (A8N-E.BIN), és amikor bekapcsolod a gépet ALT-F2 nyomkodod vadul. Magától megcsinálja.) -
Csikebacsi
csendes tag
sziasztok!
Sürgős segítségre lenne szükségem.
Nem tudom frissíteni a biost!
ha valaki tudna segítséget adni nagyon megköszönném.
msn címem: kenyeres.tamas@hotmail.com -
Gyusz
őstag
Nemrég nem akart elindulni a gépem, ezért CMOS clear segítségével visszaállítottam minden beállítást. Azonban most, ha áramtalanítom a gépet, akkor elfelejeti a beállításokat. Normális ez? Megadhatja az elem magát 1,5 éven belül, mert másra nem tudok gondolni?
-
DroneZ^
őstag
hi all! miért van az hogy a win xp sp1 nem ismeri fel a sata2-es 300gigás samsung vinyómat? setup elindul, és amikor particiot kell kiválasztani üres a lista és semmit nem tudok csinálni. ha valaki tud megoldást írjon!
-
Hanok
senior tag
válasz
golyani #1287 üzenetére
Hát ja pénzt spórol meg ez igaz, rövidtávon, de ő már a második prockót fogja a gépébe venni amikor én még ugyanazt fogom használni
Na jó tudom etől nem fog tönkre menni, csak én a biztonság híve vagyok.Jobb félni mint..... És ez is ugyanúgy lutri hogy meddig fog az neki elmenni....
-
ocsesz
aktív tag
Ja és észrevehető lenne a különbség?Sokat játszok ezért érdekelne,nem akarok felesleges pénzkidobást!Előre is köszi a kommenteket!
-
ocsesz
aktív tag
Szevasztok!
Egy A8N SLI-Pemium alaplapom van és jelenleg egy 3.7-es San Diego van benne,namost az lenne a kérdésem hogy szerintetek milyen X2 menne bele 50.000-alatt? -
Krissz22
senior tag
válasz
error(HUN) #1285 üzenetére
Köszi!
-
DroneZ^
őstag
hálókártyával azt vettem észre hogy játszok, és 500 ping beugrik néha, 1 gép van a modemre kötve, szóval nem zavarhat be semmi, win update tüzfal, minden progi kilett tiltva, direkt hogy kideritsem mi okozza a laggot, de már internetezés közben is elég lassan tölt néha, utána felgyorsul, nektek volt hálokártya gondotok? lehet hogyha berakok egy 10/100/1000-res realteket talán jó lesz, de javitsatok ki ha tévedek...
-
Krissz22
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1279 üzenetére
Esetleg tudsz példát is mondani?
Köszi! -
dinka.86
aktív tag
sziasztok. egy havernál nincs net,amikor bedugja a kábelt,akkor nem is világít. alaplapi hálókártya van benne,ilyenkor mi van? ki kell cserélni a hálókártyát és jó lesz? az alaplap maradhat ugye? köszi srácok!
-
Krissz22
senior tag
A Coaxial S/PDIF Out port-ot mire lehet pontosan használni?
Valaki használja egyáltalán? -
Csapi007
veterán
válasz
(Kolombusz) #1273 üzenetére
Nem monod, aszittem DDR2-600.
-
Thrawn
félisten
válasz
error(HUN) #1270 üzenetére
Jó az ha mondjuk 600-as Adata ramjaid vannak és szinkronban akarod járatni a procival
-
error(HUN)
tag
Vajon mire kell 300-as FSB?Atommagot tervezni?
-
Bundás22
őstag
nektek mi a véleményetek az asus a8n-e alaplapról? közepes tunninglap, jó tunninglap?
nekem 250(240en stabil) fsb-ig megy de gyanítom hogy a proci nem bírja(E6-os ami egy felezett X2-es ha jól tudom). nektek mennyit ment az alaplap. mert lehet megérné 1 normális proci(akár normális 3200+ is) amivel lehet megy akár 280-290-et(?) -
Csapi007
veterán
válasz
(Kolombusz) #1265 üzenetére
A TV karin télleg van, de az alaplapon az csak tükröződés olyan részen ahol alatta nincs vezeték.
-
DroneZ^
őstag
válasz
(Kolombusz) #1265 üzenetére
3RR0R: előkotrom a fényképelőgépemet
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
válasz
(Kolombusz) #1261 üzenetére
Miről beszéltek???
Semmi por nincs az alaplapomon de még a házamban se, a beszívó ventik elött porszűrő van. -
DroneZ^
őstag
válasz
(Kolombusz) #1261 üzenetére
enyém 1 év után: mikor felnyitom a gépemet az ''ÚJ'' szag jön fel, mintha most vettem volna, abszolut nincs por, de neha azért belefujogatok, legnagyobb zalmi a procin, 4 házventi, hr 03 vga hűtő és szépen kötegelt, elvezetett kábelek jellemzik a házem belsejét, többek közt azért sem poros annyira, mert szivacsokon keresztül szivja be a venti a hideget...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
jó nézni h mindenkinek az az alaplapja van, csak más van felpakolva rá, meg itt ott látni érdekes megoldásokat, sztem ha én mutatnék pár képet a gépemről, az is érdekes lenne
-
Lacpac
őstag
Tudom hogy nem azt méri, azért írtam oda, hogy tapintásra sem tünik olyan melegnek.
Volt rajta egy thermaltake tiger1 venti, míg nem vettem a VGA-ra normális hűtést (a kettő között nem fér el a venti), a borda felső része hideg volt, de a tövében nem volt hidegebb úgy sem, legalább is ahogy tapintással meg lehet állapítani.
Először én is féltem tőle,hogy ráolvad a chipsetre a borda. -
Hanok
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1254 üzenetére
Nem , nem volt szerencsém, mivel nem szórakoztam a gyárival, lepattintottam egyből...És én a Zalmit 4-5 mp-nél tovább nem tudtam fogni annyira meleg volt, ezen azért egy napot is el lenne a kezem...
-
Lacpac
őstag
[link]
Nekem így néz ki a chipset borda.
[link]
Zalman ZM-NB32K
Kap a primecooler szeléből. Így még 290-es HT-val sem megy terhelés alatt, 38°C fölé.
Everest szerint.
Ha megtapogatom, akkor sem olyan meleg, hogy égetne. valamivel melegebb mint a kezem, de nem vészes.
Ha valakinek hasonló a VGA coolere, akkor bátran felteheti mellé ezt a bordát.
Igaz, van köztük vagy egy fél centi távolság. -
Hanok
senior tag
Szerintem ezt a Zalmant nem erre találták ki...Nekem húzás nélkül is nagyon meleg volt, ráadásul a házhütésem kicsit lejebb van ugy hogy a meleg az csak ott állt és várta hogy elszállítmányozzák
A Thermal féle cuccmeg egyébként sem meleg és a házhűtőm légvonalába még bele is ér....Úgy hogy maga a gyönyör...Tényleg csak ajánlani tudom...
-
Csapi007
veterán
Na nekem így fér el a két zalmi egymás melett:
[link] -
golyani
őstag
válasz
error(HUN) #1247 üzenetére
ez a venti túl magas, ütközik a VGA-val.
-
Krissz22
senior tag
válasz
error(HUN) #1249 üzenetére
Ok. Ő mindig igényes és mellesleg ért az elektronikához, igaz itt csak fúrni, faragni kell....
Amúgy ez egy régebbi proci hűtő, kisebb fajta, talán p3-as korszakból való....és könnyű. -
Krissz22
senior tag
válasz
error(HUN) #1247 üzenetére
Elég egy lassú forgású venti is hozzá, csak a hő, venti nélkül megáll a bordák között és a környezetét azt felmelegíti (nincs ami elhajtsa onnan)....szerintem már az is sokat segítene, ha egy házhűtő teljesen rá lenne irányítva. A szomszédom, proci hűtőből fog a sajátjára barkácsolni egyet.
-
error(HUN)
tag
válasz
Krissz22 #1241 üzenetére
Ha már ventit teszel rá ugyanott vagy hangban,mint a gyári.Valamilyen jobb hővezető és főleg nagyobb borda kellene,vagy nagyobb és lassabb ventillátor(halkabb).Fantáziám beindult,tervezek.Egyébként most levettem a gyárit,szétszedtem teljesen,matrica,gumidugó ki,szilikonzsír benyom,vissza.5113 rpm/35 'C terhelés mellett is,és nincs nagy hangja.
És ez :
[link]
Szerintem letöri a chipet...
[Szerkesztve] -
Krissz22
senior tag
válasz
Csapi007 #1242 üzenetére
Vagy, ha az alaplap gyártó valami minőségi, jó hűtőt tenne rá, akkor ezek fel sem merülnének. Igaz, akkor megdobta volna, az alaplap árát újkorában. De így legalább van miről beszélni ennyi év után is, mióta kijött a deszka.
Attól független minden elismerésem a lapnak, mert szerintem a legjobb nForce4 Ultra deszka. -
Krissz22
senior tag
válasz
error(HUN) #1239 üzenetére
Nem hiszem, hogy sokkal különb a ZM-NB47J -nél. Sajna kellene ezekre még ventit aplikálni, akkor már jó lenne.
-
Csapi007
veterán
válasz
error(HUN) #1239 üzenetére
Nekem ilyenem van és elég meleg.
-
Diniboy
aktív tag
http://prohardver.hu/e.php?mod=74&fromforum=1&id=82112 itt a kép
ha nem megy a bios frissités 7ért én is eladom =)
-
Hanok
senior tag
válasz
Krissz22 #1231 üzenetére
én már túladtam a Zalmin
Venti nélkül szerintem az egy NB gyilkos...És simán valahol a maximális hőmérséklet alatt mozog kicsivel amit elbír.Bár nekem se fagyott vele a gépem, de a Thermal HR-05 SLI az már faszábban muzsikál, és szerintem a kártyák 99 százaléka be is fér mellé.Meg erre legalább lehet tenni egy jó nagy ventit is ha nem lenne elég passzív módban
Nem kell fabrikálni...Bár van akinek az jön be
-
Diniboy
aktív tag
http://www.fujitsu-siemens.co.uk/rl/servicesupport/techsupport/boards/Motherboards/asus/A8NE-FM/Man_A8NE-FM_uk.pdf -esetleg itt van valmi ami különbözik az a8n-e specifikácioitól? cerintem durvára ugyanaz a két lap......
-
Diniboy
aktív tag
Sziasztok.
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap azonosítója 10/17/2005-NF-CK804-A8NE-FM-00
Alaplap neve Asus A8NE-FM
ezzel vagyok gondban
nem lehet tuningolni semmit a fujits-siemens biossal... se a ramokat ,se a procit semmitbelemenne egy normál a8n-e bios?
off: Ha szerintetek nem lehet, akkor alaplapot (asus a8n-e) vennék ocsón mert úgyis megpróbálom beleirni.
a képek alapján még az asus matrica is a helyén van...
Esetleg egy fanatikus hardware guru a8ne- alaplappal priviben megkereshetne... vagy már nem cserélhetők a bios chippek :?
[Szerkesztve] -
Krissz22
senior tag
válasz
ballington #1232 üzenetére
Persze azt tudom, de ekkora különbség, az nem kevés.....30-35C -os különbség....de ha bírja, mert gondolom sokan így használjuk, akkor úgyis mind1.
-
Krissz22
senior tag
Érdekes tapasztalat:
Zalman ZM-NB47J passzív borda az alaplapon és a multiméter hőmérője 65C-t mutat, az everest 35-öt....tehát a chip akkor ténylegesen mennyi is lehet, ha a borda 65CÉs még ment volna a multiméter szerint.
Amúgy javaslom mindenkinek, hogy csak fogja meg a hűtőbordád (ha az van neki) és próbálja megítélni érzetre, hogy az mennyi is lehet, ha az 35C, akkor kb. a keze hőmérsékletével egyezik..... Tudom, hogy az a 35C, nem a chip, de ekkora eltérés lenne
[Szerkesztve] -
Csapi007
veterán
Hello
Újabb BIOS-ban benne van már a ventiszabályzás? -
error(HUN)
tag
Biztos,hogy nem asus a8n-es egér,pedig hát ez az a topic...
-
DroneZ^
őstag
válasz
ballington #1221 üzenetére
milyen egered van egyaltalan?
-
Csapi007
veterán
válasz
ballington #1221 üzenetére
Nézd meg egy másik egérrel.
-
Csapi007
veterán
válasz
Balázs1047 #1215 üzenetére
lol, télleg bocsi, akkor nem tudom.
Nekem az volt hogy a net ment de a hálózat nem, felajánlotta hogy letölt egy drivert, letöltötte, restart aztán már minden jó volt. -
Thrawn
félisten
válasz
Balázs1047 #1218 üzenetére
Hm. A Vista-ban teljesen újraírták a hálózati részt, lehet ez okoz valami problémát. Esetleg próbáld meg a Vista topikot.
-
Thrawn
félisten
válasz
Balázs1047 #1216 üzenetére
Milyen netről is van szó?
-
Thrawn
félisten
válasz
Balázs1047 #1212 üzenetére
A telepítőt Run as adminnal, illetve futtatás rendszergazdaként módban indítottad el? Nekem felment így a driver: [link]
-
Csapi007
veterán
válasz
Balázs1047 #1212 üzenetére
Szerintem emg nem egyre gondoltunk.
Szóval a frissítéseknél (a vistában) szedd le a hálózati drivert ne holnapokról. -
Thrawn
félisten
válasz
Balázs1047 #1208 üzenetére
A hálózatbeállításnál a hardveres tűzfalra gondolsz? Nekem nem világos
A hálókártya drivere benne van a csomagban, de a hálózat/tűzfalkezelő nincs. -
Csapi007
veterán
válasz
Balázs1047 #1208 üzenetére
Hello
A frissítések közül letöltheted a globális illesztőprogramot azzal már menni fog. -
Balázs1047
tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a Vistát a gépre, egyetlen gond van, nem találok illesztőprogit a laphoz a hálózat beállításához. Letöltöttem azt ami az nvidia honlapján fennvan, a Vista 32bit 15.00 fáljt, fel is telepítem, de nem lesz jó. Azt írja hibásan lett telepitve. Persze nem egyszer próbáltam. Mik a teendőim? hogy tudnám megcsinálni a hálózatot? Előre is köszi! -
DroneZ^
őstag
válasz
ballington #1206 üzenetére
nekems sem
asszem uj pcie kariknal, vagy sött inkabb uj update-eknél, cs update vagy cod2 update vagy mittomén, nekem ez teljesen megoldotta,azóta se idegeskedem miatta
sztem az ati ccc bezavar a magas proiritasa miatt, kikell tiltani...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
ballington #1204 üzenetére
start/futtatas/msconfig/szolgaltatasok ati hotkey poller vagy mi, disable, ha nvidia, annak is van ilyenje, -> disable, ugyanezt csinalja CS közben is...
or BIOS ban , usb beallitasoknal disable usb legacy driver.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
na az van, h win alatt nem csinálja, játék alatt viszont igen (ET és CoD hálózatban)...elég fura
és idegesítő
-
ballington
addikt
kipróbáltam másik USB-ben is, ott is ugyanez volt
akkor csinálta, amikor ET-vel játszottam...kiléptem, egy darabig csinálta, aztán abbahagyta. megint vissza ET-be, megint csinálta -
válasz
ballington #1200 üzenetére
ha vezetekes akkor megtorott az eger vezeteke.
Probald azert ki masik USB dugaszban is. -
Csapi007
veterán
válasz
ballington #1200 üzenetére
Hello
Az inkább a kábel hibája, valahol megtörhetett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance RGB PRO 16GB (2x8GB) DDR4 3600MHz
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest