- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPad topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
okés köszike, akkor nem is próbálkozom vele.
még1 kérdés: 254-es fsb-ig tudom nyúzni a procimat ebben a lapban, (10,5*254)
de a 255-ön semmiképpen sem stabil. még 8-as szorzón sem. ha az nf4-en hűtőt cserélnék vajon az segíthetne ezen, vagy a gyárinak is tudnia kéne ezt még hűteni? vagy csak szimplán ennyit megy a gyári fesszel?Tical: ott nem az egérrel lesz a gond?
-
t-bali3
senior tag
Szia lenne még egy kérdésem:
Most 2700-on járatom a gépet (A8N-E, 4000+) simán viszi, ha esetleg 2820-ra szeretném, akkor már osszam vissza a HT-t, 1175 sok neki? Esetleg ha bírja, az élettartalmát mennyire rövidíti meg a gépnek?
(természetesen bárki válaszát szívesen fogadom)
-
t-bali3
senior tag
Hát azt észrevettem, h nagyban függ a hőfok a szobahőmérséklettől, a ház elvileg jó, de lehet, h még vmi elvezető hűtő jót tenne neki.....az a helyzet, h így is sokat gondolkoztam az új procin (megvegyem-e) de már bizti nem dobok ki még 5-6eft-ot új hűtőre
ez van ezt kell szeretni.....
Köszönöm a segítséged(már egy párszor az elmúlt hetekben) , hétvégén akkor géptunnigolós hétvége lesz
Üdv -
t-bali3
senior tag
Pedig a paszta akkor elvileg jó, mert vékony réteget kentem rajta szét.....és utánna tök erősen rá is erősítettük a hűtőt (tesómmal), esetleg most így végiggondolva talán a hűtő lehet h mégis gyenge, de azt mondták itt a fórumon, h jónak kell lennie (Zalman CNPS7000A-AlCu), bár 3200+ 10%-os tuningal max terhelésnél 51-52 fokot mutatott....
-
t-bali3
senior tag
Értelek..... procicserét először csináltam, csak az lehet a baj, h nem raktam rá elég pasztát, mert a hűtőnek vinnie kellene (viszont féltem, h sok lesz és lefolyik).... Nem tudsz esetleg egy olyan progit ajánlani, ami megbízható procihőfokot mér... most Everest 4.5 van lehet, h nem lesz vele baj
mindig reméljük a legjobbakat
-
-
t-bali3
senior tag
Értem... a következő kérdésem ugye már csak az lenne, h ha esetleg nem emelek feszt akkor meddig lehet húzni, tudom, h gépe válogatja, de biztos van egy határ, amit majndem mindegyik tud. A64 4000+ E6-os, kb 5% túlhajtást tud szerinted???
Nem célom agyonhúzni....csak ha már van benne kihasználatlan erőforrástartalék -
edeleny
őstag
Igen X2.
Most már birom,azért is próbálgatom.
CollingMaster Hiper TX2 váltotta a Titán valamilyen hütöjét,nem hidegebb,(alap 30-32,használat 45-47,fesz emelve 52 fok),viszont sokkal csndesebb,az a 8 cm-es 4500 fordulatos helikopter igen zavaró volt,igaz csak,ha piszkáltam a feszt,egyébként konszolidált volt. -
-
edeleny
őstag
Nem pont onnan sziv a venti.Épp,hogy elfér a kettö egymás mellett.
Ha a tetejére teszem,akkor eltakarja a VGA venti 3/4-ét,aoldalra nem fér a csatlakozók,kondik tól,cak alol lehet,igy meg pont bele fujja.
A zalmi,középsö pár kiemelkedö sora már benne van a VGA ventilátor lapátok forgáskörébe.HA tulmelegszik a chip,meghal azonnal,vagy csak fagyogat?
Mivel nem nagyon lehet már ilíyen lapot kapni,nem naygon pusztitanám el.Más,
S939-es X2-ed van még? -
nyunyu
félisten
Passzívan a Zalman-t nem ajánlom, mindenképpen legyen valami légáramlat körülötte. Tuning nélkül talán elviszi.
Naaaa, ne tulozzunk.
Nalam anno rohogve elvitte a kisebbik Zalman borda a tuningolt A8N-E-t.
Legaramlat meg a kornyeken sem volt, mivel a prociventi fuvallatat elfogta a passziv 6600GT hata
Volt vagy 50C a borda, de kit erdekel, ha csendben mukodik?Szoval az NB47J boven jo ra, csak arra kell figyelni, hogy a ketslotos VGA hutesekbe beleloghat.
-
WikingBeast
csendes tag
Jesszusom!!Ezt a szörnyet inkább nem rakom rá
Valami olyasmi kategóriában kéne mint az a kék zalman csak még jól hűtse.Nem az én gépembe lenne hanem fatheroméba és abba nem kell a Thermalright.
vmi ocsobb?
pl ami az első postban van,melyik zalmannra utalt a srác hogy a többség már arra cserélte? -
janati
őstag
Hali!
Nekem is ez a konfigom van: Asus A8N-E + A64X2 4200+
Tuningolgattam tegnap, a kérdés a következő:
FSB = 225
HT = 1125 Mhz
Ez okoz e problémát, hogy az 1000-től azért jócskán elmentem? Vagy jobb lenne ha csak 4x-ezném, és 900mhz-en járatnám?A RAM-ok 450mhz-en mennek, és csak 2.6V feszkóval stabilan. Ez okoz-e gondot?
-
edeleny
őstag
Üdv.
Menetközben megnéztem,a legujabb BIOS vann fenn.
A procicserétöl félek,olyan hütöm van,aminek az also kerete az alap lap alatt van,ha szerencsém van csavarozás közben nem mozdul el,ha nincs ki kell venni a lapot.
Csak rá szántam magam a cserére,szerintem az utolso darabok egyikét kapom meg,majd pénteken.
A memoria vezérlö elszomorit.A jelenlegi procival sem tudom mit csináljak.
A 2X512 RAM-al ugyan az a helyzet,ráadásul ezek igazi kincsek,DDR400-as létükre mennek 466-on T1 mellett,szal nehéz a döntés a cserére.
Ja köszi a gyors választ.Ja a melegedés,most max 46 fok kánikulában tartos erös használatnál.
-
Zenesz13
csendes tag
mint például milyen programra gondolsz? mert nem ismerek egyet sem, em nagyon szoktam a biost frissítgetni
csak néha belebabrálok, aztán ha nem jó, akkor reset to default
szerk.:vagy esetleg egy parancssort is megköszönnék, mert megvan az 1.001-es bios verzió a honlapról.
[Szerkesztve] -
sss
őstag
Értem én, h bios-ból szedi, csak régebben talán az ic7-ről olvastam, h többen is írták, h magasabb hőmérsékletet ír ki a valódi értéknél. És ez a 38 fok nekem azért is tűnt kevésnek mert a régi 2500+ sempronom ugyan ezzel a hűtővel hasonló használat mellett is melegebb volt kb. 5-8 fokkal mindig.
[Szerkesztve] -
Bareee
csendes tag
Hi!
Egyszerün a windows ban (sajátgép ->jobbgomb ->kezelés) csináltam egy 25GB-s rendszert a maradékot pedig ketté osztottam.
Ez elözö winyóimat is igy csináltram de nem volt velük gond (PQMagic ot nem igazán kedvelem mert ahányszor használtam mindig elbaszta a műveletet -> Get Data Back)
A deszkád miben halt meg? (ha jól értettem akor egy Asus A8N-E volt)
Ghostolni nem igazán szeretek. Lehet ez egy régi beidegződés, de egyszer leghostolsz egy szar windowst ész azzal szopsz egy évig mire rájösz hogy nem is a gép szar csak a ghostolt windows.
Akor azt mondod hogy te az ugyanilyen deszkáddal a 200as SATA-s samsungot simán használtad rendszerwinyónak? -
Bareee
csendes tag
Köszi!
Mindenki ezt mondja megpróbálom bár a régi félhalott winyóra sinán felmegy a windows. (annyira halott a winyó hogy néha menet közben leáll, vagy el se indul, Ilyenkor egy-két reset és már megy is, csak egy idő után idegesítő, hogy baszkodni kell vele ezért vettem az új winyót amire meg nem emegy fel a windows, ugyhogy a régire raktam egy újat és resetelgetek)
Olyan ember nincs akinek ilyen deszkája A8N-E van és SATA a rendszer-winyója? -
Bareee
csendes tag
-
-
Lord Zero
addikt
iszonyat kicsik a csavarfejek és a rajta lévő bevágások
egyetlen csavarhúzó van a házban, ami egyáltalán belefér, de nem tud megkapaszkodni eléggé ahhoz, h vigye is, folyton túlgördül
jöttek a kések, bicskák, darabolóeszközök (nem vicc).. egyik sem moccantott rajta egy fikarcnyit sem, viszont lett a házban cirka 5 csorbahegyű kés.. grrr..
szerk.
krissz 1011: adjunk teret, rendben
de melyiknek?
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
nem tudok hozzáférni, egyáltalán..
várj, rájöttem, h az előbbi linken nem olyan hűtő van, mint amilyen az enyém.. most csináltam róla egy képet (bocs, h emiatt nem szedtem szét megint a gépet)
([link])
ezen jól látható, h nem csak keret, hanem egy ''fedő'' is védi a ventit
mint egy rohadt erényöv, olyan.. hozzáférhetetlen
[Szerkesztve] -
Lord Zero
addikt
tuti? inkább ez, mint a zalmanos megoldás?
tegnap kibeleztem a gépet, kiszedtem a lapot, leoperáltam a gyári hűtőt, megpróbáltam darabokra szedni, késsel és vésővel küzdöttem, de képtelenség volt felboncolni.. azok a kurva csavarok oda vannak hegesztve, minimum...
így néz ki: [link], és azt a felső védőszerkezetet kellene leszedni, h hozzáférj a magához ventihez, 4 apró csavar fogja.. gondoltam kicsit bütykölök ott a lapátokon.. de a csavarok meg se nyekkentek..
így maradt az újrapasztázás, visszaszerelés.. és a berregés is..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest