Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Van még valaki aki A8N-E lapot használ ?
Ja igen én !
Nade jómagam nem tudok válaszolni saját kérdésemre .
RAM kérdés tehát .
A könyv előírja, hogyha 2 RAM modullal akarjuk üzemeltetni a lapot, akkor az az A1-be, és a B1-be legyen .
De ha én három RAM modullal akarom üzemeltetni, akkor a harmadikat hova tegyem ?
Az A2-be, vagy a B2-be ?
Üdv.
Astra
-
Maestro85
tag
Bár nem igen pörög a topik, de hátha valakinek még hasznos lesz:
Nekem csak úgy lett hang win7 alatt, hogy a front panel audio csatlakozón jumpereket tettem a kézikönyv szerinti jobb és bal oldali kimenetre. Elvileg az is segít, ha bekötjük a gépház erre szolgáló csatlakozóját, de nekem ilyen nem volt.
-
xTREem
tag
Sziasztok! Van egy A8N-E lapom, benne Athlon 64 3700+ procival. A gondom az, hogy csak akkor engedi tuningolni, ha egy IDE merevlemez is rá van kötve... Szerintetek?
-
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Hátlap lemezt keresek Asus A8N-E alaplapomhoz .
Ami a gépház hátulján a lap hátsó csatlakozóit körbeveszi .
Köszi !
Üdv.
Astra
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2517 üzenetére
Egyik kondi fel van púposodva. Lehet
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
- = Zk = - #2515 üzenetére
Hát
4850 + 7300Gs lett próbálva, viszont a régi MXel se ment utána!
Szervízes megállapította, hogy meghalt a lap! -
A-l-i-e-N
aktív tag
Nincs valakinek ilyen lapja eladó?
-
FÖNÖK
tag
hi!
mostanában nagyon felmegy a procim hőmérséklete pedig újra pasztáztam. (85-90 fok)
A setupban mit kell állítani hogy a cpu ventim jobban pörögjön.
[link]
A Speedfannal nem tudtam állítani. Az Asus pc probe-ot használja valaki? ott hogy tudnám állítani a cpu ventit?
Aki tud kérem segítsen.köszönöm -
A-l-i-e-N
aktív tag
Üdv
Lenne gy kérdésem, eladtam egy ilyen lapos gépbe a 4850-emet, de betette, és nem jó, és a régi kártyájával se jó már.
Nálam van a gép, amibe eladtam a 4850-t. Nem sikerül rájönni, hogy mi lehet a baja.
Nálam jó minden 4850, meg egy NV7300Gs, nála 4850 ill a régi kártya se jó.
4850-en világít folyamatosan a 2 piros led, az mit jelent? Ventije pörög körben...
PCI-E sloton nincs meg a kis fül, az baj lehet? Nem hinném..
Bekapcsoláskor csippan 2őt a gép, de minden elindul, de KÉP nincs, és világít a led.Ötletek?
vas:
CPU típusa AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+
Alaplap neve Asus A8NE-FM (3 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)
Rendszermemória 1024 MB (DDR SDRAM)
FSP400-60THN-P - 400 WKöszönöm
u.i: az lehet, hogy a BIOSZ 2005ös, és nem ismerné fel a kártyákat? Régi kártya MX440 volt... Bár nehéz lesz így frissíteni, hogy nem jön be a kép, ha az lenne, bár sztem ez is hülyeség
Kártyák jók, én gépemben mennek szépen. -
Newyorker
addikt
válasz
- = Zk = - #2505 üzenetére
egy újabb kérdés, ha alacsony a fordulat a jelenlegi szarakodós ventimnél újra indul, majd ki is írja a bootnál, hogy .....fan fail, vagyis nem oks. Ezt azért írja ki, mert érzékeli, h túlmelegszik, vagy azt érzékeli, h nem megfelelő a venti fordulatszáma. Mert ha a 2. és én passzív hűtést teszek fel, ergo ott nem lesz venti, sem fordulatszám és ettől nem fog letiltani?
-
Newyorker
addikt
A borda mérete: 37 x 37 x 32 mm
A VGA kb 50%át fedi le.
Gondolom 32 mm a magasság a bordának, így abból kell lecsapnom 12 mm-t és kész
Rendeltem pasztát is, és megrendeltem a bordátremélem siker lesz
-
Newyorker
addikt
válasz
- = Zk = - #2500 üzenetére
2 cm hely lenne az újra, magassága 2 cm lehet
-
Newyorker
addikt
válasz
- = Zk = - #2498 üzenetére
nah, kb 2 cm magas lehet a venti, vagy a borda, annyi hely van csak, ötlet?
-
Newyorker
addikt
válasz
- = Zk = - #2496 üzenetére
Baj van!
Nem fér be a borda, mert a videókari (MSI nvidia 7800GTO) fölélóg
valami uolyan vékony venti kéne ami beférne alá
Kéne más ötlet
köszönöm
-
Newyorker
addikt
Segítsetek légyszíves!
Van egy ASUS A8N-E alaplapom, melyen a hűtő már eléggé elfáradt, hisz több alkalommal is búg
1) első kérdésem , h lehet e valamit vele csinálni, hogy ne kelljen cseréni?
2) hol kapok ilyen ventit? és milyen kell pontosan?Segítség hozzá:
-
renegat1
tag
Szia!
Vezérlőpult - Hardver és hang - Sound Effect Manager. Ha ezt megnyitom jóval kevesebb funkciót tartalmaz mint az XP-ben. Telepítés után a netről szedte le a hetes a drivert és nekem csak a 2 hangszórót engedné tesztelni, de nem lehet. Azért kértem a képet, hogy másnál hogy néz ki. -
renegat1
tag
Sziasztok!
Aki Windows 7-est használ ilyen lapon, legyen szíves egy képet feltenni hogy néz ki az audio control panel, mert az xp-é több funkciót tartalmaz. Alaplapi hangkártyám van.
-
válasz
- = Zk = - #2488 üzenetére
-
válasz
- = Zk = - #2486 üzenetére
persze.........csak órajelben van különbség
kis tunning és kész(híresen jól tuningolható a 3800+) -
válasz
- = Zk = - #2484 üzenetére
-
válasz
- = Zk = - #2482 üzenetére
semmi baja nincs,ez egy rémhír
mindegy nem azért nforce,mert csak nvidia párti......
Nyugodtan tehetsz bele ati-t -
válasz
- = Zk = - #2480 üzenetére
nincs mit.........
tapasztalatból írtam:anno volt mind a 2-ből.
bár 8800 erősebb,de hamarabb is pustulnak mint az Amd-ék -
válasz
- = Zk = - #2477 üzenetére
inkább 4400+ procit vennék a helyedbe
2x1mb meghálálja neked a kisebb órajelet -
Sanyi19
őstag
válasz
- = Zk = - #2477 üzenetére
Itt nincs órajel visszavétel, csak olyan van, hogy amíg "hűvös" a proci addig kevésbé forog a venti, ahogy melegszik egyrejobban pörgeti. Az órajel fix. Nekem 3000-es vol,t annál 1,8 Ghz, esetedben pedig 2 ghz. (Nekem ebbe a lapba alapfeszen ment a 3000-es 2300Mhz-en stabilan. Tehát tuningolhatod is nem is melegedett annyira pluszba.) Ha beledobsz monduk valami X2-t és fel tudod húzni olyan 2,5 Ghz-re mellé 2GB(de inkább több) ram meg mondjuk egy 8800GT vagy HD4670 vagy hasonló kártya akkor a legtöbb mai játékkal eltud majd rajta játszani...
-
-
Sanyi19
őstag
válasz
- = Zk = - #2475 üzenetére
Hát újabb játékokhoz már meglehetősen kevés az X2 4800+, legtöbb játékhoz maj húzni kell, hogy fusson rendesen. Az Opteron-ok meg nagyon jók. [link] Jól lehet húzni, van benne tartalék rendesen.
-
Sanyi19
őstag
válasz
- = Zk = - #2473 üzenetére
Ez s939-es, nem AM2-es. X2 4800+ a legnagyobb proci bele (vagy Opteron-ok vannak még amik jók).
-
- = Zk = -
félisten
honlap szerint a max proci ebbe a deszkába az Athlon 64 X2 4800+ E6.
valaki próbálta mér e fölött? én kapásból a 5-6400+ -ra gondoltam. igaz, annak 125W a tdp-je. félek, nem menne a deszkába. -
Zolee11
senior tag
válasz
- = Zk = - #2470 üzenetére
Nem tudom milyen bios van rajta, de évek óta ezzel a felépítéssel működött. Athlon64 3200-as CPU, és 2x512 500-as memória 400-on hajtva, tuning nem volt, BIOS reseteltem nem egyszer. Eléggé úgy tűnik nekem, hogy az alaplap meghalt, azért az alaplap, mert régebben még csak a boot folyamatot "nem lehetett látni", de amikor a win kezdett töltődni, akkor már megjelent a kép is, tehát a processzor kizárva. Nem tudtam belépni a BIOS-ba sem, mert akkor még nem volt kép... Win alatt még működött, aztán végleg megadta magát.
Első körben a VGA-ra gyanakodtam, de egy új beszerzése után, ez már egyértelmű, hogy nem az. Sajnos más processzorral nem tudom megpróbálni, és az idő is sürget, mert munkagép, így a teljese felújítás mellett döntöttünk. -
Zolee11
senior tag
Sziasztok, erre van valakinek valami ötlete, esetleg hasonló tapasztalat?
Köszönöm előre is! -
Agathon
csendes tag
válasz
- = Zk = - #2466 üzenetére
Semmilyen ütközés sem lesz.
-
- = Zk = -
félisten
mekkora "ütközés" lesz, ha én ebbe az nForce4-es deszkába belerakok egy ATI vga-t?
-
Sanyi19
őstag
válasz
- = Zk = - #2463 üzenetére
Nekem volt ilyen lapom sokáig, de nem tapasztaltam ilyen problémát.
Amúgy eszközkezelőben nincs ismeretlen hardver?
Tálcán jobb oldalt megjelenik a hangvezérlő? Ha igen, akkor nem lehet, hogy nem hangszórón van hanem valami egyéb eszközre küldené a jelet? Nekem amikor futott a hang illesztője akkor, mikor bedugtam valami jack dugót rögtön kiírta, hogy csatlakoztattam egy eszközt. Azt látja? -
- = Zk = -
félisten
válasz
- = Zk = - #2462 üzenetére
XP-ről beszélünk, és mindent leszedtem ami a gyártó honlapján van/volt. már itt tartok.
-
- = Zk = -
félisten
üdv errefelé.
él a topik? nemrég vettem ilyen deszkát, és nincs hangom.
kodek, driverek fentvannak -
RDHSZ
csendes tag
Mai nap hozzám került egy hibátlan asus lap.
Probléma csak az hogy kereken 10 perc mulva a bekapcsolástól számítva eltelt idő után zok szó nélkül kikapcsol a lap ramot procit tápot videokarit mindent cseréltem már.
keresgéltem neten de semmi. a bios is alaphelyzetbe semmi tuning
mi lehet a gyógyszer? -
Sequadon
tag
Sziasztok!
Lenne egy ASNE-FM/S alaplap, egy Fujitsu gépben. Jó pár éves már, de eddig komolyabb hiba nélkül működött. De múlt héten boot során kiírta h nincs miről bootolni. Először körülnéztem BIOS-ban, és valóban, a CD meghajtón kívül nem látott semmit. Kivettem a vinyót, és átraktam egy másik gépbe, ahol hibátlanul működik. Próbáltam BIOS reset-et, próbáltam más SATA csatiba rakni, de hiába, nem látja. Mi lehet a nyűgje? Szerintem az alaplapi vezérlő halhatott be, de hogy tudok erről megbizonyosodni? A történethez hozzá tartozik még, h a chipset hűtésén van egy kis venti, és az már kb 2 éve nem forog. De valószínűleg jóval azelőtt döglött be, mielött felfedeztem, ezért úgy gondoltam elkotyog az venti nélkül is. Lehetséges h megfőtt a chipset? Mivel nem egy nagy összeg egy ilyen lap, ezért én cserélném az egészet, de azért meg szeretnék győződni róla h tényleg Ő a ludas. Tippek?
-
Sanyi19
őstag
4GB -al már jó, 4096 az useable is.... biztos ez az opció ott kapcsolt be.
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni ,hogy ezek az opciók mire valók a BIOS-ban:
S/W Dram Over 4G Remapping [Enabled]
H/W Dram Over 4G Remapping [Enabled]Mindkettő engedélyezve van, és még is ezt írja a BIOS: Installed: 3072 MB Useable: 2816 MB
ASUS-A8N-E alaplapom van és most akarok 64 bites WIndows 7 -et felrakni mert lesz még 1 gb ramom....
(Procim : Athlon 64 x2 3800+,VGA: GF GT220 1GB)
Hogy állítsam ezeket h lássa a BIOS az összes ramot?
Mind2 őt disabledre állítottam ugyis 2816 mb ot mutatott (restart után is)
Nem támogatná ezt a funkciót a processzorom vagy hogy van ez?
Nem értema válaszokat előlre is köszönöm!
-
Sanyi19
őstag
válasz
SpEEdy9 #2451 üzenetére
Hali!
Nekem Windows 7 van fent, igaz ilyen alienware-os...
és az felismert mindent, amit meg nem azt netröl szedte le...
Nekem tökéletesn működik a win 7 iylen lappal, 2gb ram és x2 társaságában.
ha vmihez nem talál akkor rakd fel a vista-s drivereket, de talál ....
Szoval sztem nyugodtan engedd neki h netröl szedje le mert nekem is ugyvan. -
SpEEdy9
csendes tag
Sziasztok!
Most szeretném egy Asus a8n-e laphoz feltenni a win 7-et, ha jól olvasom akkor a vista driverekkel működni fog rendesen?
-
gaga1982
csendes tag
Sziasztok
Kérnék egy kis segítséget
Van egy lapom Asus A8NE-FM/S most raktam be a gépembe ahogy raknám fel az xpt néha kiirja hogy egy-egy fájl nem telepíthető de ha az ujra gombar nyomok akkor folytatja. Felteszi a rendszert müködik is legalább is ugy tünik csak ha tennék fel programokat akkor kiirja hogy nem teepíthető és egy hibakodot de mindig mást. Ha töbször probálom néha felmegy de néha nem. És van hogy a böngésö is összeomlik. Mi lehet a hiba .Kérlek segítsetek Elöre is köszi
-
IzI
senior tag
a8n-e fm alaplapon hova kell dugni power sw kábelt? Mert nem igazán akar anélkül elindulni az alaplap.
-
igen jó hozzá az is. én is onnan szedtem le legutóbb.
a chipset drivert ha leszeded az felpakol mindent,kivéve az audiót.
de az is ott van,szedd le a legfrissebbet.engem viszont a bioscsere érdekelne.
van most nálam egy a8ne-fm alap,és vmi fos FS bios van rajta.
abban semmit nem lehet állitani.
volt a8n-e lapom,az elég korrekt kis cucc volt. -
IzI
senior tag
Hello
fm/s alaplaphoz hol tok drivert találni vagy jó hozzá a a8n-e driver is?
-
Chaser
legenda
S939 foglalat már rég kifutott, használtan vehetsz legegyszerűbben.
-
Quadkan
csendes tag
Hali!
Segítséget szeretnék kérni. Egyik napról a másikra meghalt a gépem, elvittem szervízbe, ahol azt mondták, hogy 90%, hogy valami az alaplappal van. Mondom oké, akkor cseréljük, mert nagyon kéne a gép, erre közli velem, hogy sajna ilyen lapot már nem lehet kapni.
Légyszi ha tudtok valami helyet, hogy hol tudnék ilyen lapot rendelni, vagy olyat amibe jó a procim írjatok. (AMD Athlon64+ 3200+)
Előre is köszönöm.
(Esetleg leírhatom a hiba jellegét is, hátha nem is az baj?!) -
Polibá
csendes tag
Sziasztok!
Miért sípolja ki ez a lap a videokarit a PCI-e foglalatban.
A BIOS-ba betudtam lépni úgy, hogy 4MB-os kártyát tettem a PCI sinbe.
Szerintem minden beállítás a helyén volt, vagy mégsem?
Aki ilyet tapasztalt hogyan oldotta meg a problémát?Segítség!
-
Mlacee
tag
Támadt egy megmagyarázhatatlan problémám az ASUS A8N-E alaplapom RAID BIOSával és két teljesen identikus Samsung HD502HJ merevlemezzel.
A helyzet a következő : teljesen rendben minden hiba nélkül használok két Hitachi merevlemezt RAID-0 konfigurációban immáron több éve. Vettem két Samsung merevlemezt a fenti tipusból, 500GB, SATAII, egytányéros. Ki szerettem volna cserélni a régi két HDm az újakra és itt a gond. Jártasnak tartom magam számitástechnika terén de egyszerűen itt már fogalmam sincs mi lehet a gond. A helyzet a következő:
Két előző HD kiköt, két új beköt SATA1 és SATA2 portokra, RAID BIOS elindit, tömböt létrehozom minden rendben. Rögtön beraktam az XP CDt és telepiteném, de az merevlemezt nem talál (SP3 integrálva, alapból látnia kéne, előzőnél sem kellett F6ozni). Reboot után a RAID BIOS csak áll és keresi a tömböt vagy 5 percig majd hirtelen továbbugrik és nem látom hogy megtalálta-e.
Gép teljesen kikapcsol, majd be : RAID BIOS azonnal felismeri a tömböt : HEALTHY.Nincs ugye boot partició, leáll.
Reset: A RAID BIOS már nem találja a tömböt. Csak friss inditáskor müködik minden.Kitörlöm a tömböt RAID BIOSban, de maga a RAID BIOS be van kapcsolva:
Friss inditás : RAID BIOS nem talál semmit(ugye töröltem a tömböt), megy tovább. Reset: RAID BIOS megint megáll tömb kereséskor (pedig nincs is). Ugyanez a jelenség játszódik le akkor is ha akármelyiket kihúzom a gépből,tehát csak egy merevlemezzel,mindegy melyikkel.RAID BIOS letilt: a két merevlemez bármelyikére simán települ az XP, mindent felismer, BIOS is tökéletesen látja a már nem RAIDben lévő HDkat. Ha RAIDben vannak akkor ugye nem ismeri fel őket a SATA portokon mert a RAID BIOSra bizza azt, a régiekkel is igy volt.
Próbaképp visszadugtam a régi merevlemezeim : RAID BIOS felismeri őket, pöccre indul,akárhány reset után.Az új merevlemezekkel mindegy hogy 0ás vagy 1es tömböt csinálok, egyik se megy reboot után (XP meg sehogy se látja).
A legújabb alaplapi BIOSom van fent (1013mas). Az Nvidia RAID BIOS verzóija 4.84as volt talán ekkor. Kerestem új BIOS frissitéseket melyekben a RAID BIOSt is frissitették: találtam egy moddolt 1013mas BIOSt melyben már 5.60as RAID BIOS van (MediaShield néven fut). Hibamentes flashelés, de minden ugyanaz maradt.Próbáltam más csatornákra átkötni őket (1-2, 3-4, 2-4).
Az alaplapom támogatja a SATAIIes szabványt és a régi merevlemezek is azok voltak. Ha nincsen RAID BIOS bekapcsolva akkor tökéletesen települ bármelyik merevlemezre az XP. Ha RAID BIOS be van kapcsolva és akármelyik HD is be van kötve (mindegy hogy BIOSban van e tömb vagy sem) a RAID BIOS megáll reboot után (első inditásra sose).Hát én kifogytam minden ötletből, bármilyen segitséget nagyon szívesen fogadok. Amivel még akarok próbálkozni:
-Visszaflashelem az alaplapot régebbi BIOSokra (de ezt windows alól nem hagyja), mert lehet hogy az új BIOS a hibás
-Jumperelni az új HDkat SATA1es szabványra (nem raidben pedig hibátlanok)Pár információ ami lényeges lehet: vízhűtött gép, a proc. fan értékét a pumpa szolgáltatja, zéró tuning, minden gyári órajelen, merevlemezeken nincs jumper berakva (régieken se), ASUS A8N-E alaplap (Nvidia Nforce 4 Ultra chipset)
AMD Athlon64 3200+
2x1GB + 2x512MB DDR1 RAM Dual ChannelbenMi az isten baja lehet a RAID BIOSnak és miért csak restart után
?
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok,
segítsetek lszi.. egy ilyen proci működőképes lenne egy A8N-E lapban.
A fiamnak szeretném upgradelni a gépét ehhez kellene egy kis segítség nekem.
Köszi @ üdv,
F. -
chros
őstag
válasz
sandorbalazs #2432 üzenetére
Meghalt a chipset chip ... (konfirmalta egy bonto-szerviz) ...
A WD40 jo otlet, koszi ...Nincs valakinek egy elado belole?
Mi a kulonbseg az eredeti es az FM-es valtozat kozott? (van meg mas is?) Koszi ... -
sandorbalazs
csendes tag
A kérdésre nem tudom a választ, de nekem a félhalott chipset fan megint elkezdett működni egy kis WD-40-től. Most már magától felpörög bekapcsolásnál, nem kell noszogatni és halkabb is lett, szóval nem cserélem le ha már ilyen jól megoldódott a probléma.
-
chros
őstag
Haaat .... Lehet, hogy tegnap behalt az alaplapom ...
Sleep utan probalt felallni, a kepernyo kifagyott. Csak hosszan nyomva tudtam kikapcsolni. Indulasnal mar (szo szerint) se kep-se hang (nem is pittyeg). Az oprendszer sem indul mar el (nem latni a vinyo piros fenyet villogni)...
Aramot kap (vilagit az alalplapon a zold feny), es ad is, a radugott ventik beindulnak ...Meg annyit az igazsaghoz: a chipset venti tobb, mint 2 eve behalt, nem csereltem ki rola a ventit (azaz ugy magaban all) ...
Otlet? Vagy nincs valakinek elado olcson ?
Koszi
-
MBazsee
tag
Sziasztok!
A minap szerezten egy Asus A8N-E alaplapot, de sajnos a pcie x16-os foglalatban a videókártyát kisípolja, de a x4-esben pedig szépen elindul. Szerintetek mi lehet a gond? Semmi külsérelmi nyomot nem láttam. Ja amit elfelejtettem, hogy többször is próbálgattam a nagyobb foglalatban, és amikor nem nyomtam bele teljesen, akkor egyszer elindult a gép. Azóta úgy sem.
Segítségeteket köszönöm!
Üdv: Mbazsee
-
rihi1
tag
válasz
sandorbalazs #2428 üzenetére
szia!
nekem ki kelett vennem az alplapot a házbol!
csak háturol tudtam levenni a ventit
viszont nekem a zalman passziv nem vált be,iszonyuan melegedett!
most azthiszem egy MSI böl bontott hütő van rajat! -
sandorbalazs
csendes tag
Sziasztok! Nekem is a chipset hűtővel van problémám, 3 évig jól bírta aztán most nem akar beindulni ha sokáig ki van kapcsolva a gép. Egyszer már megpróbáltam leszedni a chipről, de nem sikerült. Valaki el tudja magyarázni, hogyan kell, aki már csinálta? A rugós pöckökkel nem tudom mit kezdjek, a kis csavarokat meg nem tudom kicsavarni a ventilátor lapátok mögött. Ja és nem nagyon találtam semmit az alaplap hátulján sem (Gondoltam a rugós rögzítőt onnan lehetne hatástalanítani, de nem sikerült.) Egy új passzív Zalman hűtőt raknék a helyére, ami korábban volt a témában. Előre is köszi a választ!
-
chros
őstag
Koszi Neked! En is felraktam fel ora alatt a Win7 x64-es verziot !
- halokari alapbol ment (de a chipset driver lecserelte)
- vista64 chipset driver nvidia-tol: 15.23_nforce_winvista64_international_whql.exe
- Relatek audio ALCxxx Win7 x64 driver a realtek oldalarol
- asus.com-rol ATKxxx Vista64 driverEs mindezek gond nelkul felmentek!
Ezutan: rmclock x64, speedfan es minden majdnem fain (az rmclock mindig engedelyt ker az gep indulasanal, a felugyeleti fiokra hivatkozva. ezt nem lehet csak neki engedelyezni???)
Megegyszer koszi az ertekes infokat, nelkuled most nem vagtam volna bele !!!
-
BPFeri
senior tag
Köszi
elsőre jól hangzik.. még 1 kis segítséget kérnék, a lap CPU listáján levők közül ha jól értelek akkor erre (Athlon 64 X2 Dual-Core 4200+ revE4(Socket939) és társaira utaltál.
-
BPFeri
senior tag
Sziasztok,
Segítséget (ötleteket) kérnék Tőletek
.. fiamnak van egy A8N-E lapja benne egy Venice magos 3500+ proci.
Szeretném picit fejleszteni a cuccot, milyen procit javasoltok ( egyáltalán kell –e cserélni a meglévőt) egy hd48xx v. egy 96/8xx GT mellé, ami tuning nélkül is kihajtja az említett kártyákat.
A válaszokat előre is köszi.
Üdv, F.
-
rihi1
tag
egyenlöre csak 32 bitest probáltam,de lehet marad is!
valamiért fekete képernyő lett a telepités végén,és csak egeret láttam!
vártam vagy 10percet és semmi!
gép lekapcs CD nélkül csökkentett modba ujraindit!(felkinálta csökkentett modot,mert ugy nyomtam ki)
szolt hogy nincs befejezve a teleités ezért tegyem be a lemezt
beeadtam neki ujra a CD-t és befejezte szépen!
net egyből lett, utána felraktam a 15.23_nforce_winvista32_international_whql!
amit te ajánlottál oldalrol!
simán telepitettem, semmi kompatibiltási gond!
asus A8N-E még sulinetes gép
pendrivra 700mb film másolása pontosan 60mp
szerintem 2.0 -
chros
őstag
Koszi!
64 bites?
Miert allt meg, mi volt a megoldas?"hangdriver vistáé, alaplapi cuccok is"
az nvidia oldalor leszedett nforce csomagra gondolsz ???
pl: 15.23_nforce_winvista64_international_whql.exe
Siman lehetett telepiteni, vagy valami compatibility modban ??Valaki irta, hogy az usb lassu (v1.1 modban muxik), ki tudod probalni ?
Pontosan melyik alaplapod van? Nekem ez eredeti A8N-E kb 5 eves ...
Koszi az ertekes infokat, en is kiprobalom Neked koszonhetoen !!!
-
rihi1
tag
sikerült felrakni a win7-et!
telepitésnél volt egy kis gond,egyszerüen megált a telepités a legvégén,de sikerült megoldani!
net volt egyből,lan driver nélkül!
hangdriver vistáé
meg az alaplapi cuccok is
eddig szépen megy, szerintem gyorsabb mint az XP-m
meg szebb a grafika is! -
chros
őstag
Vista driver van hozza:
http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-usEs itt az elso helyen "Legacy" -t valassz , innen mar ertheto ...
Win7 -el megy valakinek? Vistas- driverrel? x64-es version?
Koszi
-
bakero
csendes tag
Sziasztok! Elég nagy láma vagyok hardver kérdésben,ezért előre is bocsi a hülye kérdésért.
Ilyen lapom van, kompatibilis lenne hozzá egy AMD Athlon 64 X2 6000+ socket AM2, Kingston 2*1G DDR400?Köszi előre is!
-
rihi1
tag
sziasztok!
ha vistát szeretnék felrakni ehhez a laphoz akkor milyen drivert kel és milyet nem kel felraknom?
sajna vista drivert nem igen találok hozzá!
csak azokat keresném és raknám meg ami tényleg kel.
köszi -
AstraCDX
senior tag
Sziasztok !
Találkoztatok már olyan hibával, hogy feszültségmentesítés után Pl. egy reggeli bekapcsoláskor a BIOS Checksum Error állapottal indul a gép ?
Ez általában ugye a BIOS gombelem cserével orvosolható probléma .
De cseréltem már egyszer, azzal ment kb. két hetet, OK gondoltam rossz volt az új elem .
Vettem másik elemet, betettem, ez már csak három napot bírt .
Ha nem kapcsolom ki a tápot éjjelre akkor megmaradnak a BIOS beállítások, ha kikapcsolom, minden indításnál újra be kell állítgatni .
Miért csinálja ezt ?
Mi van ilyenkor ?
Hogyan orvosolható ez a probléma ?
Üdv.
Astra
-
Dressi
csendes tag
Haliho!
Olvasgattam a fórumot, nekem is ilyen lapom van. Gondoltam mutatok pár képet, hogy én hogyan oldottam meg a chipsethűtő problémáját. Egy passzív Zalman ZM-NBF47-ra lett lecserélve, de a nagyobb vidkarik valóban nem férnek be mellé. Nekem egy HD4670em van, amin a gyári hűtő szintén visított mint egy malac, úgyhogy ő meg egy egy asus glaciatort kapott. A kettő pont elfér egymás mellett.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest