Új hozzászólás Aktív témák
-
(Kolombusz)
veterán
Ez egy 3500+ volt.
Nekem a következő lapom tuti gyári Intel lesz.
De hogy mikor, azt nem tudom. Egyelőre marad ez, amíg valami megint el nem romlik benne, itthoni gépnek tökéletes.Egyetemre noti kell, játékra ott lesz az Xbox360, de ha valami perverz ötlet arra késztet, hogy asztali gépet rakjak össze több havi spórolás árán, tuti gyári Intel lesz.
-
(Kolombusz)
veterán
Hogy mi baja van azt nem tudom, csak azt, hogy nem bootol.
Sorolom a hibáit: idióta memóriakezelés, hangos hűtés, rossz ventilátorkezelés.
Részletezem: memóriacsereberével én még ennyit nem foglalkoztam, mint ennél a lapnál. Nem volt mindegy neki, hogy a 4 egyforma modulomot milyen sorrendben pakolom be. Tuningról ne is beszéljünk. AN8-ban 4en mentek 500mhz felett, ebben a lapban a 460-at sem vitték.A chipsethűtő gyenge és hangos, ez cserélve lett.
Mondjuk vicces, hogy az alaplap csak úgy indult egy idő után (eleinte nem), hogy kikapcsolt ventiellenőrzés mellett is rá kellett dugnom egy ventit, különben csak sipolt mint a veszett. A Q-Fan bugyuta, nem emel fordulatszámot, majd hirtelen maximumon bőgeti a ventiket (mióta passziv vizem van, ez nem zavar).Továbbá ronda és a sok kellemetlenséghez képest drága lap volt. Egy fapados Asrockkal jobban jártam volna.
Örülök, hogy elromlott, de tényleg.
-
(Kolombusz)
veterán
Örömmel jelentem be, meghalt az A8N-E lapom.
Hálistennek.Ekkora fos szar alaplapom még nem volt mint ez.
-
(Kolombusz)
veterán
Sikeresen lebeszéltem egy embert (t1 kolléga), hogy egy ilyen fostalicska lapot vegyen.
Egy hétig boldog leszek, hogy jót cselekedtem. -
(Kolombusz)
veterán
Egy tetű másodosztályú lap ez.
Beszereztem még 2 memóriamodult, nem birja ez a fos a 480mhz-et négy modullal.
460mhz-re tudtam belőni a ramokat stabilan. -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Na feltettem az új chipsethűtőt, de van egy kis gond.
Eddig a dvd iró a secondary masterre volt dugva.
Most inditom a gépet, winyó felismer, dvd iró észlelése után fagy.
Reboot, megint.
Átdugtam primary masterre megy rendesen.
Lehet megsértettem valamit az alaplapon? Na mindegy, nem gond, mert megy, csak érdeklődök. -
(Kolombusz)
veterán
Meg tudnám fojtani azt a marhát, aki kitalálta ezt a hűtőrögzitési módszert.
Meg azt is, aki ilyen szart rakott rá gyárilag erre a lapra. -
(Kolombusz)
veterán
Ja, értem, hogy ehhez ki kell venni a lapot.
Mert én kivétel nélkül próbáltam, csak nyomogattam a bolhát .
Akkor bekaphatja a lap, mert, hogy én ezért a vizhűtést szét nem szedem, az tuti.
Faszaaa. Hogy mi értelme van igy felrakni egy kurva coolert, hogy nem lehet leszedni csak a lap kiszerelésével.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Lehet, hogy én vagyok láma, de nem birom leszedni.
A két kis pöcök sokkal inkább lötyög, mint ezelőtt, de nem úgy tünik, mint ami kijött, az a hűtő maga nem jön le, oldalirányba mozgatható, de mintha a pöckök állitanák meg a további mozgásban.
Közben pedig érdekes hangokat ad ki, mintha ragasztózva lenne és az recsegne.
Ennyire logikátlan, nehezen kezelhető, marha rögzitést. A sima, mezei csavar sokkal normálisabb. Ráadásul a kondiktól a külső pöcökhöz még hozzá sem lehet férni rendesen.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
A8N-E lapon hogy szeded le a chipsethűtőt?
Itt küzdök vele már vagy 10 perce. -
(Kolombusz)
veterán
Üdv!
Hogy lehetne elnémitani a chipset hűtőt?
Mert holnap jön a reseratorom, ami hangtalan, magyarul cpu és gpu hang nélkül van hűtve. A táp nagyon halk, csak kzöelről hallom, az egyetlen zajforrás a chipset venti maradt, amit fanmatel leszabályoztam 3000re de igy is hallani. Sajna nem tok egy blokkot vagy egy sima passziv bordát rátenni, mert akkora az x1900gt, hogy belóg felé.Ekkora tervezési marhaságot elkövetni.
Lehet valami heatpipeos alacsony elvezetőt kapni? Olyasmit, hogy alacsony borda heatpipeal felkerül a chipsetre az meg elvezeti a hőt egy nagyobb bordára, arrébb.
Asszem az asusnak vannak ilyen hűtésű lapjai. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
Szten Márs #323 üzenetére
Végüliscsak kb 430000 topic ezen a fórumon, nem vagyok sem köteles, sem képes mindet figyelemmel tartani. Alaplap témában nem vagyok erős, nem igazán értek hozzájuk.
Elnézést, hogy eme tudás hiányában képes voltam leirni eddigi sokezer hozzászólásomat és PH! addikttá válni.
Rögtön töröltetem az accountomat és újraregelek.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
Hmm, SLI modhoz senki sem tud hozzászólni?
-
(Kolombusz)
veterán
Ha valaki látott már A8N-E lapot SLI-re moddolva az szóljon plz.
SLI-t akarok használni ebben a lapban. SLI hidat tudok szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 14 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest