- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Igazad van, gondolom erre gondolsz:
Néha előfordul rendszerindításkor (csak ekkor) kék halál és appcrash is szokott lenni, amit működéskiesésben csak ritkán veszek észre, de a megbízhatóságfigyelő mutatja (Windows 10 64 bit pro v1803 build 17134.441). Ha kék halál van, utána már a következő indítás mindig jó.
-
mrzed
senior tag
-
Forestgreen
aktív tag
AsRock Z170 OC Formula vs. I9-9900K
-
*H*
aktív tag
válasz
Kékes525 #6039 üzenetére
Ott van az, csak a termék oldalán nem jelenik meg.
Latest BIOS Update listA csatold képed alapján 2 RAM modulod van. Ebben az esetben ajánlott az A2-B2 slotokat használni. Nálad az A1-B1-ben vannak.
-
Kékes525
félisten
Megjelent a 3.3-as BIOS, de valamiért az Asrock hivatalos siteján nincs fel.
Station-Drivers - Bios & Drivers for mainboards, Laptops, Desktops, ....
Z370 Extreme4 -3.30 BIOS"1.Update Intel Microcode, ME, RAID ROM
2.Improve memory compatibility
3.Adjust the ""Above 4G Decoding"option. 28/11/18"Vajon az Asrock miért nem teszi fel? Az ember azt gondolná, hogy ott kellene megjelennie elsőnek...
-
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Merre lehet egy H370 pro4 alaplapi hőérzékelője?
Ha kicsit is terhelem a procit (már 10%-os terhelésnél is), felszalad 44-45 fokig, ezzel maximumra pörgetve a ház ventilátorait. Viszont a házban 30C fok alatt van a hőmérséklet. Ha a ventiket visszább veszem, akkor a lap hőfoka megy feljebb. Jól sejtem, hogy valahol a vrm környékén lehet?
Elég bosszantó, mert a házból egy noctua industrial venti hivatott kitolni a levegőt, melynek 50%-os fordulatszám környékén már bődületes hangja és légszállítása van. A ház itt van a lábam mellett, szinte fázik a visszaverődő légáramlattól, amikor beindul. -
teshowatti
csendes tag
Sziasztok.
Olyan problémával találkoztam, hogy adott egy asztali gép Asrock B75 PRO3-M alaplap, ezen egy Realtek RTL8111E hálózati. Elvileg 10/100/1000 Mb/s tud, de nekem csak 100Mbit a max, speedtesten annyi se 90 inkább jellemzö. A lan kábelt átdugva a laptopba (HP Pavilion 14-bf100nc) megy a net 300al amenyit kell tudnia.
Frissitettem realtek drivert, biosban nem láttam semmi arra utaló jelet hogy lehetne állitani a sebességek közt. Jah, és a gépen win8,1 van, laptopon 10es.
Van valami ötlet hogy mi lehet a gond? -
stargatea
csendes tag
Sziasztok van egy ASRock a320m hdv alapom amin nem működik a hang, tehát hiába próbálok bármit hozzá dugni hangszórót vagy fej hallgatót csak recsegés próbáltam már több audio driver ért a honlapról is letöltöttem de azzal sem jó szerintetek mi lehet a hiba?
-
Zolbak2107
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Taichi Z370 lapom egy 8700K procival, a gondom az, hogy az előlapi usb 3 port nem működik rendesen (max. 60 MB/s másoláskor) és nagyobb fájloknál van hogy lefagy. Másik lappal hibátlanul működik.
-
Werkly
őstag
INF és MEI drivert nem ajánlatos frissíteni? Csak telepítéskor szabad a legfrissebbet tisztán föltenni? Kösz!
-
edima10
tag
Hali!
Bocs, ha hülyeséget kérdezek, de nem akarok feleslegesen mindenfélét rátenni a rendszerre. A gyári cd-hez még nem nyúltam.
Ryzen 5 2400G + Asrock B450 Pro4 lapot vettem új gépnek.
SSD-re frissen telepítettem a W10-et.
Az alaplap drivereket az Asrock oldaláról letöltöttem
Telepítve:
AMD all in 1 with VGA driver ver:18.10.20_NHDA
Realtek high definition audio driver ver:8403_FF00
Azt nem tudom, hogy ezekre szükségem van e:
Realtek Lan driver ver:10023 (gyanítom ez még kéne)
Restart to UEFI ver:1.0.6
SATA Floppy Image ver:9.2.0.70
AMD RAID Driver and RAIDXpert utility ver:9.2.0.70 (ha RAID-et nem használok, akkor is fel kell tenni?)
Ezeket meg gondolom felejtsem is el:
ASRock A-Tuning utility ver:3.0.215
APP Shop ver:1.0.36
Norton Security ver:22.11.1.5
ASRock Polychrome RGB ver:1.0.20A 2400G oldalán meg ezt a drivert találtam:
Adrenalin Edition 18.10.1 Optional vagy Adrenalin Edition 18.9.3Ha az Asrocktól leszedett AMD all in 1 drivert már felraktam ezek már nem kellenek, igaz?
köszönöm
-
Sanya55
csendes tag
Sziasztok valaki esetleg használt ASRock A780gmh/128mb hez komolyabb videó kártyát mert a 780ti nem ad képet nekem más gépbe ugyanazzal. A tappal megy szépen... És az én alaplapomba más gyengébb kártya is megy....van esetleg valami olyan nem hivatalos BIOS ahol frissitettek videó kártya támogatást...
-
kory24
őstag
Sziasztok!
A B360M Pro4 lap ugye tud bootolni nvme ssd-ről?
-
need
addikt
Sziasztok..
asrock z77 extreme4 deszkám van és szerintem valamit kokánykodnom kelne a biosban csak nem tudom mit..
szóval hogy a két érték nem jó de az egyik dual a másik single..
-
Werkly
őstag
[link]
Most akkor már nincs Realtek driver külön hanem az MS storeból kell fölrakni? Kösz! -
válasz
Kékes525 #6009 üzenetére
Olyat nem tudsz elképzelni, hogy valamilyen hardverrel egy program, operációs rendszer nem teljesen kompatibilis?
Ha ilyan bajod lenne, akkor nem 10-et használnál, hanem 8.1/8/7-et. Mert ez nem új rendszer,amit kaptunk hanem egy frissítés amin nem egetverő újítások kerültek bele, hogy ne lenne jó.Nem szükségszerű, hogy elég számú teszt volt Asrock alaplapokra is. Minden modellen nem tesztelnek, de gondolom amilyen chipkészlet van a gépedben, olyanba tesztelték, így nem kell parázni ezen. Szerintem.
A többire nincs erőm válaszolni.
-
Kékes525
félisten
válasz
Sub-ZeRo #6008 üzenetére
Nem értem azt, hogy nem érted. Olyat nem tudsz elképzelni, hogy valamilyen hardverrel egy program, operációs rendszer nem teljesen kompatibilis? Nem szükségszerű, hogy elég számú teszt volt Asrock alaplapokra is.
Másrészt vagy müködik vagy nem, írod. Csak ilyen hiba lehet? Vagy tökéletesen fut vagy sehogy? Nem értem. Nemcsak ilyen hibák lehetnek. Szerinted egy program vagy hibátlan, tökéletes vagy katasztrofális? Más nem is lehet? Köztes állapotok nincsenek? -
-
Kékes525
félisten
Hogy müködik nálatok a legújabb Windows 10 v.1809 a legújabb Asrock alaplapokon? Nálam az 1803-as van és az jól müködik. Érdemes váltani? ASRock Z370 Extreme4 alaplapom van.
-
Werkly
őstag
INF drivert Asrock oldaláról vagy Inteltől szabad föltenni (Z370) ez állhat más driverekre is? (Pl.:Audio?) kösz!
-
evitiguF
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek.
Egy 3slotos Gainward videókari van felette, és gondoltam csak jót teszek vele, ha levegőhöz juttatom, de ha ez rendes, elfogadott üzemi hőmérséklete, akkor nem törődöm vele. Ugye a videókártya idle kikapcsolja a ventiket, akkor majd házhűtéssel juttatok oda levegőt.
Tegnap került bele TT Core X5ös házba, a házventiket még nem kötöttem be, épp csak annyira raktam össze, hogy a rendszer felálljon. -
jeni
félisten
válasz
evitiguF #6000 üzenetére
a foglalat alapján a PCi-e 3 slottol -tól felfelé azok már nem teljes értékűek vagy 8 vagy 4 csatlakozós
az első kettő az ami 16-s kivitelű vagyis teljes bekötésű slot.
ha a házad oldala ki van alakítva plusz venti felfogatással akkor tehetsz oda.az a díszítő (fogaskerék minta)az alatta levő chip miatt van,egyben hűtőként is funkcionál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Milyen autót vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OpenWRT topic
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest