- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrzed
senior tag
válasz The Goth #7288 üzenetére
Végül is a helyzeten nem változtat... új proci bele, vagy indul, vagy nem, ha ok, akkor frissítés 5.9-re.
Épp két napja csináltam egy gépet, a leírás alapján 4.1 -től támogatja a beletett procit, viszont látom, hogy 1.1-el jött a lap, mégis bent vagyok a biosban, máskülönben nem látnám a verziót. Frissítés 4.1-re, azóta sincs gond vele. Ilyen estben sajnos csak a próbálkozás lehetősége marad.
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
H370 pro4 lapnál tehetek a pcie4 slot-ba egy 10Gb-es hálókártyát, úgy, hogy a pcie2 slot-ban van egy videókártya? -
mrzed
senior tag
válasz Aryon87 #7010 üzenetére
Azt még megpróbálhatod, hogy hátlapi, 2.0-ás usb-be dugod a pendrájvot, ha így sem ok, akkor esetleg másik adathordozót kell keresned. Végső megoldásként meg nem marad más hátra, mint a win-es frissítés. Ha jól rémlik, csak a kezdő lépések mennek win alól, ha jól emlékszem, a tényleges rom írás előtt újraindítja a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
válasz Aryon87 #7005 üzenetére
Innen letöltöd a rufus hordozható verzióját, a legfelső fülön kiválasztod a használni kívánt pendrájvot, és az alábbi kép alapján állítod be (a kötetcimke tetszőleges):
Ha megvan, rányomsz az indítás gombra, pár másodperc és kész is. Gondolom az megvan, hogy minden adatot lepucol róla. -
mrzed
senior tag
válasz Aryon87 #7000 üzenetére
Ilyet nekemi is játszott az asrock h370-es lapom... akármennyire is nem tetszett, az első biosfrissítést win alól kezdeményeztem. Mint utólag kiderült, a pendrive fájlrendszere volt egy kicsit összekeverve, hiába látszott sima fat32-esnek. Rá kell engedni a rufus-t, nem bootolható, mbr, fat32 sémát kérve. Utána rámásolva a rom-ot már jól működik bios-ban is.
-
mrzed
senior tag
válasz Perillustris #6942 üzenetére
Ez csak logikai probléma.
A legjobb, ha a hálózati meghajtókat Z betűjeltől visszafelé nevezgeted el. De ha ragaszkodsz a jelenlegi felálláshoz, akkor win lemezkezelőjében az usb-s meghajtóknak adj másikat. Viszont az utóbbi esetben gyakran megesik majd, hogy a még nem látott eszközökkel el kell játszanod a lemezkezelőben. -
mrzed
senior tag
válasz MaddeNNNN #6892 üzenetére
A samsung nvme driver is fent van?
Samsung_NVM_Express_Driver_3.2.exe -
mrzed
senior tag
B450M prof4 alaplap nincs, B450M Pro4-F akad, itt 1.6-ig ment a bios, B450M Pro4 -nél 3.9 -ig, B450 Pro4 -nél 3.6-ig. Frissítésnél elég haklis a pontos típus ellenőrzésére, nem tudom, hogy egyáltalán fel lehet-e szuszakolni más típus bios-át. Ha esetleg mégis sikerül, szinte biztos, hogy KO lesz a lap, vagy roppant bugosan fog működni.
-
-
mrzed
senior tag
válasz meszimate22 #6074 üzenetére
Ezek alapján nem UEFI -s telepítőd van a pendrájvon.
Ha jól tudom, az NVME boot csak UEFI-n keresztül lehetséges.
Én is csak azt tudom ajánlani, mint az előttem szóló, rufus-al kell a telepítő pent elkészíteni, megfelelő UEFI-s iso-ból. -
mrzed
senior tag
válasz meszimate22 #6072 üzenetére
Az elsődleges boot opció legyen:
Windows Boot Manager (Samsung 970 EVO xxxGB)
Ha csak simán Samsung 970 EVO xxxGB -t állítasz be, akkor nem fog róla bootolni.szerk:
Nekem a H370 pro4 gond nélkül boot-ol 500GB 970 EVO-ról, pedig még két felé is van particionálva.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Közben kinyomoztam:
Nem a vrm fűt, hanem az R9 290 a 275W TDP-jével.
Valahol a videókártya alatt lehet a szenzor... pedig referenciahűtős, elvileg kitolja a levegőt hátul.
Az egyik első, befele fújó ventit átszereltem alulra, így már kezelhető a ventilátorok zajszintje.[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
Sziasztok!
Merre lehet egy H370 pro4 alaplapi hőérzékelője?
Ha kicsit is terhelem a procit (már 10%-os terhelésnél is), felszalad 44-45 fokig, ezzel maximumra pörgetve a ház ventilátorait. Viszont a házban 30C fok alatt van a hőmérséklet. Ha a ventiket visszább veszem, akkor a lap hőfoka megy feljebb. Jól sejtem, hogy valahol a vrm környékén lehet?
Elég bosszantó, mert a házból egy noctua industrial venti hivatott kitolni a levegőt, melynek 50%-os fordulatszám környékén már bődületes hangja és légszállítása van. A ház itt van a lábam mellett, szinte fázik a visszaverődő légáramlattól, amikor beindul.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Posta, csomagküldés
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...