- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- RAM topik
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
Van egy kevés, de fesz szempontjából kb mindegy.
Ha XMP-s ramod van esetleg nézd meg, hogy a ram feszt nem tolja-e fel 1,57V fölé autómatikusan. Ha 1,5V-nál többet ad, akkor a VTT-n is emelj annyit, hogy a Dram és a VTT közti különbség ne legyen több 0,5V-nál. A többi jó auto-n is, vagy esetleg az alap értékeken. Esetleg VTT emelhetsz, ha a ramkezelés miatt fagyna le, vagy egy kis PLL, de sokaknál a kevesebb PLL-el stabilabb tuning alatt is. Sok vinyónál (3 felett) PCH-nak is tolhatsz egy keveset. Ramnál esetleg CR-t 2T-n járatod akkor is stabilabb. CPU fesz fixálva is jó, de offset is tökéletes nálam Z77 Extreme 4 P2.90-es bios. -
-
Raidon
őstag
Nekem csak a paratlanito miatt kapcsolt be esetleg a wake up on lan.... Azt meg meg lehet lesni esetleg egy Bios frissitest megleshetnel.
-
R3laX
addikt
Hali!
Van egy olyan bajom, hogy a gépem random bekapcsolt időnként. Eléggé idegesítő tud lenni ha éjszaka feléled... Mi lehet a problem?
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Van egy H61M/U3S3 lapom G620-as procival, 2x4GB 1600-as RAM-mal.
Más fórumokon nem találtam egyértelmű választ arra, hogy ha blu-ray 3D-t szeretnék kiadni a tévére, akkor milyen procira volna szükség.
Valahol azt olvastam, hogy (maximum) HD 4000-es grafikai chipes procit fogad, de a proci támogatási listát átnézve nem vagyok benne biztos, hogy így van.
Ti mit gondoltok?Előre is kösz!
-
Qtya72
aktív tag
Ezeket az értékeket írja.
-
Qtya72
aktív tag
Az alapfesz megvan. 1,100
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Asrock z77 extreme4 lap, i5 3570k, mekkora feszt lehet adni max a procinak?
Jelenleg 4,2-n megy, cpu-z 1.208V-t ír neki.
Mekkora a proci alapfeszültsége, nem találom a dobozán.Előre is köszi!
-
regener
veterán
Sziasztok, egy kérdés:
terhelés alatt (video render) miért a ház venti gyorsul fel és nem a procié? ugyanőgy swif2 mind a 2 és ugyanúgy vannak beállítva?
Konfig adatlapomon.Hangban is csak a hátsó fan gyorsul fel tehát nem mutat rosszat a progi.
Szerk:
Most nézem hogy az oldalventit a CPU fan2-re kötöttem, amit nemis mutat külön. Lehet ezmiatt, mindj kiderül. -
77Dmb
csendes tag
Üdv!
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Van egy z77 Ext4 konfigom, 3770K procival + 2*8 Gb Corsair Vengeance 1600/C9 LP memória kittel. Kb 2 éve megvan és hibátlanul működik, de szeretnék benne memóriát bővíteni.
EZT a ramot néztem ki hozzá. Erről van-e valakinek tapasztalata, véleménye, amit megosztana?
Kösz -
gxyb
aktív tag
válasz
Coolmat #6668 üzenetére
Hali!
Nem akarom eladni az SSD-t, az se gond ha nem gyorsul, itt igazából a 60 Gb ami kevés.
HDD-n és az SSD-n sincsenek fontos adataim, ha kiesik nem gond.
Fogyasztás, zaj, nem érdekel, proci terhelés nem aggaszt egy i5-3470-em van talán megbirkózik vele.
Igen sok torrent megy egyszerre napi 24 órában.
Ez a ~360MB/s mi alapján jött ki ha megkérdezhetem?
Holnap megmérem a mostani sebességet aztán meglátjuk... -
Coolmat
őstag
Szia!
Az SSD RAID0-ról lebeszelnélek, mert ugyan elvileg van TRIM támogatás 7-es szériás Intel chipsettől, de benchmark eredményeken kívűl valós előnyét nem fogod látni (csak több macera lesz vele). A milyen SSD-t vegyek topikban is ezt fogják javasolni (lásd topikösszefoglalót), ezért inkább azt javaslom, hogy add el a meglévő 60GB-ost és vegyél egy 120/128GB-osat.
A winchester duplázásának már több értelmét látom, de ott is csak akkor javasolnám, ha kihasználnád a megnövekedett szekvenciális sebességet (max ~360MB/s lesz esetedben), azt pedig max akkor fogod látni a valóságban, ha gyakran másolsz SSD-ről HDD-re vagy fordítva. Azon nem fog segíteni ha a torrent lefekteti (gondolom rengeteg szálon megy egyszerre, mert máshogy nem tudom elképzelni hogy ez megakasztja a HDD-t), cserébe megvannak a negatívumai: ha az egyik HDD kiesik, akkor búcsút mondhatsz az összes adatodnak, kétszeres zaj és fogyasztás (ez mondjuk csak HDD-knél releváns), nagyobb processzor terhelés a szoftveres RAID miatt. Szóval jól gondold meg, hogy belevágsz-e a RAID0-ba
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ASRock H77 Pro4/MVP lapom, RAID 0-n gondolkodom két SSD-vel és két HDD-vel.
Jelenleg egy Kingston v300 60 Gigás SSD-m és egy WD10EZEX winyóm van ezekből vennék még egyet-egyet.
A 60 GB kezd kevés lenni a rendszernek, ha gyorsul picit az sem lesz baj.
A torrent pedig eléggé igénybe veszi a WD-t pláne ha nagyobb fájlokat töltök le.
Az Intel SATA 3-as portokra kötném a két SSD-t RAID 0-ban, az Intel SATA 2-es portokra pedig a két WD-t.
Be lehet állítani két külön RAID 0 kötetet az Intel vezérlőn vagy felejtsem el az egészet esetleg használjam az ASMedia vezérlőt? -
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6664 üzenetére
Nagyon szívesen
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6664 üzenetére
Ha brutális memóriasávszélességet akarsz, akkor ne a késleltetésre menj rá, hanem a frekvenciára!
Egy CL10-es 2133MHz-es memókit sokkal nagyobb sávszélességet produkál majd mint egy 1600MHz-es CL7-es!Persze ennek az égedtaegyvilágon semmi hasznát sem veszed, mert a processzorok DDR3 1333MHz-et igényelnek mondjuk CL9-en, és fölé menni semmi értelme, mert az alkalmazások (néhány) 2-3%-ot gyorsulnak csak, vagy még annyit sem.....
Nekem egy TeamGroup Vulcan 2133 CL10-es 2x8GB kitem van, eszméletlen sávszélességet írnak a benchmarkok a memóriára ez tény, de nem érzem semmivel sem gyorsabbnak egy 1600-as ramkitnél.
Túl okosak a mai processzorok, három szintű gyorsítótáruk van, és amíg dolgozik egy program végrehajtásán, addig a háttérben egy különleges algoritmus megbecsüli igen nagy pontossággal, hogy milyen memóriacímekről kell beolvasni a következőleg végrehajtandó utasítást, vagy adatot, és előtölti azt a gyorsítótárba. Így nagyon kevés az a helyzet amikor a gyors proci a "lassú" memóriára várakozik.....
Ha maradsz az 1600MHz-es memóriánál, akkor szerintem a CL7-es és a CL9-es verziók között semmiféle különbséget nem fogsz érzékelni. De még a CL10 is teljesen jó lesz!
Nem a memória lesz a szűk keresztmetszet sehol se!Ezzel is jól jársz, gyors és elég sok is (16GB), árban meg nincs elszállva.
-
fanti
addikt
válasz
XXArcAngelXX #6656 üzenetére
-
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6660 üzenetére
Asrock Z77 Extreme 4 alaplap
Kingston 60GB SSD
Samsung 500 GB Vinyo
Kingston 2x2 GB Hyper X Blue memória
G.Skill AEGIS 8 ( 2x4 ) GB memória (amit linkeltem neked 2 hónapja vettem )
Be Quiet! Pure Power L7 630W táp
SAPPHIRE Vapor-X R9 270X 2GB GDDR5 OC videokártya
Cooler Master CM 690 III ház
-
naksys
senior tag
válasz
Tessék nálam ezek muzsikálnak. 2x4GB 1600-on cl8. Szép piros.
-
Joke7773
tag
válasz
XXArcAngelXX #6658 üzenetére
Igen jó is.Igazi vadiszno ramok
-
XXArcAngelXX
tag
válasz
Joke7773 #6657 üzenetére
Ez nem lenne rossz, de az időzítése nekem nem tű ik túl jónak. 1600mhz mellé cl9-nek vagy alatta kellene lenni. De azért köszönöm. Ez a ram a te gépedben van?
Valaki akinek z77 extreme 4 lapban muzsikál valami vagány vörös heatspreaderes 2x4gb gamer ram?
Somebody help me! -
Joke7773
tag
válasz
Szia
Esetleg ez jó lenne ?
http://www.merlinhardver.hu/webaruhaz/gskill-aegis-8-gb-ddr3-1600-kit-f3-1600c11d-8gis/8137 -
XXArcAngelXX
tag
Szevasztok! Asrock z77 extreme 4 tulajok véleménye érdekelne. A jelenlegi memóriámat cserélni fogom. És szeretnék valami vagány piros hűtőbordás ramot. Dual channel-es, 2x4 vagy 2x8 gb érdekelne, lehetőleg 1,5 volton működjön. Ha valakinek üzemel ilyen a gépében ajánlja nyugodtan.
-
xtevo
őstag
Nekem szorzózáras i7-3770 van, nem a K verzió. De olvastam, hogy ez megoldható gond nélkül, hogy 4,0GHz-en járatom. Egyedül az alaplap tápellátásától félek, mivel ez gyengébb jóval, mint az ATX verziójé... A 4 + 2 Power Phase Design azért nem túl acélos. Kb azt néztem hogy a Z77 Extreme4-M egy felturbózott H77 PRO4-M lap.
-
xtevo
őstag
Sziasztok!
Egy olyan dologban kérném a segítségeteket, hogy van egy i7-3770-es procim, elgurult a gyógyszerem, és szeretném ezt tuningolni. Láttam, hogy akár 4,0GHz környékére simán fel lehet rántani, ehhez kinéztem az ASRock Z77 Extreme4-M lapját, sajnos az ATX méret nem jöhet szóba, többi cucc profilomban. Képes ilyen órajelen járatni a procimat, vagy esélytelen ezzel a lappal?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Joke7773
tag
válasz
regener #6649 üzenetére
Tegnap megoldottam a problémát,win 8 volt a ludas így töröltem és felraktam egy 8.1-t most minden jól működik.Eddig legalább is
Az egér egy Gigabyte M 6900 típus,de próbáltam 2 másik egeret is egy Dell és egy no name fajtát hát azok sem működtek rendesen. Már azt hittem az alaplap a ludas
-
Joke7773
tag
Sziasztok
Valaki tapasztalt Extreme 4 lapon már olyat hogy win 8-n akadozik az usb-k (egér ) ? Tud valaki rá megoldást ?
-
naksys
senior tag
válasz
hibavissza #6646 üzenetére
A gyári ''tuning' programokat is érdemes hanyagolni.
-
Nemt0m12
tag
Csatlakozom egy Extreme 4es lappal valaki tud mondani egy bios beállítást tuninghoz?
-
naksys
senior tag
válasz
hibavissza #6642 üzenetére
A win vsz újabb drivereket tesz fel neked.
Bios frissítés leginkább a hardver támogatást bővíti. Ha nincs gond vele hagyd úgy. -
hibavissza
veterán
Üdv! B75 Pro3-M lappal kapott gyári cd-n lévő sata/usb driverek telepítésének van valami haszna vagy megfelel a windows által telepített driver? Tapasztalt már valaki valami előnyt?
Másik kérdésem az, hogy az említett lapnál érdemes vacakolni a bios frissítéssel? Jön valami hasznos dolog vele? -
Sátán44
addikt
válasz
Sátán44 #6635 üzenetére
Problémára rájöttem, anno látszólag minden gond nélkül felment az új bios, de mégis valami hiba csúszott benne és emiatt nem volt látható az onboard. Visszatettem az előző romot (2.20) és ott ismételten látható volt az onboard lehetőség. Ezután megint feltettem a legújabb bios-t és megjelent az onboard, sok más egyéb funkcióval együtt.
-
Racer77
tag
Sziasztok! Csatlakoznék a klubhoz egy i5 3570k val és egy Arock z77 Pro3 lappal meg 2x4gb 1600as rammal. Akkor leírnám a 2hónapos tapasztalataimat.
Jelenleg 4.2ghzen járatom a procit offset 1.088v-al LLC off. cpu pll legkisebben van 1.589v a többi alapon. Teljesen Stabil whea logger mentes. Viszont elégé melegszik egy evo212vel hűtve 68fok prime közben , pedig mx2 paszta van rajta és nincs fent a ház oldala illetve alsótápos jól szelőző ház, szóval a jövőben kinéz majd egy kupak mód.Egy széné huzott 5850et hajtok vele, szóval oda bőven sok az erő, de jól jön pár játékban pl gta4. Majd egy új vgaval és kupak moddal megküldöm a kicsikét. Ramot is piszkáltam nagyon visszafogott tuning csak 1600 9cl ről 1866 cl10,11,10re 1.505v al stabil picitt gyorsabb így 27ezer MB olvasás/írás, egyenlöre nem akarom kínozni nagyobb feszekkel. Az előző gépem egy Q6600@3.3ghz volt vga ugyan az volt mint most és ég és föld pl a gta4 használhatatlan volt most meg jól megy, youtube 4K videót nem bírta folyamatosan a proci lejátszani 100% terheléssel sem. Ez most 30-40% terheléssel viga viszi.
Hogy írjak egy kicsit a z77ről is usb3.0 nagyon gyors, még usb2.0 hddm is gyorsult átviteli sebességben. Net is jobb pingeket dobál digi top nettel a hálózat is gyorsabb, Sata 3 is remekül megy kb 10mp alatt feláll a win gombnyomástól számitva ssdvel. A virtu mvpt is probálgattam, ami biztos hogy procinak több fesz kell ha bekapcsolod jobban fog melegedni, a max fpseket megdobja egész szépen de a min fpsek nem lesznek jobbak picivel sem, én kikapcsoltam.
Üdv Máté
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. B75 Pro3-M + i3-3220 underclock lehetséges? nem vagyok zöldfülű, de underclockra csak annyira találok, hogy "CPU Core voltage Offset", és a minimum érték -100mV, ennél viszont szerintem bőven lehetne lejjebb is menni.
-
Sátán44
addikt
Asrock H61M U3S3 lapom van. Megkérnék valaki hozzáértőt, hogy nézze már át a bios beállításaimat, mert nem minden beállítással vagyok tisztában. Ami nem szükséges azt kikapcsolnám. Windows 8.1-et használok és szeretném csökkenteni a boot időt.
Beállításaim: Asrock h61mu3s3
SSD-m gpt-re van formázva, uefi beállítással telepítettem. Azt olvastam, hogy csak az integrált vga-val bootol be 5-10 mp alatt. Szerettem volna átállítani, de onboard lehetőség nincs.
Lenne még egy dolog, amikor bekapcsolom a gépet megjelenik az Asrock képernyő, majd tölt tovább és ismét megjelenik az Asrock képernyő, ezután kezdi meg a rendszer betöltést. Ezen lehet valahogy változtatni, vagy csak az ultrafast beállítással? (vga-m nem támogatja, de nem jelentene gondot az alaplapi vga használata.)
-
fanti
addikt
válasz
Vicodinx #6633 üzenetére
Van egy ATX power csati, az 24 pines.
Van egy CPU power csati, az meg 8 pines, de abba mehet a tápegység 4 pines csatija is.Nehogy a PCI-E power csatit (6 vagy 8 pin) dugd bele!
A HDD led, Power led, Power sw, és Reset sw, Speaker bekötése meg a lap kézikönyvében ott van.
-
Vicodinx
csendes tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy ASRock z77 Extreme 6-ost és végre volt időm a beszerelésére, de már az elején akadályba ütköztem, pontosabban a be és kikapcs gomb bekötésével valamint a valamint az ATX 12v1 8 ts csatlakozóval.Mivel eddig olyan alaplapom volt amin 4 tűs hely volt és a leírás szerint is 8-as kell de olyat nem adtak hozzá így nem igazán tudom hova tenni a dolgot.egy Chieftek 500W-os tápom van jelenleg.A kérdés kell-e vennem valami plusz kábelt a táphoz illetve magának a power reset gomboknak, hogy történik jól a bekötése? Előre is köszönöm a segítséget!
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Friss Asrock Extreme 4 tulaj vagyok és lenne egy-két kérdésem.
Proci: sima i5 3570 (3.4ghz)
A biosban az OC TWEAKER menüben bekapcsoltam a NO-K OC-t és így terhelés alatt 4 - 4,1ghz-en megy a proci. Ez az előző olcsó Asus H61-es alaplapnál 3,6ghz volt maximum.
A kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy maradhat bekapcsolva ez az opció?
Ugyanitt van egy olyan, hogy GT OVERCLOCKING SUPPORT ez mit jelent? Disabled-re van állítva.Az első észrevehető különbség az volt a régi alaplaphoz képest, hogy hangosabb volt a prociventi alap esetben is.
HW MONITOR menüben a CPU FAN 1 & 2 SETTING-et FULL ON-ról átállítottam AUTOMATIC-ra
TARGET CPU TEMPERATURE 50°C
TARGET FAN SPEED: LEVEL 9
ezeket változatlanul hagytam.
Ez azt jelenti, hogy terhelés alatt 50°C felett felpörgeti maxra a ventit?
Így alapjáraton szinte a régi hangja van a ventinek.Jó így ez a beállítás, vagy mi az optimális?
-
Gabás
addikt
válasz
bandika0626 #6627 üzenetére
igen, normális, a különféle hidak nem ugyanazért felelősek, ami forró, az valószínűleg a tápellátásért
-
bandika0626
senior tag
Sziasztok.
Megturboztam a gépet 4700@1.3V-tal és azt vettem észre, hogy a az Extreme feliratú borda nagyságrendekkel melegebb(SÜTÖS) mint amire a Z77 van írva(LANGYOS). Ez szerintetek normális?
Ha valakinek Z77 Extreme4 lapja van az megnézné nekem, hogy nála hogy alakul?
-
Atla
senior tag
Z68 pro3 alaplap,adott ey USB 3.0 kingston pendrive,a probléma az hogy hiába dugom be az USB 3.0-ás aljzatba,a sebesség ugyanolyan mint USB 2.0-án?Tudom hogy szar az etron vezérlő meg minden,de hogy most akkor ennyire?
-
Sátán44
addikt
Asrock H61M-U3S3 lapom van és gép bekapcsolása után, majdnem maximális sebességen felpörögnek a ventilátorok. Lehet ezt külön szabályozni, vagy beállítani a biosban? Régebbi bios verzióban nem csinálta ezt.
-
XXArcAngelXX
tag
válasz
Apollo_21 #6619 üzenetére
Nekem is volt ilyen problémám. Hozzátenném nem vagyok nagy mágus ilyenekben de a dolog megoldódott. Neten utána olvasol sok asrock lapnál előfordul ez Asrock z77 extreme 4 lapom van. A1 B1 foglalatokban ismerte fel csak, A2 B 2 ben nem, pedig kell a hely a CM Hyper 212 Evo-nak. Először is cmos reset úgy hogy a ramok nincsenek a gépben, bios legújabb felpakol utána dualban egy párat beteszel az egyik csatornába, utána másikkal is eljátszod ezt. Xmp profile auto. Nekem még az is kellett hogy a ramokat megcseréltem.
Megjegyezném sok probléma volt a lappal amiknek a forrása a mellékelt progik.....
-
Apollo_21
addikt
Megoldódott a ram és a tuning kálvária...
A hiba forrása..a tökéletes gyártáson átment Z77 amit sikerült vásárolnom.
Cseréltem egy Asus Maximus V Gene-re...láss csodát..se ram hiba..se cpu tuning limitálás...az eddigi 1.3V-as 4ghz hez képest..most sikerült mindenzt 1.21V mellett. -
naksys
senior tag
Ramos gondoknal probaljatok meg kivenni a 4 modult es csak egyet betenni, majd cmos clear. Aztan betenni egy masik slotba es ujra cmos clear. Biztos, hogy bios hiba, vagy rosszul ovassa a lap az xmp-t.
-
kisza25
félisten
sziasztok, most egy i7-2600k+asrock z68m itx lapot nyüstölök, a kérdésem az lenne akinek hasonló lapja van, hogy cpu feszt hol tudom benne fixálni, mert nem egészen egyértelmű a dolog
találtam benne turbo voltage-t meg gt overlocking voltage-t de olyat konkrétan nem, hogy CPU voltage -
-
L4mie
veterán
Arra, hogy BIOS frissítés után miért lett 8 ból 4 GB RAM om és esett le a amax frekvenciája 1333ra tud valaki valamit mondani?
[link] -
válasz
hibavissza #6612 üzenetére
Nem hiszem. De csekkold biosban,én sosem néztem utána.
-
válasz
hibavissza #6609 üzenetére
Nem lehet.A memóriákat a procivezérlő fogja irányítani,és az Ivy-k csak 1600-ig engedik.Ha vezérelni akarod,akkor Z77-es lapra lenne szükséged.
**Pontosítás: Egyedül a 3770K-val fogod tudni 1600 fölé juttatni a B75-ös chipsettel.
-
hibavissza
veterán
Üdv!
Egy B75 Pro 3M alaplapba illesztett 1866-os ramok nem mennek csak 1600-on (ezt dobta a bios max-nak). El lehet valahogy érni, hogy 1866-on menjenek? -
L4mie
veterán
Üdv Urak,
Történt, hogy van egy P67 Pro3-as lapom, még S2-es de ez más téma.
Szóval mivel megláttam a gyártó weblapján, hogy van új BIOS és mivel nekem még kb 2 éves BIOS om volt fent ezért úgy gondoltam, hogy frissítek, hátha lesz új CPU FAN control ami amúgy lett is így nyertem 300 RPM-et minuszba aminek örülök, de nem ez a lényeg, hanem hogy a BIOS frissítése óta
csak 2x2 GB RAM ot ismer fel a 4x2GB helyett ráadásul azokat is csak 1333MHz re.... mi okozhatja :S
Downgradelni nem tudom mert egyszerűen a régi BIOS file-ait nem ismeri fel a pendriveokról
szóval eléggé bosszús vagyok, hogy fele annyi rammal kell most dolgozni mindez egy csodásan megírt bios miatt....kérdés, mit lehet tenni?
-
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
2napja meghülyült a gép és a 4memóriából csak kettőt ismer fel, fogad el. aida, bios system browser menüje és 1-2 külső progi érzékeli a fohlalatba a ramokat, de a gép csak 2slotban lévővel dolgozik. Slotok, ramok, cmos clear, tápcsere, bios frissítés nem hozott eredményt. Semmi anomália nem volt eddig, 2hónapig jól ment.
Másik gond ami jelentkezett, i5 3570k-m van, igen... a szorzót 38ban limitálja a ramos gond óta.
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Asrock B75 Pro 3: BIOS P1.90
Sapphire HD 7850 Dual-X 2GB
i5-3450Az a problemam, hogy ha a bios-ban a PCIe linket Gen 3-ra allitom, nem ad videojelet a kartyam, csak az onboard mukodik.
Ha Auto-ra allitom, mukodik a kartyam, de csak PCIe 2.0-n (GPU-Z Render Test-el ellenoriztem).
Van valakinek otlete miert nem mukodik a kartyam PCIe 3.0-n?Koszi!
-
fanti
addikt
Smart Connect : "A Smart Connect nevű megoldás alvó üzemmódban figyeli azokat az alkalmazásokat és webes szolgáltatásokat, melyekbe be vagyunk jelentkezve (például egy e-mail kliens, vagy egy böngészőben megnyitott Facebook/Twitter oldalt). Az ilyen állapotban letöltött információkat akkor is meg tudjuk tekinteni, ha távollétünkkor az internetkapcsolat megszakadt."
A funkciót az UEFI-ben lehet tiltani/engedélyezni a Rapid Start-al együtt.
Nálam tiltva van mindkettő és így értelemszerűen driver sincsen hozzájuk telepítve, mert nincs szükségem ilyesmire, de az USB portokra ez nincs hatással. -
Sziasztok!
Boldog Extreme 4 tulajként írok, azonban tegnap, vagy tegnap előtt óta egy furcsa dolgot tapasztalok. Nem tudok, csak 2 USB portot használni. Úgy értem, nem csak kettőt egyszerre, hanem csak a két legfelsőt, hátul. BIOS-ban minden tökéletesen működik, többi USB port is működik, még az előlapi portokból is tudok telót tölteni, azonban amint betölt a Windows, meghalnak. Semmi életjelet nem adnak. Szerintetek mi a fenét kéne csinálnom? Próbáltam USB drivert letölteni, de nincs is az oldalon jelenleg
(Windows 8.1, naprakészen)
Valaki találkozott már hasonlóval? Vagy valakinek lenne valami ötlete?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest