- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- RAM topik
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Jelenleg Asrock Z68 Extreme Gen3 lapom van I5 2500 társaságában.Érdemes lenne e leváltanom Z77 pro3 ra?A csere nem kerülne semmibe,tehát 1 az 1be lenne.Mind két lap garis hibátlan.Úgy tudom hogy a Gen3 sokkal tartósabb kondikkal,erősebb ,és digitális táp ellátással van szerelve,tehát összeségében sokkal jobb lap mint a Z77 pro 3 ,hiába az ujabb Chipset.Megerősítést kérek.
-
djxp01
senior tag
Üdv!
ASRock Z77 PRO3 + TeamGroup Elite 4GB [1x4GB] 1600MHz DDR3 + i7 2600K +Be Quiet! 400W System Power (S7-BN142) + Ninja 3
Ezzel a kombinációval, lappal van esélyem a 4.5ghz-es sebesség eléréséhez? Vagy ehhez már Z77 EXTREME4 kellene? (nem játékra kellene, csak a processzor sebesség lenne a fontos)
-
Raidon
őstag
Nekem a BIOS frissites kikuszobolt mindent. Azt is ami nem volt hiba es Windows alol is egyszeruen lefuttathato
-
L4CI2
aktív tag
válasz
msgt.fubar #5090 üzenetére
Bios ver ? ha fent van legújabb akkor tényleg x
-
L4CI2
aktív tag
-
-
L4CI2
aktív tag
válasz
msgt.fubar #5084 üzenetére
mi lenne ha megpróbálnád Good Night Led kikapcsolni?
mert én bekapcsoltam és pont ugyanezt csinálta amit leírtál.
tehát windows 8-al van bajod akkor win8 fórúba tessék írni thx -
msgt.fubar
senior tag
A Good Night Led-nek ehhez semmi köze, az a funkció a ledek alvás és a hibernálás közbeni működését szabályozza. Én most a rendes használatról beszélek, amikor használom a gépet, akkor nem világít a led.
És az előzőre válaszolva: nem linuxot bootoltattam be vele, hanem történetesen Windows 8 telepítő-karbantartó lemezt (usb formában), ami egyébként _teljesen_ lényegtelen, mert a hangsúly azon volt, hogy fizikálisan nincs baja annak a szerencsétlen usb portnak, csak a Windows nem akarja valamiért rendesen használni.
És légyszíves, a legminimálisabb helyesírási szabályokat tartsuk már be.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
msgt.fubar #5081 üzenetére
re bementem biosba Advenced/South Bridge Configuration/Good Night LED=disabled ez megoldja a led problémád elvileg
elnézést a dupláért de lemaradtam szerkesztésről
-
L4CI2
aktív tag
válasz
msgt.fubar #5081 üzenetére
hi
mivel azt írtad "bios-ból is tudtam bootolni USB pendrive-ról" gondolom hogy valami live linuxal vagy valamivel kipróbáltad és azzal működőt
szóval format windows újrahúz
hogy leded mért nem világit azt mar nem vagom -
Hoorus
őstag
válasz
msgt.fubar #5079 üzenetére
Szia
USB vezérlők fül alatt mi leledzik?
-
msgt.fubar
senior tag
Sziasztok!
Egy Z77 Pro3-as alaplapom van, és bármelyik USB portra dugok pendrive-ot, vagy telefont, nem ismeri fel háttértárként.
A Windows 8 eszközkezelője ezt írja:
A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39){Nem lehet betölteni az eszközillesztőt}
Az eszközillesztő (%hs) nem tölthető be.
Hibaállapot: 0x%xCsökkentett módban is ugyanezt csinálja. Áramot elvileg kap az USB port, a telefonomat tölti szépen. Bios-ból is tudtam bootolni USB pendrive-ról.
Továbbá a napokban észrevettem, hogy a Power Led nem világít. Bekapcsoláskor felvillan, de utána csak a HDD Led villog, ha használja az SSD-t vagy a HDD-t a gép. A Power Led meg se nyikkan. Összefüggésben lehet az USB problémával szerintetek?
Most lesz 2 hetes a gép, amikor összeraktam, akkor sem az USB-vel, sem a leddel nem volt problémám.
-
Flashget
félisten
én akartam venni, mert tudtam platform váltás lesz, de akkor még azt se tudtam milyen lapot veszek..így meg nehéz előre memoriát venni.
ez sajnos a gyártók részéről bejelentett áremelés következménye...nem kell árvíz hozzá, hogy valamire ráfogják. igaz a HDD piac kezd normalizálódni az árakkal.
-
Flashget
félisten
válasz
Kapszaicin #5069 üzenetére
1 hete vettem lapot, procit és egy ilyen kitet
-
andrasko
senior tag
válasz
Kapszaicin #5072 üzenetére
Ha OC-zol, akkor a ram-ot is ... mindent annyira amennyit bír.
Én sima órajel emeléssel egy Patriot 2133/1.5V-os ram-ot 2400-on járattam alapfeszen.
Ha szerencséd van, akkor egy 1866-os modul is 2400-re felrántható, úgy hogy 1.575V-ot adsz neki, vagy egy kis késleltetés rontással, akár 24/7-be. Ram túlmelegedés nem jellemző.A 3770K-hoz is pont ugyanazt a ram-modult írja elő az intel.
Az Asroknál az elsődleges ramslot-pár a cpu-tól távolabbi, tehát nem fog gondot okozni a magas bordás ram sem.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Kapszaicin #5072 üzenetére
hogy meg tovább csavarjam dolgot
nekem coolermaster-töl K350 házam van és itt azt írják maximum CPU cooler height: 148.5mm magas lehet cpu hűtő
de simán belement a Hyper T4 ami 152.3 mm magasja ja azokkal a ramkkal lett tesztelve és igen előfordulhat hogy nem megy valamelyik rammal
nekem is olyan van ami nincs a listán mégis megy hogy milyet vegyél azt nem tudom én valami 1.5v osat néznék -
Kapszaicin
tag
válasz
andrasko #5071 üzenetére
ja az asrock z77 extreme 4, nem a 3450alá lett véve, hanem a 3770K alá, amit a későbbiekben, valami hűtés fog megtámogatni, őszintén szólva régebben a p4es időkben messze könnyebb volt, mind a hűtés mind a deszka ram vga, táp párosok kiválasztása, mára annyira kibővültek a kínálat adta lehetőségek, hogy nem is egyszerű. a Tervem az hogy egy i73770K-t felhúzzak egy stabil állapotba, kihozva belőle a legtöbbet, az asrock z77 extreme4est Bluyoo ajánlotta, a táp az fsp raider 650, nem túl drága megbízható darabnak tűnt, a proci egyértelmű volt. a Ramnál már nem tudom, ugyanis a tuningnál nem tudom mennyit számít a ram, a memóriánál is az a fontos, hogy ne melegedjen. oda magasbordás kéne. akkor viszont nem biztos, hogy elfér a hűtés, ami meg nem lehet akármilyen, mert a ház a coolermaster sielncio 450es. 150mm magasságig lehet nyújtózkodni. a tuning miatt jó hűtő kéne. egy macho 120at ajánlottak a hűtés topikban. majd az lesz a későbbiekben. Hogy minden elférjen, lehet egy cooler master vízhűtés lesz egy pici egy radiátoros. Pfffff.
Nem egyszerű az a baj xD -
andrasko
senior tag
válasz
A mem. támogatási lista szűk szokott lenni... épp, ami rendelkezésre állt és tesztelték.
Ráadásul már nem is a deszkához, hanem a procihoz választjuk a ram-ot.
Ha az i5-3450 kell, akkor egy 1600/C9/1.50V/dc-kittet válassz!
Ilyenből sok van: patriot viper 3, geil corsa/veloce/leggera/black dragon, kingmax nano, kingston pnp, corsair venegeance, stb...
Ha nagyobb sebességet szeretnél, akkor is maradj az 1.50V-os modul fesz.-nél:
patriot viper 3, corsair venegeance, stb... -
Hoorus
őstag
válasz
Ne foglalkozz vele.. Vegyél valami átlagos Corsair Vengeance-t, vagy Kingston-t és menni fog rendesen..
-
Kapszaicin
tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, vettem egy asrock z77 extreme4-es lapot, s hát memóriát vennék hozzá de a weboldalon fura mód a támogatott memóriák listáján csak a drágák vannak feltüntetve, mit jelent pontosan ez a támogatott memória téma? Fontos erre odafigyelni? Vagy ez csak pusztán arról szól, hogy kipróbálták néhány rammal és ment? Van tapasztalatotok? Milyen ramot érdemes bele venni?
Köszönöm
-
Flashget
félisten
Nem az kellett
Átdugtam a sata aljzatban a csatikat.
WD rendszer vinyó a SATA2_2-ben van (amíg nem lesz egy SSD beszerelve utána háttértár lesz) és a progi csak azt hajlandó látni ami a SATA2_3-ban van. És már ott látja a LiteOn írót a többit nem.
De így már jó mert ez elég nekem. Csak magát az elvét nem értem miért csak az abba dugottat fogadja el a progi, miközben maga az író progik látják mind3-at. Nekem ez x aktás kategória -
Flashget
félisten
mert van egy olyan problémám, hogy DVD lemezeket írástesztelek.
Win7, nero, imgburn látja mind 3 írómat, de a nero cd-dvd speed progi csak az egyiket, ráadásul pont azt amelyik nem tesztelő író. és nem tudok már rájönni mi a hiba..erre gondoltam de akkor nem.
driverek fenn vannak valami bios beállítási hiba lehet lehet csak. nincs húzva semmi minden alapon megy. -
Flashget
félisten
Lenne egy olyan kérdésem, hogy sata II-es hardvernek nem maradt sata II aljzat a lapon. viszont (még) nincs sata III-as hardverem, melyik kábellel célszerű a lapra kötni? sata III vagy sata II-vel?
pl. egy 70GB-os sata II-es HDD-t vagy egy szintén sata II-es DVD írónak kellene csatlakozó. -
tomama
aktív tag
-
Coolmat
őstag
Szia!
Valóban nincs már ilyen hangcsati az új lapokon, illetve van, de az az előlapi hangot küldi ki, és nem hiszem hogy kompatibilis lenne a régi hangcsatival. Amúgy az sem biztos hogy kell egyáltalán, ha az eszközkezelőben kétszer szerepel az eszköz (egyszer videóbemenetként és egyszer hangbementként), akkor nincs szükség ilyen mókolásra. Ha nem a tuner részét csak a videóbement részét használnád, akkor az is megoldás lehet, hogy a hangot RCA-Jack kábellel az alaplap kék színű hangbemenetébe dugod, hangforrásként pedig ezt állítod be a szoftverben amit használsz.
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
Van egy Extreme4-es lapom, amibe szeretném használni a régi Leadtek TV2000 XP Expert TV tunerkártyámat, viszont nem találom az alaplapon a hang csatlakozást, ahova a kártyát csatlakoztatni kellene..
Lehet, hogy ezt lehagyták már a deszkáról??
A képen bejelöltem a jobb fölső sarokban a csatit.. Sajnos nem látszik rajta, de egy 4 tűs panelt kellene találni a lapon..
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Flashget #5051 üzenetére
mert hibás cuccod ?
akkor csipog ha valami gond van
rövid hosszú csipogásokkal és ehhez van egy kód tábla mit morze jelhez
csak ezt beep kodnak nevezik vedd ki ramod és úgy elindítod akkor csipogni fog -
zsinor008
tag
válasz
Flashget #5044 üzenetére
Igen egyből felpörögnek.
(#5045) Jack@l
Később ki próbálom mert még az sem tudom hogy mért vagyok ébren
Speaker nincs rá kötve egyenlőre tesztpadon itt van az asztalon (nincs benne Speaker )
Az alaplapon nincs státusz számláló.(#5046) L4CI2 válasza zsinor008 (#5040) üzenetére
Az-t meg néztem egyik sem hajolt el.Amúgy alaplapi csatin első indítás / telepítéskor mind a 3 alaplapi videó kimenet (DVI ; HDMI ; RGB )működik vagy csak a DVI?
-
zsinor008
tag
válasz
andrasko #5041 üzenetére
1. amikor azzal próbáltam akkor be volt dugva
2.Nem ad jelet a monitor felé még még a bios előtti részt sem jön be.
3.Még nem tudtam kipróbálni 2. pontban szereplő ok miatt.(#5042) vlevi
Másodjára nekem is ez jutott eszembe (meg is valósítottam)de ugyan az a helyzet kép nincs ! -
zsinor008
tag
Sziasztok.
Az lenne a gondom hogy van egy Asrock z77 pro 4 alaplapom egy intel i7 3770K procival és egy 8 Gb-os ram kittel(+HDD) és nincs képet valamiért.(alaplapi csatin és videokártyával sem ad)
Mit gondoltok alaplapi hiba vagy esetleg valami más komponens a hibás ?
Bocsi ha rossz helyre írtam. -
-
andrasko
senior tag
DGS / PRO3-M
- ATX / micro ATX
- 3+1 Power phase / 4+2 Power phase
- 2*DDR3 / 4*DDR3 slots
- max 16GB / max 32GB
- 5.1 Realtek ALC662 Audio / 7.1 Realtek ALC892 AudioA PRO3-M ezekben még több:
- PCI-E slotokban térnek el
- SATA3 protokban (habár ez +2db ASMEDIA-t jelent)
... röviden, hirtelen ennyi.
Ha ennyire árérzéken és ezek miatt nem bánkódik (már pedig miért tenné), akkor jó lesz a DGS is! -
mexel
veterán
Sziasztok! Mi a különbség egy Asrock B75M-DGS és egy B75 Pro3-M között a kivezetéseken kívül? Nekem B75 Pro3-M van tökéletesen stabil és jól elvagyok vele. Most össze kellene raknom egy alacsony költségvetésű gépet, de B75 Pro3-M-re nem futja, max B75M-DGS-re. Mi az amivel az rosszabb lehet? Van tapasztalat?
-
olbaidhun
őstag
válasz
RetepNyaraB #5024 üzenetére
(#5024) RetepNyaraB
(#5023) L4CI2
(#5018) Mans20Köszönöm, ma meglépem a bios frissítést és visszajelzek!
-
RetepNyaraB
veterán
Csatlakozom
Biosból 2013 januári a legfrissebb, tedd fel mihamarabb.
Ezután a ramokat állítsd át 1,5V körülre (vagy minimálisan feljebb - 1,505 pl.)
Az időzítéseket hagyd a francba, nem hoznak semmit benchmark eredményeken kívül. Nagyjából ugyanez igaz a sebességre is, de 1600 körül azért érdemes futtatni őket. Persze próbálhatod feljebb is, picit lazítva az elsődleges időzítéseken, mert a proci hivatalosan asszem 1600-ig támogatja csak a modulokat. Az emeléshez a feszültséget is növelni kell lasacskán és ehhez a VTT-t hozzáigazítani. Irányelvként a ram fesz és a VTT között ne legyen 0,5V-nál nagyobb különbség. -
L4CI2
aktív tag
válasz
olbaidhun #5020 üzenetére
szia
1600 után OC-nek számít és az nem garantált
én inkább 1.5V-ra lőném be minél magasabb mhz-re amin stabil és minél kisebb időzítéseketezt neked kell tesztelned mit bír mert minden confignal más eredmény lesz függ ramtol meg a mem vezérlőtől is stb
ja igen és én frissíteném a biost
-
olbaidhun
őstag
Nem próbálkozok. Elég drága a ram és az alaplap is. Direkt olyan fórumban kérdeztem, ahol személyes tapasztalatra és véleményre számíthatok.
Jelenleg négy modul megy 1333-on.
beléptem a biosba oc tweaker->dram settings és engedélyeztem az xmp profilból az 1-est. Az időzítéseket elméletileg ez automatikusan betölti [ nem kell kézzel kézzel állítgatni ]. A vram voltagae-st viszont igen 1,65v ramok.
A biztonság kedvéért csak két modullal csináltam meg a fentieket, de 3x újra indul és a következő kép fogad a biosban: [link]
aida: [link #1], [link #2]_______________________________összefoglalva a kérdés újra:
Memória: KHX24C11X3K4/16X
deszka: Asrock z77 extreme 3
processzor: intel i7-3770
táp: hx1050Hogyan kell beállítanom és pontosan hol [ kezdő vagyok még memória kérdésben ] azt, hogy kímélve legyen a 3770 proci, de azért korrekt üzemi tempóban szaladjanak a ramok?
Nyilván hátra van még pár elméleti dolog is:
- vtt 1.113 - 1.2V közelében jobb?
- vccsa 1.107 értéken megfelelő?
- nyilván a dram 1.65V marad.
- bios frissítés elengedhetetlen? -
Flashget
félisten
Z77 E4 lapban hol tudom megnézni melyik bios verzió van? Már lefrissítettem a legújabbra, de egyszerűen nem találom hol írja ki a lap. Nem hiszem el, hogy ehhez az Aida jelenti az egyetlen megoldást inkább én vagyok a rendszerben a hiba.
-
olbaidhun
őstag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Asrock z77 extreme 3 lapom van.
Sikerült a minap beszereznem egy kingston hyperx 10years edition memória kit-et 4x4GB.
2400 CL11 a jelölés rajta és a pontos típus:
KHX24C11X3K4/16XKérdésem a következő, hogyan kellene beállítanom és pontosan hol [ kezdő vagyok még memória kérdésben ] azt, hogy kímélve legyen a 3770 proci, de azért korrekt üzemi tempóban szaladjanak a ramok?
Várom válaszotokat.
üdv
Csaba -
Flashget
félisten
Korábban kérdeztem, hogy a Z77 E4 lapban a PCI-E 3.0 aljzat milyen messze van a PCI aljzattól, úgy hogy közöttük van az elem is.
Nos az Asus 6870 vga simán elvette a PCI aljzatot a nagy hűtő miatt, így csak 1 db használható nekem már a xonar hangkártya a tuner kikerült a gépből -
andrasko
senior tag
válasz
MrPetya19 #5008 üzenetére
Ez nem tuning, hanem az Intel turbo tovább oldása +400mhz-el.
ASRock-nál ez a No-K alaplapi szolgáltatás. (Z77, Z75)Ez a 3470 esetében a BIOS-ban állítható (win alatt AXTU):
1) Gyári Frequency: 3200 MHz (4 mag)
2) Turbo frequency:
3600 MHz (1/2 mag) / 3500 MHz (3 mag) / 3400 MHz (4 mag)
3) No-K Turbo frequency:
4000 MHz (1/2 mag) / 3900 MHz (3 mag) / 3800 MHz (4 mag)Ha a H77-es deszkát választod, akkor bukod a 3) pontot.
Nekem ASRock Z77 PRO4-M deszkám van... csak ajánlani tudom!
Akár normál, akár 24/7 tuningra tökéletes.
Ha kell neked a régi PCI -os slot, akkor: Z77 PRO4, vagy Z77 PRO3. -
Flashget
félisten
Hali.
mai nappal csatlakoztam én is az első Asrock lapommal a topichoz.
3570K+Asrock Z77 E4+2x4GB Corsair memóriák.
Köszönet LeslieG Jr-nak a segítségért. -
MrPetya19
addikt
Hali
Mennyire megbízhatóak ezek a lapok? Jelenleg a H77 pro4 m, Z77m, és Z77 pro4m között gondolkodok.
Mik a különbségek?
I5 3470 menne bele, egy ati karival. Tuning nem lenne. -
andrasko
senior tag
válasz
RetepNyaraB #5000 üzenetére
Ha 4 ventis, akkor csökkents tovább a fordulatot.
~ Felezett fordulaton is ugyanannyi levegőt fog szállítani "némán". (a kettő ventihez képest)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó 2 pár KINGSTON FURY 64GB Beast RGB DDR4 3600MHz CL18 Memória KIT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BIOS-ig tesztelt alaplapok!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest