- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Ütemesen növekszik a QD-OLED a monitorpiacon
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bejelentette a következő EPYC generáció gyártástechnológiáját az AMD
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos tablet topic
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mans20
addikt
válasz
Süni 1985 F #5296 üzenetére
vga biost nem kell,némelyikhez van de ha nincs gond a kártyával akkor nem kell,a lapnál 2.10 az utolsó,így azt se kell.
-
adam432
tag
Számításaim szerint az alap feszültség az én procimnál olyan 1.24V körül lehet (jelenleg -0.08V az offset, és cpu-z szerint terhelés alatt 1.16V-ot kap)
De ha nem csak én csináltam eszerint, akkor remélhetőleg nem rontottam el semmitEgyébként nemrég frissítettem 2.8-as uefi-ra... nem mintha bármi jobb lenne, mint a régi 1.8-assal, de reményeim szerint stabilabb lesz minden.
-
Süni 1985 F
senior tag
Itt melyik a legfrissebb vga bios?Külön kell frissíteni a biostól egyáltalán?
Mert azt írja legfrissebb van fent a biosból de a vga-jé az 2 évnél régebbi...
Nem teljesen értem.A 2.10 az rajta van a deszkán az biztos!
-
Coolmat
őstag
válasz
kromatika #5292 üzenetére
Tényleg 3,3GHz, valamiért az I5-2400 órajelével számoltam, szóval mindegyikhez adj hozzá 200MHz-et
Minimális eltérés van csak a két lap szolgáltasáaiban, a H77 amiben többet tud: +2db Asmedia vezérlős SATA3-ja, van hátlapi DVI-D és optikai hangkimenete, 1-el több PCI slot van rajta, és 4+2 fázisos a tápellátása (a Z77 4+1). Ezek szerintem minimális eltérések amiket úgysem használnál ki, a Z77 tuningképessége többet ér, ezért ha csak 1-2 ezer a különbség a kettő közt, akkor a Z77 Pro3-at választanám (mondom ezt H77Pro4/MVP tulajként, csak akkor még én sem tudtam a non-K tuningról amikor megvettem
).
(#5293) Mans20: Akkor lehet az Ivy-ban változtattak valamit, ezen kép szerint a Sandyknél van turbó is az órajel emelésnél is:
-
Coolmat
őstag
válasz
kromatika #5288 üzenetére
Szia!
Igen, valóban csak ennyi a különbség, és Z77-es lapban lehet húzni nem K-s CPU-kat is (H77-esben nem), de "csak" 4-el lehet emelni a szorzóját, vagyis az I5-2500-ad 3,1GHz-es órajelét 3,5GHz-ig lehet emelni, és ott van még a turbó is, amivel 4 mag terhelése esetén így 3,6GHz-en vagy csak 1 mag terhelése esetén akár 3,9GHz-en is pöröghetne a procid.
(#5290) juve600: Ha nem állítottál semmit (vagyis nem növelted a szorzót sem), akkor max 3,6GHz-et menne turbóval a procid 1 magos terhelés esetén: [link].
-
adam432
tag
Sziasztok!
Ez a guide igaz helytálló? Mindent a benne leírtak szerint csináltam:Spread Spectrum: Disabled
Internal PLL Overvoltage: Disabled
CPU C3 State Support: Disabled
CPU C6 State Support: Disabled
Package C State Support: DisabledA tuning 42-es szorzóval (4.2GHz) -0.08V offseten van a 3570k-val, LLC level 3.
Stabil. -
kromatika
veterán
sziasztok.segítséget szeretnék kérni.két kérdésem lenne.1. A H77 és a Z77 chipset között csak az a külöbség,hogy a H77 ben nem lehet húzni a procit?Konkrétan asrock z77 pro 3 és Asrock H77Pro4/MVP -re vonatkozna a kérdés.sima i5 2500-am van,de halottam róla hogy a Z-s lapokban a szorzó emelésével azt is lehet húzni.h77 is lehetséges a szorzó emelése? 2.Asrock Z77 Extreme3 és extreme 4 között mi a külöbség?előre is köszi a választ
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Újradobtam a gépet...Mióta meg van a lapom használok azt a kis CREATIVE hangzásjavító cuccot, amit az Asrock oldalán a letöltéseknél lehetett elérni. de már nem lehet....
Nincs meg a progi valakinek? Hálás lennék érte.
-
Armis
tag
Helló, megvan a H77/MVP. A Virtuhoz régebbi Net Framework kell, de mivel 8-asom van, valami bonyi megoldást ír a Microsoft, van esetleg egy egyszerűbb telepítés?
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Z77 Extreme4 lapban megy rendesen a CF?? Mik a tapasztalatok vele? Jövő héten jönne az Asus 7870 mellé a tesó..
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Miért ajánlottabb a ASRock B75 Pro3-M-lap mint a ASRock B75 Pro3??
-
Coolmat
őstag
válasz
tomy0628 #5277 üzenetére
A házventik már problémásabbak az esetedben, mert a B75 Pro3-M-en nincs másik olyan 3 pines csati, amit BIOS-ból lehet szabályozni: a 3 pines PWR_FAN mindig maxon pörgeti a ventit, és a 4 pines PWM-es CHA_FAN-ra ha 3 pines ventit kötsz akkor is maxon pörög, nem tudja szabályozni. Ha a 3 pines CPU_FAN2-re kötöd akkor együtt lesz szabályozva a procival, viszont alacsony custom értéknél az is előfordulhat, hogy nem pörög fel egyáltalán a rákötött házventi, csak terhelésre indul be, ami a hátsó CPU mögötti házventinél nem is rossz dolog, de a többi ráfűzött ventinél már probléma, főleg ha a HDD-t hűti az egyik. Erre sajnos nincsen szoftveres megoldás, csak úgy tudod megoldani, hogy a házventiket nem a CPU_FAN2-re kötöd, és valamilyen ellenállást iktatsz be ami leszabályozza az áramfelvételt és így a fordulatszámot.
-
tomy0628
aktív tag
válasz
Coolmat #5276 üzenetére
Itt I5 -2500 idle 800-820 29 a proci, 25-38 fokosak a magok. A 4. mag mindig a több 35-37, a többi 25 max 30.
Nálam van még 3db Coolink Swif 2 120p venti ami a cpu fan 2-re van kötve, na most a BIOS a cpu fan 1( amin a hütő van) és a cpu fan 2-t(ide van a 3db venti kötve y kábellel) is egy kalap alá veszi. Valahogy be lehet állítani magasabb fordulatra ezt a 3 ventit? Tehát a cpu fan2-t. -
Coolmat
őstag
válasz
tomy0628 #5272 üzenetére
Igen, így nálam a CM Hyper TX3 Evo valóban a legalacsonyabb 800-as fordulaton pörög. Először 1-re állítottam az értéket, de akkor olyan furcsaságokat csinált Aida64-ben, hogy nem frissítette a venti fordulatszámát, feljebb tettem 20-ra és megjavult, közben pedig ugyanúgy a legalacsonyabb értéken megy a venti.
-
peu407
senior tag
válasz
Flashget #5259 üzenetére
Nekem működik az interevo oldala.Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak velük kapcsolatban. Rendeltem egy 3570Ké-t tőlük,de nem voltam nagyon tájékozott Malay vs CostaRica ügyben.Megjött a proci - Malay. Mielőtt beépítettem volna,itt a fórumon olvastam a CR jobb tuningpotenciáljáról. Felhívtam a boltot és saját költségükre másnapra cserélték CR-re.És 1 nagyon jó procit kaptam 4,5GHZ 1,078V
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Asrock B75 Pro3-M lapom, és egy Hyper 212+ hütőm. A vezérlő a CPU FAN1-re van kötve de level 2-ön is 1266-on megy. Ezt valagogy lejjeb lehetne venni? -
Cink_Elek
tag
Nem témába vágó dolog de megjegyzem...
Ha pld.foglalat problémátok van vagy más keressetek meg hátha tudok segíteni!
Hirdetésem! -
-
Hát ezzel a hibával meg még neccesebb szerintem, mint az enyém. Viszont ezt a jelenséget igen alaposan körüljártam, és szinte biztos vagyok a hiba forrásában. Reménykedek, hogy reprodukálják. Egyébként egy ilyen teszt hogy szokott zajlani? Visszaküldik a gyárba, rádugják valami gépre aztán megnézi működik-e? Ha igen, akkor jó, ha nem nem? Vagy rendesen összeszerelik asztali gépbe és úgy tesztelgetik?
-
válasz
Flashget #5252 üzenetére
Azt nem tudom, hogy linkeltem-e, de más topicban már írtam róla, és le lett tesztelve telenor hipernettel. USB-s kis cumó, alaplapi hálókártyát ki is lőttem addig, és bizony működött rendesen. 20 perc játék alatt 1 lag se volt.
Nagyon-nagyon remélem, hogy észreveszik a hibát, és nem küldik vissza nekem így. Nem értem amúgy mi lehet a baja. Ha valami nagy gebasz lenne ott, akkor nem is lenne netem, viszont nekem van minden, csak éppen nem stabilan.
-
törölt tag
2.80 biost valaki felrakta?
Nekem a 2.70van fent de érdekes dolgokat művel a gép.Igaz nem biztos,hogy ettől de....Csak érdekelne hátha más is járt már így.
Újraindulgat a gépem de sajnos nem mindig. -
válasz
Süni 1985 F #5242 üzenetére
Nem volt fent. Pont ma raktam fel próbaként, hogy hátha attól jobb lesz, de akkor még netem se volt.
-
Sziasztok!
Valakinek volt már baja integrált hálókártyával? Lapom: ASRock Z77 Extreme 4.
1-1.5 hónapja elkezdett játékokban lagolni. A net egyszerűen megszakad 1-2 másodpercig.
Probléma bővebben itt.
Mára már eljutottam odáig, hogy szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az integrált hálókártya a ludas, ugyanis egy telenor hipernettel tökéletesen működik (amikor nincs használatban az integrált hálókártya).
A fő kérdés egyébként az, hogy érdemes ezzel garanciáztatni (így nem hagyhatom, akkor valami másik megoldás kéne), illetve, hogy garanciába kiszűrik-e ezt a problémát, vagy túl macerás, és csak az olyan dolgokat tudják kiszűrni, mint például nem működő USB port vagy ilyesmi?
Mert tulajdonképpen működik, csak nem jól. Pontosabban használhatatlan így az egész.Valaki garanciáztatott már lapot?
-
Remington
őstag
lemerülhetett az elem fél éves alaplapon? vagy nálad ez megoldotta? a biosban a beállított értékek látszanak, de nem változik semmi, legyen az tuning vagy ventiszabályzással kapcsolatos beállítás. cmos reset után újra tudom állítani, el is menti többször egymás után de pár hét vagy hónap után megint állítanék valamit nem menti el.
-
juve600
nagyúr
válasz
#00809728 #5234 üzenetére
win ujra lett rakva ???
azt kellene még megpróbálnod hogy az EASUS Partici magic [link] programot leszeded,csinálsz belőle egy bootlemezt vagy pendrivot és azzal inditod a gépet, amikor betölti a programot ,nyomsz egy DELETE ALL PARTICIO-ot,ez mindent töröl a vinyóról még azt is amit a win7 telepitője nem tud,előtte persze mentsd le az adatokat róla,ha ez megvan akkor jöhet egy új win7 telepités
az lehet a gond hogy a win7 hagyott valami rejtete fájl-t a gépeden amit maga a win7 telepitője nem tud letörölni
-
törölt tag
válasz
juve600 #5233 üzenetére
Tegnap megtörtént.Szétszedtük egyenként másik szgépen teszteltük majd újra összeraktuk.
ram,ssd,videokari,aida tesztek lemetek rendben.Tegnap még kb 3* 3d markot is lefutattam.
Egész este tőltőttem le vele hibátlanul.
Reggel beindítottam és a win7 betőltésénél újraindult 7* majd egy win 7 javítás után helyre állt.
Vagy ütközik a win7 valami progival vagy a win 7 egy ratyi.... -
juve600
nagyúr
-
Remington
őstag
Sziasztok,
újra előjött az alaplapomnak az a baja hogy nem menti el a bios beállításokat pedig úgy látszik.
Kíváncsi vagyok másnál is így van-e? -
törölt tag
Hy!
Thermaltake ház 7db ventivel,Z77 Extreme4 + 2500k proci,2db ssd 76 ill. 256gb,560ti,2*4gb geil pár ezeket vettem egyszere.
Összeraktuk és kb 1hónap után kezdett újraindulgatni a gép.(eredetí volt minden driver)
Nagyon nem szeretek belenyukálni ezért kihívtam egy havert aki profibb mint én.
Mivel 8éves volt a tápom Enermax 500watt igy azt elvitte és átkondiztatta.Vissza hozta és sajnos megint csinálta az újraindulgatást de nem egyforma idökőzőnként valamikor bekapcsoláskor 3-4* is majd ha feláll a win 7 akkor megy 1-2órát azt újraindul majd megy 1-3percet és megint.
Tápot közben eladtam és vettem egy 600wattos Chieftec tápot.
Összeraktuk és beindult.Kb 2-3 nap után újra előjőtt az újraindulgatás.
Akkor jőtt a videokártya ,hogy lehet az a ludas.Kivettük majd az alaplapival űzemeltettük és ott minden oké volt igaz 2-3órát ment csak úgy.Vissza tettük a 560ti-t és újra kezdte a hibát.
Nos már kerestem a viedokártya gari papírját mikor észrevettük a másik fogalaltot és beraktuk a foglalatba.Szépen beindult minden és ketyegett.Csináltam egy 3d markot ami rendben lefutott.
Gondoltam vissza rakom az eredeti foglalatba de észre vettem egy szőszfélét kiszedtem és beraktam a kártyát (gyári driverek frisssitve).Azóta kb 2hónap telt el tul vagyok pár grebbelésen,letőltés,játékon és semmi hiba.Hőmérsékletek tökéletesek,feszültségeken nem állítottam
Tegnap megint újra kezdte kb 6-7 újraindulgatás majd felállt a win 7-t kb. másfél órát neteztem majd újraindult.Ma reggel kb 11* probálta magát újrainditgatni és sajnos nem sikerült.Mit csináljak mi lehet a hiba?
Mások alaplapra tippelnek valaki procira ill. rammokra.... -
Ibronk
csendes tag
És látja a cpuz hogy 16-42 a szorzó, de mégis csak 35-ig megy
-
Ibronk
csendes tag
Sziasztok, egy Z77 Extreme 4 alaplapban próbálok tuningolni egy 3770k procit, és a gondom az hogy bár a bios-ban kiirja hogy target 4200 és még a bootképen is látszik, amikor a windows bejön sose megy 3500 fölé, pedig ha minden igaz még alapból is fel kéne mennie 3900-ig? Aztán ha elinditom ezt az asrock extreme tuning utilityt és abban beállítom újra amit szeretnék akkor onnét már müködik. Utility nélkül nem. Mi lehet a gond? Köszi
Norbi -
Flashget
félisten
lehet win alól is biost frissíteni főleg egy friss telepítés után..csak én nem bízok a netes letöltésben ami egyből biost frissit, mert ha valamiért megszakad a net közben akkor fejvakarás?
a pen a legbiztonságosabb megoldás a bios frissítésre a 3 közül szerintem.
összeraktam a gépet biosba beléptem, beállítottam a memoriát, megnéztem melyik vga az elsődleges és ennyi.
majd a következő indításnál letíltottam az IGPU-t belőttem a ventiket, mert az elfelejtettem az első indításkor (van 5 db) -
Coolmat
őstag
válasz
juve600 #5216 üzenetére
Szerintem nyugodtan indíthatod egyből VGA-val is, ha valamiért nem indulna, akkor 1 perces művelet kiszedni a VGA-t és átdugni az alaplapra a monitort.
Beállításokat csak BIOS frissítés után végezd el, mert resetel mindent frissítéskor, akkor minek dolgozzál vele kétszer
Kingston RAM-ok 1,65V-ra lövik be magukat, ami nem egészséges a proci memóriavezérlőjének, javasolt 1,5V-ra beállítani manuálisan.
CPU Fan-nál javasolt custom speed értéknél beírni egy alacsony számot (pl. 20), így jó eséllyel lasabban fog pörögni alapjáraton mintha automatic mode level1-re tennéd.
Egyéb nem használt dolgokat érdemes kikapcsolni (pl. COM port, Intel Smart meg Rapid nyavaják stb.), így legalább nem jelennek majd meg a Windows eszközkezelőben és driver sem kell majd nekik.
Esetleg még 1-2 hasznos tippet találhatsz a múltkori szösszenetemből, okos ember más hibájából tanul
-
juve600
nagyúr
1.6 os bios van rajta alapból majd penről felteszem a 1.9-t
tehát akko elösször vga nélkül inditsam ??
thx -
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #5212 üzenetére
"van e külön VGA-d? ha van tílsd le az IGPU-t is a bios-ban."
Nekem B75 lapom van, de ültem előtte bambán egy órát, mert nem indult. Pontosabban ment, csak kép nem volt a 6 féle videó kimenetem egyikén sem.
A legelső indítás csak úgy sikerült, hogy nem tettem bele a videókártyát, hanem az integrálttal indítottam, léptem be a BIOS-ba és úgy állítottam defaultra a PCI-E kártyát (ami akkor még benne sem volt) Kikapcs, kártya berakva, és megy."bios-t előkészitem"
Nekem vezetékes netem van, proxy nincs, és így a netről ment a BIOS frissítés. Igen, a BIOS-ból. Letöltötte, telepítette, újraindult, készen van. -
juve600
nagyúr
thx,bios-t előkészitem,többi okés,ha elakadok akkor jelzek
1600-as kingston és hd 7850 megy bele -
Flashget
félisten
válasz
juve600 #5211 üzenetére
milyen ram megy bele? ha 1600-as ne pánikolj ha 1333-nak látja..BIOS-ban állísd be.
van e külön VGA-d? ha van tílsd le az IGPU-t is a bios-ban.
esetleg szükség lehet bios frissítésre akkor már most szed le a megfelelő biost hozzá és egy penre csomagold ki.
szerintem másra nem kell első blikkre. -
juve600
nagyúr
asrock z77 pro3+i5 3470
holnap rakom össsze,mire kell figyelni az első inditás után,bios beállitások stb ??
Scythe Mugen 3 PCGH edition hűtő megy ráthx
-
O_L_I
őstag
válasz
juve600 #5207 üzenetére
Én pont a hetekben próbálgattam, hogy ér-e valamit és bizton állíthatom, hogy semmire se jó...
Ez a Hyperformance meg a VirtualVsync ötletnek jó de nagyon kiforratlan.
Az I-mode lehetne jó dolog ha tényleg lekapcsolná a dedikált GPU-t ha nincs haszálatban de ilyet nem csinál, sőt az AMD ZeroCore-t ki is lövi tehát teljesen értelmetlen. -
juve600
nagyúr
üdv
asrock z77 pro 3 lap i5-3470-hez megfelelő ??
thx -
millerur
tag
Üdv,
Egy olyan problémám volna egy Asrock X58 Extreme lappal, hogy van benne egy HD5850, amit gyanítok, hogy behalt, mivel nem ad képet bootnál a kártya és a led 2A infót ad, járt valaki hasonlóan? Holnap megyek kipróbálni másik gépben is a vga-t, addig is minden tanácsot szivesen várok!
-
Predator2
addikt
Helló
Hol tudom megnézni, hogy mi ébreszti fel a számítógépem alvó állapotból? (akár külön program is jó)
Amióta frissítettem a drivereket pár perc után felébred a gép.
Régi Asrock lapommal ugyan ez volt (P67 extreme 4)THX a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Apple asztali gépek
- Mobil flották
- Kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Diablo II: Classic és Resurrected
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Trident Z5 INTEL XMP
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast Black - ingyen foxpost
- Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Vengeance RGB Grey EXPO, 2034 ig alza gari
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Billentyűzetek
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest