Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
970pro 3as alaplapon hol tudom azt beállitani, hogy ha kikapcsolt állapotban lévö gépnél ha kihuzom a konektort majd vissza dugom vagy csak elmegy az áram a hézba akkor amikor visszajön az áram akkor ne induljon el magátol ?
Rendszeresen elöfordul ha nem vagyunk otthon és elmegy az áram valamikor akkor mire hazaérünk a gép megy és feleslegesen használja az áramot .
A biosban sehol nem találtam olyan opciot ami erre a funkcionak a beállitására utalna.
-
davetoo
csendes tag
Sziasztok. Az alaplapom egy 990fx extreme 3 . Szeretnék beletenni, 4x4gb ddr3 1600 memóriát. De... Dual chanellbe szerettem volna, azonban az összes memória modul fekete az alaplapon. Milyen sorrendben kell őket rakni, hogy jól működjenek. És a lényeg. 2-2 fajta memóriáról van szó. Mindkettő 1600-as ám az egyik hyper blue a másik egy sima kingston. Köszi előre is :-)
-
cracky86
aktív tag
válasz
Butthead83 #5134 üzenetére
Az fx8320 nekem 1. 270 körül van azt hiszem, csak kis léptékekkel, amíg stabil.
-
cracky86
aktív tag
válasz
Butthead83 #5132 üzenetére
Feszeld alul kicsit a procit, és kiderül az-e a gond!
-
Butthead83
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Asrock 970 Extreme 3 REV 2.0 alaplap +AMD FX6300 alap órajelen. A számítógép WIN 10 X64 alatt random kifagy és csak a reset segít rajta. Hőfokok rendben vannak. Memória tökéletes (2x4 GB Kingston Hyper X Fury 1600Mhz), a VGA egy passzív hűtős MSI 730GT 2 GB memóriával. A házban 4 db 12 cm-es ventilátor van 700 körülre leszabályozva (Arctic F12 PWM CO 3 db, 1 db Noctua NF-S12B). A processzor hűtő egy LC Power Cosmo Cool LC-CC-120 + 1 db Arctic F12 PWM CO (pénteken pasztáztam újra Xigmatek XI-3 pasztával megfelelő mennyiséggel és formátumban), a ház egy Modecom Ariel egy Zalmann 550W-os tápegységgel megspékelve. Kábelezés, háttértárak rendben vannak (HDD Sentinel szerint 100%-osak). A PC-t csak böngészésre ill. youtube-ozásra használják.
Valahol olvastam, hogy a CPU feszültséget kellett minimálisan módosítgatni ennél a processzor és alaplap kombonál, ha normálisan fagyás mentesen alap órajelen szeretném üzemeltetni. Mennyire reális ez?
Köszönöm a segítséget.
-
mtomi95
senior tag
Üdv! Van egy ASrocK 960GM-VGS3 FX alaplapom FX6300-al. A harom kis VRM nagyon forró. Eszkábáltam nekik bordákat és egy venti fújja rájuk a levegőt, de a bordák így is nagyon melegek... Eddig csak a Beamng nevű játéknál (ami nagyon proci igényes) de ott egy idő után leesik az FPS 10-re. Olvastam hogy ez pont a túl melegedés miatt van.
Valaki segít nekem beállítani a biost? CPU Voltage meg ilyeneket? Hogy legyen is teljesítménye, de ne főjjön meg a lap és öljön meg mindent a gépbe?
A tápom az egy Hexa+ 400W-os ha ez számít! -
Tomko78
őstag
Sziasztok , ma kapcsolnám be a gépet és 00 hiba kódot ír ki , ez nem valami CPU gond lehet ? Lehet hogy elszállt a cpum ? 🤔
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy Asrock 970 Extreme3 alaplapban melyik az a 6 magos Processzor alapon amivel hiba nélkül lehet használni a gépet?
Olyan hallottam,hogy az FX processzorokkal hadilábon van -
nzsolt77
tag
Extreme 4 970 lap dd3 memoriábol midet tudja kezelni?
-
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5124 üzenetére
Vga hardveres hiba lehet mer a többit megcsináltan ès ugyqn az....akkor szar a kari?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
nzsolt77 #5123 üzenetére
szoftver
Ha van/vannak egyéb OC, vagy VGA buherátor/ vezérlő progik, akkor azokat távolítsd el, aztán radeon szoftver uninstall, de fullosan mindent leszedni...
Ha ez se segít, akkor regisztry tisztogatás - ha nem értesz hozzá, akkor még mindig marad a win reinstall...Jah, a VGA hardveres hibája sem kizárt.
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5122 üzenetére
sw az mi lenne?
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #4381 üzenetére
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5117 üzenetére
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5117 üzenetére
Nem , ha írtad volna hogy Win 7 alatt stabil , akkor egyértelmű , hogy nem tökéletesen , vagy egyátalán nem Win10 kompatibilis az alaplap + cpu ... azért nem mai cucc , lehet hiányzik valami a cpu utasításkészletéből ami az újabb generációkba már ott van , de azért fura . Win 8.1 ?
-
rantotthusi
tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5114 üzenetére
Még annyit , hogy a legfrissebb BIOS van rajta ?
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M/index.hu.asp#BIOS [link]
1.80 2013/12/27 4.69MB
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5114 üzenetére
AMD oldala a legújabb drivert ajámlotta: http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064 [link]
Az a táp nem csal loadkor tus annyit leadni és több ágon ? Lehet rosszul van leterhelve ágak , de akár pár púpos kondi is lehet ludas . Alaplapi CPU táp gondolom rádugva és a VGA -ra is a tápcsatik !?!
Ha igen , akkor még egy TISZTA telepítést megkell próbálni , ha nem tetted eddig meg ?!
DDU nagyon jól teszi a dolgátmindent engedj neki törölni , még a beállításokat is !
Uccsó eset: VGA tuti jó , nem túlhúzottan vetted meg ? De egy erősebb táppal nézd meg a biztonság kedvéért .
szerk.:
Processzor
- Supports 3rd and 2nd Generation Intel® Core™ i7 / i5 / i3 / Xeon® / Pentium® / Celeron® in LGA1155 Package
- 3 + 1 Power Phase Design <<<<----------nem erős VRM , de alapból kell vinnie azt a procit.
- Supports Intel® Turbo Boost 2.0 Technology
- Supports Hyper-Threading TechnologyPúpos kondik az alaplapon ?
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Van nekem egy asrock b75m alaplapom egy intel i5 3470 es procis és most szereztem egy r9 280x vgát ami ugye amd s és win 10 alatt is és win 7 alatt is kifagy a driver telepitöm ez vajon miért lehet? A tápom 430 wattos fsp és lehet az lenne a baj mert van amikor a vgan nem forog az egyik venti vagy épp a win be belépáskor kiirja hogy nincs jel! Nem volt esetleg valakinek ilyen lapja aki segithetne megköszönném!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #5112 üzenetére
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=m2+sata+ssd+adapter&ul_noapp=true
https://prohardver.hu/teszt/velemeny_m_2_vagy_sata_express/az_m_2_vagy_a_sata_express_lesz_a_befuto.html [link]
https://www.depo.hu/szamitastechnika/vezerlokartya/M.2/kereses/95/1 [link]
[link] http://azsiacenter.com/memoriakartya-olvaso-adapter/key-m2-ngff-ssd-pci-e-slot-x4-atalakito-kartya-25784.html
https://www.youtube.com/watch?v=wLwIpcwsdKY csomó dolgot találni mindenfele
-
_DiEGO_
őstag
-
repvez
addikt
válasz
_DiEGO_ #5110 üzenetére
Ezeket megtaláltam és a legutolsó bios is rajta a lapon csak abban nem vagyok biztos, hogy NVMe tipusu SSD is támogat e a lap vagy hogy bootolható e onnan, mert máshol azt irták, hogy azt a lap adatlapjánál odairják , hogy támogatja e vagy sem, de ezt nem találtam az asrock oldalán.
Meg most M2es foglalatú SSD-t tudnák beszerezni és ehhetz egy átalakitó kéne a PCIe foglalatba.
Igy ehhez keresem a kritériumokat, hogy nehogy rossz átalakitót vegyek ami ezt vagy azt nem támogat vagy nem kompatibilis .
Mert az M2 foglalatból is van több fajta , mint ahogy a PCIe ből is, az x1 x2 x4 közül nem tudom mindegyik ugyan azt hozza vagy az x4es modba érdemes használni csak.az USB-t az tudom ,mert telepitettem már ugy a gépet, de PCIe foglalattal még nem és nem tudtam, hogy a bios alatt látja e már ezeket az eszközöket vagy csak miután felment a win.
-
_DiEGO_
őstag
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/index.hu.asp [link]
Bővíthetőség / Csatlakozók
- 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4), or dual at x8 (PCIE2) / x8 (PCIE4) ; PCIE5: x4 mode)
- 2 x PCI Express 2.0 x1 slotsVan elég PCIe csati / sáv - mehet bele ...
És ha már látja , használni is tudja majd , de az utolsó legfrisebb BIOS legyen rajta. [BIOS] v2.80 2015.08.27.Ha telepítesz , akkor csak az legyen rádugva amire telepítesz . Azt a háttértárakat meg egymás után SATA csatikba.
Sebességben az SSD sebessége adja a határt ! PCIe sokkalta gyorsabb a SATA -nál , mert PCIe vezérlésű !
De egy jó SSD is már agyonvágja a HDD sebességét
[link] ADATA 120GB Ultimate SU700 SATA 3 2.5" ~18ezerSSD max írás: 520 MB/s
SSD max olvasás: 560 MB/s+ USB Pendrájvról is fog menni a telepítés ! azaz vas támogatja.
-
repvez
addikt
Tud valaki azzal infoval szolgálni, hogy az asrock 970 ext 4es lapban ha a PCIe foglalatba adapterrel egy M2es SSD-t tennék akkor arról tudok bootolva win 10et használni?
Milyen adapterrel tudnám és milyen sebességen használni az SSD-t?
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Asrock 970 extreme 4-es lapom van. Emelném a proci órajelét. Adok neki 240 fsb-t 200 helyett, szorzó változatlan, az auto beállításokat kézire teszem és Winben marad minden alapon (sőt, még az alapot sem hozza, fsb 200 helyett csak 189 teljes auto beállítás mellett).
Van valakinek hasonló lapja, hogy van valamilyen "kapcsoló", amit ha auton hagyok, akkor minden beállítás auto marad, függetlenül, hogy valamit kézire teszek és értéket adok?Köszönöm a tanácsokat!
-
atis1224
tag
Sziasztok egy fx6300 allá szeret nèk egy. ASROCK 970A-G/3.1 deszkát valakinek esetleg vèlemèny a laprol esetleg mèg gigabyte GA-990X-GAMING SLI alaplap ezt nèzegettem de ennèl írták valahol hogy melegszik előre is köszönöm
-
_DiEGO_
őstag
válasz
darealkilla #5102 üzenetére
Szükség esetén lekapcsolsz 2 magot
-
_DiEGO_
őstag
válasz
darealkilla #5099 üzenetére
Ahhoz a procihoz ez kellett volna : [link]
990FX Extreme4 itt már 8+2 fázisú a tápellátás
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Parkside szerszám kibeszélő
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Villanyszerelés
- Léghűtés topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Asus ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI Alaplap
- Corsair Vengeance LPX 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3600 (PC4-28800) AMD C18 INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest