Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
szabifotos
üzenetére
nem a legpontosabb szenzor. Ha túl sűrű a lekérdezés, simán felmelegíti magát úgy a szenzor, hogy fals értékeket mutat.
-
Sziasztok,
nem vagyok nagy arduino mágus. Kb a led villogtatáson kívül még nem csináltam vele semmit.
Most viszont találtam egy MQ2 szenzor olvasó kódot, amit szeretnék használni.
A kód itt lenne.
A kód felöltése és futtatása után a serial monitoron viszont ezt kapom vissza az értékek helyett:0 MCO:BGN:INIT NODE,CP=RNNNA--,VER=2.1.1
3 TSM:INIT
4 TSF:WUR:MS=0
11 !TSM:INIT:TSP FAIL
12 TSM:FAIL:CNT=1
14 TSM:FAIL:PDT
Arra rá jöttem, hogy a debug csinálja, de nem tudom merre induljak el, mi az amit elrontottam? -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Masik usb kábel? Telknál szokta akkor ezt kiírni ha rossz az adatkábel.
-
használt már valaki ilyen IR alapon működő optikai tűz érzékelőt? Mennyire megbízható ez?
Igazából a bojlerbe építeném be, mert gyakran elalszik az őrláng, és rossz érint, mikor nincs melegvíz
Gondoltam, ezzel érzékelem a lángot, és ha nincs, történik majd valami (pl küld egy mailt, vagy ilyesmi) -
-
válasz
Janos250
üzenetére
köszi, közben sikerült is az IDE alá bevarázsolni a boardot.
Igazából egy ilyet szeretnék vele csinálni. Próbálkoztam sima es8266-al, ez alapján, mert el lenne a legjobb, de ez a világért sem sikerült. -
Szereztem egy NodeMCU-t. Jol tudom hogy az is arduino alapú? Arduino IDE-vel lehet programozni?
-
ja, így már hallottam róla, de csak ennyi az össz ismeretem róla

tvamos: Egy darab analóg szenzor lóg rajta, amit egy elég egyszerű kód olvas ki:
const int AOUTpin=0;
int value;
void setup() {
Serial.begin(9600);
}
void loop()
{
value= analogRead(AOUTpin);
Serial.print("CO value: ");
Serial.println(value);
delay(5000);
}Janos250: hát 1mp alatt nálam tuti nem ér a loop végére, mert van benne egy 5mp-es delay

-
Igen, állan is itthon hegyekbe a javitásra váró dolgok miatta

robohw igen, észre vettem. Mellette a raspberry ledei szinte nem is látszanak, de ennek olyan fénye van.
Egyébként az dormális dolog hogy kb 1 percenként az arduino ujra indul? Sötétben figyeltem fel a ledek fényének elalvására, aztán megnéztem közelebről is. Világít a piros ugye a power, a zöld 5mp-enként villan egyet ahogy a szenzort olvassa, es kb 1 percenként 1mp-re teljes sötétségbe borul, és folytatja a munkát tovább. -
Szoftveresen ki lehet valahogy kapcsolni a ledeket egy arduino nano-n, vagy csak a hardveres kapcsoló (pálka
) működik? -
Erkezett egy MQ7 szenzorom. Kafan működik is, de ezek kalibralva vannak? Vagy nem azért van a poti a hatulján?
-
válasz
Daszkalosz19
üzenetére
nem, de ezt ismerem

Közben megtaláltam, csak még nem tudom mi is ez

Dragonframe a neve ha jól látom. De itt a videó:
https://www.youtube.com/watch?v=MNCu4yzGlUw&t=263 -
Sziasztok,
láttam valahol youtubeon egy videót, ahol egy motor vezérlőt, és a hozzá való léptető motort valami grafikus felületen konfigurálták. A videót nem találom, de hátha látott már valaki ilyet
Szóval az érdekelne, hogy mi lehet ez a progi, és milyen motor vezérlővel kompatibilis? -
Köszönöm szépen

Igen, ezért is rendeltem ilyeneket, igy megoldott a projectemhez is és a tesztekhez is a 3.3V és a próba panelbe is bele szúrható
Viszont most láttam Adafruiton hogy amit én szeretnék (dht szenzor és WiFi adatok minimál weboldalon megjelenítéssel) megcsináltár aruino nelkül is, egyszerűen egy rövid kódot fel töltöttek a ESP modulra és kész.
[link]
Én meg ezért rendeltem egy marék nano-t...
-
Sziasztok,
Meg jött az esp8266 modulom. Van ezen valamilyen firmware gyárilag vagy kell rá tölteni ftdi-vel?
-
válasz
razorbenke92
üzenetére
Igen, ugy próbáltam. Van több eszközöm is, és USB-ASP-m is. Utánna olvasok hogyan melyikkel.
Köszönöm
-
Ki próbáltam a másik board-ot, és azzal egyből megy.
Igazából mint említettem, van benne lámaság is, mert az eddigi arduino paneleknél meg szomta, hogy amikor ki írja, hogy mekkora méretű a program, stb onnantól kezdve a feltöltés gyakorlatilag tized másodpercek, én meg egyből húztam le, de ha vártam ennél percekig nem történik semmi, és hibát dob
szóval a program sem kerül rá, így nyilván nem is megy a dolog
Próbáltam bootloder égetni rá, de nem megy.
a jelenség egyébként annyi hogy a L feliratú led villan 5 -3 -3 -3 -3 -at
erre van valami táblázat, hogy ez mit jelent? -
hát lehet béna és láma kérdés, de mivel már nincs ötletem fel teszem.
Serial Monitoron arduino nano-val DHT22 szenzor adatait akartam kiíratni. De a serial monitoron semmi nem jelent meg, ezért bemásoltam ezt a kódot, és rá töltöttem, de itt sem jelenik meg semmi a serial monitoron. Mit bénázok el? -
Olyat próbált már valaki, hogy egy wifi modullal (mondjuk ESP8266) csatlakozva egy hálózatra, egy hálózaton található meghajtón lévő file-ba írt értéket arduinoval?
-
Köszönöm mindenkinek a választ, rendeltem egy ESP8266 modult, aztán el játszom vele

Gergosz2 Ugye jól értem hogy a NRF24L01 csak egymás között kommunikál? Mármint két modul egymással.
-
Létezik arduinohoz (nano) teljes értékű wifi modul?
Ami esetleg tud WPK, WEP2-t is?
Vettem NRF24L01 modult, de ahogy nézem, az nem igazán erre van
-
válasz
Gergosz2
üzenetére
Igazság az, hogy Pi-vel akartam volna össze hozni, és ugye ott egy GPIO portra kell kötni. amikor meg hívja a DS1820-at, akkor adja vissza az értékeket. Erre kellett volna egy duplex kommunikáció.
De lehet újra gondolom egy arduinoval, ahol (egy másik fórumban ötletként kaptam) egy Arduino Nano triggereli a szenzort, és a kapott értéket küldi el.
-
Sziasztok,
Arduino Uno tápellátásán vacilálok.
Van egy 5V-os stab áramköröm, ami hajtani fogja a léptető motorokat, illetve van egy 12V-os is.
Kössem a 12-t a rendes táp bemenetre, vagy a 5V-ot adjam a VIN-en keresztül? Melyiket ajánlanátok?Illetve egyszer olvastam, valahol, hogy az analog be/kimenetek is használhatók digitálisnak. Nyilván ez logikusnak tűnik, de valóban így van? tudok ott is egy léptető motort meghajtani?
Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Bontatlan Lenovo ThinkPad T14s Gen 4 touch gari 2028.11
- Lenovo Thinkpad T490, 14" FHD IPS kijelző, I7-8565U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év gara
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- Apple Watch 7 Red 45mm Cellular/1 hónap gar./Akku 81%/p4550
- Keresek BOSE / JABRA / SENNHEISER / Bowers szervizest
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3319
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocs
ekkold