Hirdetés
- Az ASUS sem feledkezett meg a kvantumpontos OLED monitorok szegmenséről
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- Felsőkategóriás NVMe SSD készül a Kingston boszorkánykonyháján
- Nyakunkon az ASUS AMD-s csúcsdeszkája
- 4K-s QD-OLED monitor az AOC-tól, picit talán olcsóbban a konkurenciánál
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egérpad topik
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Egy érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok: Wemos D1 Mini Pro
Nem tudok csatlakozni hozzá (portot sem tudom kiválasztani) és az alaplapok listájában nem egészen úgy találom meg, mint ahogy néhány példában láttam... (Nem találom meg úgy, hogy Siliconlab Wemos D1 Mini Pro) Amivel megtalálom, azzal nem reagál csak annyit, hogy egyszer felvillan az alaplapi kék SmD LED, ha csatlakoztatom az adatkábelt!
Sok oldalon láttam a jellemzőit és mindenhol a CH340G-t mutatják, mint USB-illesztőt, pedig nem az van rajta, hanem CP2104! Valami klónt sikerült beszereznem? Az enyém így néz ki: Előről, hátulról
Amit már próbáltam:
- több adatkábelt is (4 !!! db-ot is, mind nem lehet rossz)
- feltelepítettem a CP210x Windows Driver
- feltelepítettem a CP210x VCP Driver
- feltelepítettem a CP210x Universal Driver
- az alaplapkezelőben beállítottam a " http://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json "
- kiegészítettem a címsort " https://arduino.esp8266.com/stable/package_esp8266com_index.json " -re is
- frissítési próbák után kezdem feladni a dolgot és kezdem azt hinni, hogy rossz a frissen bontott lapom!Az egyik ismerőmmel végül arra jutottunk, hogy próbáljuk meg a programot egy UNO segítségével feltölteni a Wemosra, de nem vagyok biztos benne, hogy meg tudom csinálni!
Rendelkezek másik, bontatlan Wemos-al, de az CH340G-s csatolású és nem PRO-változat.
Kérdés: Hogyan tudom hozzáadni ezt az alaplapot a listába? Egyszerűen nem szerepel a programozóm felsorolásában!
-
A214
aktív tag
Sziasztok,
Ékezetes karakterek használatát(kiírását) ,hogy lehet ezen a kijelzőn megoldani?
MAX7219 LED mátrix modul 4 x 1 kijelző
és wemos d1 mini pro
-
tvamos
nagyúr
válasz
Tankblock #8774 üzenetére
En Wemos D1 mini pro-val probaltam a mesh-t, es ment rendben. No nem hetekig, es nem mozgattam rendszeresen a node-okat.
(#8773) Janos250 válasza tvamos (#8772) üzenetére
Kosz! Akkor, ha a C-set tanulom meg, az szabvanyos, es mashol is tudom alkalmazni a tudast, nem csak FreeRTOS-ban. -
tvamos
nagyúr
Wemos d1 mini pro-t hasznalok, Arduino framework alatt. Azt szeretnem megoldani, hogy ne csak 1 halozati SSID-t tudjak megadni, amihez csatlakozik, hanem tobbet is. Az lenne a legjobb, ha egy kulso file-ba beirnam a kulonbozo SSID-ket, meg passwordoket, es onnan olvassa ki forditaskor az Arduino. Nem tudtok erre peldaprogramot?
Igazabol meg azt sem ertem, hogy ezeket a freeRTOS threadeket sem nagyon vagom, esetleg ha ebben tudnatok segiteni valami olyan anyaggal, ami egyszeru... nem nagyon ertek a programozashoz, hardware-t tervezek.
-
tvamos
nagyúr
Hello!
Most ilyen battery shieldet használok, Wemos D1 mini pro-val. Van ennél valami jobb ESP-s megoldás? Nem tetszik, hogy két USB van, az egyikről tölt, de nem látja a gép a Wemos-t, a másikon megy a kommunikáció, de nem megy a töltés. -
A214
aktív tag
Sziasztok,
Megint ntp órával zaklatlak titeket. Most volt időátállás de nem követte.
Tudtok ebben segíteni ,hogy automatikusan átálljon.
Az eszkőz egy wemos d1 mini pro.A kód a linkelt oldal végén van. [link]
Ja, most látom ez még mp3 nyavalyával is meg van spékelve az nálam nincs.
-
vargalex
félisten
Szia!
Nyilván nem azt mondom, hogy rosszabb a d1 mini pro, mint a sima mini. Sőt, vannak előnyei. Ez elsősorban a külső antenna csatlakozó. Ez bizonyos távolság fölött jól jöhet. A 16 MB flash viszont valószínűleg csak akkor jelenthet előnyt, ha nem Arduino IDE-ből programozod, hanem NodeMCU firmware-t teszel rá és esetleg nagyon hosszú lua scriptet tennél rá. Bár, nem biztos, hogy előfordulhat ilyen eset.
-
A214
aktív tag
válasz
vargalex #5851 üzenetére
Üdv.
Most rendeltem Gergosz2 által ajánlott Wemos D1 mini pro.
Remélem nem lövök vele mellé.
Szeretnék vele meghajtani egy 4x összefűzött 8x8 mátrix LED MAX7219 ,NTP szerverről frissíthető órát raknák össze.
Ehez kérnék majd tőletek segítséget.kérdések:
1.Hogy kössem össze a két eszközt ?
2. Kódot honnan lehet hozzá letölteni? -
vargalex
félisten
válasz
Gergosz2 #5849 üzenetére
Nyilván nem sok a $3, de azért mégis több egy kicsivel, mint még egy d1 mini ára...
Igazából én azon lepődtem meg, amit itt írtál (konkrétan az "Itt a fórumon elég sokan a Wemos D1 mini pro-t favorizáljuk" szövegre gondolok).
Gyors keresés a topicban a d1 mini pro kifejezésre. Nekem nem ez jön le... -
A214
aktív tag
Tehát ha meglesz a WeMos D1 mini PRO és csatlakoztatom usb keresztül első körben mit kell csinálni?
Firmware frissítés?
Aztán, hogy tudom rábírni hogy az Arduino 1.8.2 kommunikáljon vele?
Ennyi lenne csak?[link]
Esetleg segédlet van valahol? -
Gergosz2
veterán
Fentebb is említett ESP8266. Itt a fórumon elég sokan a Wemos D1 mini pro-t favorizáljuk ami nagyjából 6 dollárt kóstál.
A linkelt led mátrixhoz úgy rémlik van library is, így gyakorlatilag egy NTP szerverrel való csevegés után már tudni is fogod az időt ami egyszerűen kiirathatsz rá.
-
quint
aktív tag
A többiek olyanok, mint a magyar focisták lábai: csak támaszkodásra valók
Az #5375-be raktam fel egy képet. A D0-D10 és az A0 használható - ezek a Wemos modulján is ki vannak vezetve.Ha valaki nagyon tudja, hogy mit csinál, akkor megpróbálhatja használni a pirossal bekarikázott lábakat is (közülük a zölddel jelölteket a modulon lévő flash-sel való kommunikációhoz használja az ESP). A GPIO09 és GPIO10 portokkal már próbálkoztam, de leginkább fagyás vagy újraindulást sikerült elérnem.
A "figyelmesen"-t csak arra mondtam, hogy Gergosz2 kolléga a D1 Mini Pro tulajdonságairól beszélt, csak ezt nem emelte ki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Anime filmek és sorozatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- joghurt: Skype adatvesztés
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 Sérült - i7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest