-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tankblock
aktív tag
[link] full documentation.
Youtubon is van jónéhány magyarázó videó.
Dióhéjban:
Van egy szerver amit brokernek hívnak és ide iratkozik fel mindenki. A feliratkozott csatornáról kapod az összes információt (subscribe). Küldeni is lehet (publish) amit a feliratkozók megkapnak.TCP/IP felett is megy, de láttam már Websocket felett is. A lényeges része h a küldő meghatározhatja a Qos (Quality of Service) szintet:
At most once (0)
At least once (1)
Exactly once (2).Azaz hányszor kaphatja meg a feliratkozó ugyanazt az üzenetet. Erről itt: [link]
A uControllernek nem kell mindig online lennie, de amikor az megkaphatja azokat az utasításokat amik szükségesek a további működéshez. Pl infót h van új Firmware lehet letölteni ha van elegendő energia hozzá.
-
Janos250
őstag
MQTT szerver része - tudtommal - nincs megfelelően kidolgozva ESP-re, csak linux alá, pl. Pi-re.
Küldés:
Én a következőt csinálom:
Van egy ESP32 szerver, amire neten (akár helyi WiFi-ről, akár az ország másik feléből) lehet küldeni adatokat, és minden bejelentkezett kliensnek továbbküldi, azok meg értelmezik, hogy kell-e ez nekik. Nem azt mondom, hogy ez Neked jó, ez csak egy példa, amit én használok. A bejelentkezettek küldhetnek is, és elküldésre kerül a bárki által megosztott adat (Pl. másik ESP32-ről, windows alól putty-al, stb)
Új hozzászólás Aktív témák
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- OLED TV topic
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Építő/felújító topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged