Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz Dißnäëß #22473 üzenetére

A csomagolós cuccot biztos, hogy nem fogják meglépni, mert az többletköltség, amit az emberek nem biztos, hogy ki fognak fizetni. Főleg, hogy ezek a hűtők szerintem még sokáig a prémium kategóriát fogják képviselni.

De, hogy komolyra fordítsuk a szót, az ötlet nem hülyeség. És otthon némi ráfordítással bármelyik hűtőnél megoldható a dolog.
    Mégpedig RFID chip-ekkel. Annyi, hogy a csomaghoz kell ragasztani vagy eleve valami olcsóbb ragasztósat venni, csak azt lehet, hogy utána ki kell dobni. Szóval a csomaghoz ragasztós szimpibb. Esetleg olyan tasakor csinálni, ami többszőr használatos, mert az áru külön még csomagolva van.
    Berakás előtt csekkolni és adatbázisban kezelni, hogy mikor lett berakva és mi.
    Kivételnél csak lehúzni, hogy kikerült és az adatbázis mindjárt regisztrálja.
    Persze ezt így leírni egyszerű, megvalósítani viszont közel sem annyira.
    Chip-eket már a 3D nyomtatáshoz használt tekercsekben is használják. Ezeket is akár újra lehet tölteni.

• Undoroid

őstag

válasz Dißnäëß #22473 üzenetére

A bajom az elsővel (elektromos radiátor) csak annyi volt, hogy az említett masinából még nem száműzték véglegesen a tervezett elavulást! A fűtőszál kapcsolgatására szolgáló Triac-ot még véletlenül sem tervezték rá egy egyszerű hűtőlapra! Éppen addig viselte a rajta keletkező hőfejlődést, míg le nem járt a masina garanciája! Aztán egy hűvös napon egyszer csak kijött belőle a működtető füst és vége...gondolom, hogy a javítás egy panelcserével kezdődött volna, ami elég vaskos árú lett volna, mert a teljes elektronikát tartalmazta! Tápegység, mikrovezérlő, nagyáramú kapcsolóegység, vetítő egység, stb...így megúsztuk kb. 2óra munkával és megközelítőleg 500Ft-os Triac-al, ami még egy megfelelő hűtőlapot is kapott.

Értem Én, hogy fejlődés és fogyasztói társadalom, de azt a (bele)tervezett elavulást igazán elfelejthetnék már! :O

Új hozzászólás Aktív témák