Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós kamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
"Kapcsolót úgy kell bekötni, hogy sorba kötünk vele egy ellenállást"
VS.
"A sorba kötött ellenállás nem pont érzékenyebbé teszi a külső zavarokra?"Nekem a sorba kötött ellenállás azt jelenti, hogy arduino láb -> ellenállás -> kapcsoló -> föld. Elolvastam még egyszer, mit írt, most már értem, hogy nem erről beszélt, de szerintem félreérthető a leírás.
-
Ez eszembe se jutott, tényleg jó ötlet!
Köszi mindenkinek a tippeket!A forró ragasztó nekem is eszembe jutott, de furcsa, hogy gyárilag semmi megoldás nincs rajta, csak ilyen workaround-ok.
Még egy kérdés: ugye jól gondolom, hogy túlmerítés elleni védelem is van rajta? Írja, hogy "+Protection", de a leírásban nincs benne. Hasonló adatlapokat kerestem, és valamelyiknél írják, hogy 2,5V körül letiltja a kimenetet. -
Használtál is ilyet már? Arra lennék kíváncsi, hogy ezeket hogy a csodában rögzítik egy készülékházban úgy, hogy a mikrousb bedugása meg kihúzása közben ne tudjon elmozdulni?? Ugyanis egy árva rögzítő furat nincs rajta, csak a kivezetéseknél az apró lyukak, de olyan pici csavar talán nincs is.
-
-
Bocs, de nem tudom lerajzolni, megtervezni sem tudnám egyedül, nem értek az analóg áramkörökhöz.
Az arduino kimeneten megjelenő felfutó él elindít egy időzítőt, az időzítő induláskor megszakítja a féklámpa áramkörét, mikor lejár, pedig visszazárja, az arduino kimenet állapotától függetlenül. A lefutó él pedig nullázná az időzítőt, így azonnal záródna az áramkör. -
Ennél nem lenne egyszerűbb és üzembiztosabb, ha az arduino csak megszakítani tudná a lámpa áramkörét, de csak egy időzítővel előre meghatározott ideig? Pl. 0,3mp után az időzítő az arduino vezérlés állapotától függetlenül mindenképp visszazárná az áramkört (vagy nyitná a fetet, már én is elvesztettem a fonalat
) Ez villogtatáshoz és pwm dimmeléshez is elég lenne. Az arduino elromlása esetén pedig a legrosszabb, ami történhet, hogy egyet villan a féklámpa fékezéskor.
(#6345) tibi-d: ennek az a hátránya, ha jól értelmezem a rajzot, hogy nem lehet dimmelni a pwm jellel, csak egy (bocs, ha hülyeséget írok) ampitúdó-modulált ki-be kapcsoló jelet tudsz vele küldeni.
-
válasz
Teasüti #6340 üzenetére
Azért mégis válaszolok:
A 3Hz az jó. Én arra gondoltam, amikor kb. 1Hz-el villog a bicikli,
és két villanás közt megtesz kb. 15m-t, rossz látási viszonyok közt ez pont arra jó, hogy a mozgását egyáltalán nem lehet megjósolni, ha csak a lámpát látom.
A pwm vibrálása gyors mozgás (pl előzés) közben nagyon zavaró, ugyanis a lámpa, és emiatt az autó duplán látszik.On: a féklámpa bekapcsolását nem lehet kétkörösre megcsinálni? Mert eddig csak olyan megoldást olvastam, amiben a vezérlő fet nyitva van ilyen-olyan módon, ha az arduino máshogy nem rendelkezik, és azon keresztül tudja kapcsolni a gyári vezérlés is a lámpát. És ha egymástól függetlenül, akár egyszerre is kapcsolhatna az arduino és a gyári vezérlés?
-
válasz
Teasüti #6334 üzenetére
És ez az egész mire lesz jó, azon kívül, hogy durván összezavarod a mögötted jövő autóst? Engem vezetés közben már az is idegesít, ha az előttem haladó modernebb(?) autók ledes helyzetjelzője láthatóan vibrál, főleg, ha nem közvetlenül nézek bele, hanem a perifériámon van (ahol a mozgást jobban érzékeli az ember).
(Miért nem lehet olyan pwm frekvencián dimmelni ezeket, ami már túl van az érzékelési határon?)
A túl lassan villogó biciklilámpákról nem is beszélve, némelyik olyan lassúra van állítva, hogy két villanás közt simán bekúszik az út széléről a sáv közepére úgy, hogy észre sem lehet venni. -
Bocs az offért meg a láma kérdésért, de segítsetek már, ha a hajam kihullik, se értem, hogy a fogyasztó pozitív ágát miért nem lehet N csatornás fet-tel vezérelni, miért csak a negatívat lehet, vagyis miért kell P-fet a pozitív ágra? Az áram iránya ugyanaz. Pár hónapja már egyszer téma volt, de akkor sem értettem.
-
válasz
gilfoyle #6249 üzenetére
Mindkét encoder egyik lábát elég interruptra kötni, a másik lábát pedig beolvasod, mikor a másik láb interruptot generál. Igaz a felbontása így felére csökken, de mindkettőt tudod olvasni iránnyal együtt.
Illetve az uno _minden_ lábára be lehet állítani pinchange interruptot, azzal is meg lehet oldani, teljes felbontással, csak néhány sorral hosszabb lesz az interrupt rutin. -
válasz
csubuka #6230 üzenetére
Inkább ágyúval verébre kategória, természetesen meg lehet csinálni, és szerintem nem is lenne kevésbé üzembiztos, mint az arduino, ez persze a rátöltött oprendszertől is függ. De akkor lenne értelme, ha más feladatot is adnál a hardvernek, hogy ne unatkozzon szegény a villanyóraszekrényben!
Pl köss rá webkamerát, vagy hasonló.
-
válasz
csubuka #6226 üzenetére
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de az arduino a maga idejében kb. akkora újítás volt, mint az iphone a gombos telefonok közt. Most utánakerestem, 2005-ben léptek piacra, és ugye tudjuk, hogy 12 év a számítástechnikában mekkora idő. Azt pontosan nem találom, hogy mondjuk az uno-t mikor kezdték gyártani, de az esp-vel összehasonlítani olyan, mintha az első szériás Iphone-t mondjuk a Samsung S7-tel hasonlítanád össze.
-
válasz
csubuka #6214 üzenetére
Ha hálózatra küldés lenne a cél, egy ESP-nek valahol szerepelnie kéne a képletben, ami wifi-n keresztül a netre tudná küldeni az adatokat. Akár az arduino lapra kötve, akár csak magában, pl wemos d1 vagy d1 mini személyében, mivel kevés kimenetre van szükséged, ami azon van is pont elég lenne.
A villanyóra pontosan milyen kimeneten, milyen adatokat küld? -
Köszi mindenkinek.
Van vkinek tapasztalata rfid-vel? Ezek a mifare (-klón?) kártyák tényleg bírnak 100000 írást? A játékban az egyenleget jó lenne tartósan tárolni, akár ha egy játékot félbe kell hagyni, akár akkumulátor lemerülés esetére, és azon tanakodom, hogy a kártyákra mentsek, vagy az eeprom-ba. Előbbi lenne az ideális, csak lassú, és kicsit bizonytalan, ha írás közben a gyerek elhúzza a kártyát. Az eeprom jobb lenne, de az gyorsan elhasználódna (nemrég szó volt a ring bufferről, ezt az rfid kártyával is meg lehetne csinálni, csak a sebesség...) -
-
válasz
Janos250 #6173 üzenetére
Én azt olvastam, hogy ilyen túlmerülés után minél gyorsabban töltőre teszem, annál nagyobb az esélye, hogy megmenekül.
Folyamatosan figyeltem töltés közben, nem volt még csak langyos sem, csak a vége felé langyosodott kicsit (4V körül, de az természetes).
Azt nem tudom, hogy mennyit csökkent a kapacitása, nincs olyan műszerem, amivel mérni tudnám, igazság szerint azt sem tudom, előtte mennyi volt, mivel mint írtam, egy rossz akksiból szedtem ki.Az önkisülése nem nőtt meg feltűnően, egy nap alatt talán 0,02 V-ot csökkent.
-
válasz
Gergosz2 #6166 üzenetére
Milyen, milyen... Hát zöld.
Egy halott elektronikás netbook akksiból termeltem ki harmadmagával. Számok ugyan vannak rajta, ha abból kiderül valami. Most töltöm egyébként lassan három órája, a töltést felveszi, púposodás nemigen látszik rajta, nem is forrósodik, csak langyos. -
válasz
Gergosz2 #6162 üzenetére
Egy Széchenyi veszett el benned.
Na, amitől tartottam, sikerült egy 18650 cellát 1V alá meríteni véletlenül.
Akkor ez már kuka, vagy van még remény, hogy nem ment teljesen tönkre?Egyébként az LCD shield és a keypad "COL" lábait próbáltam ugyanarra a négy lábra kötni, hogy spóroljak, mert egy 2013-as leírás szerint mennie kellett volna, de úgy tűnik azóta változtattak a lib-eken, mert nekem már nem működött úgy az lcd. Valaki közületek nem próbálta már ezt a módszert esetleg?
-
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy hogyan tudnék a legegyszerűbben valami akku töltöttség kijelzést csinálni? Csináltam egy kütyüt, ami uno-ra épül, és egy 18650-es celláról üzemel, de az összes lábat felhasználtam, így is éppen, hogy elég volt, és nem maradt egy árva analóg lábam sem, amivel meg tudnám oldani. Nem akarom, hogy véletlenül túlmerüljön az akksi játék közben.
-
válasz
DrojDtroll #6149 üzenetére
👍
-
válasz
JozsBiker #6120 üzenetére
Szoftveresen reseteled a ledsort induláskor? Talán kellene egy lehúzó ellenállás az adatlábra, ami bekapcsolás után automatikusan rögtön reseteli a cuccot, mielőtt az adatokat kezded neki küldeni. Csak tippelek, sosem használtam még ilyet, de még lehet, hogy fogok. Tetszik az ötlet.
-
válasz
Oryctolagus #6109 üzenetére
Szia! Én smart car-t építettem, olyasmi igényekkel, amit te is írtál. Most én is lánctalpast kezdtem építeni. Én Mega board-ot javaslok a nagyobb memória és a sok láb miatt, motor shield-et ilyet használok, nagyon jó minőségű, és csak két lábat igényel, i2c buszos (Uno-nál ez még nagyobb jelentőségű a kevesebb láb miatt). Valamint hc-06 bluetooth-t, filléres, nagydíj könnyű vele dolgozni és rengeteg Android app van hozzá a távirányításhoz. Ha segítség kell, írj privátot, szívesen megosztom a tapasztalataimat.
-
válasz
BTminishop #6092 üzenetére
Miért passzolna csak uno-ra? Direkt egyforma a lábkiosztása, kivéve az IIC lábakat, de szerintem a cnc shield azokat nem használja.
-
válasz
BTminishop #6084 üzenetére
Vegyél Megát, ugyanaz a shield jó lesz hozzá, és lesz vagy 20 szabad lábad.
-
válasz
ngabor2 #6064 üzenetére
Ha jól értem a nano-t fogod programozni, az esp-t soros porton keresztül akarod elérni, ahhoz tényleg két vezeték kell, rx/tx, így mindegy hány lábas esp modult használsz! De ne a nano 0/1 lábát használd a későbbi problémák elkerülése érdekében (mindig szét kell szedni, ha újra akarod a nano-t programozni), inkább softwareserial-t és két tetszőleges (alkalmas) lábat. Az esp-t serialon keresztül AT parancsokkal fogod tudni használni.
-
Konkrétan EZ van nekem.
tvamos: köszi, igy már értem. Nos, ez a szervó nem gyors egyáltalán. Hogy mennyire tartós azt nem tudom, de ha nem 100%-on hajtottam, csak 65%-on, akkor nem melegedett egyáltalán. Még azt nem tudom, hogy ha nem 5V-ról hajtom, csak 3,5-4V-ról, akkor működik-e egyáltalán. Lehet 3 AA akksiról fogom hajdani az egészet, plusz boost converter. Vagy 4-ről, de még nem tudtam meg, hogy mit szól 5,5-6V-hoz a boost converter. Asszem kell boost-buck convertert szereznem.
-
válasz
haxiboy #6044 üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy egy bélyeg méretű cucc (pl. esp-12) ami ideális a beépítésre, ráadásul pofátlanul olcsó, 1000Ft-ból majdnem kettőt kapsz.
Nálam hozzáértőbb tagok vannak itt a topikban esp témában, de olvasgass vissza, nem olyan rég elég sokat beszélgettünk róla! -
Segítsetek már, van egy boost converterem, ami 2,5V-ból tud fix 5V-ot csinálni. Ki tudná azt megmondani nekem, hogy mi történik, ha 5V-nál többet kap a bemenetére, pl 5,5-6V-ot?
- a kimeneten marad az 5V? vagy
- a kimenetre kerül a bemeneti feszkó, és meghal a rákötött arduino? vagy
- elpukkan az egész egy halk sikoly kíséretében? -
Talán pont Te javasoltad azt is a múltkor, hogy belezzem ki a szervót és H bridge-el hajtsam meg benne a motort. Erre is gondoltam, de az egyik motor teljes fordulaton erősen forrósodott, szerintem simán leégne, ha mondjuk 7V-ról hajtanám. Talán még 6V is sok lenne, folyamatos használat mellett.
Azért erőltetem a szervós megoldást, mert egyrészt egy hobbi robot építő klub kiállításán nagyon sok végtelenített szervóra épített robot volt, pont tőlük jött az ötlet, mert nagyon jól beépíthető, kicsi helyet foglal, és nagyon erős az áttétel miatt. Nálam is nagyon kicsi a hely a kasztniban, pont befért a két szervó egymás mellé. Az általad javasolt motorok biztos nagyon jók, de elég drágák, és per pillanat egy sincs belőlük kéznél.
Mire a postás meghozza, pont vége is a szabimnak.
Szóval kéne vmi jó ötlet a tápra... Lehet kínomban két külön tápot teszek bele. -
Sajnos a képen látható cucc nem az enyém, a kudarcba fulladt codie (indiegogo) látható rajta. Csak hasonló kasztnit próbálok csinálni.
Már megvan a lánctalp rész, két végtelenített szervó hajtja, ugyanaz, ami korábban azt egyensúlyozó robotot is hajtotta volna, ha emlékszik valaki, és ugyanúgy olyan nagy az áramfelvétele, hogy az arduino lefagy. Pc tápról teszteltem, azzal működött.A szervókat konverter nélkül kellene az áramforrásra kötni, mert a konverter csak 1A-t tud (papíron), így arra csak az arduino-t kötném (vagy egy wemos d1 minit, és akkor lesz 100m-em a távirányításra), de mi legyen az áramforrás, 5-6V közt, ami nem túl nagy, nem túl nehéz és nem is drága? 4db ceruzaelem lenne a legjobb, de hosszabb távon drága. 4db ceruzaakksi meg csak 4,8V-ot tud leadni, és a konverternek sem elég, hogy az arduino 5V-ját előállítsa. Van pár 3,7V és 7,4V Li-po, meg néhány 16850 Li-ion cellám, meg ceruzaakksik. Ötlet?
-
válasz
kormoskandur #6019 üzenetére
Én robotot gyártanék rendületlenül, ha nem lennék ilyen kétbalkezes.
Egy ehhez:
hasonló kis lánctalpast csinálok épp, de tápellátási gondjaim vannak. :/
-
válasz
Fimre77 #5995 üzenetére
Én sem gondoltam valódira. De ugye tudod, hogy egy lézer sugár akkor sem lesz látható, ha meg tudnád állítani 90cm után.
Ha mindenképp egy ikonikus tárgyat szeretnél arduinoval csinálni, javaslom a Knight Rider-ből Kitt orrán a futófényt.
Ha kémia lenne, Superman oktatókristályát javasolnám sóból.
-
válasz
Fimre77 #5990 üzenetére
Harminc éve senki nem talált rá módot, hogy valódi fénykardot készítsen, hátha most!
Inkább csinálj egy olyan füstgépet, ami pont egy kardpenge formában ontja a füstöt, azt lehetne folyamatos lézerrel is megvilágítani.Ha nem sikerül, próbáld meg a Star Trek transzporterét, vagy a replikátorát, igazán hasznos lenne.
-
válasz
Janos250 #5962 üzenetére
Amit ő linkelt, az mintha eredeti lenne, nem azért kerül annyiba?
Az usb csatolója meg type B, ami szerintem talán a legjobb választás, esetleg még a mini usb, de pl a micro usb csatlakozó nálam kettő is éppen, hogy működik, a sok ki-be dugdosástól kontaktos lett... A pro micro csatlakozója pl. már aznap sz.r volt, hogy megérkezett. Nálatok mi a tapasztalat?
Az R3-on milyen plusz csatik vannak? -
válasz
BTminishop #5959 üzenetére
Nem pc oldali programra gondoltál? Nem hiszem, hogy arduinora lehet C#-ban írni.
Processing-ben szoktak frontendet írni arduinohoz, legalábbis sok projekthez láttam már ilyet, használtam is. Írni még nem írtam. -
-
"cosmó példakód"
Jóhogynemmár Kiskegyed.A sokat emlegetett cnc shield is egy alap uno vezérlőhöz készült, simán elég ki- és bemenete van egy ilyen projekthez. Plusz LCD kijelzőhöz, szenzorokhoz, kávéfőzőhöz stb...
Ha mégse lenne elég, az arduino mega 54 gpio tűvel rendelkezik, ebből 16 analóg, az elég 4 joystick-hez és 3 komplett cnc géphez... -
Egyébként meg nem kell messzire menni ötletért, lopd el és kész.
"Nem akartam nagyon részletezni, mert nem biztos, hogy segítetek, ha üzleti célú a dolog."
Azért van különbség aközött, hogy egy szerszámot akarsz készíteni, amivel pénzkereső tevékenységet folytatnál, vagy elvállaltál egy projektet, pl cnc gépet akarsz eladni, amit velünk íratsz meg és sajátodként árulod. -
Nem tudom, nekem a két motor valahogy nem tetszik (de mondom, zenész vagyok!
), mi van, ha azonos vezérlés ellenére valamiért elcsúsznak egymástól? Én biztos sínre tenném inkább.
Ha mindenképp egyszerűen szeretnéd, találj ki egy saját protokollt, egy leíró nyelvet, amit akár egy txt fájlba is írhatsz szövegszerkesztővel, és egy shell script átküldi a soros porton az arduinonak! Így nem a programot kellene mindig átírni (ami valljuk be, cseppet sem lenne elegáns megoldás).
-
Na végre, hát ezzel kellett volna kezdeni.
Előbb javasolták a CNC shield alkalmazását, amihez van nyílt forráskódú CNC vezérlő program meg tervező. Miért adnád alább? Építs egy CNC gépet. És a szoftverrel sem kell foglalkoznod, mert készen kapsz mindent. Csak építened kell meg beállítani a programot.
Legalábbis ha nem értettem félre valamit, de majd az okosabbak kijavítanak.
Van egy cnc shield-em, játszani vettem, ha lesz időm építek vmi plottert vagy hasonlót én is.
Én meg amúgy zenész vagyok, sosem tanultam programozni, mégis csinálom. -
Nem tudom más hogy van vele, engem kicsit felb.sz idegileg, hogy nekünk kell kitalálni, mit akarsz mondani ahelyett, hogy leírnád, mi a konkrét projekt és hogy akarod megvalósítani.
Az sem világos, hogy azért akarod így elbonyolítani a programozást, mert nem tudsz C-ben programozni, vagy látni sem bírod az arduino IDE-t (mondjuk ez utóbbival én is így vagyok, de tudtommal nincs jobb)? -
Szerintem is, kell egy kliens programot tölteni az arduinora, és azt soros porton keresztül pc-ről vezérelni.
Még csak meg sem kell írni az arduino részt, mert komplett megoldások vannak rá, pl a Firmata. Van több hasonló, kimondottan távvezérléshez."ha egyben töltöm fel, mire megírom megőszülük"
Arduino IDE-ben is megírhatod külön a modulokat és tesztelheted is. -
Hát a leírásod alapján a nodemcu-val kéne próbálkoznod, az működik parancssorból (Lua nyelven), de ha jól értem, te shell scriptet szeretnél arduino-n futtatni? Mert az nem fog menni. Bár annyi féle projekt van arduinora, még talán shell parancsértelmezőt is írhatott akár valaki, basic például van.
Bináris biztosan keletkezik, hogy átmenetileg hová kerül és lehet-e vele amúgy valamit kezdeni, azt majd az okosok leírják (én is kíváncsi vagyok), de a program végül az arduinora kerül, és a pc-től teljesen függetlenül fut rajta. -
válasz
vargalex #5869 üzenetére
Úgy értem, hogy feszt okoskodik, ha lejárt egy tanúsítvány, vagy https url-lel http-re irányít át, és letiltja az oldalt. Mozilla dettó. Tudom miért csinálják, de nem vagyok óvodás, el tudom dönteni, hogy vállalom-e a "kockázatot", de nem, és ki sem lehet kapcsolni.
A másik, hogy a Google önhatalmúlag eldöntötte, hogy bünteti azokat az oldalakat, amik űrlapot használnak, de nem https címen futnak. Minden oldal váltott (a PH is emiatt) és megőrülök a lassúság miatt. Főleg mobilon mire bejön egy oldal minden szirsz.r scripttel meg reklámmal, a hajam kitépem néha. Ez a chrome böngésző kapcsán jutott eszembe, mert az is Google termék.
Bocs az offért. -
válasz
FireKeeper #5811 üzenetére
Ez kisebb.
Nekem is van egy projekt ötletem, pár napja kerestem én is ujjlenyomatolvasót, akkor találtam. Elég drága. -
válasz
BTminishop #5802 üzenetére
Én az Aliról rendeltem gyakorlatilag mindent, és mindent külön, amire szükségem volt, célirányosan. Lehet egyszerűbb lett volna, ha egy starter pack-et rendelek, de a legtöbb elég drága volt, ami a vám miatt sem mindegy.
-
Tudom, az enyém is az.
Zoja: van pár kiszolgált dvd meghajtó itthon, abból terveztem steppereket kinyerni. Sőt, van a neten pár diy dvd meghajtós házi plotter meg efféle projekt, kezdetnek arra biztos jó lesz.
Egy 3d nyomtatóhoz (egy menetes szárat megforgatni?) nem hiszem, hogy olyan túl nagy teljesítményű stepperek kellenének. -
válasz
DrojDtroll #5793 üzenetére
Bocs, eltévesztettem, ilyenem van, de kb ugyanaz, mint a ramps.
-
válasz
DrojDtroll #5793 üzenetére
Nekem csak van egy itthon, de még nem vettem használatba. Erősen gondolkodom egy 3d nyomtató építésén, gondoltam ha van egy ramps itthon, az majd lendít egyet előre az ügyön, de nem.
Tudok segíteni esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós kamerák
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
- ASUS TUF F15 gamer laptop, i5-11400H, RTX 3050 Ti, makulátlan állapotban+ajándék
- SONY NEX-5N (SONY E bajonett)
- Samsung 870 QVO 8TB - keveset használt, 2026-ig garanciális - 100/100
- Garanciális // Lenovo Legion 5 // i9-14900HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- Acer Predator Helios 16 // i7-13700HX // 32GB RAM // 1TB SSD // RTX 4070 // 240Hz
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GB H610M i3 13100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Cooler Master MB320L ARGB ADATA 600W
- AKCIÓ! Nintendo Switch OLED 64GB fehér játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest