Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Gyorsan cáfolta az Xbox hardverek lelövéséről szóló pletykákat a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ekkold #15809 üzenetére
[link]
A rossz hír az, hogy nekem csak régebbi avrdude-dal működött a hack, azt hiszem az 1.6.xx-el csomagolt avrdude-dal még ment, de nem gond, mert az attiny85-höz az is pont megfelel, ha programozni kell.Az újabb avrdude-ból talán kivették már a támogatást.
Amúgy nagyon jó cucc, megéri elővenni, mert a saját programjával debugolni is lehet, serial monitorként is lehet használni meg ilyesmi. -
USBAsp-d van? Akkor simán likvidáld róla a bootloadert. Vagy szaladj be a sarki hobbielektronika üzletbe, és vegyél egy üres attiny85-öt és használd USB nélkül gyári órajelen!
Update: ha USB-n felprogramozod, de nem USB-re dugva üzemel, úgy emlékszem visszaáll alap 16MHz-re az órajel.
-
válasz
agent_k #15797 üzenetére
amateur
Rá se ránts, nem azért írtam
csak azt hittem vmi új kínai gyártó.
erre is simán rátölthetem a kódot és működik
Annyira nem simán. A kódot egy külön beszerzendő USBAsp programozó segítségével fogod tudni feltölteni, de a működése azonos lesz, mivel ugyanaz a μC.
van tapasztalatod vagy googli a barátom?
Nincs sok saját tapasztalatom ESP-vel, de vannak többen a topikban, akik segíteni fognak!
Amit írtam, a korábban itt olvasottak alapján írtam. Használd a keresőt itt a topikban!
-
-
A VIN egyértelműen egy bemenet, amin a 78L05-re megy a táp, logikus lett volna, hogy az USB is ide jöjjön.
Ezt most vagy félreértem, vagy
A VIN minden Arduino lapnál egy 5V-12V közti bemenetet jelent (kivéve ARM/ESP, ahol 3,3V-12V közti).
Mi lenne, ha a VIN és az usb 5V-ja össze lenne kötve, és rákötnél egy 12V tápot? -
Digispark Digistump akármit ez lekezelné?
Természetesen nem, ez egy külön állatfaj.
Natív usb támogatás nem lévén vusb lib-bel emulálja az usb működését. A szervó lib-nek azért működni kéne rajta, ami attiny85-re készült, csak az időzítések miatt legfeljebb egy kicsit nem lesz pontos.
Meg mire rájöttem/kitúrtam, hogy a táp hogyan van összerakva...
Ne csináld már, a lap nagyjából felét egy 5V voltage regulátor tölti ki
Amire usb-s működés során nincs is szükség.
Amúgy mit építesz? Én legutóbb egy régi szintetizátorhoz (amin nem volt usb csatlakozó) építettem USB-MIDI konvertert egy Digispark-ból.
-
Az Attiny85 nem Arduino, csak lehet benne programozni.
Lehet bootloader nélkül is használni, akkor ISP kell a felprogramozásához.
Ezt most találtam, ha serial kell, de alap esetben kell egy külső usb-serial eszköz, meg valamilyen szoftveres serial library. Ez ügyben nézd át a Digispark könyvtárat, mert tele van hasznos library-kkel. -
-
Ahha! Azzal pár éve én is vért izzadtam, mire rájöttem, hogy a laptopom kizárólag akkor látja és tudok rá feltölteni is, ha minden USB cucc ki van húzva a gépből, még az egér is!
(Laptop belső USB HUB-bal).
Aztán rájöttem, hogy az egyik USB HUB-ra dugva működik a feltöltés, ha semmi más nincs bele dugva. Úgyhogy azt javaslom, próbáld végig ezt az utat:
- alaplapi USB
- USB HUB, amire semmi más nincs dugva.Mivel az órajelet (16,5MHz) az USB-ről veszi/szinkronizál, bármi meg tudja zavarni a boot folyamatot.
-
válasz
Drótszamár #15759 üzenetére
Hát ilyen undorító kódot régen láttam.
-
válasz
Drótszamár #15756 üzenetére
Nekem gyanús, hogy nem az lesz a baj. A szenzor 5V kompatibilis, vagy illesztve lett rendesen (táp és adatlábak is)?
-
válasz
Undoroid #15742 üzenetére
Nyitott kapukat döngetsz.
Pontosan tudom, hogy ott direkt másfél raszter távolság van, ezért írtam, hogy ha nagyon akarod se tudod fordítva rádugni egyik shieldet sem.
Lehet kapni direkt UNO-hoz való shield-alaplapot, sőt, én már csináltam hozzá shieldet meggörbített pinekkel, de kár a fáradságért, ugyanis a NANO ugyanazt a μC-t tartalmazza, minden UNO példaprogram változtatás nélkül fut rajta, viszont az összes kivezetése tökéletesen próbapanel kompatibilis.Úgy érzem, a kalapáccsal elég bensőséges a kapcsolatod.
-
válasz
Undoroid #15737 üzenetére
Szia!
Nem tudom mennyire állt szándékában a tervezőknek az utángyártott shieldek "ellehetetlenítése", de ez esetben inkább a Pokajoke áll a háttérben: az UNO elsősorban oktatásra lett kifejlesztve, ennek érdekében a komponenseket némileg "hülyeállóvá" kell tenni, vagyis, hogy ne lehessen fordítva összedugni. -
válasz
Tomika86 #15733 üzenetére
GPIO12 és 0: FET kapcsol 12V-os Relét
Abból lehet probléma attól függően, mit kapcsol a relé. Egy ellenállás+kondenzátorral (low pass filter) ki lehetne szűrni a PWM jelet, a relét valószínűleg úgyis mondjuk 1Hz-nél ritkábban kapcsolgatod.
GPIO 2: 470ohm előtéttel földre van kötve a LED
Akkor a felhúzó ellenállással adtál egy pofont a kakinak.A többi a leírt módon szerintem jó lesz.
Jó lenne ha még 5db GPIO lenne a panelon
Próbálkozhatsz multiplexeléssel, egy lábra egy analóg és egy digitális bemenet közösítése például egyszerűen megoldható, vagy ha minden kötél szakad, külső port bővítőt is használhatsz, pl. 74hc595 vagy cd4021b.
-
válasz
Tomika86 #15731 üzenetére
GPIO12 és 0 én kimenetként használom, FET-et kapcsolok vele
Pontosan mit? Belefér, hogy a boot alatt random PWM jelet kapjon a külső eszköz? Ha egy LED-nél bonyolultabb eszköz van rákötve, gond lehet belőle.
GPIO 14 és 15 bemenetként használom
Mi van rákötve? Belefér, hogy a boot alatt random PWM jelet kapjon a külső eszköz? Egy passzív szenzor is károsodhat, ha tápfeszt kapcsolgatsz rá, az aktív eszközökben meg rövidzárlatot okozhat. Ha digitális bemenet, legalább egy védő ellenállást tegyél rá (100Ω-10kΩ közt, ami nem zavarja a kommunikációt).
GPIO 5 SD kártya SPI Chip Select láb
Ez valószínűleg ok, ha boot közben nem kap a többi lábon jelet.
GPIO 2 bemenetként van használva, felhúzó ellenállással
Az onboard LED-et megnézted, hogy gyárilag Vcc-re vagy GND-re van kötve? Utóbbi esetben érhetnek meglepetések, előbbi esetben nincs szükség külön felhúzó ellenállásra.
-
válasz
doberman #15726 üzenetére
Ha van, akinél jól működik, akkor sokkal valószínűbb a hardver hiba, hibás alkatrész vagy összeszerelési hiba. Az akkutól indulj, és a tápfeszt ellenőrizd, meg ami előállítja! Ha regulátor van benne, nézd meg, hogy van-e rajta rendes hűtés, rögzítve van-e rendesen a hűtőborda.
-
válasz
doberman #15723 üzenetére
Szia! Én elsőre azt mondanám, hogy az AVR-ek nagyon megbízhatóan működnek, ha a program jól van megírva, tehát ha nincs RAM szivárgás, a világból kimennek. Ezért én elsősorban a hardvert nézném át, különös tekintettel a tápra. Egy alulméretezett táp okozhat brownout-ot. Utána a belső összeköttetéseket, árnyékolásokat.
Ha a hardver rendben, akkor a programban kell logikai hibát keresni, ami hát... nagyon nem lesz egyszerű. Utána kéne nézni, nincs-e forkolva a gyári firmware, az jelezheti, hogy más már megtalálta a hibát.Mit tud ez az eszköz?
-
-
válasz
tonermagus #15685 üzenetére
Elég drasztikus megoldás, de ha nem használod az SPI lábakat, és hozzáférhető helyen van a μC, próbáld meg levágni az IC-ről. Igaz, így már te sem tudsz rá kódot feltölteni, de valamit valamiért.
-
válasz
Undoroid #15672 üzenetére
Szia!
Először is, üdv a topikban!
Hátulról kezdem:
Elegendő lenne ezekhez a feladatokhoz egy NANO vagy inkább egy UNO kellene hozzá?
A két lapon ugyanaz a μC található (atmega328p), viszont a nano boardon kettővel több analóg bemenet van kialakítva, mint az UNO-n (8db vs. 6db), tehát a nano ebből a szempontból (is) jobb. Tekintve, hogy az i²c az analóg pinek közül kettőt elvesz (az A4 és A5 lábak látják el az i²c SCL és SDA funkcióját is), a nano-n 6, az UNO-n pedig 4 analóg bemenetet tudsz i²c-vel egyidejűleg használni. És ezzel válaszoltam is a másik kérdésedre. -
Hátha valaki szerencsével jár! DFRobot giveaway (FB reklám dobta fel)
-
válasz
tonermagus #15652 üzenetére
6.4V már simán elég a Vin/hordó csatlakozón a stabil működéshez (tesztelve), ebből ne csinálj gondot. A lapon lévő regulátor főleg a kínai lapok esetében nem annyira terhelhető, nem tudom mit szeretnél rá kötni, de mondjuk 1-2 sg90 szervónál többet nem nagyon bír külön hűtés nélkül. Én egy uno lapon 2 nagyobb szervóval egyszer már megsütöttem a regulátort, szerencsére a μC nem ment tönkre, ma is működik.
-
válasz
Tomika86 #15615 üzenetére
10cm vezeték, eaton 10kohm
Az külső zaj szempontjából jónak mondható.Schmitt-trigger: nem árt, ha tudod, hogy az AVR-ekben gyárilag van egy analóg komparátor (egy belső opamp), állítható referenciafeszültséggel, amire interruptot is tudsz beállítani. Ha esetleg külön külső áramkör nélkül szeretnéd megoldani. Bár a sebességét nem tudom, hogy mennyire lenne alkalmas a feladatra, de szerintem 8000rpm-mel még simán megbirkózik.
-
válasz
Tomika86 #15608 üzenetére
Írj az uno-ra egy programot, ami kihagyja az ADC-t, és magától sweep-el az alsó és felső frekvencia közt, egyenletesen vagy random értékek közt.
De azt is lehetne, hogy kihagyod a pwm megoldást, és te magad állítod elő a négyszög jelet, a loop ciklusban, delay-ekkel. Mivel a programnak gyakorlatilag nincs más dolga. -
válasz
Tomika86 #15605 üzenetére
Az ugrálás nem az uno-ból ered? A kódban semmi sem indokolja. Mint ahogy a 0-ra zuhanást sem.
A potméter értékét sem kellene egy az egyben alapul venni, azt is szűrni (átlagolni) kellene, mert maga az ADC is zajos, és a vezetékek is összeszedhetnek zajt, amivel a potit a bemenetre kötötted. Az autónál pedig amúgy sem fog olyan eset előfordulni, hogy hirtelen változzon a fordulatszám például 0 és 1800 között. -
válasz
Tomika86 #15599 üzenetére
A numReadings = 2; írd át 3-ra, vagy akár 30-ra, mert a két értékből számolt átlag túl kevés a sima kijelzéshez. Addig növeld, míg a kívánt simaságot nem éri el a kijelzés.
A mutató mozgása a fordulatszám növekedésével egyre "izgágább" lesz, mivel az átlag képzése nem az időt, hanem a mérések számát veszi alapul. Tehát vagy beállítasz egy optimális középutat a numReadings-nek, vagy írsz egy idő alapú átlagszámítást. Esetleg a sebesség növekedésével arányosan több mintavételből számolod az átlagot. -
válasz
tonermagus #15576 üzenetére
Én még sosem használtam, de egy előnye biztosan lenne, mégpedig akkus táplálásnál a kisebb tápfeszültség igény. Meg ha sok 3.3V szenzort használsz, nem kell őket illeszteni. Egyébként ha nincs egyéb érv ellene, az esetleges későbbi fejlesztési lehetőség miatt talán érdemes az STM32-t választani.
-
válasz
tonermagus #15573 üzenetére
Hát ez csak úgy lehet, hogy a mega board gyártója olyan nagy mennyiségben vásárolja a chipet, hogy annyival olcsóbban kapja, hogy a különbözetből kijön a pcb meg a járulékos alkatrészek ára (amit szintén nagy mennyiségben vásárol a gyártó), a külön chipet meg kevesen vásárolják (főleg, hogy már eléggé elavultnak számít), és ugye 1 darabnak mindig több az ára. Nézd meg, hogy az Alibaba-n mennyiért tudnál venni mondjuk 10000 darabot.
szerk.: lassan írtam
-
válasz
tonermagus #15565 üzenetére
Érdekes kérdés. Honnan akartad beszerezni?
-
válasz
Tomika86 #15545 üzenetére
Aztán túlcsordul 0-ra, akkor két fordulatnyit hibázni fog, mert csak 2-től számol a kód. Ilyenkor meg fog lódulni a mutató, és pl. 1000-es fordulatnál 333-at fog mutatni egy pillanatra.
Minden számítás után nullázni kell ezt a számlálót, és nem lesz gond. Mármint ha a másodpercenkénti impulzusok számából számolsz.Azthittem az impulzusok közötti időből lehet pontosabban számolni.
Mondom, ez a fordulatszámtól/periódusidőtől függ. Kis fordulatszámnál (pl. 0-100 közt) talán érdemesebb/pontosabb az impulzusok közötti időből számolni. De itt az is számít, hogy a loopban könnyebb az impulzusokat számolni meg az adatokat átlagolni, mint az interrupton belül pl. tömbbe menteni a periódusidőket, az átlagoláshoz. Átlagot pedig muszáj számolni (oversampling), ha nem szeretnéd, hogy darabosan közlekedjen a mutató.
-
válasz
Tankblock #15542 üzenetére
Igen, ez lenne a legjobb és legpontosabb megoldás, de csak nagyobb fordulatszám tartományban, például 500-8000 közt. És mondjuk az utolsó 3 mérés átlagát kéne kijelezni, így simább lenne a mutató mozgása.
Kisebb fordulatszám esetén nem lenne túl pontos, nem ártana tudni a mérési tartományt. -
válasz
Tomika86 #15539 üzenetére
Az interruptból vegyél ki minden számítást és tedd át a loop-ba, úgy, hogy csak ennyi legyen:
void impulzus() // Impulzus érzékelésre meghívás
{
fordulat++;
}Hogy miért? Két okból. Először is, az interruptot olyan rövidre kell írni, amennyire csak lehet. Másodszor, mert a millis() függvény interrupton belül nem működik (bár olvasni tudod, de nem számolja az időt, mert az is megszakítással működik) és ez rejtett hibához, pontatlansághoz vezethet.
A számításnál szerintem mozgóátlagot kéne számolni mert így elég hektikus lesz a mutató mozgása. -
válasz
Tomika86 #15534 üzenetére
Én mindenképp a négyszög jelet választanám, digitális bemenetre, és megszakítással számolnám belőle a sebességet. Szerintem teljesen felesleges még egy plusz eszközt közé iktatni, ráadásul az analóg bemenet elég zaj és egyéb zavar érzékeny, és nem is biztos, hogy elég lenne a felbontása a pontos méréshez.
-
válasz
tonermagus #15512 üzenetére
Aki csak C kódot látott életében, sikítva fogja bezárni az assembly fájlt, még ha vissza is fejti, ebben biztos lehetsz.
-
válasz
tonermagus #15508 üzenetére
Ehhez gondolom még mindig kell az FTDI...Vagy valamilyen módon serial kapcsolatot kell indítanom a vezérlő irányába.
Minek kellene, ha a board-on rajta van gyárilag?
Beledugsz egy usb kábelt és kész.
Egyébként ez a .hex fájl mennyire védett, mennyire nehéz visszafejteni az olvasható kódot belőle?
Az eredeti C++ kódot sehogysem tudod belőle visszaállítani, ha erre gondolsz, de ahogy írtam, assembly-t viszonylag egyszerű csinálni belőle, nincs rajta semmilyen "védelem".
-
válasz
tonermagus #15506 üzenetére
FTDI vagy ISP, de csak ha nincs rajta a lapon gyárilag. Egyébként ha AVR-ről van szó, fentebb írtam, hogy parancssorból az avrdude-dal lehet kódot feltölteni, csinálsz hozzá egy .bat fájlt, összezipeled, és elküldöd.
És nem árt, ha drivert is mellékelsz, hátha nem teszi fel automatikusan. -
válasz
gyapo11 #15471 üzenetére
Ez csak kis fogyasztású eszközöknél működik, a kondi, ami a külső eszköz tápellátását biztosítja, a tápvezetékről egy ellenálláson (vagy diódán) keresztül töltődik, és az adatot a tápfeszültség szaggatásával lehet átvinni. Olyan szenzoroknál működik, amit egy GPIO lábról is el lehet látni árammal (<20mA). Ha jól tudom.
-
válasz
Janos250 #15468 üzenetére
Én azt mondom, hogy tervezd át: tegyél a FET elé egy meghajtó fokozatot, mert ha ennyire a gyártási szórásra építve tervezel egy áramkört, annak rossz vége is lehet. Például ha egyszer javításra kerül a sor, és nem te javítod, hanem Gipsz Jakab, aki a típusszám alapján vesz egy FET-et és kifog egy "hamisítvány"-t, annak rossz vége is lehet.
-
-
Hát lehet nem jól emlékszem, volt már vagy 4 éve, akkoriban kezdtem arduino-zni, volt egy robotika kiállítás, és ott volt egy ilyen robotépítő klub, tőlük loptam sok ötletet.
Úgy emlékszem 2db AA volt a táp, de lehet, hogy 3db, lényeg hogy nem volt konverter, rá is kérdeztem. Akkor kezdtem vizsgálni, hogy meddig lehet lemenni a táppal. 3db friss AA 3x1.6=4.8V, mire lemerül, 3-3.3V körül van a feszültség, lehet ez maradt meg a fejemben.
-
válasz
Tankblock #15451 üzenetére
Igen, azt tudom, de nekem a gyári 16MHz-es kiépítésben is elment.
Persze nyilván kritikus feladatokat nem bíznék így rá, de vonalkövetésre és más hasonló komoly feladatokra így is lehet használni.
És a hobbisták is gyári UNO lapokat üzemeltettek 2db AA elemről. Vagy 3db-ról? Hmm... 🤔 Talán rosszul emlékszem. Mindegy, végülis az is 5V alatti tápfesz, lemerült elemmel pedig 3V közelébe kerül.
De az Attiny-k kisebb órajellel határozottan elmennek egész alacsony tápfeszről, ez biztos. -
Elemről beszéltem eddig, CR2032 lítium gombelemről, ami pl. a számítógépekben az alaplapokon is sok-sok évig tartja a feszültségét. Ezért szeretik mindenféle processzoros dologban használni, mert kiszámítható, nem kell hozzá boost konverter, mint mondjuk az 1db ceruzaelemről működő dolgokhoz.
-
Ha az Attiny12-re gondolsz, a lítium elem, amíg nincs túlzottan kimerülve, egészen jól tartja az üresjárati feszültségét 3V körül. Maga a chip nem sokat fogyaszt, le van véve az órajel 1,2MHz-re, fogyasztónak pedig csak 3 színes LED és egy piezo csipogó van rákötve. Az "akció" (villogás/csipogás) idejére pedig az elem meg van támogatva egy 100uF kondenzátorral, ami segít, amikor már az elem belső ellenállása megnő. A tesztek alapján 2,7V körülre merült elemmel még elmegy, aztán is inkább a kék LED lesz a szűk keresztmetszet, mert az Attiny még vígan fut, amikor a kék LED már nem kapja meg a nyitófeszültséget.
De a piros meg a zöld még egy darabig működik.
Az adatlap szerint az ATtiny12V-1 tápfeszültség tartománya 1.8 - 5.5V!
"Operating Voltages
– 1.8 - 5.5V for ATtiny12V-1
– 2.7 - 5.5V for ATtiny11L-2 and ATtiny12L-4
– 4.0 - 5.5V for ATtiny11-6 and ATtiny12-8"Nekem nem tudom melyik típus van, mert Attiny85 helyett kaptam egyszer tévedésből (?), a tokozáson Attiny85 felirat van.
Kiegészítés: megnéztem az ATmega328P adatlapját:
"Operating voltage:
2.7V to 5.5V for ATmega328P
"Ez alapján kell is mennie 3V-ról.
-
válasz
Janos250 #15445 üzenetére
Nemrég csináltam egy játékot Attiny12-ből, aminek van ugyan low voltage verziója is, de én a sima verziót egy db. 3V-os CR2032 gombelemről hajtom meg, ráadásul egy schottky diódán keresztül, polaritásvédelem okán.
Amúgy az UNO 3V-os meghajtása nem ördögtől való, hobbistáknál láttam, hogy 2db AA elemről hajtják az UNO alapú robotjaikat, konverter nélkül. -
válasz
tonermagus #15428 üzenetére
Nem egészen, ez pont arra nem jó, ami az alap felvetés volt, t.i. a rövidebb úton forduljon a cél felé.
-
válasz
tonermagus #15422 üzenetére
1. neem, ez csak egy pszeudo-kód, csak a logika miatt írtam, de amúgy ha az ékezeteket kiveszed, szintaktikailag helyes. De ez csak az irányt adja neked vissza, a fokot nem.
-
válasz
tonermagus #15420 üzenetére
Szívesen! A PID-be ásd bele magad, mert a robot vezérléséhez egyébként is jól jöhet. Van hozzá arduino library is, bár én még nem használtam.
-
válasz
tonermagus #15418 üzenetére
cél - saját_irány: a különbség -359 - +359 közt
+360: az eredmény 1 - 718 közé kerül
% 360: modulus, az eredmény és 360 osztási maradéka -> az eredmény garantáltan 0 - 359 között lesz
? : feltételes operátor: az if-then-else szerkezet rövidített formája.Valahogy lehet skalazni is?
Lehet, te a PID szabályozást keresed, ha még nem ismered, ismerkedj meg vele! Videók: [link], [link]
-
válasz
tonermagus #15415 üzenetére
Jónak tűnik a logika, azzal a kiegészítéssel, hogy a második esetben (amikor az irány >180°) a fordulás iránya is megfordul.
Ennél van egyszerűbb megoldás, pl:fordulás_iránya=((cél - saját_irány + 360) % 360)>180?balra:jobbra
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Túra és kirándulás topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Új 0km es GARANCIAS acer nitro 15 rtx 4060 ryzen 7
- Új garanciás MSI Alpha ! R9 7945hx 32 ram 17 col 240hz qhd rtx 4070
- Ár értékbajnok! Prémium kategória 4060 ESZMÉLETLEN JÓ ÁRON! GIGABYTE AORUS rtx 4060
- ENNYI PÉNZÉRT ilyen konfigot nem kapsz! Prémium kategória! Gigabyte aorus rtx 4070 i9 14900hx 2k qhd
- Tökéletes E sport gamer! Újszerű HP victus rtx 3050 ryzen 5600h 16gb ram 512 ssd
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3660
- Bomba ár! Lenovo X13 Yoga G1 - i5-10G I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest