- Milyen videókártyát?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tomika86 #17592 üzenetére
azért írtad mert odaírtam a kommentben?
Nem tudom milyen komment, csak azt láttam a kódban, hogy a html forrásban benne van a jelszó, ez így nudli. Ha a wifi jelszavas, az OK lehet.
Ha soros portra csatlakoznak akkor letölthető a hexa kód az espről?
Visszafejthető bármivel a kód?Soros portról szinte biztos, hogy nem, de szerintem van mód a kód letöltésére. Nem értek annyira az ESP-hez.
-
válasz
Tomika86 #17589 üzenetére
"Akkor az a kérdés hogy mi az a fájl? A js"
A jQuery-re gondolsz? Az egy internetes svájcibicska, megkönnyíti a webprogramozók munkáját.
Az eredeti kérdésedre válaszolva:
"Sikerült egy normálisan kinéző böngészős OTA-t találni, de soros porton dob egy hibát amikor böngészőben megnyílik a felület.
Ezt dobja: [E][WebServer.cpp:633] _handleRequest(): request handler not foundHogy tudom ezt megtalálni miért dobja?"
Próbáld meg azt, hogy egy "/" jelet teszel a cím végére, mikor lekéred az oldalt az esp-ről:
http://192.168.1.100/De ha jót akarsz, módosítás nélkül ne használd ezt a kódot, legalábbis fontos helyen ne, mert elég durva biztonsági hiba van benne (jelszó a forráskódban, kb mintha cellux-szal a bejárati ajtóra ragasztanád a kulcsot
).
-
válasz
Harcipocok84 #17526 üzenetére
az eddig különálló feszültségmérő áramkör (ami eddig csak az arduino analóg bementéhez kapcsolódott) hozzá fog kapcsolódni a vezérlő teljes áramköréhez a GND miatt
Azt csak te gondoltad, hogy különálló.
-
válasz
Harcipocok84 #17521 üzenetére
1. igen, feltéve, hogy annál magasabb feszültséget biztosan nem kap normális használat során (mondjuk nem használod digitális bemenetként is).
2. egyik sem. A letörési feszültség eléréséig semmit nem csinál. A határérték közelében kinyit és elkezd vezetni, tkp. rövidzárat képez a gnd felé. Az elnyelt áramtól és a dióda disszipációs képességétől függ, hogy mi történik vele, alacsony áram esetében semmi (üzemszerű működés), magasabb áram esetén megsül, aztán vagy rövidzárat képez, vagy lezár teljesen, véletlenszerűen, utóbbi esetben nem látja el többet a védő feladatát, de ez nálad nem valószínű, mert a kisebbik ellenálláson át is max 2mA áramot kap, amit röhögve kibír. Most erősen leegyszerűsítve írtam, ennél azért komplikáltabb a dolog, érdemes utánaolvasni a zener működésének.
3. igen
4. lásd kettővel feljebb.
-
válasz
Harcipocok84 #17517 üzenetére
Mi történik akkor, ha fordítva kötöm rá az akkumulátorra a mérővezetékeket? Negatív érték jelenik meg a bemeneten?
A feszültségosztó nem így működik.
Ha fordítva kötöd be, akkor nem 0,2 lesz az osztási arany, hanem 0,8, és 10V körül kap a bemenet, amit a beépített védő dióda elvezet VCC irányba. Mivel a 7,5k miatt csak 1mA-t kell elnyelnie, valószínűleg egy hosszabb próbálkozást is túl fog élni ebben a konstellációban, de ha biztosra akarsz menni, tegyél egy 5,1V zener diódát a bemenet és a gnd közé.
Vagy kisebbet, ahogy a kolléga írta (lassú voltam).
-
válasz
Tomika86 #17509 üzenetére
Szokás, igen. Az AVR automatikusan tiltja is a további megszakításokat (interrupt enabled bit törlése), talán az ESP is, de ennek utána kell járni. Azért kell a megszakítás rutinba a lehető legrövidebb kódot tenni, hogy minél kisebb valószínűséggel maradjon ki miatta egy másik megszakítás.
-
válasz
Undoroid #17496 üzenetére
jelszóval védett dolgok
Úgy kb. 20 éve sok mobilos weboldalt készítettem, a magyar ékezetekkel évekig csak a probléma volt, akkor szoktam le róla, hogy bármiben is magyar ékezetet használjak. Ha jelszó, akkor választok inkább az ASCII táblázatban megtalálható bármilyen karaktert, mint hogy vmi kódolási anomália miatt ne tudjak többet belépni, ahová kell.
-
válasz
sisi22 #17490 üzenetére
Én legtöbbször a Google-t használom.
Az https://www.arduino.cc/ a hivatalos oldal, a legtöbb választ is ott fogod megtalálni.
Ha magyar nyelvű tutorialokat keresel, azt itt, meg a https://www.hobbielektronika.hu/ oldalon fogsz találni. Minden másra ott a Google.
Szoftveres kérdésekben pedig a legtöbbször általános C, C++ fórumokról is tudsz tájékozódni. -
válasz
sisi22 #17482 üzenetére
Ha jol emlekszem, valami gumikorongot
Akkor a gumikorongra kell festeni egy nagyon eltérő színű vagy tükröződő jelet és ráirányítani egy reflektív optót.
nem a fordulatszam a lenyeg, hanem az, hogy lehessen latni, hogy milyen fokozatban van
Azt fordulatszám nélkül hogy mondod meg?
Mi irányítja egyáltalán? Az irányító eszközből nem tudsz valahogy információt nyerni? Mondjuk ha nem on/off a motor meghajtása, hanem pwm, akkor a kitöltési tényezőből lehet következtetni. -
válasz
sisi22 #17479 üzenetére
És mit hajt meg az a motor?
Gyerekjátékokba 6V-os DC motort szoktak tenni.
Szerintem a betáp feszültségingadozásából lehetne következtetni a fordulatszámra, de ahhoz bele kell szállni az elektronikábaEgyszerűbb lenne a mechanikára valahogy egy optokaput kötni, és az impulzusokat számolni.
-
válasz
Melorin #17477 üzenetére
#elif defined(__AVR__) // Default as for ATmega328 like on Uno, Nano etc.
#define IR_RECEIVE_PIN 2 // To be compatible with interrupt example, pin 2 is chosen here.
#define IR_SEND_PIN 3
#define TONE_PIN 4
#define APPLICATION_PIN 5
#define ALTERNATIVE_IR_FEEDBACK_LED_PIN 6 // E.g. used for examples which use LED_BUILDIN for example output.
#define _IR_TIMING_TEST_PIN 7Meg kell cserélned az IR és a relé lábait a kódban és a panelen.
-
válasz
greekpietro #17464 üzenetére
Szia!
A könyvtárak azért vannak, hogy egyszerűbbé tegyék a programozást. Ha ez nálad ellentétes hatást fejt ki, akkor csináld anélkül.A TB6600 elég egyszerűen használhatónak tűnik ahhoz, hogy könyvtár nélkül is boldogulj, főleg, ha már 1db-ot sikerült anélkül is irányítanod.
A stepper motor egyáltalán nem igényel végállás kapcsolót a működése során, egyetlen esetet leszámítva - amikor bekapcsolod, akkor ugyanis nem lehet tudni az aktuális pozícióját. Ha minden indításkor kézzel kalibrálod a motorok pozícióját, vagy máshogy oldod meg (pl optikai szenzorral), akkor elhagyhatod a kapcsolókat.
-
válasz
Killer man #17456 üzenetére
Feltételezve, hogy a másik Nano-ra előzőleg feltöltötted az Arduino as ISP firmware-t és azzal küldted rá a bootloadert, az Arduino as ISP-t kell kiválasztani programozónak, ezután ugyanúgy az Arduino IDE-ből tudsz feltölteni, ahogy eddig.
-
válasz
Killer man #17454 üzenetére
A bootloader feltöltése után sikeres volt az ellenőrzés? Ha igen, akkor semmi sem akadályoz abban, hogy a programot is ISP-n keresztül töltsd fel, ha esetleg a serial chip megadta volna magát. Ha a flash memória adta meg magát, akkor chipcsere, vagy kuka. Vagy használod usb-serial bridge-nek. Vagy csinálsz belőle kulcstartót.
-
Már itt is ez a sorosozás
-
válasz
tonermagus #17421 üzenetére
Mit gyártasz belőle, mekkora darabszámban?
-
válasz
tonermagus #17418 üzenetére
Esetleg a raspberry nano pi?
-
válasz
Tomika86 #17333 üzenetére
Persze, hogy maradhat, csak figyelj, hogy azokat a lábakat jó irányba húzd. Kimeneteket úgy kell tervezni, hogy figyelembe veszed a default állapotát, ha kell, invertálod. Ha csak feltöltésnél okoz gondot, az a könnyebb eset, mert ha egyszer beépítésre kerül, gondolom már nem nagyon fogsz rá feltölteni.
-
válasz
tonermagus #17322 üzenetére
"a feszmérő áramkör és az arduino áramköre nem volt közös GND-re kötve"
Azt meg hogy? Úgy nem is működhetne az egész.
-
válasz
quigon #17304 üzenetére
Igen! Itt lehet követni a változtatásokat.
Azért előtte, biztos ami biztos, mentsd el a régi kódot, mert, ahogy írta, már nincs meg neki a hardver, nem tudta kipróbálni, hogy megfelelően működik-e a módosított kód, így ha vmi gond van, vissza tudsz térni az előző verzióhoz. -
válasz
razorbenke92 #17291 üzenetére
Lehet kapni kereskedelmi forgalomban ilyen Bluetooth pedált, van, amelyiknél meg tudták oldani a zajmentes működést, de az olcsóbbak jellemzően - pont az anyag spórolás miatt - jellemzően nem. Én viszont úgy döntöttem, hogy nem fogok 30+e Ft-ot kifizetni egy 2 gombos billentyűzetért
inkább megcsinálom jól. Elég kreatív vagyok.
Persze tudom, hogy nem ezzel kapcsolatban kértél tanácsot
Nagyon örülök minden ötletnek
Egy optós távolságszenzor is tök jó megoldás lenne, de praktikus okokból olyan szerkezet kell, ami ad haptikus visszajelzést, és kisebb mozdulatokra nem reagál, rajta tudom tartani a lábam pl. két lapozás között, mivel játék közben nem látom se a lábam, se a pedált, szóval nincs lehetőség megkeresni, ha levettem róla a lábam, vagy elcsúszik. -
válasz
Tankblock #17286 üzenetére
Én is gondoltam résoptóra, van is itthon, de gondoltam teszek egy próbát a touch-al, mégis külön alkatrész nélkül, esetleg néhány darab alufóliával kiváltható lenne a kapcsoló.
bár a követelményed ellent mond a csendességnek...
Miért is?
Lapozó pedált építek elektronikus kottaállvány mellé. Az előző (szintén általam épített) példány egy Bluetooth billentyűzet +3D nyomtatott tok felhasználásával készült, működik is szépen, de egyrészt elalszik, ha sokáig nincs nyomkodva, másrészt a mechanikája elég hangosra sikerült, így gyakorlásra jó, de koncertre, stúdiófelvételre nem alkalmas.
Az optimális megoldás minden mozgó alkatrész nélküli touch érzékelés lenne. Kézenfekvő lenne, hogy zokniban nyomkodjam közvetlenül a touch szenzortde ez színpadon megint nem megoldás.
Mi lenne, ha egy gumilap vagy egy vékonyabb habgumi lap két oldalára tennék nyáklapot vagy alufóliát? Cipővel toppantásra vajon lehetne aktiválni?
Apropó toppantás: mi lenne, ha piezo-t használnék? 🤔 -
Sziasztok! Esp32 kérdésem lenne. Használja valaki a touch button funkciót? Az érdekelne, mivel lehet még érintést kiváltani a touch lábakon az emberi testen kívül?
Szeretnék csinálni olyan lábpedált, aminek nagyon halkan kellene működni, és bírni kellene a strapát, például ha nagyobb erővel vagy sebességgel taposok rá. Az jutott eszembe, hogy mivel úgyis esp32 lesz benne, mi lenne, ha tactile kapcsolók helyett valahogy a touch funkciót használnám? Ha jól sejtem, kapacitív elven működik, tehát egy nagyobb fémlemez, vagy kondenzátor segítségével tudnám esetleg megbízhatóan aktiválni? -
válasz
tonermagus #17217 üzenetére
Mi lesz ez, valami labdajáték, vagy hasonló?
1. nemigen jelent akadályt, sőt, akár még jól is jöhet, ha szeretnéd a hatótávolságot pontosan behatárolni, mert ha megfelelő szögben leárnyékolod a vevőt, egy távolságon túl nem kap jelet. Egy tsop vevő 120°-ban vesz, de mivel filléres cucc, semmi akadálya, hogy teleszórd vele a célpontot, hogy minden irányt le tudj fedni.
2. a pára ilyen kis távolságon nem hiszem, az eső talán ronthatja a vételt, ezt ki kell tapasztalni, de ha például saras lesz az adó vagy a vevő, az kitakar(hat)ja a jelet.
-
válasz
Tankblock #17167 üzenetére
Én nem azt írtam, hogy az egy típus. A bitfieldnél csak az számít, hogy signed vagy unsigned, úgyis egy custom típus jön létre, legalábbis ha jól értelmezem a dolgokat, létrehozhatok benne akár 1, akár 300bites int típust is, vagy van vmi ésszerű korlát?
A másik, ha signed típust adok meg, 1 biten, akkor annak az értéke 0 vagy -1 lehet, ugye?
-
válasz
Tankblock #17164 üzenetére
Nem lehet, hogy bit field esetén amúgy is tök mindegy, hogy milyen típust adsz meg, mert csak azt figyeli, signed vagy unsigned? 1 bitnél értelmezhetetlen bármilyen típus a bool-on kívül, 1-nél több bit pedig úgyis custom adattípus lesz.
Bár azt nem tudom, mi van, ha mondjuk float-ot adok meg 🤔 -
válasz
tonermagus #17156 üzenetére
Infra LED + tsop IRreceiver? 1 méteren belül elég jó hatásfokkal működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Formula-1
- EAFC 25
- Milyen videókártyát?
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Hobby rádiós topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Fotók, videók mobillal
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest