- Azonnali fotós kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Videós, mozgóképes topik
- Bluetooth hangszórók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Igaz.. látszik, hogy a logikai (logikus) gondolkodás jobban Benned van. A rutin
Köszi az észrevételt, megfogadom.
- - - - - - - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -Érdekeset tapasztaltam 10 perce.
Van a kis trafóm, HEStore-os Makrai nyák trafó, 6V szekunder, 4.5VA (750mA). Mögötte egy 6800-as kondi, amögött egy LM317T és a Texas Instruments szerinti bekötés, trim poti, satöbbi. Becsavarva jelenleg 5V-ra üresen. Úúú mondom de jóóó, a NodeMCU-mat ráaggatom, VIN lábán úgyis tud 4.x V-tól egészen 10V-ig fogadni (belső stabin megy át), hát ez kiváló.
Meg se moccan.
Ráakasztom a multimétert, hát úgy cibálja mint az állat a feszt.
Felcsavartam üresen maxra a potival a feszt, 8.7 körül vagy hol álltam meg (még a stabi fesz. ejtése is benne a szekunder után), ez üresen terheletlenül. Ráakasztom az ESP-t (azon meg az OLED kijelző, de ez nem osztott nem szorzott már), megint semmi. Lehúzom, várok pár mp-et pufferkondi teljen meg csurig
, oké, rákötöm, na beröffent. Szépen megy az animáció, de a multiméteren a számok csak úgy cikáznak
és csak úgy nulláról bekapcsolva nem indul.
Egy szó mint száz, nagyon-nagyon-nagyon határértéken minden és meg nem álmodtam volna, hogy ez a picike nyák trafó max egy Arduino micro-hoz lesz elég (ő azonnal indul vele, 5V-ra betekerve a stabit), úgyhogy most néznem kell valami "vadabb" kistrafót
Szóval most ez van (csak Makrai 750mA-es) és azon filózok, hogy ezek közül melyiket szerezzem be: ESP8266 Wifivel, 256x64 OLED, 3 szilárdtest relé (ezek elhanyagolhatók áramban), RTC+EEPROM kombó, illetve 4-5 DS1822+ hőmérő, hát kb.
Arra gondoltam, mivel az ESP-nek van saját belső stabija, és nagyjából minden említett motyót meghajt, nemigen lesz külön áramkörre szükségem, ergo választhatok 6V szekunderest ismét, LM317T nem is kell, meg semmi.. az ebből előállított-simított DC-t úgyis lentebb veszi még a teljes csomag terhelése, a stabizást ő belül elvégzi.. de akkor lehetne mondjuk egy 1667 mA-es ?
Vagy lövök egy 12V-os rendes kis pici toroidot és abból tudom stabistul mindenestül etetni az ESP-t is, egyéb kis fogyasztókat is (3.3-on), mindent, amit akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- EA Sports WRC '23
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- LOQ 15ARP9 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7435HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe gar
- Steam Deck LCD 512GB + Kiegészítők
- Hp Elitebook 840 G8 CSAK 1DB POFÁTLAN ÁRON ÚJ KIJELZŐ!!!!
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- szinte új 15 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar 3 év garancia
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest