-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Játszott e már itt valaki valamelyik bluetooth 4.0 modullal BLE observer módot? Hiába guglizok, nem találtam egyelőre olyat hogy bármelyik modul/chipset speciális firmware nélkül egyszerű AT paranccsal BLE observer módba váltható lenne és ha broadcast-et hall akkor kiírja amit vett... Nincsen párosítás, oda-vissza kommunikáció. Az adó időnként küld egy broadcast-et és ha valaki hallja akkor azt tesz vele amit akar...
Vettem egy ilyen TPMS készletet (beépített verzió) és ennek a működését térképezem fel, hogy ne csak a saját androidos szoftverével lehessen használni, hanem pl egy otthoni szerver tudja venni a riportjait induláskor/érkezéskor, és küldhessen egy figyelmeztető emailt ha anomáliát érzékel...
Linux alól bluez stack-el már sikerült megoldanom. Találtam egy python wrappert a bluetoothctl-hez, amivel tökéletesen sikerült dekódolnom a mért nyomás, hőmérséklet, elemállapot és hirtelen nyomásvesztés adatmezőket, de ha lenne olyan pár $-os BT 4.0 modul amivel meg tudom ugyanezt valósítani AT parancsokkal, akkor lehet megírnám ESP-re is ugyanezt...
Vagy lehet rossz kulcsszavakkal keresek? Az observer/broadcaster helyett más kifejezésre kellene vadásznom?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch 9 45mm LTE
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest