Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Apple MacBook
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
A gond az, hogy szakdolgozat lesz ez a projekt, és az lenne a feladat, hogy egy robotkart Arduino-val úgy vezérelni, hogy "betanítani" egy tetszőleges mozgásra, amit ez alapján csinálnék meg több szervóra. Szóval a gond az, hogy van a robotkarban 2 digitális szervó (ami kell is, mert hasonló nyomatékút nem tudok beszerezni), amivel a linkelt megoldás nem működik, mert ha kap 5V-ot, akkor megmozdíthatatlan a szervó (miközben még jelet nem is adtam rá, hogy valamilyen pozícióba álljon, de ezt már kicsivel följebb írtam; amilyen pozícióba ráadom az 5V-ot, ott marad), ezt próbálnám azzal a megoldással kiküszöbölni, hogy mivel adott 2 kapcsoló, csak akkor kapjanak a szervók 5V-ot, ha megnyomtam a "recordButton"-t, így egyből a helyzetét is rögzítené ugye a program, és előtte oda állíthatnám, ahová akarom, mert nem adtam még rá feszültséget, csak gombnyomáskor. Remélem nagyjából érthető.
Plusz eszközök sajnos nem játszanak, az idő pedig eléggé szorít (2-3 hetem van végezni vele).
Gondoltam arra is, hogy 2 gyengébb analóg szervót (analóggal egyébként tökéletesen működik a fönt linkelt program, csak a 2 digitálissal nem) egymással szembefordítani, és egyszerre vezérelni, így duplázódik a nyomaték, és mégis analóg szervót használok, amit egyszerűbb. Ezzel viszont az a gond, hogy akkor átszerelgetnem is kéne a robotkart, plusz szereznem kéne még 2 analóg szervót.
Egy újabb probléma, hogy a szervóknak egyszerre kéne beállniuk a helyükre, mert az hogy néz ki egy robotkaron, hogy nem egyszerre mozognak a tagok...Szóval párhuzamos programozás, megint egy érdekes helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- EAFC 25
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1 humoros
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPhone topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest