Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Androidos tablet topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
KFORboy #12741 üzenetére
Na, akkor egy kicsi részletesebben:
Az arduino rendszer nyelve a C++ . A szabványos, szabad felhasználású fordítót használja,
viszont az arduinoban vannak olya spéci dolgok, amiket így kapásból nem ismer a C++
Ezt úgy hidalták át, hogy csináltak egy csomó könyvtárat, ami ezeket megvalósítja.
Tehát mi kell ahhoz, hogy egy új kontrollert illesszenek a rendszerbe?
Kell hozzá először is a megfelelő C++ fordító, ami az adott kontroller saját gépi nyelvére fordít.
Ahogy nagyjából rátekintettem az irodalomra, ilyet én nem láttam, csak síma C fordítót.
Továbbá passzítani kell hozzá az arduino spéci dolgait, például, hogy tudja, mi az a Serial, stb.
Ezek a passzítások bizony helyet foglalnak a memóriában. Ennek a kontrollernek viszont NAGYON KICSI mind a proram, mind az adat memóriája.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 650W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X470 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest