Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
realmadrid
aktív tag
Sziasztok,
Az 1 illetve 2GB memóriával rendelkező fejegységek közt van lényeges különbség sebességben pld ? Vagy ajánlott a 4GB ? -
DefJamHUN
aktív tag
Golf V be ki-milyet hasznal? Vagy mit ajanlanatok?
-
DefJamHUN
aktív tag
Sziasztok.
Engem az erdekelne, hogy ki hogy van megelegedve hangminosegre ezekkel a fejegysegekkel mondjuk egy kenwood vagy alpinehoz kepest?
En is vennek, de felek, hogy kritikan alul muzsikalnanak a mostani Kenwoodomhoz kepest! -
jdeutsch
tag
Szép reggelt!
Én ezt használom:
https://www.aliexpress.com/item/4000147422589.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.6f174a51pXcShk&algo_pvid=1d96086d-b550-479c-8e6e-1b76490b2210&algo_expid=1d96086d-b550-479c-8e6e-1b76490b2210-3&btsid=9e2d6644-e04e-4b93-91d7-8ebd06778279&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_53
Tökéletes!!! (szintén PX5-ös fejegységgel) -
svgyula
addikt
válasz
Doky1988 #788 üzenetére
Szia! ODB II bluetools-os vagy wifi-s csatlakozó veszel. Azzal ki tud "elméletileg" minden olyan adatot olvasni amit a diagnosztika. Ha csatlakozik akkor mindegyik rádióban kell lenni alapból ilyen apk-nak. Ha nincs akkor azt kell használni amit az ezközhöz adnak/letölthető. Vagy veszel egy CANBUS csatlakozót a rádióhoz(ha van ilyen az autóban).
-
-
punisher1
aktív tag
Viszont most jöttem fel mert gondoltam leviszem a kocsiba kipróbálni.Vettem Ford-ISO átalakító kábelt és azzal csak simán rádugtam.Hibátlanul tökéletesen működik,rádió nagyon szépen tisztán szól,RDS kitűnően működik mindig kiirja az állomás nevét.És olyan rádió állomások is bejönnek amik a gyári ford fejegységgel nem.Az ILL(gombvilágítás vezetéket a narancssárga vezetékre kell kötni az ISO csatiban.Nappal nem világítanak a gombok csak ha felkapcsolom a lámpát a kocsiban ilyenkor kicsit visszább vesz a kijelző fényerejéből is,gombok színének változtatása szépen megy tehát ez is hibátlan.Beállítottam az időt-dátumot valamint elmentettem 2 rádiócsatornát,majd gyújtás levettem(a rádió a kulcs elfordítása esetén működik)kulcs ki kiszálltam-bezártam a kocsit és vártam kb 15-20percet.Kocsi kinyit kulcs be-elfordít rádió indul kb 10másodperc és bejött minden ugyanúgy ment az dátum-idő jól járt és az elmentett rádiócsatornák is ugyanúgy megmaradtak,tehát nem törlődött semmi a memóriából.Így nem lesz szükségem semmi plusz dologra azok nélkül is megy rendesen.Egyedül ezzel a launcher dologgal nem tudom mi lehet hát max így marad.Remélem hasznos volt a kis teszt.
-
punisher1
aktív tag
Sziasztok!Egy kérdésem lenne hátha találkozott valaki ilyennel.Ha felteszek akármilyen launcher-t pl agama car launcher alapértelmezettnek beállítva.És pl szeretném beállítani a rádiót a "nyomja hosszan a beállításért"üzenet után kidobja az alkalmazásokat de ott nincs rádió.Sőt az első képen amit pirossal kereteztem mind eltünik se az alkalmazások közt se sehol nincsenek.
-
torok6
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy din2 a kocsiba és lenne pár kérdésem. 1. Van valami acc off dolog benne ami auto sleep-re van állítva de van ott 30sec 30min stb az mi lehet? 2. Ha kihúzom a kulcsót akkor ugye kikapcsol magától de kulcs nélkül nem kapcsol be csak akkor ha ráadom a gyújtást ezeknél belehet állítani valahol hogy mükődjön kulcs nélkül is?
-
jdeutsch
tag
Szép estét!
"Te pedig tanuld meg olvasni a rajzot! "
Én anno megtanultam a szakmát, és ennél picit komolyabb rajzokkal is el boldogulok, hidd el nekem.
De ha valaki nem vak, és nem teljesen dilettáns akkor látja hogy ez a rajz és amiről én véleményt alkottam az nem ugyanaz. Csupán az ellentmodásodra kívántam rá világítani.
Ez a forum,- mint a legtöbb,- azért jött létre, hogy segítsük egymást, veszélyes dolog a nem
"szakmabelieknek" olyan tanácsot adni, melyet ha megvalósít, (ezt Te magad írtad) jelentős anyagi kára lehet belőle.
Részemről a téma lezárva, további szép estét Neked és minden forumozónak!
Üdv: DJ -
svgyula
addikt
válasz
jdeutsch #771 üzenetére
Szia! Te pedig tanuld meg olvasni a rajzot! Ott a két szál csak akkor van összekötve ha a relé bekapcsol és a rádió üzemel! Mert a relé csak gyújtás bekapcsolása után ad feszültséget a rádió felé. Nagyon nem ugyanaz a helyzet! Az amúgy egy saját készítésű sematikus rajz. Nem lemásoltam valahonnan. Csak felvázoltam segítségképpen.
De kijavítottam, hogy te is megértsed. -
jdeutsch
tag
Szép reggelt Neked és a fórumozó csapatnak!
DE BiZONY AZ!
Ha figyelmesen megnézed a rajzot, a fejegység ACC (kapcsolt pozitív vezetéke) és a B+ (battery pozitív) vezetéke "rövidre van zárva" /össze van kötve/ pont az az eset melyet egy HSZ-el feljebb a 756-os hozzászólásodban danbal forumozó társunk "szemére vetettél""Szia! Most szedd szét az összekötést ha még működik a rádió és egy-két alkarész az autóban! Olvass vissza amit írtam és úgy kösd be a gyári csatlakozót felejtsd el! Az ACC és a B12V csatlakozót nem lehet összekötni!"
Minden bizonnyal a "fából vaskarika" kapcsolási rajzból(ebben a formában) ki maradtak a relé érintkezői!
Üdv: DJ -
svgyula
addikt
válasz
punisher1 #769 üzenetére
Szia! A relé az mindegy 4 lábú ebből 2db a tekercs ide kötöd az egyik felére a gyújtáskapcsolóról jövő +12V szálat a másik felét a testre. A másik 2db csatlakozó az akuról jövő +12v-ot kapcsolja.
Az "illuminated" vezetéket a világításra kell kötni. Ez kapcsolja a "fényeket"Meg egyes szerkezeteknél a főképernyő fényerejét is átállítja éjszakai módra. Ez azért fontos mert éjszaka egy ekkora belső fényforrás probléma lehet. Ha ezzel nem megy akkor a agama felület képes a gps idő szerint ezt a saját(főképernyőn) megoldani.
Mert még sokan járnak nappal is tompított fényszóróval. Ugye nappal meg kellene látni a kijelzőt. -
svgyula
addikt
válasz
punisher1 #757 üzenetére
Szia! Igen azzal kis hibával hogy a dióda fordítva van.
(#761)jdeutsch
Ez nem "fából vaskarika" mivel ezeknek a nagyrésze nem rendelkezik semmilyen feszültség védelemmel. Az indításkor annyira le tud esni arra az időre a feszültség, hogy minden adat törlődik és teljes újraindítás lesz. Ugye azt te sem szeretnéd. hogyha megállsz egy boltnál venni pl 2db zsemlét és mennél tovább de a rádió és a gps mindent az elejéről indít! Vagy igen? Ebben a dióda megakadályozza az áramnak az önindító fel való áramlást a kondenzátor pedig fenntartja a feszültséget. Ennyi a fából vaskarika........... -
punisher1
aktív tag
megoldottam rájöttem,már világítanak a gombok
-
danbal
csendes tag
-
punisher1
aktív tag
Gyorsban kipróbáltam,Android 10 fut rajta.Telefon nagyon jó hívó fél is jól hall tisztán,iGO teljes eu térképpel telepítve volt,wifi jó szépen megy youtube is zökkenőmentesen lejátszik mindent,rádió szépen szól.Amire nem jöttem még rá a fényképezett kábeleket hova kell kössem.A break gondolom a kézifék a többi egyelőre fogalmam sincs "K1,K2,Back-Car,iLL" kis kék antenna valszeg elektromos antennához kell.Billentyű világítás nincs gondolom ezek közül valamelyik kábel-t kellene bekötni.
-
goku84
újonc
Helló!
ali-n vettem ezt a készüléket és amióta be lett téve ez a kép fogad. jobban mondva valamikor
előjön a kép. sajnos nem tudok már mit csinálni vissza küldeni sem tudom, mert az eladót nem érdekli teszi a hülyét. már videót küldtem képet küldtem egyiket sem tudja meg nyitni állítólag. esetleg valakinek valamilyen ötlete vagy vegyek másikat. válaszotokat köszönöm. -
danbal
csendes tag
Üdv!
Nekem is megjött a fejegység , de bekötésnél van egy kis problémám. Az iso csatlakozómban csak a hangszórókon kívül csak 4 kábel van. Állandó 12V, föld és a régi rádióról leolvasva canA és canB.
Jelenleg csak úgy működik ha az állandó 12v-t és a fejegységen lévő acc szálat összekötöm, de ezzel az a baj, hogy állandóan működésben van.
A gyújtáskapcsoló 1. állása rögtön a gyújtás, tehát nincs acc fokozat.
Az autó egy 2014-es Fiat Doblo.Valakinek van ötlete? Vagy estleg valaki szerelt már ilyet?
-
punisher1
aktív tag
válasz
Mclarenöcsi #750 üzenetére
Zsír
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest