-
PROHARDVER!
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
válasz
attilav2 #4985 üzenetére
Én eddig egy 16000Ft-os Dell D610-el szoftvereztem a tableteket, telefonokat. 1mag 2Gb ram 80-as vinyó.
Most upgradeltem másik laptopra 2mag 4Gb ram, szóval ha gyakran csinálsz szoftverezést akkor vegyél valami olcsó gépet aztán annyi. max ha tele szemeteled a 40 féle driverrel akkor gyalu aztán új rendszer. -
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #4980 üzenetére
Nem helytálló a következtetésed: szinte az összes MTK telóra van CWM/TWRP. Ellenben ezzel szinte egyik Qualcomm eszközre sincs flashtool (pár kivételt leszámítva...), ha ott elszáll a recovery is, akkor kb. 0% az esély, hogy egy kezdő megjavítja a készüléket. Univerzális megoldások pedig ott nem léteznek. Aki pedig meg tudja gyógyítani shara protocolban a telóját, az nem ijed meg némi flashtooltól sem...
-
Upo
addikt
válasz
attilav2 #4977 üzenetére
Ez az imei vesztés szerintem 99.9%-ban user error. Az oka az sp flashtool-ban levő format all+download opció. Vagy nem olvasnak el egy normális leírást amiben benne van hogy ezt nem használjuk, vagy figyelmen kívül hagyják. Rányomják, az meg többek között az imei-t is törli, aztán meg csak pislognak hogy hova tűnt...
Qualcomm-on nincs ilyen feltűnő helyen levő 1 kattintással aktiválható opció, ezért azok jobban megússzák.
Ha mondjuk az sp flashtool-ban a format all is hidden menüben lenne akkor ott se lenne ennyi gond, de ugye ez elvileg nem végfelhasználói program hanem factory/szervizes, azok meg tudják használni, illetve van olyan műszerparkjuk amivel a format all után a gyári üzembehelyezést/kalibrálást meg tudják csinálni. -
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #3700 üzenetére
El nem hiszitek mi volt a megoldás!
Kevés volt a szabad hely a belső tárterületen, ezért nem tudta létrehozni a Calendar Storage-t. Töröltem a felesleges képeket és csináltam 1.8gb helyet. Pillanat alatt túllendült a Calendar Storage létrehozásán. Most sikeresen bebootolt a legújabb AOSP. -
svgyula
addikt
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #1335 üzenetére
Nos, igen. No meg ugye, az csak egy dolog, hogy mit tömtek bele, az meg egy másik, hogy mit használ belőle a telefon gyártója. Ha a Samsung kifejlesztette az Exynos-t, ami nyilván házon belül bármikor módosítható ahol kell, akkor szerintem nem kérdéses, hogy jöhet a Broadcomtól valódi SoC is, abból max azok a funkciók fognak működni, amihez a Exynos mérnökei még nem érzik magukat felkészülnek. Tehát megveszik pl. az említett BCM4330-ast, hogy legyen egy korrekt, már ezerszer bizonyított WiFi alegység a készülékben és nem merészkednek ők be a boszorkánykonyhába betömni egyet az Exynosba is.
Egyébként ebből a jelenségből adódik, hogy van olyan készülék, amiben legalább két FM rádiót kiszolgáló chip van. Pl. a kis ZTE Blade...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #1327 üzenetére
Telefonokban nem, mert a Snapi mellett mellőzött a valós "SoC" használata vagy a funkcionalitás csak részben használt. Elég összetett megoldásai vannak a Broadcomnak, sőt, van teljes SoC is, de telóban inkább csak kiegészítő chip-ek kerülnek és azokat sem láttam még teljesen felprogramozva. Pl a BCM4330:
Felét sem használja ki egyik Snapi sem. Pl. igen ritka az olyan eszköz, amiben ebből menne az FM vétel, olyat meg nem is tudok, amiben az adás a Snapis telók közül.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #1319 üzenetére
Hát nézz meg a példa kedvéért egy MTK SoC-ot:
Ebben minden MTK! A gyártó adja a kódot: ott van a kernelben és az MTK forrásban. Nem kell megírni újra, csak lefordítani és használni. Sőt! Az MTK-nak vannak build szerverei, ahonnan csak le kell húzni a kész romot a vevőnek. Nem kell a kóddal foglalkozni, csak be kell állítani milyen komponenseket fordítson a szerver. Sőt: vannak bér fejlesztők, akiktől meg lehet venni a rendszert készen, nem kell vele kínlódni.
Na most akkor ehhez képest egy Snapi:
Van maga a SoC. Van hozzá egy külső multifunkciós IC, amiben van BT/Wifi/FM stb. Ez többnyire Atheros vagy Boardcom. Van kamerából vagy 10 féle gyártó, mindnek vagy 10 féle ISP, 10-szer 10 féle kóddal és media framework-el kiegészülve... de ez nem lenne baj! Hisz vannak ide is bérgyártók: ők megcsinálják. Beállítják neked az elképzelésnek megfelelő kódot. Csak az a nem mindegy, hogy a SoC felárárt még lenyeled, de hogy még a rendszerérét is fizess, akárhol nyúlsz bele! Ezt a legtöbb kis gyártó nem engedheti meg magának.
...és akkor az Intel:
Az x86 érdekes! Az Intel nem engedi át a fejlesztést, csak egyetlen bérgyártónak, akik az összes Inteles vasra kódolnak. A SoC árában benne van a hozzá kért rendszer és támogatás.
Van még sok más is a piacon, kezdve a feltörekvőktől, mint a Speedturn, folytatva a nagyokig, mint a Texas Instuments.... és még csak az Android került szóba.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #1316 üzenetére
"Akkor a kis kínai gyártók ezért használnak szinte csak és kizárólag mtk-t?"
Olcsó, közel van, a gyártói support páratlanul jó a vásárlók felé...
"De úgy is lehetne fogalmazni hogy az a gyártó aki csak mtk-t rak a készülékeibe az sufni, mert a tervező mérnököket nem tudják megfizetni ami pl egy snapdragonos készülékhez kellene?"
Számos gyártó meg tudja és meg is teszi, aki csak MTK-ra épít.
"Miért nem rak akkor pl a ThL meg a Cube az exportra szánt készülékeibe az mtk-hoz hasonlóan olcsó Marvell meg Broadcom SoC-okat? Sokkal kevesebb panasz lenne a gps-re."
Mert nem tud. Nincs implementálva az általuk használt kódban. Az újraírás pedig drága...
-
kelzsoca
félisten
válasz
attilav2 #1316 üzenetére
A sufni gyártók alatt pont nem a Cube vagy a THL-t kell gondolni, mivel ezek ismert és elismert gyártók, és az sem igaz hogy csak és kimondottan MediaTek SoC-ot használnának, hiszen volt már Samsung Exynos SoC-al szerelt készülék is a Cube-nál (nálam is volt ilyen páldány) korábban pedig főként Rockchip volt a partner.
A GPS pedig csak egy funkció a sok közül, de az újfajta MediaTek SoC-nál már erre is jobban figyeltek.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #1298 üzenetére
"Jó, akkor vegyünk egy nem One-os 6582-es telót, mondjuk a honor 3c-t. Veszed az ebből a forrásból fordított, elvileg csak android one kompatibilis kernelt, elvégzed a módosításokat a grafikus felületen hogy az menjen a 3c HD felbontásával, kikukázod valamelyik 3c-s 4.4 romból a kijelző drivert és beilleszted a kernelfába."
...az ebből a forrásból fordult, One kernellel kb. a spalsh képernyőig jutsz el, ott pedig szét is esik az egész boot folyamat..
"Megpróbálod bebootolni az így portolt cm-et, szerintem el fog indulni, csak nem fog minden működni, és ha már elindult akkor lehet koncentrálni a nem működő dolgokra. Szóval mi lenne ha az android one kernelkonfigurációjával próbálkoznál, gondolom hogy van, és ezt a tapasztalataid alapján módosítanád? Azért hoztam fel példának a honor 3c-t mert a bootloadere nyitható."
Én még egyetlen zárt bootloaderes MTK telót sem láttam...
Sokkal egyszerűbb, ha megpróbálod a gyári romod bebootolni egy ilyen kernellel. ...és nem fog menni, mert egyetlen board fájl sincs előkészítve a telóhoz... Úgyjra kell konfigurálni a kernelt, amiben több ezer beállítás van + újra kell írni a board fájlokat + az összes nem standard drivert...
-
Keeperv85
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen NAS-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- SSD kibeszélő
- Milyen autót vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged