- Steam Deck
- Milyen videókártyát?
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Philips LCD és LED TV-k
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple asztali gépek
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNpusi
csendes tag
válasz
sasa311 #10696 üzenetére
A print screen eltűnt, de leírom történetemet. Mixeshopnál végeztem a vásárlással, átirányított a paypal fizetős oldalára. Ott azt gondolta, új felhasználó vagyok, mondtam neki, nem-nem, beléptem, és ott megjelenítette az adataimat, kártya számát (számok-xxxxxx) és hufba az árat. A kártyaszám alatt volt egy kis link, talán ,Currency convert method'' vagy valami hasonló, katt rá, új oldal, 2 radio buttonnal. A szövegezés elég nehezen érthető volt, de lényege, hogy vagy paypal alkot, vagy kártyás vásárlásnak érzékeli. Katt kártyásra, máris nem tudta mennyi HUF-lesz, OK, jött sms, és kicsit de lehetett fogni rajta.
szerk.: tehát ez nem az egyszerű paypal.com -> belépek és ezen bellül való átállítás minden tranzakcióra. Ez az adott egyszeri fizetésnél volt.
-
válasz
sasa311 #10594 üzenetére
A biztonsági mentéseknek több fajtája van.
Van az a fajta, amikor létezik a gyári recovery menü, amit a telefon indításakor lehet előhozni (Telefontól függ, hogy hogyan lehet előhozni; általában power+hangerő-fel vagy hangerő-le; de ezt előre meg kell nézni, mert van néhány telefon, ahol az egyik a factory-reset kapásból...)
Ha nem root-olt a telefon és nincs az ún. "CWM recovery" rajta, akkor ez a gyári recovery is szokott tartalmazni "user data" mentést. Végülis használható.A következő az lehet, amikor root-olt egy telefon, de nincs "CWM recovery".
Ekkor a legjobb a Titanium backup, ingyenesen letölthető a marketből (bocs, play áruház mostmár).Amikor perig arról beszélünk, hogy "CWM recovery", akkor ez egy módosított visszaállító menü, amit a telefon indításakor lehet előhozni (ha telepítve vagyon). Ez a teljes rom-ot lementi az SD kártyára.
Ez a recovery arra is jó, hogy módosított rom-ot tegyél fel.Ha valamit elírtam, akkor javítson ki valaki.
-
fPApi
őstag
-
nyuszi123456
aktív tag
válasz
sasa311 #10587 üzenetére
szóval a retina már előtte is dög jó volt. az iPhone5, ha belegondolunk, egy téren sem hozott extra újat, csupa ilyen "rész"tökéletesítéssel húztak ki az emberek zsebéből további 1000 eurót, ami nyilván a valódi fejlesztésekre kellett, és busás jutalmakra is telik belőle a cégnél
-
-
-
válasz
sasa311 #10539 üzenetére
Mivel ezeket én szeretem kézben tartani, ezért ilyen nálam nem is fordul elő
Na jó, az az igazság, hogy nem tudom, csak olyat tippelek, hogy "app2sd" jellegű módon viselkedik. De hogy nem jelenik meg a telepített alkalmazások között, ez új.
A gyári app kezelő helyett én link2sd-t használok, még akkor is, ha nem akarok linkelni semmit. Csak tipp, de kipróbálnám. -
banderasz77
addikt
válasz
sasa311 #10264 üzenetére
Jól jártál?
Kisebb kijelző, kisebb felbontás, nincs HDMI, sokkal kisebb akksik stb....
Árszint ugyan az, lényeg, hogy nem ezt kértem....Éntőlem maradhat, mert jobban tettszik, a HDMI-re nincs szükségem és a 4"-on is elvagyok....akkor ajánljon valamit a kínai...
Viccet félretéve amúgy állat penge kis telefon, vékony, könnyű, a képe gyönyörű és atom gyors....
-
tlac
nagyúr
válasz
sasa311 #9687 üzenetére
egyszer nézzetek be a voip-s topikba, pár forintért lehet telefonálni
akár úgy is, hogy net csak a vonal létrehozásához kell, utána már nem -
Novicsok
tag
válasz
sasa311 #9659 üzenetére
A 2 SIM lehetőséget ad az egyikre adat-SIM-et használni (modembe valót), a T-mobile-nél 500Ft/100MB/30 nappal kezdődik az előrefizetett mobilnet.
(Mégis inkább a céges adat SIM van bent, havi 10 GB limit, nem hiszem, hogy 1 GB-t elértem, pedig sok céges mail azon át jön-megy a laptopra.) -
b0bcat
addikt
válasz
sasa311 #9657 üzenetére
"...ami manapság azért érdekes..."
Van külön GPS készülékem (PNA-m) az autóban (az Y200-on még egyszer sem volt bekapcsolva a GPS), 3G előfizetésem viszont nincs, mert nincs rá szükségem (wifi-n netezek)*.
(*Volt már olyan, hogy olyan helyzetbe kerültem, hogy jó lett volna, ha tudok mobilnethez kapcsolódni, de ilyen legfeljebb 2 alkalommal fordult eddig elő egy évre vetítve. Ez - tehát mondjuk egy minimál 3G előfizetés - nekem nem ér meg havi több ezer forintot.)
Én az okostelefonnak azokat a funkcióit használom ki, amitől olyan, mint egy kis tablet. Én ugyanis főként írok és olvasok a tablet-emen is. (Van egy kínai tablet-em.) De a tablet nincs mindig nálam, ezért lenne jó egy olyan telefon, aminek akkora a képernyője, hogy azon kényelmesen tudjak gépelni. Erre az egyre az Y200 sajnos nem alkalmas, pedig minden más szempontból - kiemelve az 5-7 napos üzemidejét - tökéletesen elégedett vagyok vele. A két SIM opció pedig nagyon tetszik, mert akkor egy készüléket meg tudnék spórolni. Így jutottam el ide, hogy két SIM-es kínai okostelefont vennék.
Ezzel együtt is köszönöm, hogy ilyen részletesen kifejtetted a véleményedet!
-
mikrofon
veterán
válasz
sasa311 #9105 üzenetére
Primo-nál probléma lehet, hogy a gyökérben van egy IGO és egy DCIM mappa. (miért ne kérdezd, nálam is így volt) Az segített, hogy létrehoztam egy primo mappát, abba áthelyeztem az IGO mappát. Majd IGO mappába az apk fáljt, v1.1-et. Telepítés után tökéletesen megy. Egyébként IGO-nak, még az lehet a problémája, hogy más hardver környezetből származó SAVE mappa van az IGO könyvtárba. Ezt törölni kell és újraindítani.
Továbbá az általad említett sys.txt-t kell módosítgatni... -
pmikloska
aktív tag
-
XM-L T6
tag
válasz
sasa311 #9039 üzenetére
xhege: Köszönöm a válaszod. Segített.
Szerintem is a nagyobb már nem lenne olyan szép. Azt néztem, hogy a Galaxy Note-al összehasonlítva ezeken a telókon kevesebb ikon fér ki. Az egyik ok gondolom a kisebb felbontás, a másik, hogy keskenyebb 4,5 mm-el. Csak ebbe tudok belekötni.
sasa311: Mi a baj a szenzorral. Nem fordul el a kép mikor elfordítod? Ezek szerint nem szoftveres gond.
Van esetleg más oldal ahol fellelhető a Hero 9500+? Nem nagyon találtam. Van ennek supportja?
ÁÁÁ találtam még egy lehetséges telefont. Vélemény?
-
HUNpusi
csendes tag
válasz
sasa311 #8940 üzenetére
Akkor jól összerakott rendszered van. Mint írtam, enyémnél magától tűnt el a teljes ram valami oknál fogva (olvastam olyat, hogy az android lefoglal magának valamennyit, de érdekesen néztem erre az infóra)
@ZaXXoN: Ha a te érved érvényesülne, akkor a Galaxy S3-ban 128 vagy kevesebb memória lenne.
Memória méretét nem a számítási teljesítményre értem. (És task killhez, betöltéshez se a memória méret a lényeg, senem a proci igazán, hanema memória késleltetési ideje, sávszélessége, meg a háttértár sávszélessége)Egy szóval se mondtam, hogy az 512 ram, használhatatlanul kevés. Csak betelik. Ahogy sasa311 írta, azok a programok futnak nála (melyből a kiemelkedő ramrészt a chrome eszi), 190mb szabad ram van. Tehát tökéletesen elég 512 ram, dupla maggal 3 lapos böngészésre, ez bebizonyosodott.Én saját szubjektív véleményem az, hogy kevés (számomra) az 512 ram, mert ha abból indulok ki, hogy most telefont szeretnék venn per pill, hirdetéseket nyitogatnék meg, webshopokat, gsmarea.comot, stb, ezek lennének vagy 8 lap minimum. Emellé (héven pl) szeretnék hallgatni vmi zenét/netrádiót, netán menne egyéb alkalmazás (facebook messenger, mittomén, stb), ez már csak megeszi az 512 ramot. És ha taskot váltok ezek közül 512 ramnál várnom kéne a virtuális memóriából való betöltésre, pl. Ezekre -véleményem szerint- elég a dupla mag (futó-háttérben futó alkalmazások), a sok adatot meg memóriában tárolva gyors elérésre lehet szert tenni, de ezen adatok mérete szerintem meghaladja az 512 ramot, de a gigát még nem.//Elnézést a hosszú kommentért
Szerk.: nem általános eset vagyok
-
HUNpusi
csendes tag
válasz
sasa311 #8932 üzenetére
8-10 alkalmazás minek fut amikor böngészel? Én nyitottam egy facebookot, 2db ipont, még vmi webshopot, mindet normál nézetben, még 1 lapnál már számottevően lassult, ramból volt még 10 mega.
Volt egy youtube alkalmazás, nextvid a neve, az dög lassan töltött be, és csak maga az a program felzabálta a ramomat.
Mondjuk nemtom mi volt azzal a tabival, 512 ramosként vettem, és ujratelepítésenként fogyott belőle. Legutóbbinál már 350 teljes ramot írt ki.@body007: Ha már gyomlálni kell, az nem jelent jót szerintem. Ha van egy BMW-m bírja a 160 as utazót, nem kell variállni vele. Egy Suzuki lehet bírja a 160 as utazót, de a Bmw-ben ott van felfele a tartalék még. Valami ilyesmi az én véleményem az 512 ramról.
//Tudom 130 a megengedett, de a képzeletbeli német autópályán vagyunk most.
-
hevizms
addikt
válasz
sasa311 #8905 üzenetére
Az meg is érdemli szerintem,ha egy ilyen bizonytalan kimenetelű oldalon nem paypallal fizet.
Ebben pont ez volt a zseniális.
Paypalos fizetést is megengedett,ezzel eloszlatva a gyanakvást.
Tutira voltak olyanok akik kártyával vagy sima utalással vagy wu-val fizettek.
Na ott jól járt Wang.
Paypalnál nem tudom egész pontosan hogy működik,ott is az övé a lóvé és a paypal meg lenyeli a veszteséget? -
stmiklosi
tag
válasz
sasa311 #7946 üzenetére
Nekem bő 3 hét alatt megjött a Pandawilltől az Aurora2 tablet, minden "rátét" nélkül.
3 hete egy DualSimes telefon vámáfára került.
Van kockázata az ilyen vásárlásoknak, mindig csak a alap készüléket kérem, abból a megfontolásból, ha bukok, az minimális legyen. Így nincs mit félreérteni (magyarázni)..
Bármelyik shophoz van pozitív és negatív tapasztalat. Persze nem mindegy melyikhez, mennyi...
Üdv: StMiklos -
ÁrPi2
senior tag
válasz
sasa311 #8442 üzenetére
Köszi a választ , én ezt úgy értem hogy ez a random szúrópróbaszerü kibontás és bele-vizslatás főleg a china, hk sing mailos küldéseknél áll fenn, nemde?
Viszont a dhl, ems stb..ilyen gyorsposta szervizek mind (vagy az elöbbinél nagyobb részben)
vámolással meg áfaterheléssel járnak, (jólsejtem? -szüzkéz vagyok ) namost
Mi a helyzet dhl és ems esetén, ha ezekkel szállíttatom akkor ezek milyen értéket tüntetnek föl a kis csomagocskámon? --!!-- Valamely konkrét rendelésem konkrét értékét, vagy rugalmasabbak,
pl háromötven(350) dolar helyett százhetvenötöt is el lehet érni??
-
Rawulf
őstag
válasz
sasa311 #8431 üzenetére
Memória kártya nélkül is szívatni fog az Artisjus rablóbanda:
http://prohardver.hu/tema/kinai_mobil/hsz_854-854.html
Az a szép ebben, hogy ha más EU országból jön a cucc, akkor is pattoghatnak. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
sasa311 #8431 üzenetére
Én még nem rendeltem külországbúl!
Hogyan megy ez a vám_nemelkerülés, hogyan kalkulál összeget a tax-customer?
Milyen konkrét adatokon, papirokon, dokumentumokon alapszik az áfafizetésem mértéke?
Ez azon alapszik hogy (ha felvan) akkor a csomagféleségen milyen forint vagy dollárérték van feltüntetve?
Na ÉS egy bemutatandó számlának a tax-customer-ek számára milyen hitelességi kritériumai vannak? Vagy kibontják csomagomat és ott keresnek értéket feltüntető papirost, és-vagy számlát amelynek értékéből vámot és áfát kalkulálnak számomra??
-
xhege
veterán
válasz
sasa311 #8400 üzenetére
Az a méretre vágás nekem annyira nem jön be, tuti elcseszném
Meg hát figyelni kellene a mikrofonra hangszóróra előlapi kamerára stb. Jobb ha kimondottan az adott telóra valót veszem meg. Csak az a baj, hogy a V12-re nem olyan egyszerű találni itthon fóliát szerintem.
(#8406) robit1973 : Hol vetted?
-
berigazek
őstag
válasz
sasa311 #8412 üzenetére
Te sem érted,amíg a csaj nem jelentkezik még holnap sem 13 e-mail után ott valami bűzlik és NE rám dobjátok a követ,jó,mert nem én vagyok a csaló,hanem sokan felettünk,akik milliárdokkal játszanak
Velünk meg ,,Lólépésben" rögtön odébb raknak,ha valami okosat mond valaki tőlük
Ennyi!Le légy egyoldalú,majd mától nézd meg,hogy kikupálom magamat VÁM űgyben,mert ahogy eljöttem a másik cégtől és jól összeráztak bennünket hivatásásokat,sokan ott hagyták a pályát,én is,nem bírtam az igazágtalanságot sosem!
Ezért mondtam,hogy írjanak rá TELÓT ÉS most már mindenki hagyjon békén,aki bántani akar nekem.
Altató hatására nem tudok aludni,na meg írni sem :-)
Jó éjt és tegyétek a JOG -könyvet a párnátok alá,hogy szívjátok bele a tudást,de mire megtanulnátok kiadnának új Jogszabályt,mint a Bv-ben vagy Rendőrségen...
OFF: Bezárva Ti aludjatok jól! -
devast
addikt
válasz
sasa311 #8266 üzenetére
Nekem pl 16 nap volt az ems usa-ból. Sima first class ezzel szembe általában a kezemben van 7-10 napon belül, vám/áfás móka nélkül.
Maradjunk annyiban, hogy statisztikailag kb 50% ,hogy dhl-es átlagos csomag megvámolódik, míg china airmail / first class / sg post / hk airmail stb -nél kb 1%.
Van aki bevállalja, és rendszeresen megússza, míg másoknak ez még az életükbe nem sikerült, pedig nem 2x rendeltek dhl-el. -
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #8049 üzenetére
Igen, valahogy ez lehet a helyzet. Szerintem is van benne tudatosság. Pedig direkt mindent angol ABC szerint adtam meg, mégis sikerült a Rákóczi utcából "Harocli" utcát kreálni, továbbá a házszám sem passzolt.
Szerencsére a posta, ami itt van mellettünk, megpróbálta "fonetikusan" értelmezni az utcanevet. Az számomra is kérdéses, hogy a házszám tévesztés ellenére mégis megtaláltak. -
mikrofon
veterán
válasz
sasa311 #7937 üzenetére
feltehetően ez automatikus! A paypalnak joga van a webshopokban a státuszt változtatni! Küld egy infót a webshop szoftverének, amit automatikusan a webshop fogad és állapotot módosít! Legalábbis az általunk fejlesztett nyomdaipari webshopok ezt így kezelik! Ezt máshogy a paypal nem engedi, legalább is nekünk nem engedte! Ha tévedek, vagy pontatlan vagyok kérlek igazítsatok ki!
-
-
pmikloska
aktív tag
válasz
sasa311 #7946 üzenetére
Én már háromszor rendeltem a Pandawill-től, Sing. Post-tal, eddig mindig rendben jött minden, és gyorsan, bár ez nem jelenti azt, hogy legközelebb is simán megy majd minden. Sajnos minden kínai hazudozik, hiteget, időt húz stb. Az utolsó rendelésemnél a tápegység/adapter/töltő rossz volt, írtam nekik de semmi válasz nem jött, úgyhogy bár nem nagy tétel, de a PayPal-on fogok disputot nyitni, arra csak válaszolnak...
-
-
-
feca81
aktív tag
válasz
sasa311 #7878 üzenetére
ezt nem hiszem el,csak az enyém van még úton??? kell az a fólia! amúgy tényleg,most akarok venni az xperia mini pro-mra
szerkesztés:
egy apró megjegyzés: rendkívül bizalmatlan, és gyanakvó vagyok. Van ugye Wang úr, aki ezután a vásárlás után tudja a nevem, címem, telefonszámom, e-mail címem és paypal e-mailomat is. Nem csodálkoznék, ha hirtelen visszaéléseket tapasztalnék vele...
-
Bagira01
veterán
-
válasz
sasa311 #7534 üzenetére
Windóz felhasználóknak: Android rootolás
-
Sanyesz.
őstag
válasz
sasa311 #7496 üzenetére
A Zopo 300+ (vagy féltégla, fólia, "nem nyert" tábla stb.) már jó egy hete úton van. Akkor még nem volt DHL szállítás. A G3-at már így rendeltem, de nagy lett a csend és ezért döntöttem a sztornó mellett.
Ha rendben ideér az első rendelés és normalizálódik a helyzet, esetleg visszatérek rá. -
mikrofon
veterán
válasz
sasa311 #7355 üzenetére
nem hinnám, hogy bukik a DHL-en, mert én az etotalktol DHL-lel rendeltem, ami 9$-ral több, mint a posta. Tehát a 10-es felárból kijön. Ha bukik akkor max annyit mint a postán! Egy másik boltban 9$ a posta 19$ DHL.
Én sokkal pozitívabban látom a helyzetet. Bár az is igaz, hogy nekem nem áll benne a pénzem!!! De azért bátorkodom megírni. hátha megnyugtatom az aggódókat! De mindenkinek azt javaslom, hogy többet ne rendeljen, amíg meg nem lesznek a pozitív eredmények.
Az én véleményem: Valakik szereztek egy kisebb készletet. Sokszor ez úgy alakul ki, hogy a nagy megrendelők visszamondanak "10 kamionból egyet". Valakik úgy döntöttek ezt megpróbálták jóárasítva eladni! Majd hirtelen elterjed a hír és rengetegen berendelnek a világból. Gondoljátok csak végig erről az egy fórumról hányan rendeltetek! Egyszerűen belefulladtak a sok csomagfeladásba, levelezésbe, mert nincs meg a megfelelő logisztika! A drágább boltokban ezt kell megfizetni!. A helyzet is kezd az eladók számára forrósodni, mert a világ minden részéről érkeznek, hol a csomagom, és mégdurvább levelek!! Ezért van az, hogy bizonyos esetekben inkább visszautalják a pénzt! Van elég megrendelésük és nem tudnak többet bevállalni! Minden kezdet nehéz! Meghát aki mer az nyerhet csak... Én sosem nyerek, mert nem merek!Most lehet megkövezni!
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
sasa311 #7338 üzenetére
Ezt leginkább wang-egymillótizenkettő-dapeng Úr elkúrásának (hoogyháát üzletszerű mennyiségben szabad-e másoknak) értelmezhetném, ha nem gyanakodnék...
Mertugye mivanhaegy-egy refund megcsillogtatása csak a folytatódó beetetési stratégiájuk része?
(Megmondjam ki lőtte le Kennedyt?)
De nézhetnénk a dolog végtelenül pozitivista megközelitését:
Ebben Wang Úrék korrektségvilágbajnokként nem kívánnak addig SEM ülni a pénzeden amíg neked (a buyer-nak) az order-edet kényszerüségből át kell varálnod, és csakis csupán ezért kaptál PayPal refund-ot tőlük. (Ha a PayPal pénzmozgások ingyen vannak, akkor senkinek nem fáj, nem költség, DDE valaki erősítse ezt meg nekem...)
Na ez elég rózsaszín?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- Mazda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest