- Mini-ITX
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
Ez egy jó oldal: ha engedek a fizikai gombok igényéből, és még az IPS-ből is, akkor is összesen 4 féle telefon létezik a világon [link] ami megfelel a következő kritériumoknak:
FHD, 4Gb, ext. SD, FM, Infra.Ez a 4 telefon pedig: Asus zenfone 3, LG G5, LG V10, ZTE nubia Z11.
Ha fizikai gombokat is beleveszem akkor 2 marad: Asus, és ZTE. -.- Melyik a "jobb"?
-
svgyula
addikt
Szia! Nyugodj meg és relaxálj
egy telefont sem terveznek 2 évnél hosszabb élettartamra
Ezt hívják fogyasztói társadalomnak(nem nálunk
) Vehetsz bármit az két év múlva öreg elavult lesz és ha nem adja meg magát a SOC akkor majd az aksi vagy a csatlakozó, gombok, és utána jön a háttértár vagy egyszerűen a rengeteg töltés-merüléstől a forrasztások egyike adja meg magát és mehet a kukába. Mert akkor nem az lesz a legnagyobb gondod, hogy jön-e rá másik droid, hanem fel lehet-e egyáltalán éleszteni és ez mennyibe fáj! Ja és két év alatt millió alkalom lesz arra, hogy ráülj, leejtsd, valaki belerúgjon stb, amitől 2mp alatt lesz kuka a telefon......
-
tibcsi0407
félisten
Itt találsz jobb képeket, mint amiket én csináltam. ( nem vagyok egy nagy fotós.
)
Már EUI 5.8 van rajta, szintén 6-os droid, Nougat biztos lesz, de inkább jövőre. -
Ájvé
veterán
1.:
Ez csak egy UI user interface. Ugyan az az Android fut ezen is, csak a felület át van szabva. Semmivel nem különbözik bármely más 6.0 alapú Androidtól.
A frissítés más téma, ez általában a gyártótól függ, mivel ők készítik el a Google által kiadott Android verzióból a készülékre szabott módosított változatot. Bizonyos esetekben "harmadik fél által" (mondhatjuk modromoknak is) módosított ROM-ok is elérhetőek a készülékre, ezt programozók, programozó csapatok (Cyanogen MOD) csinálják, általában népszerűbb készülékekre. Ez esetben viszont általában jobban bele kell "nyúlni" a készülékbe és olyan módosításokat végezni, ami a legtöbb gyártó esetén automatikus garancia vesztéssel jár. LeEvo nem tudom, hogy áll ehhez a témához.
Alapvetően nem kell emiatt aggódnod, 6.0-ás Android van rajta alapból, ez elég frissnek mondható (7.0 még csak elég szűk körben elérhető). -
LámaZ
addikt
Ez valami olyasmi lehet, mint az ideiglenes internet fájlok.
Valami hasonló problémám van nekem egy Ampe A10-es 10"-os tablettel.
CPU: Qualcomm MSM8625, két mag, 1,2 GHz, Cortex A5;
Operációs rendszer: Android 4.1.2;
Belső tárhely: 1 GB, de ebből csak 249 MB marad szabadon, pedig gyakorlatilag csak 3-4 appot telepítettem, azt is külső SD-re.
USB-tárként jelenik még meg 2 GB, gondolom ez felel meg máshol a Phone Storage-nek. (Egyébként is a Beállításokban olyan van, hogy Erase Phone Storage ennél.) Itt viszont a szabad hely 1,88 GB, ami telejsen kihasználatlan, tehát nekem nincs teleszemetelve.Nyilvánvaló, hogy ennek a tabletnek (is) a tárhelykezelése teljesen el van qrva.
Hogy miért engednek ilyen embereket az IT közelébe, aki ennek a firmware-jét megírta, nem tudom...Egy régebbi MTK-s telefonomnál hasonló volt a helyzet, de elérhető volt hozzá újraparticionáló program, amellyel szépen át is szabtam az egészet: elvettem a Phone Storage-től 1 GB-ot és így lett 1,5 GB RAM-om, amitől megtáltosodott a készülék. Ehhez az Ampe A10-hez nem tudok ilyen újraparticionáló progiról. Vagy esetleg ADB-es varázslattal megoldható lenne úgy, hogy a firmware-t utána újra telepíti az ember?
Az enyém tablet, de szerintem sok okostelefonos jár hasonló cipőben.
-
svgyula
addikt
Szia! Van egy egyszerű magyarázat a "hibára": a ráhazudott tárhelyméret. A "Star" mint "márka"
kitudja milyen belsőt takar melyik "klónak"
a másolata. Találkoztam már ráhazudott SOC-al, tárhellyel felbontással, stb.
(#122514) Mr. Y
Szia! Vagy nem! attól függ milyen telefon! Az enyémre akár rá is kenhetted volna akkor sem rootolta volna az 5.1 alatt! Arról már nem is beszélünk ugye, hogy az ilyen egységeknél valószínűleg zárt a bootloader és vagy nincs recovery, a telepítés pedig korlátozott ha(?) egyáltalán engedélyezett.
-
A három partíció a belső egységre azért sem rossz, mert ha jól címzed meg a formátumot, azzal letöltőhelyet nyerhetsz. Ehhez ajánlom Win platformra a Partition Manager-t.
Ha egyszer valamiért ilyen rosszul van megírva a rendszered névjegyzék-tárolása, akkor miért nem tartod SIM-en?Nem értem, miért nem lehet egyébként már minden mobilnak egységes tárhelye.
A Doogee Nova készülékemen van 8GB belső tárhely. Ezt használhatom, mint 8GB letöltőmemória vagy mint 8GB felhasználói memória. Nincsenek külön partíciók, stb.Illetve, mégvalami; Kapásból 2 partíció van a belső SD-n, szóval ebből lehet továbbiakat csinálni (első mondatom magyarázata).
Outlander; Mármint ezt a Thor-hoz?
-
-
tolvaj!
őstag
-
Tegla80
addikt
szia
ezt: "GPS Test"bluetoot-os gps kütyühöz,meg ez vált be nálam:"Bluetooth GPS Provider"
-
-
-
anonym1s
őstag
Hali.
Mennyire kis fajlok eseten? Nehany kb vagy nehany mb? En is onnan rendeltem egy 32gb-os sandisk ultrat, ami cl10-es. A fenykepek arra lesznek mentve, amik 1-1,5mb kozott vannak.
Gondolod hogy ez a lassabb irasi sebesseg negativan befolyasolhatja a kepek/videok menteset fenykepezeskor/videozaskor? -
huan
őstag
Szia
"Valami pár óránként felébreszti a telefont."
Erre próbáld ki ezt: AirPush Detector , elvileg erre való. -
anonym1s
őstag
Hali.
Most talaltam ezt az oldalt, es ha beirod hogy "Hungary" akkor kiirja hogy milyen frenkvenciakon mennek a szolgaltatok, es a vodafone 3G megy 900 es 2100mhz-en is. -
anonym1s
őstag
Ha jol sejtem ez azt jelenti, hogy europaban nem fog menni rajta a 3G, igy van?
Kozben talaltam egy meg jobbnak tuno telefont, de ahhoz is csak 2100mhz wcdma van irva.
Ez lenne az, allitolag augusztusban kezdik forgalmazni. -
BullZeye
veterán
Fogalmam sincs, én ezt vettem meg pár éve:
Plantronics Explorer 230Amit ráírtak, hogy 8 óra beszélgetés, és 200 óra készenlét kb stimmelt is, és azóta is csak max 30%ot esett ez az érték 3-4 év alatt.
-
Groovebaby
tag
nekem ebayről van bt headsetem, bluetooth a márkája
tökéletesen működik az amoi-mal és működött az xperia arccal, zte blade-del, sőt még egy ősrégi gagyi nokiával is.szerk.: ebayen ráböktem ilyen jó lesz alapon rendeltem pár dollárért (nem emlékszem már, de jó áron volt)
-
chab7
addikt
Ugye hogy ugye
és Defy tulajként tudom, hogy a gorillás meg ha pont úgy esik hogy a sarkát vagy élét kapja el a kijelzőnél akkor bepókhálósodik. (Na nem nekem, mert én azért a gorillást is védem a leeséstől).
Persze, én is szeretnék gorilla kijelzőset, de inkább csak azért hogy ne kelljen fóliázni mert az tényleg olyan mint zokniban kufircolniA gorillásat pakolhatod bárhová, nem karcolódik össze. Én csak ennyi pozitívumot látok benne, de ez eléggé jelentős (legalábbis számomra).
Viszont egy nagyságrendekkel erősebb vas-ért cserébe - no meg brutál üzemidőért - képes vagyok lemondani erről az igényről. De azért nem bánnám ha a p780-nak már karcálló lenne a kijelzője, még ha nem is gorilla hanem valami kínai saját (panda vagy sárkány)
(#37449) huan: 4,5"-on a qHD kb olyan felbontás mint a 3,7"-os Defy-n a 854x480. Valahol a neten egy dpi/ppi kalkulátorba beírva hasonlítottam össze. Ott amúgy az is kibukott, hogy amit a telók kiírnak pl az antutuban az nem valós érték. Kicsit nagyobb mint a valóságban.
Na itt is az oldal: [link]
A Defy az 264 ppi, míg egy 4.5"-os qHD 244 - nincs egetverő különbség, tehát kb egyforma lesz a felbontás látványa. (5"-os HD pedig 293)No meg az S750-nél az akksi elbizonytalanít, mert hiába lesz frankó kis telóm, meg még bírja a vizet/karcot, ha útközben nem vehetem elő mert jajj mindjárt lemerül.
A Defy-al is ez a gondom, mindent nagyon tud, tuti fasza, de sokszor mikor pont kellene hosszabb úton (pl busz) nem nagyon használhatom, mert mire odaérek lemerül.
Nálam emiatt előrébb került a brutál nagy akksis(Főleg, hogy a Defy-t is igyekeztem óvni a sérülésektől).
(#37460) domerator: Köszönöm a megerősítést a p780 mellett (még ha nem is nekem szólt)
-
smkb
őstag
Az, hogy a Jiayu azzal is hónapokat késett a vetélytársakkal szemben, mint ahogy most is a G4-el. Nem jó biznisz az, amikor csak ígéret van, közben meg a többiek tök ugyanarra a platformra építkezve hónapokkal korábban a piacon vannak. Sok G3/G4-re várakozót ezzel elvesztettek. Más lenne a szitu, ha valami egyedi belső, vagy valami nagyon kiemelkedő kamera, kijelző stb lenne, de nem, semmiben sem egyedibb, mint a többiek. A nagy hasznot meg az elsők tudják aratni, amikor még felárral árulhatják a portékát, és nem a többszáz hasonló termék közt kell vásárlót vadászni.
-
szabof1
őstag
-
-1 rom = firmware? --> igen
-2 Melyiket szeresssem? --> neked kell választani, olvasni az egyes romok erősségeit, gyengéit.
Legújabb firmware CWM recoveryvel\
Legújabb firmware eredeti recoveryvel\
-3 Ha újra rakom az itt leírtak szerint "Firmware csere leírás.txt", törlődni vagy változni fog valami a telóról?
--> új rom-mal törlődik a belső tárhelyről minden, ezért kell a titanium backup mentés.
-4 Ha nem, akkor sem ha a CWM verziót rakom fel? (jelenleg simán rootolt, nincs CWM fent) --> a firmware frissítés - ha gyári, ha cwm-mes - legyalulja az adataidat, "tiszta" telefont kapsz a gévén.
-5 Létezik valamilyen mód komplett tükrözést csinálni a telefonról? (nem csak rom, appok, minden egy file-ba a számítógépre, hogy hiba esetén vissza lehessen állítani. --> egy lehetőség.
-6 Titanium backup hogy működik? Olyat találtam benne csak hogy egyesével készít biztonsági mentést az appokról. Olyat nem lehet hogy mindent lement a számítógépre? Vagy egyáltalán hogy kell használni? Rengeteg mód van benne és a felét sem értem. --> Létezik "kötegelt" mentés és visszaállítás. A backup/visszaállításnál van olyan rész (jobb felső sarok, pipára pöttyintés után), hogy Biztonsági mentés. Ott válaszd a "biztonsági mentést készít a felhasználói alkalmazásokról", mellette pedig egy szám, hogy hány darab felhasználói program van. --> Futtatás --> mindent kijelöl -->zöld pipa --> indul és ment.@18260:
Ha update.zip-pel frissítesz, akkor az update.zip-et az sd kártya gyökerébe kell másolni, onnan fogja tudni megnyitni a gyári recovery. -
Sir Riccio
addikt
Anno a Blade-nél megszoktam, hogy nem kell keresgélnem napsütésben a widget gombjait, hogy lássak valamit a kijelzőn. Bár most úgy néz ki, hogy jó.
(#13830) attkaEOD: A képeken ott van annak az Aliexpress "boltnak" a száma akitől a képeket lopta. Persze PayPallel nem tudsz fizetni. Kamu.
-
Igazából a "preferált GPRS átviteli mód / Hívás előnyben"-hez kell tenni egy pipát.
Amikor viszont nagy fájlt töltesz le egyben, folyamatos adatforgalommal, akkor ez sem működik: a második kártya nem kapcsolható.
Itt próbáltuk megfejteni... -
Sanyesz.
őstag
Ha már akkora probléma a prémium előfizetés, akkor itt van a ROM-ba fordított repo csomag.
-
Male
nagyúr
Beállítottad, hogy hány mA-rel tölt a töltő? (..és hogy mekkora az akksi) Mert anélkül nem tud számolni (legalábbis így rémlik, ezzel kellett kezdenem, azóta meg variálja, hogy szerinte mekkora)
ADAM1337: Tőlük rendeltem én is... minden simán ment. Ha már úton vagy, akkor ne aggódj egyelőre, nem telt el annyi nap.
-
Male
nagyúr
Két akksi: Néha megcserélem.
Korábbi HP-s anyagokból az ragadt meg, hogy 60%-on érdemes elrakni egy akksit, így romlik a legkevesebbet az állásban, így ezt betartom. Tehát bent az akksi, használom, ha 60%-on van, akkor csere, aztán a másikat használom... ha jól rémlik (felírtam, de nem találom most), kb 10-15%-ot merült állásban egy hónap alatt az enyém, így 2-3 havonta cserélem a továbbiakban. (15% mindenképpen maradjon benne állásban is, nehogy túlzottan lemerüljön, és akkor már nem lehet feltölteni)
Ez nem nagy macera, és talán így hozom ki a maxot a két akksiból. -
mikrofon
veterán
Nekem van egy szoftver Easy Battery Calybration. Amikor kalibrálni akarom az aksimat, elindítom, majd végigkövetem azokat a lépéseket amiket ír!
Ha ilyen gyorsan lemerül készenléti állapotban, akkor a háttérben futó valamelyik szoftver a hibás, szerintem. Egyébként érdemes végigpróbálgatni a különböző ROM-okat is, mert mindegyiknek más az készenléti ideje....
-
mikrofon
veterán
battery calibration után egyből újra kell indítani a telefonodat. Elvileg nem okoztál fizikai kárt, csak elállítottad a 100%-ot. Csináld meg még egyszer, és miután végeztél az összes lépéssel indítsd újra a telefonod. Én minden ROM telepítés után legalább egyszer lefuttatom. Lefekvés előtt elindítom a kalibráló szoftvert, felteszem töltőre, reggel befejezem a kalibrálást, lehúzom töltőről és újraindítom....
-
Male
nagyúr
Este 100%, lefekvéskor 67%? ...Hacsak nem telefonáltál egész végig, akkor ez fura... Vagy kifeküdt az akksi, vagy csak azt hiszi, hogy lemerült teljesen... Ha van mivel, akkor egy feszt mérhetnél az akksin, kivéve a telefonból... nem tudom most a pontos értékeket, de valahol 4V fölött kell lennie üresjáratban... ha zárlatos esetleg az akksi, akkor közel 0V-ot fogsz mérni.
-
b0bcat
addikt
"MT6517 is like a twin of MT6577 in terms of its architecture, chips, and features. The performance is not very different from MTK MT6577's." (még mindig innen)
Bízva abban, hogy a hivatkozott forrás szerzője tisztában van a dolgokkal, én maradok a "kistestvér" megfogalmazásnál (és nem erőltetem az "ikertestvér"-t).
beers: Ahogy a webshop-okat nézegettem, kb. másfélszer annyiba kerülnek a 6577-tel szerelt készülékek (bár valamivel többet is tudnak). Nekem mindenesetre megmozgatta a fantáziámat a Huawei T8830.
-
peter76bp
aktív tag
Ezzel én is így vagyok. Úgyhogy nem adtam fel a harcot csinálom a magyar ROM-ot a W3+-hoz. A szakfordító meg jó lenne, de hát ugye ha most valami angol azt lehet, hogy pl én állok le fordítani a W3-ra magyarított verzióban, na abból is lesznek szép dolgok majd, de ha valami nagy sületlenség kerül valahová azt majd kijavítom utólag. Bár jelenleg hibátlanul elinduló verziót kell kreálni és utána lehet majd fordítgatni ami esetleg angol maradt és zavaró. De ugye minden területen olyan emberek (is) dolgoznak és olyanokat művelnek hogy a hajad égnek áll tőle, de nem lehet mit tenni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Medence topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged