- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hasman
tag
válasz
svgyula #84249 üzenetére
Innentől kezdve 3 dolog a biztos:
1.: 3-4 hét a csomag átfutása
2.: összekötői díjat számolnak fel
3.: ha vámon megfogják igenis van áfa, esetleg nagyobb értékű telefonnál VÁM.No és persze nem az eredeti kínai árat nézik hanem szállítási költség + minden "bis-bass" rácsengetve a végén tényleg eléri a +15k-s árat amit persze a futár kezébe kell adni, esetleg ha szerencsétlenebb a kiszállító cég, magadnak elmenni a készülékért Pestre (cimborám így járt régebben)
És igen, ez pofátlan megvezetés, mely tucathonlapok alapját alkotja.
-
Mottie
őstag
válasz
svgyula #84249 üzenetére
És vajon nem tekinthető-e szándékos félrevezetésnek, hogy ennek ellenére azt írják, hogy a feltűntetett árak tartalmazzák az áfát?
@Gabreal: Kösd be inkább a másik lábadon lévő cipőt
Egyébként pont ezért hasznos a Dual-Sim, hogy ne kelljen mindkét zseben telefon legyen, úgy egyből kényelmesebb.
-
törölt tag
válasz
svgyula #84248 üzenetére
Nem, de az első zsebekben pl. aprópénz, kocsikulcs, a másikban szintén egy telefon. Így a P6 a hátsó zsebbe jutott.
Befér első zsebbe is, de akkor külön logisztika pl. egy cipő bekötés. (Telefon zsebből ki, cipő beköt, telefon vissza. )Mióta egy kétkártyást cipelek, azóta első zsebben van.
-
punky10
addikt
válasz
svgyula #84235 üzenetére
A honlapon úgy írták, hogy az árak már tartalmazzák az ÁFA-t...
Ezt írják:
" Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. " -
-
gipsztigris
addikt
válasz
svgyula #84067 üzenetére
Utolsó mondat ebben a témában!
Emlékszel-e, hogy mivel kezdtem az első postomat ájfon ügyben? ....hogy zsigerből elutasítom az ájfont, mert egy túlárazott sznobifonnak tartom. DE! Az ember attól ember, hogy nem ragaszkodik az utolsó töltényig a kimondott szavához, és meggyőzhető. Engem a személyes tapasztalat (nem a tesztek, és nem a youtube videók) győzött meg arról, hogy egy qrva jó készülék, de ettől még nem fogok váltani az Androidról iOS-re.
Szóval, NEM én vagyok az embered akit meg kell győzni arról, hogy az ájfont leveri egy honor 6-os! -
paolinho
őstag
válasz
svgyula #84042 üzenetére
Hát... van benne valami. A kezemben nem fogtam ugyan, de amíg csajszikám próbált valami ruhát, volt időm nézegetni az eladó kezében a kütyüt, ami elég hasonló volt egy "almára". Mondjuk ezt tényleg nem értem, hogy ha sokkal jobbakat (vagy ha sokkal nem is, de nagyon jókat feltétlen) készítenek Kínában, akkor miért pózolnak ezek egy-egy kamu iPhone-nal?!!
-
-
-
-
-
b0bcat
addikt
válasz
svgyula #83169 üzenetére
De ez kézből már nem megy!
Egyetértek, sőt, kiegészíteném: ott vérzik el sok kínai készülék, hogy kézből fotóznak velük (el nem ítélhető módon
), viszont az exponálás ideje alatti legkisebb bemozdulásra is romlik a kép minősége. Ugyanabból a telefonból különböző júzerek teljesen eltérő minőségű képeket is ki tudnak hozni. (Simán lehet, hogy a saját bénaságom miatt nem sikerült igazán jó képet lőnöm a Coolpad 7320-szal.
) Talán nem véletlen, hogy igazán drága készülékekkel - hadd ne mondjak konkrét gyártókat ill. típusokat, mert nem akarok flémet generálni - "bolondbiztosabban" lehet jól sikerült fotókat lőni.
U.i.: Kézből készült a két kép, amit linkeltem. Látszik is.
-
tvamos
nagyúr
válasz
svgyula #82805 üzenetére
Mindenhol erzekelo? Hatul is?
Szerintem oldalrol kell a keret, ott fogom meg. Ha vekony a keret, es nagy a kepernyo, akkro megnyomodik a kepernyo itt a huvelyk ujam tovenel. Az rohadt idegesito...
Alul-felul meg hangszoro, mikrofon... micsoda orulet mar, hogy hatra teszik a kihangosito hangszorot! Agyrem! Jo, oke, ez van, de akkor is! Elol kene annak lennie, es kettonek, hogy ugye sztereo legyen. -
-
mtibi55
tag
válasz
svgyula #82349 üzenetére
Próbáltam már 5-6 félével a hangzás miatt is de semmi. Van egy régi gagyi samu itthon az még a pincébe is tökéletesen szól. Valami tervezési vagy alkatrész minőségi hibára gondolok inkább. Ja és a hangereje is elég gyenge az előző telcsi az is dual sim volt de 6x ekkora hangerőt produkált. Ezt meg a droid tools-al sem tudom feljebb hangosítani.
-
RVR400
veterán
válasz
svgyula #81672 üzenetére
Az a baj, hogy itt mindenki a webshopos árból indul ki, és még azt sem veszi figyelembe, hogy egy-egy helyen 10 db-os rendelésnél már kapsz 10-15 USD kedvezményeket darabonként. Mivel a webshop sem ingyen üzemel, így közvetlenül a gyártótól, nagyobb darabszámban még olcsóbb egy-egy készülék.
Pl legyen ez a Concorde 5005NFC. Sok helyen ez a teló (webshopokon) 160 USD környékén elérhető Inew V3 néven. A gyártótól ez a teló nagy darabszámmal biztosan nem kerül többe 130 USD-nél (de talán még 120-nál sem), így ha kiszámoljuk 1 db telefonra a költséget, akkor bizony kijön, hogy 1 db telefon ára 38e Ft környékén van ÁFA-val, de ugye azt a vevő fogja a végén kifizetni, és a készülék itthon 64e Ft-ba kerül. Ha ezen 5k haszon van mindenféle költségek kifizetése után, akkor biztosan velem lehet a baj, és ha valaki szerint egy ilyen árú készüléken a "csak" 10K TISZTA haszon kevés, akkor nézzen szét egy számítástechnikai üzletben, és gondolkozzon el, hogy min mekkora hasznok lehetnek...(#81677) beg: 9 éve hagytam ott, akkor a 18% már szinte tarthatatlan volt, úgyhogy kb 10%-ról beszélhetünk jelen pillanatban, vagy talán még annyiról sem.
-
Carline
őstag
válasz
svgyula #81663 üzenetére
Na az tetszett a fórumukon, hogy valaki rákérdezett miért nincs benne értesítési led.
Az volt a válaszuk hogy a beérkezett vélemények alapján mást tartottak fontosnak, azért nem tetettek bele/ gyártatták le azzal.
Egyszerűbb lett volna azt, hogy a pcb-re nem tett a gyártó, őmiattuk meg nem fog...tolvaj!: az 5.5" a leírtak miatt nem játszik nálam. Tényleg nagy.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
svgyula #81663 üzenetére
De számold bele az árba, hogy HIVATALOSAN árulják, azaz annyi minden kutyafülét kell az árba beleépíteniük, hogy ennyi lesz.
Egy telefonon gyanítom a tiszta hasznuk nincs 10k, 5k lehet.
@RVR400: senki nem akarja elhitetni, hogy ők gyártják! A brand gyártóktól vásárolnak pár darabot, és rányomatják az ő logójukat... de attól a gyártótól nem csak ők vásárolnak, hanem többen is...
pl Mlais Mx28, Catee CT300 és még vagy ezer név ami alatt fut ez a készülék
-
RVR400
veterán
válasz
svgyula #81663 üzenetére
Vajon miért van az, hogy mindegyik készülékük egy-egy kínai telóra hajaz (1:1), és miért próbálják előadni, hogy egyedi gyártásúak...
(#81666) CoolBoy323: Nem azt mondtam, hogy ők gyártják, hanem azt, hogy állításuk szerint EGYEDILEG gyártott szériák a Concorde részére (több telónál előadták, hogy nem ugyanaz a termék, a szoftverek sem csereszabatosak, stb). Bár, ha a másféle szitázás már annak vehető, akkor igazuk van.
-
beg
veterán
válasz
svgyula #81490 üzenetére
Ezt arra a tudományos eszmefuttatásodra írtam, amiben azt boncolgatod, hogy a nagyobb méretű akksi tudja csak azt a teljesítményt ami rá van írva. Tegyél egymás mellé egy lenovo a820 és egy THL5000 akkut. Méretben majdnem ugyanakkora, kapacitásban meg a majdnem duplája. És ezek nem kamus rászitázott értékek, egyik cég sem arról híres. Fogadd el, hogy egyre kisebbek lesznek egyre nagyobb tárkapacitással.
-
Murphys2
tag
válasz
svgyula #81490 üzenetére
Mivel én tettem fel a prestigo 5503-ról a kérdésem, így akkor megint kérdeznék. Ha a prestigo nem a legújabb technológiát használja, akkor miért lehet vele két napig folyamatosan Lehet, hogy marketing fogás, de ha csak a felét tudja, már az is nagyszerű! Lehet, hogy mégis jó az a 4000 mAh-s aksi... egy szó, mint száz, nekem hosszú üzemidejű teló kell. 12 órákat melózom, és nem szeretnék a töltővel együtt dolgozni menni, mint most.
-
citkar
addikt
válasz
svgyula #80720 üzenetére
A laptop sajátját nem szívesen cserélném le, sok egyedi programot és drivert tartalmaz, amit a gép használ.
Ez lenne a legegyszerűbb, de nem érné meg.
Lehet felveszem a kapcsolatot azzal a nagyszerű Dell/Alienware szervizzel, meglátom mit szólnak hozzá(#80727) Laza...:
Nem az MTK driver a problémás, azt feltettem, ami a másik gépen megfelelt, itt az USB kezelésnél lehet valami más, a régi Wayteq GPS és a telefonnál is hasonló a probléma. A GPS esetében olvastam is róla, valaki active sync módszerrel áthidalja, na nekem az sem sikerültde lehet itt már bennem van a hiba.
-
tolvaj!
őstag
válasz
svgyula #80726 üzenetére
de akkor a te érveidből kiindulva másképp kezeli mondjuk a videókártyát egy win7 HP és egy ultimate? ez azért érdekes feltételezés, mert külső driver ját hozzá ( a vga-hoz), úgyis mint az okostelefonokhoz. én felrakom az MT6589 drivert úgy mint egy catalystot és teljesen mindegy melyik 7es van alatta, annak ugyan úgy kell működnie.
-
citkar
addikt
válasz
svgyula #80470 üzenetére
Először engem is zavart, hogy nem bővíthető, de még (igaz szűkösen) elvagyok 4+8 GB-tal, részemről elfogadható kompromisszum a 32 GB tárhely (rendszerrel együtt).
Lehet több nyílást nem akartak a telefon oldalára, mert alapvetően nem szétszedhető, mint a nagy testvére (bár tettek fel videót, ha akarod, szétszedheted, pl akku csere miatt, csak macerás).(#80475) svgyula :
A sima X8-ból több is van, a topikjában talán valaki lefuttat egy tesztet, persze kérdés, hogy ugyanaz a memória lesz-e benne, de talán igen.
-
forgital
újonc
válasz
svgyula #80410 üzenetére
Köszi. Igen, ezért lenne jó tudni, hogy másnál ilyen telón működik-e rendesen, mert nem szeretnék feleslegesen "vergődni"
Eddig a sok letöltött iránytűből csak egy "panaszkodott" a többi gond nélkül felment és nem mutatott semmit.
Az Advanced tools pro is mintha látná, de nem mutat értéket.
A wipe olyan mint a gyári visszaállítás? Mert azt már kapott a gps miatt ami helyre is jött utána. -
citkar
addikt
válasz
svgyula #80232 üzenetére
Nem hiszem, hogy olyan sok Hongmit küldtek volna vissza, de ha így is van garanciálisan árulják. 100 USD-ért megéri felnézni, ha az ember elcsípi jó, ha nem, hát akkor sem történt semmi.
Akinek emiatt megy fel a vérnyomása és csak sopánkodik, hogy neki nem jutott, az meg is érdemli. -
tolvaj!
őstag
válasz
svgyula #80185 üzenetére
Túl sokat képzelsz a tolvajokról
(tudom öngól....) Te máris szakmai fejjel gondolkozol ha telefon lopásról van szó. Egy átlag farokdísz csak nyúlja a telót és max kikapcsolja, tovább nem terjed az intelligenciája 10 -ből 9 nek. Sok még gyárira sem állítja, nemhogy új rom, neadjisten imei átírás. Ezért ha mindent telefonon tartasz nagyobb kárt okoztatsz magadnak szvsz. Ezért jó a távfelügyelet mert ha vissza nem is kapod a készüléket, róla mindent letörölhetsz ha az a fatalpzat már nem teszi meg.
-
gipsztigris
addikt
válasz
svgyula #80185 üzenetére
Szerintem ezt nem kéne……
Én elvesztésről beszéltem, te ellopásról beszélsz. Egyébként ha új rom, új imeiről beszélünk, akkor is a gugli fiókban lévő adatok vannak biztonságban, hiszen a többi alkalmazással együtt törlődnek. A kártyára mentett "szigorúan titkos" kontaktjaid az ellenség kezében lesznek.
Szóval, ha rám hallgatsz, azt csinálsz amit akarsz!… ..csak idejétmúlt tanácsokat ne adj!
-
gipsztigris
addikt
válasz
svgyula #80162 üzenetére
Már megbocsáss, de ez a legnagyobb dőreség amit mostanában olvastam!
A google fiók nem kevésbé biztonságos mint bármelyik jelszóval védett felhő alapú tárhely, esetleg a számítógépeden egy jelszóval védett mappa.
- szerinted ki kíváncsi ( a feleségeden kívül
) a kontaktjaidra?
- ha a telefonra mented a kontaktokat, egy elvesztés esetén ugyebár mindent megszereznek. Ha google tárhelyre mentettél, elég belépni az eszközkezelőbe és minden személyes adatot törölhetsz a telefonodról.Melyik a biztonságosabb szerinted?
Persze ettől még úgy csinálod ahogy akarod, de legalább ne ajánljunk két-három évvel ezelőtti megoldásokat a sokkal egyszerűbbek helyett.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
svgyula #79841 üzenetére
Hallod, elhiszem bemondásra. Szakadj le rólam, a probléma valós. Csinaltal egy probat es e szerint minden MTK-s teló jó. Hát, gratulálok.
Mondtam, hogy nem nem mindegyik rossz...
Célozgatni (persze, "celozgatni") meg egy nyilvanos forumon majd arra varni hogy valaki válaszoljon.... hogyismondjam, nem szép dolog.
Dominó85: az ugy már belefér.
Bár láttam olyan GPS logot ami szerintem 5Hz-es frissitessel keszult. Ennyit tudna a SOC-ban levő egység max.
janaman01: privátban barki megkereshet ha ugy erzi nincs igazam és űberérve vagy megoldási javaslata van. Egyébként meg a fenti linkelt topik.
-
citkar
addikt
válasz
svgyula #79766 üzenetére
Nekem nem kell magyarázkodnod, én csak hülyéskedtem.
Személy szerint nincs vele tapasztalatom, de összességében én sem tartom rossznak, főleg a 8 magosai óta, olcsó, ahhoz képest elfogadható telefon. Azonkívül sok webshop árulja, nem olyan Big Cola típusú, bár arról nem sokat hallottam, akár jó is lehet -
-
gipsztigris
addikt
válasz
svgyula #79564 üzenetére
Még egyszer megpróbálom leírni, hogy mi a bajom! Az neked miért fáj, hogy valaki annyiért ad egy terméket amennnyiért?
Ha van valaki aki a lószart eladja aranyáron és lesz valaki aki önként megveszi, attól neked nem kerül többe (sem kevesebbe) a kenyér! Egy ki.aszott keresztesháborút vívsz már jóideje itt a fórumon az általad kofáknak nevezett kereskedőkkel. Sajnos a szemedben MINDENKI az, aki itthon árusít kínai telefont. Azok a kereskedők is kofák akik azért beletesznek néhány tízmilliót árukészletbe, tartanak rendes szervízhátteret és biztosítanak supportot a telefonjaikhoz. Igen azok, hiszen néhányszor már leírtad! Őszintén szólva qrvára nem értem a motivációdat, de nyilván tiszteletben tartom a véleményedet......csak nem értek vele egyet!
-
Borat7
tag
válasz
svgyula #79567 üzenetére
Szia!
Be volt kapcsolva a hibakeresés, kikapcsoltam akkor hirtelen feldobott mindent a telefon,usb tár csatlakozására is rányomtam a telefonon de a pc állandóan azt magyarázza, hogy az usb eszközt nem lehet felismerni, meg unkown device. Átdugtam másik usb-be akkor meg sikertelen illesztőprogram telepítést magyarázott. Win 7 64 bit van a gépen. Egér és billentyűzet van usb-n és azok működnek. Szóval nem értem...
-
wincmd32
tag
válasz
svgyula #77624 üzenetére
Fülhallgatóval müxik tökéletesen. Telefonálni is lehet, előlapi is hsz is jó.
A hátsó tök süket.Terentius
Még nem tudom, eléggé elhúzták a vámosok, de ha minden jól megy a héten a kezemben lesz ("vámhatározat kiadva")
Az aláírásomban megelőlegeztem a dolgot. Mondjuk sok rosszat konkrétan HD5000-ről nem olvastam se itt se külföldi forumon/tesztben. persze ettől még bármi lehetséges, azt már látom h ez márka nem lesz nagy Star a kinai gyártok között..
Amúgy a W450 1 hónapja van nálunk, Tmallbox-os vétel (tmallbox védelmében, ez az első telo ami behalt az onnan rendeltek közül..) szerintetek meg lehetne játszani a kínaival, hogy visszaküldöm és ne egy másik ilyet küldjenek, ne javítsák, hanem hogy egy másik telot választanék?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest