Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rickeffe
    aktív tag

Sziasztok! Lenne pár kérdésem működési elvvel kapcsolatban

Szeretnék egy programmal kb 3-5 másodperces reagálási szinten tartani a kapcsolatot napi kb 1 megabájtból. Ha kérdezgetem a szervert (http get), akkor az lekérdezésenként 1-2 kilobájt akkor is ha csak 1 byte jön, ami napi szinten nagyon sok. Milyen megoldások vannak erre?
    Ha beállítok a programnak egy portot amit figyel
    serverSocket = new ServerSocket(8080);
    az működik, de csak vonalas interneten, de ha mobil internet kapcsolaton van, akkor nem érkezik meg az üzenet. Blokkolja a Vodafon?? (skype működik) A mobilinternet amúgy is érdekes, van hogy menet közben megváltozik az ip cím, az ilyen mi az ip címem oldalak mind más ip-t írnak.
    A Facebook Messenger pl milyen elven működik?
    Google Cloud vagy hasonlóval volt már dolga valakinek?
    Lényegében egy chat-re lenne szükségem, ami tartózkodási koordinátákat küld, ha a másik user ezt kéri, és persze csevegés sem lenne rossz.

Mit tudtok ajánlani?
    Üdv: Domel

Mint említettem én csak hobbiszinten foglalkozok programozással és lehet, hogy nem is pontosan a kérdésedre válaszolok de a fmessenger ha jól tudom valami "polling" techikát alkalmaz.
    (sajnos nem emlékszek, mert régebben pakoltam össze egy html js php rss olvasót, ahol én is azt akartam megvalósítani, hogy csak akkor szedjek le adatot amikor változás történt. persze teljesen más a "háttér", de ekkori kutatásaim szerint a webes fmessenger így működik/működött. elküld a kliens egy kérést de 5mpig nem jön válasz alapértelmezetten de válaszolhat hamarabb is a szerver. NEM tudom a pontos fogalmakat stb :), de talán segíthet)

Új hozzászólás Aktív témák