Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• thon73

tag

válasz WonderCSabo #1442 üzenetére

Akkor csak a tanulság kedvéért. Vigyázat mindenki csukja be a szemét, hibás kód következik!

public ABSTRACT class A extends ListFragment {

public STATIC ListFragment newInstance() {
    return new ??getClass??();
    }
    }

public class B extends A {
    }

public class C extends A {
    }

Az ötlet az volt, hogy B.newInstance() létrehoz egy B példányt, melyet ListFragment-ként visszaad, míg C.newInstance() létrehoz egy C példányt, melyet szintén ListFragmentként ad vissza.
    Ha a tényleges példány csak az abstract, mint minta alapján jönne létre, akkor a kérdőjeles rész mindig a példány osztálya lenne. De persze ez nem működik, legalábbis a static metódusban nincs ilyen hivatkozás. Nem staticban egyébként a this így működik, mentségemre legyen mondva.

Utólag látom, hogy az egész hibás ötlet volt. (Tegyük még hozzá: newInstance minden esetben egy hosszabb Bundle-t hoz létre, ezért merült fel az ötlet.)

(((Azt már tényleg csak ezer zárójelben teszem hozzá, hogy a leszármazott osztály nevét meg lehet szerezni, és lehet ilyet körülményesen mégis gyártani, de a javasolt megoldás sokkal átláthatóbb, és kényelmesebb.)))

Remélem senkit nem bosszantottam azzal, hogy csupán a tanulság kedvéért helytelen kódot szemeteltem a fórumba. :N Én nagyon sokat tanultam a javaslataidból, hála és köszönet! :R

Új hozzászólás Aktív témák