Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
thon73
tag
Köszönöm mindenkinek! A lényegi kérdés pont az, amit hunfatal tett fel (Cursor oldal), a SektorFlop által feltett (query oldal) sem triviális, de ott működtek a teljes nevek.
Az elméleti kérdés érdeklődőknek továbbra is fennáll
: miért dob exception-t, ha a Cursor oszlopaira teljes névvel akarok hivatkozni ((azt a választ, hogy azért mert nem teljes névvel azonosítja az oszlopokat, már tudom, de: miért van így??)) ÉS ha exception-t dob (a log-ban piros sorok), akkor hogyan mehet tovább? Na de ez csupán filozófia.A konkrét kérdést így próbáltam ki:
String[] projection = new String[] {
BooksTable.FULL_ID,
AuthorsTable.FULL_NAME + " AS N ",
BooksTable.FULL_TITLE + " AS T " };
CursorLoader cursorLoader = new CursorLoader(getActivity(),
BooksTable.CONTENT_URI,
projection,
BooksTable.FULL_SEARCH + " like ? ",
new String[] { "%"+filterString+"%" },
AuthorsTable.FULL_NAME + " COLLATE LOCALIZED ");ahol:
case BooksTable.DIRID:
// Set the table
queryBuilder.setTables( BooksTable.TABLENAME +
" LEFT OUTER JOIN " + AuthorsTable.TABLENAME +
" ON " + BooksTable.FULL_AUTHOR_ID + "=" + AuthorsTable.FULL_ID );A FULL_ jelenti a teljes azonosítót table.column formátumban. Ellenőrzés log-ban:
"Cursor cols: " + Arrays.toString( data.getColumnNames()
Eredménye:
Cursor cols: [_id, N, T ]Vagyis: az AS a cursor oldalon is működik! Arra persze figyelni kell, hogy egy _id oszlop maradjon! Én egyébként ezt megkerülve minden oszlopnak más nevet adtam előtte, ill. a két _id-t (csak ellenőrzésre kellett) oszlopszám alapján kérdeztem le. De ez a módszer sokkal jobb ((és ezt a problémát nem találtam még sehol a neten, biztos mindenki rögvest tudta...))
SektorFlop! Az nagyon jó hír, biztosan fogok még kérdezni ezret. Egy egyszerű adatbáziskezelőt készítgetek, próbaként könyvek/szerzők stb. feljegyzésével, de a végső cél egy beteg-adat kezelő alkalmazás.
Egy átfogó kérdésem rögtön lenne: nagy szükségem van export/import funkcióra. Kapcsolt adatbázisoknál van-e erre valami elegáns v. beépített módszer? Magamtól úgy terveztem megoldani, hogy exportnál a hivatkozott elem részeit is kiírom, importnál pedig megkeresem, van-e ilyen elem, és úgy hivatkozok rá, vagy ha nincs - létrehozom. A nem kapcsolt táblák már jönnek-mennek!((Ha esetleg valaki még meg tudná mondani, hogyan lehet a LogCat-ot vágólapra másolni az Eclipse-ben, akkor kissé könnyebben tudnám ide másolni a releváns részeket. A mentés/keresés/megnyitás/másolás egy kissé macerás...))
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
: miért dob exception-t, ha a Cursor oszlopaira teljes névvel akarok hivatkozni ((azt a választ, hogy azért mert nem teljes névvel azonosítja az oszlopokat, már tudom, de: miért van így??)) ÉS ha exception-t dob (a log-ban piros sorok), akkor hogyan mehet tovább? Na de ez csupán filozófia.