- 3D nyomtatás
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topik
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
zs-mate
tag
Sziasztok!
Igyekszem megfelelni az összefoglalóban írtaknak, tab vásárlásban gondolkodom viszont teljesen szűz vagyok ezen a téren, eddig megoldottam mindent telefon+laptop kombóval.
Mivel kényelmi funkcióról lenne csak szó szimplán, semmiképp sem csúcskategóriás készüléket keresek, inkább valami jó ár/érték arányú smart choice-ra vadászok. Játszani, böngészni, sorozatozni egyaránt haszálnám terveim szerint.
-kijelzőméretet rátok bízom, nem tudom még én se hogy mekkora felelne meg, ha mindegyikből mondanátok alternatívát az jó lenne
-újat szeretnék vásárolni, vagy valami nullperc közeli cuccot, semmiképp sem agyonhasználtat
-itthon vásárolnék
-ha jól láttam a prémium kategória 100 felett van masszívan, ezért 50-100 közé lőném be a rangetElőre is köszi a segítséget, viva la PH
Máté
-
nglc
csendes tag
Sziasztok,
1 hónapos alig használt Vodafone Smart Tab 4G 8'' készülék megér 25K huf-t?
Köszi a válaszokat!
-
DANDE22
tag
Erről tabról tapasztalata van valakinek? S ha igen akkor milyen?
vodafone_smart_tab_4_8_lte
Köszönöm a választ előre is.
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #61970 üzenetére
Nah, Voda kínálatábannéztem még Tabokat, a válaszként jelölt hsz az igény...
Samsung Galaxy Tab A 9.7" - 1024x768 pixel... kicsit szerény 2015-ben, nem?
Samsung Galaxy Tab 4 8″ - erre TFT-t ír
Vodafone Smart Tab 4 8″ LTE - havi 1000 Ft, meg 25k átvételkor...
Érdemes ezeket nézni? Sztem nem ócók, mert van részlet is... -
cidalain
veterán
válasz
mistake767 #60731 üzenetére
Lehet tabra monitort/tv-t csatlakoztatni. Ket eset van
-madzaggal kotod ossze
-vezetek nelkul wifin keresztulMadzag eseten a tabon kell hogy legyen hdmi vagy micro hdmi csatlakozo, es a tv-n vagy monitoron is kell ilyen bemenet. Na ilyen tabbol keves van. Csak a premium kategoriaban van hdmi kivezetes a tabon.
Vezetek nelkuli esetben DLNA vagy Miracast kompatibilis tabnak kell lennie. Ez utobbi megoldasok inkabb csak smart TV-vel mennek (de annak is tamogatnia kell ezeket), sima monitorral nem, hisz azokban nincs wifi.
Dlna eseten a tab a tartalmat kuldi at wifin es a tv a sajat lejatszojaval jatsza le.
Miracast eseten a lejatszast a tab vegzi, a tv csak megjeleniti a tab kepernyojetn ugymond klonozodik a kep a tevere. -
30z.Samu
titán
Sziasztok! Adott egy Vodafone Smart Tab III masina, azt szeretném kérdezni, hogy távolról le tudom-e valahogy tiltani mondjuk IMEI szám alapján. Köszi előre is válaszotok!
-
cidalain
veterán
Ez hulyeseg. A ket teve belul tokegyforma.
Tv-n smart menu/screen share, ezutan tableten miracast be, eszkozok keresese. Ha megtalalja a tevet akkor rakapcsolodsz.
Ha nem talalja akkor nem tudom. Talan meg a teve beallitasok menujeben kell esetleg megismertetni egymassal eloszor a ketto kutyut.
-
tau_ba
tag
sziasztok, galaxy tab 4 8.0-val kapcsolatban lenne kerdesem, de nem talaltam hozza sajat topikot. Vettem a gephez egy tokot, ami valoszinuleg "smart cover", tehat van benne egy kis magnes a keszulek ki es visszakapcsolasahoz. Ha nekem nem kell ez a feature, akkor hol tudnam kikapcsolni? 4.4.2-es szoft fut rajta.
-
gps76
őstag
Tudnátok valami ötletet adni Innen a Voda Smart Tab 4G-hez a ROM-ot hogyan lehet letölteni?
Brianiac: Én vettem egy - még nem letiltott,de lehet az lesz,különösen nem érdekel - Vodafone Smart Tab 4G-t,ami Alcatel Pop 8S,és meglepően jó.Snapdragon 410,1 GB RAM(amit nagyon jól kezel),8"-os IPS HD kijelző tényleg nagyon szép képpel,kb.9 óra kijelzőidős akkuval,használható 5 megás autófókuszos kamerával,dupla kopp ébresztés,tenyérrel kijelzőre téve altatás,készenétben szinte nem is merül. És ilyen "lehet" problémával,25-30 körül meg lehet szerezni. A rendszer egy kis pucolás után(csak letiltogatás,egyelőre semmi root),nagyon gördülékeny,szinte bedobál mindent.
-
tjb007
nagyúr
válasz
dragonfx #57436 üzenetére
Igen, az AML-8726MX-hez képest jobb, és igen, a Vodafone Smart Tab 4 8″ LTE nagyon is okés.
(#57439) papeti01
A Lenovo A7 kivételével igazából mindegyiket.
Mivel nincs semmilyen speciális elvárás, legalább egy főverzió frissítés pedig mindegyikre jönni fog (a Windowsos kivételével, annál ugye folyamatosan fognak jönni), így mondhatni mindegy melyiket választod. Az LG kijelzője szerintem szebb, az ASUS-é egy kicsit fakó, viszont előbbiből csak a 7 hüvelykeset kapod meg ennyiért, míg utóbbiból a 8 hüvelykeset is.Erre pedig az a válasz, hogy igen, érdemes, de ezt már neked kell eldöntened.
(#57440) maaanci
Mivel szükséged van a HDMI-re, vagy legalább egy MHL képes micro USB portra, illetve a 2GB feletti rendszermemóriára is, így gyakorlatilag a 100 ezer forint alatti modellek ki is esnek. Ezek jöhetnek szóba: Samsung Galaxy Tab S 8.4, Sony Xperia Z3 Tablet Compact.
(#57441) Kaci84
LG G Pad 8.0
(#57446) eddieke666
Prestigio MultiPad Wize 5002, ASUS MeMO Pad 8 (ME181CX)
(#57447) zenwalk
Ennyiért a legjobb, ami szóba jöhet az ez: [link]
(#57456) dragonfx
Igen, jó vételnek számít és játékra is jó.
„mali 450 felér egy adreno 320szal?”
Attól függ, hogy mit nézünk (teljesítmény vagy tudás), és hogy a Mali-450 melyik konfigurációjáról van szó. Ha csak a teljesítményt nézzük, akkor a négy fragment processzoros (MP4) nem, a nyolc fragment processzoros (MP8) viszont igen. Ha már a tudást is nézzük, akkor nem.
(#57458) Hezso500
Samsung:
- nagyobb akkumulátor
- jobb kameramodulok
- 2 év garancia (persze csak ha nem valamelyik sufnigéesemből veszed)
- jobb anyagminőségConcorde:
- erősebb processzor
- frissebb rendszer*
- sallangmentes Android*ha jól láttam elérhető rá a KitKat
A hotspot funkciót meg mindegyik 3G-s/LTE-s tudja, gyárilag benne az Androidban a 2.2-es verzió óta, tehát 5 éve.
(#57459) Tonyk
Maximálisan.
40 ezer forint környékén pedig egy ez az egyetlen használható, nem gagyi 10 hüvelykes modell. -
R19
senior tag
válasz
beach head #56041 üzenetére
Elég sokat olvasgattam a különböző fórumokat, teszteket és így szűkítettem le a kört erre a 2 tabra.
Szerencsém volt, hogy a MM-ban majdnem egymás mellett volt kirakva mindkettő.
Jó alapos tesztelés után lett a befutó az ME70C.
Egy hangyányival gyorsabbnak tűnt az Asus, jobban bejöttek a kijelző színei, tetszik a Zen UI felület, a 2 év gari is mellette szólt.
Kicsit tartottam az Intel proci miatt a kompatibilitástól, de eddig csupán 1 app ( Smart Tools ) nem települt fel, a többi szépen fut rajta.
Mindenképpen azt javaslom, hogy lehetőleg próbáld ki mindkét tabot és meglátod melyik jön be jobban. -
Nataniel
aktív tag
válasz
andree04 #55596 üzenetére
Olvass úgy két napot vissza,vagy szelektálva a smart tab szóra
-
andree04
aktív tag
Sziasztok. Vodafone smart tab 4 8 Lte szeretnėk információkat kapni. Üzletben 4000mAh irnak az aksirol. CpuZ szerint meg csak 2000mAh. Vélemény? Köszönöm
-
DonElvis
aktív tag
válasz
Nataniel #55524 üzenetére
Semmi gond, köszönöm a fáradozást.
Sajnos ezek sem azok, az egyik 7"-os ,a másik 10"-os, a Smart Tab IV pedig 8"-os. Igazából én sem találtam tesztet róla, s mint említettem a GPS-el kapcsolatban is ellentétes infók vannak erről a tablettről, pedig nem hiszem, hogy akkora kuriózum lenne.
-
DonElvis
aktív tag
Tiszteletem Urak,
Egy rövid kérdés:
Vodafone Smart Tab 4 (gyárilag valamilyen 8"-os ZTE aszem') tablet alkalmas navigációra? Úgyértem van benne GPS vevő? A neten eltérő infókat találtam erről. Esetleg valaki használta már navigációra?Köszönettel:
Don -
andree04
aktív tag
Vodafone Smart Tab IV 8 Sziasztok véleményt szeretnék kapni erről a termékről,olyan havi 5000K lenne bármelyik szolgáltató tabletjára.Nekem egyenlőre a Vodafone jött be,3000 a net,2000 a tab ára 24hónapig.
Szeretném ha ezt gyors le véleményeznétek,és utána jöhetnek az ajánlatok is.Köszönöm.András -
andree04
aktív tag
Vodafone Smart Tab IV 8 Sziasztok véleményt szeretnék kapni erről a termékről,olyan havi 5000K lenne bármelyik szolgáltató tabletjára.Nekem egyenlőre a Vodafone jött be,3000 a net,2000 a tab ára 24hónapig.
Szeretném ha ezt gyors le véleményeznétek,és utána jöhetnek az ajánlatok is.Köszönöm.András -
con_di_B
tag
Sziasztok,
Tavaly nyaron vettem egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0-s tabletet (vegyunk barmilyen szart amin lehet RenderScript programokat tesztelni cimszoval), amit gyakorlatilag egyaltalan nem hasznaltam iden oszig, amikor is elkezdtem vonattal jarni dolgozni, szoval eleg hasznos kiegeszito lett, viszont elegge tulkoros joszag, es tekintve h elotte par hetig egy Nexus 10-et hasznaltam, hat, van vele bajom, erik az upgrade. Kb. ezek a szempontjaim:
Hasznalat:
- e-book olvasas (sajnos ehhez nekem kene a nagy felbontas, enelkul eleg frusztralo)
- Coursera videok, fejhallgatoval
- neha film, de akkor kihangositva
- e-mail iras billentyuzettel tamogatva
- nem jatszom rajta
- nem bongeszek rajta, tul lassu es suta hozza, de lehet, hogy egyebkent csinalnam
- cellular nem kell, megosztom mobilrolElvarasok:
- 8 inch legalabb Full HD kijelzo, IPS
- rendszeresen frissitett Android, 5.0 azert elobb-utobb jojjon ra
- mersekelt arfekves
- SD-card slotNa, az mar kb. lejott, hogy sikerult kineznem magamnak a felso kategoriat, viszont annyi penzt sajnalok erre kolteni, amennyibe kerul, ez eleg tipikus, gondolom.
Amiken gondolkodtam:
1) Galaxy S 8.4 teljesen jo lenne, csak eppen baromi draga az en igenyeimnek.
2) Sokaig a Nexus 9-et vartam, de nincs SD-kartya tamogatas, es az is draga.
3) NVIDIA Shield Tablet mifelenk 240GBP-ert mar kaphato, full HD, minden ami kell, es frissitik is szepen, de nem tudom meddig fogjak. Mindenhol azt olvastam rola, hogy a kijelzo szinei, fenyereje nem valami jo, de nem tudom, hogy ez mit jelent mondjuk a jelenlegihez kepest, mi a merce.
4) LG G Pad 8.3 - nekem szuper lenne, az elavult SoC pont eleg eros meg nekem, viszont nem ugy tunik, mintha frissitenek 5.0-ra, a Google Edition-t pedig mar nem lehet kapni. Van akciosan 180 GBP magassagaban.
5) Tesco Hudl2 (nem rohog) - 100GBP magassagaban hozza lehet jutni, full HD IPS kijelzo, ami mondjuk egyes review-k szerint sok baja van (meg egyszer, mihez kepest? az S 8.4-hez kepest nyilvan, de mondjuk egy HTC One M7 kijelzojehez kepest mennyire jo, rossz?), szinte tuti, h soha nem frissitik, de meg csak CM sem fog hozza jonni, viszont olyan olcso, hogy ha az lesz az Android frissites, h jovore kell vneni egy Hudl3-at, meg akkor is olcsobb, mint egy Shield Tablet.Ezek tukreben, ti mit valasztanatok, illetve milyen tabletekkel lenne erdemes boviteni a latoteremet?
A masik, kevesbe fontos kerdes, hogy a SmartEye (figyeli, h nezem e akijelzot, es nem altatja el, ha igen), az mennyire Samsung specifikus feature? Android alapbol tudja?
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Van nálam egy Lenovo A8-5500 tablet, amin veszettül akadozik a Youtube a hardware ellenére (4 magos MTK cpu, 1 gigányi ram), holott a jóval gyengébb Vodafone Smart 4 Mini telefonomon kifogástalan. Mi lehet az oka ennek?
-
zolikaDB
veterán
válasz
kisgabor87 #54518 üzenetére
Bmeg... Hasznaltal mar Xiaomi keszuleket? Csunya, vagy milyen, h nem ebreszt bizalmat??
Csak ugy olvass rola 1-2 cikket, es kiderul, h mi az a Xiaomi es ki az a Hugo Barra.
Ja, meg hogy melyik ceg a vilag 3. legnagyobb smartphone gyartoja.
A Mipad a Nexus 9 mellett a vilag legerosebb hardware-t hasznalja, es elsokent a vilagon ok tettek tabletbe Tegra K1-et. A nagy (?) nevek mellett (Samsung pl) nem csak papiron eros.
Az enyem a heten erkezik.
De ha smooth rendszer kell, meg egy kis bongeszes/messenger, es nem baj, ha egy PC-hez vagy kotve a szinkron miatt, majd hasznalat utan megy a tokba, akkor ipad mini retina. Meg ha nem gond, h 1.5x annyi, mint pl a Mipad, es kozel annyi, mint a Nexus 9. -
HollywoodBoy
tag
Sziasztok!
Mit szóltok a Vodafone smart tab III 10"-os verziójához? Itt árulja egy fórumtárs.
Nagyon elgondolkodtam a megvásárlásán. De ki szeretném kérni a véleményeteket!
Az ára úgy gondolom mindenképp megéri. (Jelenleg a Vodafone-nál 100.000 Ft kártyásan)
A tablet kiadványok/könyvek(epub) olvasására, és internetezésre lenne használva. (se játék, se filmek...) Hosszútávra tervezek, ezért nem szeretnék gagyi minőséget. Mindenképp 8" fölött gondolkodom, de a max. keret 30-35K. A Topic olvasgatása után, azt a következtetés vontam le, hogy újonnan nem kapok ennyi pénzért az elvárásaimnak megfelelő tabletet. Ti mit gondoltok? Vagy tudtok esetleg más tabletet ajánlani ilyen árkategóriában a fenti elvárásokat figyelembe véve?Köszi előre is a segítséget!
Üdv.!
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok Urak !
Segítségre lenne szükségem, lehet nem jó helyre írok.
Lenne egy Vodafone Smart Tab III. Sajnos nem lehet tölteni ,mert az usb csatlakozója beszaladt.
Nem tudjátok hol tudom ezt megcsináltatni ?
Előre is köszönöm. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 10 colos tabletet, és nem tudok dönteni. Új kéne, viszonylag gyorsan, és a keret az 65000 Ft. Amiket eddig néztem, azok az Asus Memopad Asus MeMo Pad Smart 10 ME102A Wi-Fi 16Gb és az Acer A3-A10.
A tanácsokat előre is köszi.
Pribi
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Van egy vodafone smart tab III 7 és tabom.Ehez keresek gyári romot, illetve rootolni is szeretném amit majd az esetleges gariztatáskor törölnék.
Nem találtam hozzá való leírást.
Tudjátok ebben segíteni? -
30z.Samu
titán
válasz
this is life #48914 üzenetére
Vodafone Smart Tab III 7-em van, ami tulajdonképpen egy Lenovo A3000.
A Dolphin-ban rátaláltam a bővítményekre, de nem tudom hol tudom ténylegesen bekapcsolni. -
30z.Samu
titán
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy tudok a tabletemre Flash Player-t varázsolni? A Play-en azt írja, hogy nem kompatibilis az eszközöm. Vodafone Smart Tab III 7-em van (Lenovo A3000). Köszönöm előre is segítségetek!
-
pixelblondie
senior tag
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt állok. Tudom, nem sok, de max 25k-ig megyek el, mert nem a világot akarom megváltani vele, csak arra kell, hogy itthon tudjak netezni vele (wifin) meg filmeket nézni, ha épp nem szabad a tévé, vagy a desktop, vagy a ps4.
3G nem szükséges, mert ha utazok, a HTC-m leosztja majd neki a saját mobilnetjét wifin keresztül, szóval ez nem fontos, ami kell a szép kijelző és a gyors működés. Amiket eddig találtam:
Lenovo A3000
Pipo S1 Pro
Vodafone SmartTab 7" vagy 10" utóbbi zsír új
Overmax Quattor 7 (garis)
Huawei S7 Slim 3GHa van még ötlet, szívesen veszem. Max ár 25k.Köszi.
-
daniel2121
őstag
Tabletekhez is lehet kapni smart case tokot?
-
koii
tag
Sziasztok!
Valószínű ,hogy nem a megfelelő helyre írok ,de nem találtam hibákkal foglalkozó helyet itt.
Még egyszer elnézést kérek ! Segítséget kérek.
Adott egy Vodafone Smart Tab III 7" -os.
Rootoltam framaroot 1.61 -el.
Super SU-t feltelepítette.
Goggle cache-ek törölve lettek és újraindítva ha minden igaz jól.
A hibám az lett, hogy a biztonságos kapcsolatokat "https" nem jeleniti meg a böngésző.
Nem jön be mert szerver hibára panaszkodik a Play áruház is.
A szinkronizáció is hibát jelez.
Az internet egyébként megy rajta.
Tud valaki valami okosat ? Segítsetek ha tudtok guruk!
Köszönettel
K.István -
TCSZ
senior tag
Sziasztok!
Gondban vagyok. Segítségre lenne szükségem. Vodafoe smart tab II 7-m van. már 3szor volt szervizben szeptember óta azzal a hibával hogy csak úgy kikapcsol és nem tudom sehogy se bekapcsolni. Még töltést se vesz fel és a pc-m se látja. A szervizből meg mindig úgy jön vissza hogy a munkalapra azt írják hogy nem észlelték a hibát ( ÉS hogy kapcsolták be?). Nem tudtok valami pc- progit amivel fel tudnám éleszteni?
Köszönöm! -
ferob
őstag
Sziasztok,
Érdekelne, hogy jelenleg, ha egy áron be tudnám szerezni az Asus MeMO Pad Smart 10 (ME301T) és MeMO Pad 10 (ME102A) tabletet, akkor melyik a jobb vétel?
Esetleg, ha valakinek van saját tapasztalata is velük kapcsolatban (főleg az ME102A-val, mert arról nem sok véleményt találni), akkor azt szívesen olvasnám.A másik kérdés, hogy vajon a magasságbeli különbség mennyire teszi használhatatlanná az ME301T-hez való Asus Folio Key billentyűzet tokot a 6 milliméterrel alacsonyabb ME102A-val?
-
rantotta
csendes tag
Sziasztok,
segítséget szeretnék kérni
teljesen kezdő tablet felhasználóként
Családi felhasználásra szeretnénk egy tabletet vásárolni, 10-es méretben
Amire használnánk, amit szeretnénk hogy tudjon
- általános internet böngészés
- levelezés
- saját fényképek, filmek, és pl. youtube videók, vagy hbogo filmek nézéseAndroidban rendszerűben gondolkodunk
lenne pár kérdésem (kérem nem nevetni, tényleg nem értek hozzá
)
- van egy Samsung F5300-as smart tv-nk (2013-as model) - milyen rendszerű tablet tud ezzel a TV-vel kommunikálni, hogy a rajta lévő saját videónkat (rohangáló gyerekek pl.), vagy akár youtube videót meg tudjuk nézni a tv-n? Vezeték nélkül persze - ez csak Samsung táblával megy?
- milyen rendszerű tablet képét lehet tükrözni a tv-re? vagy ezt csak a saját gyártmányú tablet (samsung) tudja?
- skype- ez alap, ezt mindegyik komolyabb tablet tudja?
- van egy Sony Hifi-nk (ez olyanokat tud, hogy DLNA, meg airplay - ez utóbbi kapcsán azt hallottam, hogy Android-ra létezik alkalmazás, amitől tud Airplay képes lejátszokkal kommunikálni. Melyik tulajdonsága egy tabletnek hogy tudjunk úgy zenét lejátszani, akár webes felületről, hogy a Hifin szólaljon meg vezeték nélkül?Köszönöm szépen!
-
madstunt
addikt
Sziasztok!
Van arról esetleg infótok, hogy a Samsung ATIV Smart PC Pro (Ergo a rendes i5-ös második gen tablet, nem a sima atomos smart pc vagy a slate 7) billentyűzetdockja tartalmaz-e kiegészítő akksit ? Sajna a netes tesztekben eléggé egymásnak ellentmondó infók voltak erről
Előre is köszi! -
z0d1AK
nagyúr
Jellemzően változó, hogy ki miért akar HDMI-t. Sokaknál amolyan biztonsági kérdés, legyen, hátha kell valamikor.
Sokan filmeznek így tabletről, de láttam már olyat is, hogy ennek segítségével mutogattak tévéről képeket a nagyszülőknek, vagy éppen egy-egy rövidebb videót.Én az androidot nagy képernyőn, esetleg billentyűzettel, egérrel vezérelve kevésbé éreztem magaménak, bár mondjuk azért, mert én elsősorban dolgozom a gépen, nem a tartalom fogyasztás az elsődleges cél.
Egyébként én is keresek HDMI-s tabletet, bár nekem specifikusabb oka lenne. Én gameplay videókat csinálnék, már csak az a baj, hogy ehhez egy olyan tablet kellene, ami kellően erős, hogy a játékok jól menjenek rajta, legalább HD kijelzője van és a HDMI jelen nem védett, azaz a meglévő célhardverrel tudom rögzíteni a kimenő jelet a számítógépen. A baj azonban, hogy jellemzően pont a legutolsó pont az, ami elbukik, mert nem nagyon találtam még olyan gépet tabletet, ami tudja is mindet egyszerre.
(#46000) Nara19: A miracast dongle cuccokkal is az a baj, hogy sok elég instabilan működik. Volt nálam egy olcsó AllView Smart2View nemrégen, ami ment 854x480 pixeles telefonnal, illetfe FullHD-ssel is, de mind a kettőnél jellemző volt az, hogy a kép néha szétesett, vagy hibásan jelent meg. Igaz, ezt 12 ezerért adják, illetve még talán fele ennyibe sem kerülhet, ugyanis az 50 ezer forintos telefonhoz ajándékba jár.
Egy Chromecastot egyébként én is akarok venni majd a jövő héten, bár csak azért, mert 7-9 ezerért nem sok aztán meglátjuk, hogy mire lehet majd használni. -
kotipas
csendes tag
válasz
tjb007 #44875 üzenetére
A 12-től érvényes edigital katalógusban is láttam már ezt az akciót.
Elsőre azt hittem, elírás. De akkor mégsem. Rákeresve a neten azt jól látom,h ez a tab alapból 115 bruttó körül kapható?Más:
Most olvastam, hogy Asus-t vásárlóknak most ajándék lehetőség: [link]A lényeg: "Aki 2013. október 1. és 2014. január 31. közötti időszakban vásárol Nexus 7 2012 (a régi modell, nem az új, 2013-as), VivoTab Smart (ME400/ME400CL) vagy ViVoTab RT (TF600T/TF600TG) táblagépet, némi regisztrálást és a vásárlást igazoló számla (másolatának) beküldése után 8250 forint értékű utalványt kap ajándékba, mely az Asus Shopban felhasználható 2014. február 28-ig. "
-
tvamos
nagyúr
Azon gondolkodom, veszek egy Galaxy Tab3 7" tabletet, szigoruan jatekra, es filmezesre. (Csak mert le van arazva...) De azt olvasom, nem tul eros benne a proci. Azt latom a tesztben, hogy Smartbench 2012 Games eleg gyenge a Tegra 3-hoz kepest. Ez akkor most azt jelenti, hogy nagyon gyengusz?
Gondolkodtam meg az ASUS Memopad HD-n, de nem tudom, er-e ez 12ezerrel tobbet... raadasul a nagyobb felbontas miatt, nem biztos, hogy jobb lesz a jatekelmeny.
(Akkor meg ugyan ott vagyok, mint most, hogy elveszi a csavo a Nexusom, es reklamal, hogy nincs rajta mese...) -
SZULTA
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
3db tablet között vacilálok.
1.
PIPO Smart S1s
Operation System Android 4.2.2
CPU Rockchip RK3066 Cortex A9 Dual Core 1.6GHz
RAM DDR3 1GB
Storage capacity 8GB (Support extend up to 32GB)
Screen 7 inch HD Capacitive multi-touch screen
Screen Resolution 1024x600 Pixels
2
PiPo Smart-S1 PRO
Product Type Tablet PC
Screen Size 7.0"
Operating System Android 4.2.2
Processor Type/CPU Type Cortex-A9
CPU Manufacturer Rockchip
CPU Model RK3188 quad-core
CPU Speed/Processor Clock Speed 1.8GHz
RAM/ Technology DDR3
RAM Memory 1GB
3
WayteQ xTAB-700qci tablet, fehér
Kijelző: 7", IPS, 1280 x 800 px, 5 pontos kapacitív multi-touch
Processzor: ATM7029, Quad-Core Cortex A9 1.3 GHz
Memória: 8 GB ROM, 1 GB RAMMelyiket javasoljátok?
A felhasználás teljes tehát filmezés,játék,net...
Köszönöm! -
Attici
őstag
válasz
tjb007 #43137 üzenetére
Írtam, hogy milyen érdekel, de akkor pontosítom.: max 30 ezerért érdekelne a legjobb ár/érték arányú tablet.
Kijelzőméret mindegy csak szép képe legyen (nem muszáj IPS, a Q8-asom sem az mégis szép képe van), természetesen új, külföldi is játszik, főleg net és skype.A másik 9,7"-osban 60 ezerig, szintén szép képpel, új, akárhonnan, netre.
Fontos a jó ár/érték arány és megbízható működés, támogatás.
Más: SmartQ Z8 Z Book-kal nincs valakinek tapasztalata?
-
zsebeb
csendes tag
Sziasztok,
Nejemnek szeretnék karira venni egy hibrid win 8 -as tablét.
Vki ajánlotta már a Samsung ATIV Smart PC Pro 700T, ezzel az a gondom, h elég xar a kamerája, nem eléggé nyitható ha a dokkoló is rajta van, hűtése se a legjobb, nincs a billentyűzetnek háttérvilágítása stb, ha az ember kiad 300k -t akkor szeretném h ezek normálisan funkcionáljanak.
Ki mit ajánl még ebbe a kategóriában?
Köcc! -
tjb007
nagyúr
válasz
ProdyGee #42772 üzenetére
A; Jó, de ha elég a Full HD felbontás is, akkor ott van az ASUS MeMO Pad FHD 10 is.
--------------------------------------------------------------------------
B; ASUS Transformer Pad TF701T (billentyűzet nélkül), ASUS Transformer Book T100 (Windows 8!, billentyűzettel van anélkül), Apple iPad Air 16GB
-------------------------------------------------------------------------
C; ASUS Transformer Pad TF701T (billentyűzettel) Apple iPad Air 32GB, Sony Xperia Tablet Z, HP Slatebook X2 (billentyűzettel), Samsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition,(#42773) sussa
WayteQ xTAB-700qci, Prestigio MultiPad 2 Pro Duo 7.0
(#42774) billyjack
Az a helyzet, hogy 10 hüvelykes beépített DVB-T tuneres tablet nem kapható, de szerencsére megoldható dolog.
Léteznek micro USB porton a tablethez csatlakoztatható univerzális DVB-T vevők, amikkel bármelyik tableten nézhetővé válnak az ingyenes digitális földfelszíni sugárzású adások. Ezeket például itt is meg tudod vásárolni: [link], [link]
Már csak egy beépített GPS vevővel rendelkező 10 hüvelykes tabletet kéne nézni, amiből nem túl nagy a kínálat az alsóbb szegmensben, szóval én azt mondom, hogy ez pedig legyen az ASUS MeMO Pad HD 10 (ME102A).(#42777) zsebeb
A Samsung ATIV Smart PC Pro 700T elég profi lesz szerintem számodra is.
(#42778) mm89
Ebben az árkategóriában ezek ajánlottak: WayteQ xTAB-79qci, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcor Zest Q813i, első generációs refurbished Nexus 7 (16GB, 32GB-os 50+2e forintért van), Asus MeMO Pad HD 7
(#42783) AsusBoy
Ennyiből csak egy ipari hulladék kategóriájú DPS Dream 9-re futná, de azt még az ellenségemnek sem kívánnám.
-
lendvaizs79
csendes tag
válasz
this is life #42578 üzenetére
Helló this is life,
Netezésre, video streamingelésre, filmnézésre, olvasásra, és némi játékra.
Az alábbiakat néztem eddig:
alcor zest q933r
asus memo pad 10 smart
samsung galaxy tab 2 10.1
prestigio multipad 10.1
wayteq xtab-100 qcr -
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Van egy Vodafone Smart Tab 7-em amit vagy el fogok cserélni, vagy eladom.
Az ok az annyi, hogy egy kisebbet szeretnék, mármint kijelzőt illetően.
Olyan 5 col körülire gondoltam, ami minimum tudásban annyit bír mint az enyém, természetesen ha jobb akkor jobban is érdekel.Ami fontos:
- 3G legyen, tehát SIM-et lehessen beletenni, (telefonálni nem kell hogy tudjon).
- filmnézésre és egyéb nettes dolgokra használnám, tehát minimum HD lejátszást tudjon.
- Az akkumulátor is fontos lenne, bár tudom, hogy ezek nem igazán jó egyiknél sem, mert mindenki jobbra vágyik.
- Neve sincs koppintott "Kinai" clon..... tabok nem érdeklenek.Árban olyan 30-40k körüli összeg lenne megfelelő.
Várom mindenkinek a véleményét tanácsát, itt vagy privát levélben is, mert kezdő vagyok a dologban és tanácstalan.
köszönöm előre is. -
tjb007
nagyúr
válasz
Sanyabá #42174 üzenetére
Ha csak 10 hüvelykesben gondolkodsz, akkor nincsen.
(#42180) mike1334
A három közül kettő (Tablet S, P5110) tavalyi modell, szóval hivatalos szoftverfrissítés ezekre már nemigen fog érkezni. A MeMO Pad Smart 10 idei modell, itt még megvan az esély a frissítésre, de hármójuk közül ennek van a legkisebb akkuja, szóval ez bírja legkevésbé az igénybevételt.
Ha csak ez a három jöhet szóba, akkor el kell dönteni, hogy mi a fontosabb.(#42184) _ghiottone
Ha nem zavar az, hogy noname, és ebből fakadóan valószínűleg frissítéseket sohasem fog kapni, akkor igen, jó választás lehet.
A RK3066 meg még mindig erősebb a 3168-nál.(#42194) motoflug
7": Prestigio MultiPad 7.0 Ultra Duo, Alcatel Tab 7 HD
8": Prestigio MultiPad 2 Prime Duo 8.0, Prestigio MultiPad 4 Quantum 7.85, Alcatel Tab 8 HD, WayteQ xTAB-79qci, Alcor Zest Q813iMivel nem írtál maximum összeget, ezért csak 50e forintig néztem.
(#42198) Ace owner
A 32GB-os ASUS Transformer Book T100 billentyűzettel együtt például 110e forintba fog kerülni, de a 8 hüvelykesek ennél várhatóan olcsóbbak lesznek.
-
mike1334
veterán
Üdv.
Filmezésre, pdf olvasásra, általános használatra melyik a legjobb választás ezek közül?Sony Xperia tablet S
Asus Memopad Smart 10
Samsung P5110 (Galaxy tab 2)Üzemidő, gördülékenység és szép színek/kép, összeszereltség, tartósság (nem teljesítményben, hanem szoftver frissítés és fizikai állapot, típushiba mentesség etc.) a fő szempontok.
Köszönöm.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
zsöcimaci #41987 üzenetére
Hagyományos tévét szinte biztos, hogy nem lehet távvezérelni wifivel, csak azon kevés tablettel, amelyen van infra port.
Smart TV-nél esetleg már opció lehet erre, ott is csak akkor, ha a tévé gyártója nyújt olyan androidos programot erre a célra amely wifin keresztül kommunikál a tévével. -
Sonja
nagyúr
Elérhető a Vodafone Smart Tab III 7 (kártyásan 66670HUF), és Vodafone Smart Tab III 10 (kártyásan 101670HUF) táblagépek!
Szerk.: Szerintem kissé drága a 7"-os a tudásához képest.
-
mike1334
veterán
Több hónapnyi utánajárás, olvasás, kérdezgetés után rá kellett jöjjek, hogy az igazán menő csillivilli száguldozó teljesítményű tableteket nem az én pénztárcámnak találták ki, ezért visszatérek az eredeti koncepciómhoz, azaz a tablet, mint mini médiaközpont, tehát pdf olvasás és sorozatnézés, plusz netezés.
Az Asus Tf201, Tf300, Tf700, Memopad Smart illetve Memopad Fhd Wifi közül melyiknek a legszebb a kijelzője filmekhez? Tehát melyiken legfeketébb a fekete, legfehérebb a fehér, legcsillogóbb robotzsaru páncélja satöbbi.
Köszönöm szépen az eddigi kitartó válaszolóknak is a türelmetui: 85-95 pénzért jobb választás fenti célra? (Asushoz csak a minőség meg 2 év garancia miatt kötődök, de meggyőzhető vagyok
)
-
Magnat
veterán
válasz
sarkanyolo2 #41257 üzenetére
SZia,
igen, de csak abban az esetben, ha a tablet támogatja a hanghívásokat, maga a 3g modul megléte nem garancia erre, hardveresen és szoftveresen is tudnia kell az eszköznek. (Pl a Vodafone SmartTab hardveresen tudja, a hivatalos rom viszont nem támogatja -a Honeycomb mondjuk alapban is tiltja, de a Samsung meg tudta oldani az alatt is-, viszont a nem hivatalos ICS meg JB romokkal lehet hanghívást indítani.)
-
TCSZ
senior tag
válasz
narancsnn #41092 üzenetére
Vodafon Smart tab 2 7. OFt és havi 4800Ft 3Gb adatforgalom. 1 mag 1000Ghz és 1Gb ram. Ehez egy 3500Mah-es aksi társul. Tegnap szereztem be így még nem tudok véleményt alkotni. Csak nekem rákfene az üzemidő. Nokia c-3as telom van. Nem okos. Azt elég 2-4 naponta tölteni csak.
-
TCSZ
senior tag
Sziasztok!
Előfizetéssel beszereztem egy Vodafone smart tab 2 7-est. Tudnátok segíteni belakni meg hasonlók? Ez az első Androidos Gépem. Meg lenne kérdésem kiegészítőkkel kapcsolatban. Köszönöm!
-
TCSZ
senior tag
Van itt valakinek Vodafone smart tab 2 7-je? Vagy esetleg volt? Lenne hozzá jó pár kérdésem. köszönöm!
-
sodokan
tag
válasz
Aflamin #40886 üzenetére
Moddolt romokból ahogy olvastam van elég
Ezek a fórumozók vásárolnak (pl tokot) aliexpresszről, de én nagyon bizalmatlan vagyok azzal az oldallal szemben!Én néztem ugye a hongkongeeken, de van egy oldal [link] és ezen nem találni róla infót ellenben a geekbuyingot 9/10-re értékeli, illetve ott olcsóbb is, illetve a linkelt fórumon is beszéltek róla, a hongkongeekről kevésbé.Nektek mi a véleményetek, honnan kéne beszerezni?Magáról a tabletről azt írják hogy gyári launcherrel és vagy rommal nem tökéletes a kezelőfelület, ellenben egy kis varázslással fasza lesz, a kép nagyon jó éles és élettel teli, az egyik blogger dicséri a wifi-t mások azt mondták nem jó.A blogger szerint műanyag hátlap van és ugye az kevésbé árnyékol ellenben pl az ifive honlapja azt írja hogy magnézium borítás van, és ugye amiatt lehet rosszabb a wifi vétel!Vajon akkor most milyen hátlappal jön?
Az akkuról áradozik a blogger, ahogy a papírból is látszik.Szóval már csak az a kérdés, honnan vegye az ember?
Hongkongeeken, van vámvédelem bár nem tudom mennyire kell ebben hinni...gondolom ugye az az alapja hogy pár dolláros ajándékként küldik, és akkor nem vámolják meg, ami ugye fasza lenne.
Van még a [geekbuying] de ugye ha onnan jön lehet megvámolják, az +60$
Meg afasttech-en is meg lehet venni.Szóval, ki mire szavaz?
Illetve a smartq tabletet hogy vetted?Mert nem találok a linkelt oldalon semmilyen információt
Itt egy blogger véleménye!
-
mike1334
veterán
Most már meguntam, hogy mindig újabb-és újabb tabletre várok...lesz ami lesz ezekből veszek meg egyet:
Toshiba Excite
Asus Memopad Smart
Melyik jobb a a következő szempontok alapján?
üzemidő
kijelző minősége
gördülékenység
játékok esetén teljesítmény
Esetleg jobb tablet 90e körül a fenti szempontok alapján?
Jah és elég a wifi, nem fogom hurcolászni max vonaton.
Köszönöm.ui.: használt nexus 10 kb ilyen áron jobb választás?
-
válasz
christyna4 #40668 üzenetére
Az biztos , hogy nehez donteni...anno nekem se volt egyszeru, de en vegul a nagyobb uzemido mellett tettem le a voksomat, meg ha kissebb teljesitmenyu is a tabom. Ha en most vennek akkor vagy az asus memopad smart, asus memopad 10 fhd, toshiba excite, acer a1-810 kozott vakarnam a kobakom. Lehet hogy az asus memopad smarton kene gondolkodnod, a hw ugyanaz mint az exciteben , ellen tablet piacon nagyobb agyu az asus. Aruk is kb azonos...
-
mike1334
veterán
Sziasztok. Tőletek, mint tapasztaltabbaktól kérnék tanácsot.
10.1-es tabletet szeretnék venni, és az Asus mellett döntöttem, de azon belül még nem tudom melyiket. Ezek versenyeznek:
-Tf201
-Tf300
-Tf700
-Memopad Smart
-Memopad FHD (ez tudom még nem jelent meg)
A felbontás annyira nem fontos, de a minél szebb színek, kijelző igen. Fontos még a gördülékenység, akadásmentesség (már amennyire lehet androidnál) és a minél hosszabb üzemidő. Főleg filmnézésre és pdf-ek olvasására fogom használni, játékból csak azt szeretném, ha a körökre osztott játékok menjenek rajta (mondjuk abból van 3d-s azt hiszem), nem fontos, hogy fps játékok hasítsanak, persze az se hátrány.
Melyik ebből a legjobb választás? Árban minél olcsóbb annál jobb elv érvényesül, lehet használt is, bár nem tudom, hogy mennyire hibásodnak ezek a típusok, láttam garancia nélkülit is viszonylag jó áron, de nem tudom, hogy megéri-e, mennyire megbízhatóak.Bónusz kérdés: a fenti kritériumoknak jobban megfelelne-e egy Nexus 10? Az Asus felé azért hajlok, mert vagy alapból dokkolóval venném, vagy később ruháznék be egyre, persze ha sokkal jobb a Nexus, akkor nem ezen fog múlni. Azért mert ragaszkodnék a dokkolóhoz nem jelenti, hogy netbookot vennék inkább, kifejezetten androidot akarok, és olyan amit szét lehet kapni csak táblagépnek.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki veszi a fáradtságot és válaszol, nagy segítség lenne, régóta spórolok és nem szeretnék mellé nyúlni.
-
tjb007
nagyúr
válasz
CHIPman #40491 üzenetére
Nem talán, biztosan.
(#40492) Neck
Kétmagos Qualcomm sem lesz, vagyis lehet, de csak használtan a Vodafone Smart Tab 10 személyében (de ez ugye nem egy mai modell már). A 3G (az LTE-ről nem is beszélve) megint csak necces itthon ha világmárkában gondolkodsz. Bőven 100e forint felett kezdődnek ha hivatalos forgalmazásból származó modellt szeretnél, a sufnigéesemekben viszont megkapod őket olcsóbban, csak itt ugye 1 év bolti garanciáról beszélhetünk.
-
Ace owner
addikt
Üdv!
Vodafone Smart Tab 10ről tudnátok véleményt mondani?
Játékra és filmezésre, netezésre kéne, kaptam egy csere ajánlatot, lényegében nekem 40k-ba fájna. Megéri szerintetek? -
nezo11
csendes tag
válasz
z0d1AK #40412 üzenetére
Igen, arra én is rájöttem, hogy az átlag tab nem megfelelő. Ezért kerestem célhardvert, így találtam rá a SmartQ Z8-ra (~300 USD). Csak azt nem tudom, hogy a procija elég erős-e (TI OMAP4430).
http://hotmid.com/smartq-z8-8-inch-capacitive-touch-screen-handwriting-android-4-2-tablet.html
-
nezo11
csendes tag
Jegyzetelésre keresek tabletet. Az egyik fórumtárs ajánlotta a SmartQ Z8-t, ami első ránézésre jónak tűnik, de a procija lehet hogy gyenge? A TI OMAP4430 1.0GHz / GPU: SGX540 alkalmas lehet ilyen feladatra? Jegyzetelés mellett internetezésre, filmnézésre használnám, esetleg egyszerűbb játékok jöhetnek még szóba.
-
DanielLong
senior tag
Mivel nem találtam megfelelőbb topickot, ezért ide írok a problémámmal:
Van egy SmartQ T19 tabletem, ami véletlen leesett. Azóta bizonyos használati idő után meghülyül az érintés érzékelése. Azt csinálja, hogy a képernyő némely pontjában nem érzékel semmit, máshol meg egy nyomás helyett 7-8-at is érzékel ráadásul teljesen más helyeken. Ilyenkor mindig képernyő off-on, aztán legtöbbször megint minden jó. Már több újratelepítéssel és cache tisztítással is próbálkoztam, de a probléma megmaradt, csak most már sokkal lassabban jön elő(értsd úgy, hogy 1 órát is piszkálom) majd utána egyből megjavul. Kívülről csak a fém hátlapon keletkezett egy pici ütődés, szóval inkább szoftveres bajra tippelnék. Multitouch tesztelővel már többször végigbogarásztam az egész képernyőt, de sehol semmi hiba, nincs specifikus terület, mely érintése után bekövetkezne a gikszer. Esetleg van valami tippetek, hogy mit tudnék tenni?
-
Ateess
tag
Sziasztok!
Sajnos sikerült factory resettel törölnöm minden képet a tabletemről, olyanokat is, amik számomra nagyon fontosak voltak. Asus Memo Pad 10 Smart tabletem van, mass storage-ként nem tudom a géphez csatlakoztatni, így viszont semmilyen PC-s alkalmazással nem tudom a képeket visszamenteni. Találtam egy hexamob recovery appot a tabletre, amihez rootolnom kellene a tabot. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy az app-ról van-e valakinek valami információja, hogy működik-e, illetve hogy ha root-olom a tabletet, akkor milyen módon tudom unrootolni (pl. egy rendszerfrissítés visszaállítja-e alapra, stb.). Ha esetleg tudtok más megoldást a képek visszaszerzésére, akkor nyitott vagyok bármire.
-
mike1334
veterán
Sziasztok.
Melyik a jobb választás?
Asus MeMopad Smart vagy Sony Tablet S?
Szempontok:
- újabb játékok futtatása
- üzemidő
- kijelző minősége
- "általános használati élmény", gördülékenység.
Kösziui.: más jobb választás ebben az árkategóriában?
-
-
Szabónagymer
aktív tag
Sziasztok!
Bluetooth egér ügyben kérnék segítséget!
Olyan egeret keresek, amely stick nélkül tud csatlakozni a tabomhoz. Valamint kérdésem még az, hogy egy időben tud-e kezelni két eszközt? Pl.: bl. bill és bl. egér.
A készülék egy voda smart tab, Joestone féle rendszerrel. -
Mardel92
tag
Sziasztok!
Új tablet vásárlásán agyalok, egy Vodafone Smart Tab 7-est váltanék le. A keret nagyjából 80-90k lenne (de persze inkább 80
). Ami fontos, hogy tudjak bele SIM kártyát tenni és IPS kijelzője legyen valamint GPS is elég fontos lenne, bár enélkül megélek.
Én egy Nexus 7-et néztem, itt aprón pont a keret közepére esik az új ára, szerintetek van valami más jobb alternatíva?
Szeptemberig szeretném lecserélni a mostanit, esetleg érdemes várni valamire?Köszönöm!
-
tjb007
nagyúr
válasz
megint én #39054 üzenetére
Ami minden igényedet kielégítené, az a Samsung ATIV Smart PC Pro.
Nem olcsó (mondjuk egyik Windowsos tablet sem az), 350e forint körül vásárolható meg, de Core i5 van benne, nem Atom, az SSD 128GB-os, 11,6 hüvelykes PLS kijelzője van, és billentyűzetes dokkoló, valamint S Pen is jár mellé.Volt róla teszt is a Prohardveren: [link]
-
banderasz77
addikt
Pandawill-el én is szívok most, 2 tabletből az egyik tölthetetlen.
Esetleg ha van valaki a környéken (Gyöngyös esetleg BP) 9V-os töltővel még azzal megpróbálhatnánk, ujraindulgat, néha kiírja, hogy charging 0%, de csak pár másodpercre. Lehet csak a töltő nem tölt eleget. Viszont korrektek voltak olyan szempontból, hogy ha visszaküldöm akkor full refund. De az 5k bukó kb.
A CUBE U30GT1 viszont pöpec kis gép.....a SmartQ T19 bugzik sajnos.mod.: 4 magos RK3188-nál sebességben sok a különbség vajon az 1280*800 és az 1920*1080 között? Valamint képminőségben? Megéri a borsos felárat? Tudom, azok már rendszerint 4.2-vel futnak és 32 GB...
-
tjb007
nagyúr
válasz
rongyi #38962 üzenetére
50e forint körül Nexus 7, 100e forint alatti 10 hüvelykesnek pedig ott van az ASUS MeMO Pad 10 Smart, a Samsung Galaxy Tab 2 10.1, a WayteQ xTAB-100dci, és ha még a 9,7 hüvelyk is belefér, akkor a WayteQ xTAB-100qcr.
A ConCorde T10 is beleesik ebbe a kategóriába, de nem nagyon van róla visszajelzés.(#38964) headhunter86
Ugyanezek neked is ↑
Az általad írt két modell is bevállalható, de a Lenovo csak akkor, ha megfelel neked a gyengébb TN paneles kijelző is. -
tjb007
nagyúr
válasz
Casseius #38816 üzenetére
Használtan semmilyent, ennyi pénzért már lehet kapni vadonatújat is garanciával.
40e forintig ezek ajánlottak: WayteQ xTAB-70dci, ConCorde Tab SPEED, Prestigio MultiPad 7.0 Pro Duo, Prestigio MultiPad 8.0 HD(#38818) freelanced
Ár szerinti növekvő sorrendben: Samsung P3110 Galaxy Tab 2 7.0, Acer Iconia Tab A1-810, WayteQ xTAB-100dci, WayteQ xTAB-100qcr, Nexus 7 16GB, Samsung P5110 Galaxy Tab 2 10.1, Apple iPad mini 16GB, ASUS MeMO Pad Smart 10, Apple iPad 2 16GB
(#38819) bandus
Ha a 8GB-os refurbished modellt nézzük, akkor még mindig nincsen ellenfele a Nexus 7-nek.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Van itt valakinek esetleg ilyen tablete?
SmartQ T19 Android 4.1 Tablet PC 10.1 Inch HD IPS Screen TI OMAP 4430 8GB
-
tozo86
tag
Üdv!
Tablet vásárlás előtt állok és szeretném kikérni a véleményetek. Mindenképpen 10" körülit szeretnék és elég ha csak wifit tud (3G nem fontos).
Ami fontos:
- Szép, érzékeny kijelző. Szerintem egy tabletnak ez az egyik legfontosabb tulajdonsága. Filmezésre, netezésre is használnám, ezért a betekintési szög, a színek, és a fényerő egyaránt fontos, hogy minél jobb legyen.
- Gyors, megbízható. Lehetőleg ne lassuljon (és/vagy fagyjon) be, 10-20 feltelepített alkalmazás után...
- Jó akku idő...
- Max 90 000 Ft de inkább legyen olcsóbb.Ezt a kettőt szemeltem ki magamnak:
Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100) ~ 75 000 Ft
ASUS MeMO Pad 10 Smart ~ 90 000 FtA Samsung mellett szól a jó garancia és az ára. Az Asus-nak nem tudom milyen a szervizháttere, az erősebb hardver és az IPS kijelző miatt gondolkodom rajta.
Szerintetek melyiket érdemes megvenni? Megér az Asus +15 ezret? Vagy esetleg tudnátok ajánlani ezeknél jobbat, ilyen ár kategóriában?
Köszi előre is a segítséget! Szép napot mindenkinek! -
Traptor
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Allfine Fine7 Genius tabletet és szeretnék hozzá valami tokot.
Netről azonban elég nehéz megítélni, hogy mit tud az adott tok.
Legjobban olyannak örülnék, mint ami a Samsungokhoz, Ipad-okhoz van Smart Cover néven:Esetleg tud valaki ilyet univerzálisban?
(pl.: nem kell hátul nyílás, mert nincs kamerám ott)Ilyet használ valaki az itteniek közül?
Ha igen, kérdés az volna, hogy a felső rész (fedél) vissza hajtható-e vagy az mindig lifeg?Kösz:
Traptor
-
válasz
nokiaguru16 #37245 üzenetére
Hali 40ert ami hasznalhato is lenne , nem nagyon van , ha csak nem hasznaltan veszel egy samu p3100 , illetve ujjonan asus fonetab de ez utobbinak az ara a ketszerese a keretednek.
Lokids
Van pl samsung p5110 kb 10 ora uzemido kb 80000, asus memopad smart 5-6 ora koruli uzemido 90000 ft, ezek stabil jol mukodo tabok. Vagy kockaztatsz es egy brandelt kinai. -
-
válasz
Real_Necro #36779 üzenetére
Samu p5110, asus memopad smart, acer a210 ha nem is hibatlan tabok , de ha nem erzi szukseget az ember akkor gond nelkul hasznalhatoak, a romolos lelkeknek xda-n ismtalalni ezekhez cuccot. De a fentiek a 80-100 e ft kategoria .. egyik sem tokeletes mert olyan eszkoz nincs ami az lenne de ha megengedheti maganak az ember akkor erosen ajanlottak. Amugy milyen arban keresel tabot?
Spileraa
Ha napokig nem hasznalod es nincs is ra szukseged ,akkor kapcsold ki feleslegesen ne meritsd az akkumulatort...
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kunsztler #36344 üzenetére
Például Vatera és társai (illetve eBay).
Lehet természetesen újonnan is kapni, de amióta a PDA-k kimentek a divatból és átvették a helyüket az okostelefonok, amikben már alapból benne van a GPS, illetve amióta "fillérekért" lehet navigációs eszközöket (PND) kapni, gyakorlatilag megszűnt a piacuk, akik pedig még foglalkoznak vele jól elkérik az árát.
Emiatt érdemesebb inkább a használt példányok között nézelődni.Melyik a jó ? Bármelyik, az összes.
(#36345) Mr. Teddy
Nincs olyan, hogy tabletre, meg nem tabletre optimalizált változat. Amelyik hivatalosan bárki számára elérhető, azaz megvásárolható, az ugyanúgy megy tableten is mint telefonon (mondjuk lassan el fog mosódni teljesen a határ a kettő között).
Annál az egyetlen egy navigációs szoftverrel van ilyen jellegű probléma, amit iGO-nak hívnak. Annál is csak azért, mert kereskedelmi fogalomba nem került, az NNG pedig csak külön gyártói kérésre/megrendelésre készíti el az adott készülékre.(#36350) szabi__memo
3G
(#36351) buci30
3G-vel WayteQ xTAB-100dci, 3G nélkül ASUS MeMO Pad Smart.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Kriccs #36317 üzenetére
Nem nézted rossz helyen.
Az Acer Iconia A210 90-105e forint körül van, az ASUS MeMO Pad Smart szintén 100e forint körül vásárolható meg, a P5110-es Samsung Galaxy Tab 2-t viszont már 80e forint alatt is megkapod (a P7300-as meg gyakorlatilag kifutott, ettől függetlenül pár helyen -leginkább sufnigéesemekben- még találni párat).(#36319) Crytek
Attól, hogy kínaiak azt írják rá, hogy 10000mAh még nem biztos, hogy tényleg annyi is.
-
válasz
Magnat #36071 üzenetére
Szerintem aki most megvesz egy asus memopad smartot az vigan hasznalhatja evek multan is, gondolom arra is van cm rom es egyebb okossagok, mert a hw ami abban van mar soknal is boven tobb. Hat igen igazad van , a gyartok itt azzal elnek vissza hogy egy egy javitast vagy funciot csak verzio valtassal lehet megszerezni, de talan ezert kell ismert marka hogy legyen esely az xda-s ,cm,miui es egyebb romokra amikor a gyarto mar beint. Amugy a kinai tabokkal se lenne gond ha kelloen optimalizalnak oket, es ha mas nem de kozepes minosegu alkatreszek kerulnenek belejuk. Nem a megszokott otvar wifi antenna, hamar lepusztulo akkumulator es tsai...
-
Amelyekkel a legkevesebb gond van az a prestigio multipad 10.1 a kijelzoje mva ami az ips-nel gyngebb de a tn-nel joval kitunobb valasztas. A myaudio, overmax felejtos, lehetne még a sencon elements 10.1 de arrol keves az info, illetve modecom freetab 1002,1003, ha hasznaltan is szoba johet tab akkor a samu p5110 a fentiekre koroket ver tempoban es megbizhatosagban, de szoba johet az asus memopad smart is...ha olcsobbat szeretnel akkor kinai brandelt, ha megbizhatot akkor inkabb a nagy markak kozul vegyel egyet hasznaltan.
Simba
Meg kene probalni valamelyik regebbi play alkalmazast feltenni hatha az menni fog rajta, de lehetoleg utana ne frissitse az ujra.esetleg a black market alphat feltenni, igaz az nem a google play de azzzal az alkalmazassalis kereshet klletve telepithet.
-
vitezfeher
tag
válasz
szabonagyur #35920 üzenetére
Lehet, hogy többen meg fognak róni, de én teljesen meg vagyok elégedve az Ainol Novo 7 Crystal quad core tablettel. Filmeket akadálymentesen játssza, wifije kitűnő, HDMI-n buta és smart tvt-t egyaránt okosít, normális supportot ígérnek hozzá. Akku ideje 4,5-5,5 óra. Az Antutu-n és az HBO alkalmazáson kívül minden működik rajta, ami az igényeidet illeti. Rootolt rendszer fut rajta, hozzáértők bűvészkedhetnek is kedvükre.
-
válasz
Kunsztler #35872 üzenetére
Ha az ero a lenyeg(tegra3) akkor asus memopad smart 95000, esetleg a samu ami nekem is van , ez gyengebb soc de hosszu uzemido 85000, illetve a samu 8.9 colos tabja tegra2vel p7310 ics van rajta..80000 korul...a fenti tabok legalabb hazai garival normalis cegek termekei.
-
SkyLaci
őstag
Mit ajánlotok?
Nagy kijelző
max 100000Ft
megbízható, garancia
szülőknek
?Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Wifi 16 GB
Asus Memo Pad Smart 10Más ajánlat?
-
Ha az uzemido az elsodleges , es elegnek tartod a kozepes hw akkor samu p5110, ha kozepszintu uzemido akkor asus memopad smart, ha a 2 fent emlitett tab kozotti uzemido kb 6.5 ora , eros hw, gyengebb kijelzo (tn) akkor lenovo a2109... a samun nincs hdmi es nem is megoldhato ra, az asuson es a lenovon mind hdmi es usb port is van... uzemidok kb .: samu 10-12ora, asus 4.5-5.5 lenovo 6.5 ora korul... amelyik legjobban kozel all az igenyeidhez azt valaszd...
-
válasz
Treff86 #35758 üzenetére
Hallgass Zodiakra, a samu nem egy rossz darab, takarekos az akksival, pdf-bol csak a nagyon osszetetteket nem nyitja meg, legalabbis nekem eddig csak egy 250 oldalas pdf fektette meg eddig...jo uzemido, tartalom fogyasztasra tokeletes eszkoz a tab, annyira ne nezzd le ezen muszaki cikkeket, miota megvan,a laptop tan csak havonta egyszer van a kezeim kozt. Amugy en is kinai tabbal kezdtem, volt vele nyug es gond, de tanultam belole soha tobbet noname. Ha teheted vegyel egy markasat reszletre ,ha ero kell es elvagy kevesebb uzemidovel is akkor asus memopad smart, ha eleg a kozepes hw de 10 ora koruli uzemido jol jonne akkor samu..
Otika ...
Varj egy picit es jonnek a prestigio multipad 2 , 8colosa only wifi verzio 44000 korul van, ips panel es emlekeim szerint rk3066 soc. Ja es az extremnel kaphato...
-
válasz
szabilcs #35229 üzenetére
Asus memopad smart,acer iconia 211,asus transformer pad tf300t ha nem muszaj bele a sim hanem kulon is elbirnad akkor tplink 3040 mobil router vagy mifi vasarlas mellejuk, amugy 120 korul a samu p5100 de azon meg hdmi nincs..esetlwg toshiba tab at300...de ez melle is mifi kell...
-
deathtania
senior tag
sziasztok!
barátnőm szeretné az 5 éves laptopját lecserélni, és egy tabletre gondolt. a legfőbb indoka az, hogy ő tényleg csak böngészésre, filmezésre és szövegszerkesztésre használja (de komolyan, tényleg), és szeretné magával hurcolni. a kérdés alaphangon arra szólna, hogy milyen olyan tabletet tudtok ajánlani, amihez van billentyűzetes dokkoló (gépeléshez szükséges). a max árkeret 200 ezer forint.
alaphangon gondolt az Asus Padfone 1re (szériahibák miatt nem ajánlottam neki), de én a Surface-re gondoltam első körben. Van esetleg valami más ajánlat? Samsung Aviva smart pc? Asus Vivo tab? vagy valami jobb?
-
Tim82
félisten
válasz
Mr. Teddy #34501 üzenetére
Belenéztem, valóban szaggat egy HP Touchpad-en (CyanogenMod 9 / Android 4.0.4 + MX Player). (Hardveresen kb. a Huawei Mediapad/Vodafone Smart Tab 7-tel egyenlő tablet.)
-
Rocsesz79
tag
Szevasztok!
Mivel senki nem ajánlott nekem 10" körüli tabot,így keresgettem a magam esze szerint.
Ezeket találtam:
-Asus Memo pad smart 10
-Lenovo Ideatab A2109
-Archos G10 101 xs
Ezek közül ti melyiket ajánlanátok? -
-
-
tjb007
nagyúr
Lehet dörzsölni a tenyereket. A Ramos és a SmartQ tabletek gyártója is Cortex-A15 magos tableteken dolgozik. A Ramos tabletben Exynos 5250 kerülhet ami teljesen hihető, mivel jelenleg is használnak Samsung chipet, a SmartQ-ba pedig a jól megszokott TI OMAP ötödik generációját építhetik be, bár az OMAP5-re még jócskán várni kell.
-
Ateess
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy ha tableten (Memo Pad Smart) gépelni kezdek, és gyorsan akarok írni, akkor az első betűket a mondatban a másodikkal felülírja, utána már a többinél nincs ilyen gond. Tehát, ha pl. be akarom gépelni, hogy Valami, akkor alami lesz, mert a V-t kicseréli A-ra, viszont ha megvárom, hogy a kurzor tovább ugorjon, akkor onnantól már nincs vele semmi gond?
Egyébként amit írtam tegnap, hogy a benchmarkok nem adtak jó eredményt, az azért volt, mert levettem energiatakarékos módba és úgy teszteltem, full sebességen már semmi gond nem volt vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest