Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nonsen5e

veterán

Sziasztok!

Jelenleg egy ipad 9-et használok, de mióta lefrissített ios26-ra... Bóvli giccses ui, nagyobb bughalmaz mint az android 15 évvel ezelőtt és a sebessége is a földbe állt...

■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-9", 10-11", 12-13" vagy 14"-nél nagyobb?
    11"±1". Méretben kisebb semmi képpen ne legyen mint ez, kicsikét nagyobb lehet. Inkább a teljes tablet méret a szempont, nem ahhoz képest a kijelző. Ennek a mostaninak fél országnyi kávája van úgyis.
    ■ Mennyi pénzt szánsz rá maximum? (Lehetőleg konkrét összeget írj!)
    200k, ha egy mód van rá, hajlandó vagyok fölé menni, ha van valami ami tényleg minden igényemet lefedi.
    ■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, filmnézés (Netflix), rajzolás, böngészés, stb.)
    Jegyzetelés jegyzet alkalmazásokba, PDF-be (feltételezem ez utóbbit minden tudja Android vonalon is). Ipaden mindig a sima books-ban írok a könyvekbe. Rajzolás szintén szempont, nemrég tudtam meg, hogy az Adobe Fresco ingyenes lett, jó lesz az Procreate alternatívának. Nem kell filmre, nem kell játékra, meg bármi másra sem. Foreflight úgysincs Androidra.
    ■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
    Új
    ■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy külföldi beszerzés (pl. Amazon, Aliexpress, Banggood, stb.) is opció?
    Vagy helyben (hu, dk) vagy európai shopból legyen, esetleg bárhonnan, de Apple szerű bárhol garanciáztatható szolgáltatással. Szóval Amazon simán, Ali alapból emiatt kizárva(?).

Ez eddig mind szép és jó és túl egyszerű lenne, de a sok extra dolog ami nekem fontos lenne eléggé megöli az opciókat
    A kötelezőek:
    Nagy, tömör műanyag fejű, jól dönthető, kemény ceruza legyen hozzá. "Apple" stílusú. A puha hegyű "Wacom" stílusúakat nagyon nem szeretem, nem bírom őket használni. Nekem vacak, olcsó hatást keltenek. Családban amik vannak meg folyamatosan kopnak el és kell őket cserélgetni a Samsung ceruzákban.
    3:2, 4:3 vagy hasonló képarányú legyen, 16:9 és társai no-go.
    Értelmes szoftver támogatás.
    8++/256 az abszolút minimum.
    Egyéb:
    Ez már szőrszálhasogatás, de ha már manapság kötelező minden létező eszköznél a kamera bump meg a 28 féle kamera, akkor olyan helyen legyenek, hogy ne billegjen az eszköz rajtuk tok nélkül sem. Alternatívaként legyen minimalista (mágneses) "tok" hozzá. Olyan előlap/hátlap védős cucc, ami a tab oldalát nem vonja be szilikonnal. Őszintén ha nem lenne rajta kamera egyáltalán, az is megfelelő lenne..
    "Jó" akkuidő, legalábbis ne legyen sokkal rosszabb mint a mostani 4 éves ipadnek.
    Kijelző technológiát nem tudom, hogy hosszú hosszú rajzolgatások alkalmával mennyire égne be (vagy nem) az OLED. A mostani IPS LCD-vel is teljesen jól elvagyok.

Amit elsőre találtam, az a HONOR MagicPad 2 és 3, amik első ránézésre a tökéletes tabletek lennének, viszont az, hogy csak egy Android főverziót kapnak az botrányos, kritikán aluli, vállalhatalan véleményem szerint. Persze győzzetek meg az ellenkezőjéről, de ez elég kizáró tényezőnek tűnik nekem egy ilyen árú készüléknél.

:R

Új hozzászólás Aktív témák