Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

Régebben írtam már, hogy PDF olvasáshoz keresek valamit. Eljuttottam közben a media markt-ba, úgyhogy leírom a tapasztalataimat. Végignéztem pár tabletet és ebook reader-t, és az jött le, hogy:
    - az eink jelenleg nem alkalmas ilyesmire, baromi kényelmetlen a hosszú képfrissítési idő miatt
    - a pixelsűrűség egyáltalán nem számít annyit, mint mondják, sima hd kijelzőn is ugyanolyan jól olvashatóak a dolgok
    - zavaró a tükröződés, de a fényerő helyes beállításával kiküszübölhető
    - a képernyő mérete, ami igazán számít, 10"-nál kisebb nálam nem jött be függetlenül a pixelsűrűségtől (bár van egy minimális látáshibám)
    - a billentyűzet nagyon sokat javít a felhasználói élményen, ha bevitelre is használni akarjuk
    - a gép sebessége szintén sokat számít pdf olvasáskor, illetve az is, hogy mennyire up to date a szoftver. a kindle pdf olvasója (ami pár asuson is rajt volt) pl teljesen alkalmatlan volt nagy fájlok (100+MB) olvasására (bár lehet, hogy régi verzió volt)
    - netezéshez is teljesen jól működik, bár néha elég nehéz eltalálni a gombokat, főleg a tab zárását firefoxban

Ezek alapján én egy asus transformerbook mellett döntöttem az ott kipróbált termékek közül, ami idáig (2 nap) elég jól bevált, de azért még tesztelem tovább. Én is azt tudom javasolni, ha valaki tabletet keres, hogy nézze meg élőben, mert előfordulhat, hogy nem azt rendeli meg, ami ténylegesen jó lenne.

off:
    A bolttal nem voltam teljesen megelégedve. Amit előre felírtam termékeket, azok nem voltak a boltban. Megpróbálták rámsózni a kiállított darabot azzal a szöveggel, hogy nincs dobozos (ahogy láttam másokra egy nyomtatóval próbálták meg ugyanezt), és a kipróbálás is nehézkes volt. Volt, hogy nem ismerte fel a pendrive-ot az NTFS fájrendszer miatt a gép, volt, hogy megszakadt a netkapcsolat, amikor letölteni akartam a fájlokat, és blootouth-on kellett áttenni őket, de azért mindig találtam megoldást a problémára. Az eladók egyébként segítőkészek voltak ahhoz képest, hogy nem jutalékos rendszerben dolgoznak (gondolom éhbérért).

Új hozzászólás Aktív témák