-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
hunderbörd
tag
Sziasztok!
30-35 ezres áron kersek használt tabletet. Milyen típust tudnátok ajánlani? Nexus 7 elfogadható ennyiért?
Üdv, HB
-
taip
senior tag
Sziasztok!
Talán már írtam a múltkor, hogy le akarom cserélni a mostani tabletemet, de olyanra, ami előrelépés. Mindenképpen 8"-osat szeretnék és eddig azt gondoltam, hogy mindenképpen 4G-set. De nem találtam olyat, ami minden szempontból megfelelt volna, ezért most újratervezés van.
Nagyon tetszik a Sony Z3 Compact tablet, de túl soknak tartom érte a 140 ezret, szóval inkább a másik végéről indulnék: Valami sokkal olcsóbb készüléket keresek, ami 8"-os, de megelégszem a 3G modemmel. Ha valami kedvező áron hozzájutnék egyhez, akkor mondjuk használnám 1 évig és utána megnézem, mire lehet akkor majd cserélni.
Amiket néztem:
- Wayteq 8X, ami most jelent meg. Nem tudom, vannak-e róla tapasztalatok, ez még eléggé zsákbamacska, illetve csak fehérben létezik tudomásom szerint, ami nem túl vonzó.
- Lenovo A8-50, ami tavaly jelent meg, de több helyen (pl. Edigital, Ipon, eMag) már kifutott modellnek írják és már nem árulják. Máshol meg egyszerűen csak nincs is a kínálatban. Hosszas keresgélés után találtam 2 helyet, ahol elvileg pár nap alatt lenne, de ott pedig 52-54 ezer Ft.Az lenne a kérdésem, hogy megér-e ennyit a cucc, érdemes-e várni valami akcióra, vagy inkább azonnal csapjak le rá, hátha nemsokára már ez sem lesz?
Illetve ebben a 40-50 ezres kategóriában tudtok-e egyebet javasolni? -
Troyan001
tag
Nehezen találok értelmes, de nem 100k forintos tabletet hdmi-vel. Valós piaci rést döngetek, vagy csak a google skillem alacsonyrendű?
-
tjb007
nagyúr
válasz
ferke72 #57980 üzenetére
A T111-et semmiképp, és a T235-tel sem sokkal jobb a helyzet. Utóbbi talán még megkapja az 5.0-át/5.1-et, a T111-nél viszont nem igazán kell számítani rá.
Azt sem ártana tudni, hogy az a korrekt ár pontosan mit is takar.Idén várható egyfajta LTE bumm, azaz jönni fognak az olcsóbb (már ARMv8-as, 64 bites processzorral szerelt) LTE képes modellek, bár ez inkább az év második felében történhet majd csak meg. Ha nem sürgős, akkor érdemes lehet várni a váráslással.
-
ferke72
aktív tag
válasz
cidalain #57981 üzenetére
Kicsit visszakacsintgatok most androidra, és megmondom őszintén hétköznapi használatra kellene. Padfone 2 is van terítéken igaz ott frissítések nem jönnek lehet már rá..
tab 4 pedig gyenge hardverileg szintén, és inkább az a fontos gördülékenyen használható legyen. + megbízható is egyben. igen a 4g lenne hátrány netes sebesség végett. -
-
ferke72
aktív tag
sziasztok!
találtam galaxy tab111 és t235 viszonylag korrekt árban. egyik elavultabb hardver és utóbbi sem az acélos fajta viszont lte képes. szerintetek ha már droid akkor inkább újabb hardver jobb választás t235?
és nem tudom megkapják e ők pl az 5.0-t?
köszi -
mirci18
addikt
Szevasztok
Tudnátok nekem segíteni abban hogy tabletra milyen ingyenes navigációk vannak?
Igaz az hogy a nokia adott ki navigációt androidra is. -
tjb007
nagyúr
válasz
SaGa59 #57968 üzenetére
LG G Pad 10.1
A tokot pedig az eBay-ről érdemesebb beszerezni. Nagyobb a választék, és az árak is jobbak.(#57969) Th3Ac3
Mindkét állítás igaz, viszont tartani egyiktől sem kell, főleg nem a Snapdragon 400-tól. Ha beleolvasol a G Pad topikba láthatod, hogy mindenki meg van vele elégedve, nem nagyon van rá panasz. A hardcore gamereknek meg eddig sem volt ajánlott, és ezután sem lesz az, általános felhasználásra viszont elég, amit nyújtani tud.
Az Inteles ASUS-nál pedig utána kell járni, hogy az általad használt alkalmazásokkal, játékokkal mi a helyzet, így nem nagyon fogsz tudni lyukra futni. Lollipop pedig erre is 100%, hogy lesz.(#57971) duplaa
Papíron és benchmarkokban a Z3745 a jobb, az erősebb, viszont ennél benne van a pakliban az, hogy kompatibilitási problémába fut vele az ember.
Melyik a jobb ? Egyik sem, vagyis pontosabban az elvárásoktól függ. Mindkettőnél van valami, amiben/amivel jobb a másiknál. Az ASUS-ban ott van az erősebb processzor, a WayteQ-nél pedig a beépített 3G modem és a telefonos funkciók.(#57973) JamesHolden
Az ASUS Transformer Pad TF303K mondható annak, legalábbis az Androidos vonalon. Nem tudom mennyire zárkózik el az ismerősöd a Windowsos tabletektől, de lehet érdemesebb lenne inkább egy olyat (pl. Lenovo Miix 2 10, az ajánlott ASUS-nál még olcsóbb is) választania ilyen célra.
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok,
Ismerősöm tabletet szeretne venni és kikérte a véleményem. Mi most a best buy 100.000 forintért?
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 10
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? utóbbi is opció
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) általános felhasználás, de leginkább internet
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 100.000 HUFKöszi
-
duplaa
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok. A keret 40-45e jó magyar forint.
Nem nagyon vágom, hogy melyik processzor milyen, tudnátok ebben segíteni? Melyik proci jobb (sebesség, támogatottság, stb.)?
Intel Atom Z3745 (1.86 GHz, 4 mag) - ASUS MeMO Pad 7 (ME176C)MTK 8382 Cortex-A7 (1.3 GHz, 4 mag) - WayteQ xTAB 8X Quad
Illetve kérdésem lenne még, hogy a fent belinkelt két tablet közül melyik a jobb?
Egyik márka tabletje sem volt még a kezemben.A segítséget előre is köszönöm.
-
Th3Ac3
tag
Szerkeszteni nem tudtam már, de megtaláltam infót hogy május-júniusban lesz Lollipop 8.0-ra
-
Th3Ac3
tag
Sziasztok!
Bújtam egy kicsit a fórumot ugyanis tabletvásárlás küszöbén állok és 50 ezerért keresek jó alternatívát.
Ajánlottak között láttam az ASUS MeMo Pad HD 8-at és az LG G-Pad 8.0-át. Melyiket volna érdemesebb választani?
Tudom Asus kicsit erősebb de tartok az Inteles szűkebb támogatástól, míg a másik esetben pedig a gyengébb chipkészlettől (Snapdragon 400). Továbbá érdekelne vajon melyikre lesz Lollipop, ha egyáltalán kiadják ezekre?
Köszi a válaszokat! -
SaGa59
őstag
Sziasztok!
10"-os tabletet keresek a nejemnek. Alapvetően a leveleit nézegeti, meg mindenféle flash játékokkal játszik, pl a Facebookon át elérhető Angry birds friends-szel, Jewel of Atlantis-szal és hasonlókkal. Azt tudom, hogy flashes cuccok nem mennek, de a legtöbbnek van androidos megfelelője, ha jól láttam. Meg böngészik. Filmet nem néz rajta, zenét se ezen hallgat.
A 10" kell, abból nem tudok engedni és olyan, ami ezeket a játékokat akadozás nélkül viszi. Alapvetően wifin lesz használva, így a mobilsáv képességek nem számítanak. a GPS sem, a felbontás a 10"-hez megfelelő kellene legyen, memória minél nagyobb annál jobb. Az ár mindegy, de az ebben a kategóriában legolcsóbb,megbízható verziót keresem és ne egy noti árával vetekedjen.. E-bay uk szóba jöhet, vagy valamilyen .de webshop. Kínából azért nem hozatnám, bár ha megfelelő az ajánlat még az is belefér.
Ja és persze kell hozzá valami tok is. Billentyűzettel vagy nélküle, de olyan, amiben notebook képernyő állásban is használható, bár a játékhoz gyanítom meg kell szokni az egerészés helyett a kijelző masszírozást, ami fektetve biztos kényelmesebb. -
tjb007
nagyúr
válasz
antibes2000 #57963 üzenetére
Hivatalosan nincs, az csak a notebookoknál van, de ettől még megoldható a dolog, csak meg kell beszélni a magyarországi képviselettel.
Amúgy meg a forgalmazó szabja meg a feltételeket. Az eMAG meg nem tudom milyen garanciajegyet szokott adni az ASUS tabletek mellé, de ha a sajátjukat, akkor nem viheted. -
szitamon
újonc
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy hol kapható Pipo T9 készülék, kérlek segítsetek. Előre is nagyon köszönöm : -
tjb007
nagyúr
-
tjb007
nagyúr
válasz
Soybex #57955 üzenetére
Igazából semmi. Hogy pontosan mit jelölnek a modellszám után következő betűk és számok csak az ASUS tudja. Amúgy meg azért olcsóbb itt (gondolom erről van szó), mert ez egy szlovákiai cég. A garancia szempontjából viszont érdemesebb itthon megvenni valamelyik forgalmazónál, mert a másiknál a garancia csak rajtuk keresztül intézhető (gyakorlatilag vissza kell küldened nekik Szlovákiába).
-
Soybex
őstag
Sziasztok .
Egy Asus Memopadon gondolkozok , mert eléggé pofás kis gépezet.
De , lenne egy kérdésem amire nem jutottam dűlőre.
Azpedig ---> Mi a különbség a kettő között?
ASUS MeMO Pad ME176CX-1A046A És ASUS MeMO Pad ME176CX-1A041A Között?
Árban az egyik olcsóbb, viszont semmi különbség miatt.
Szóval valami tipp hogy melyik szerkezet legyen ?
-
tjb007
nagyúr
-
Shingen
addikt
Hali!
Van már teszt a WayteQ xTAB-8X-ről?
-
B.F.G.
senior tag
válasz
B.F.G. #57949 üzenetére
További kérdés, hogy az egyik tablett nem tölt valamiért sem a hólzati töltőről sem micro usb-ről, amikor rádugom bármelyik töltőt, az aksi ikonon megjelenik a kis villám mintha töltene, de nem tölt csak a tápról működik a tab, az aksi, viszont ha lehúzom a töltőt merül... csökken a % töltöttsége.
Tapasztalt valaki esetleg hasonlót? Erre mi lehet a megoldás?
-
B.F.G.
senior tag
-
B.F.G.
senior tag
Sziasztok,
Tudnátok abban segíteni, hogy alábbi Bulid számú tablethez honnan tudok imaget letölteni amivel felflesselhetem.
Van két egyforma tablet az egyik működik és a másik nem, (megáll andorid logónál)
713b7.v1.20.tzx.r01.eng.1122
Köszönöm előre is a segítséget, google csak rootolási megoldásokat dob fel ha jól látom.
-
tjb007
nagyúr
válasz
Valdien #57942 üzenetére
Az LG helyett nem a Samsungot szeretted volna írni ? Az LG szoftverében pont nincs semmi elrettentő, ellenben a másiké sokakban ellenszenvet vált ki..
Amúgy meg nem lehet stock Androiddal kapni egyiket sem. Stock Androidot csak a Nexus széria tagjain, valamint a kínai modelleken találsz, bár már utóbbiaknál is elkezdődött a "samsungosítás".
Játszani, filmet nézni elég a LG is (akármelyik méretben, három van). Hogy megéri-e azt a felárat valamelyik Tab S azt már neked kell eldöntened az általuk nyújtott pluszokat figyelembe véve.(#57943) klambi
Ennél frissebb rendszer nem érhető el rá, ezért nem találtál semmit.
-
cidalain
veterán
válasz
Valdien #57942 üzenetére
(Ne rettentsen el az LG androidja. Ne haragudjatok a szóhasználatért, de ilyen kib@szott jól optimalizált androidot régen nem láttam. lehet hogy nem "pure" android, de látszik hogy foglalkoztak vele, és emiatt normálisan működik is! azokkal a gyártókkal ellentétben akik gondolkodás és optimalizálás nélkül felcsesznek egy tiszta androidot, aztán nem jó az egész semmire...)
-
-
klambi
addikt
szevasztok!
Egy nem mai darab tablet került a kezem közé mire új robotot szeretnék működésre bírni.
Az eszköz egy Huawei (tudom nem indul jól...) Mediapad 7 S7-931u.
Jelenleg a gyári 4.0.3 droid fut rajta, ezt szeretném cserélni. Természetesen már keresgéltem hátha akad valami, azoban nem jártam sikerrel, ezért írok nektek hátha valakinek van valamilyen tudás a birtokában.
Válaszaitok előre is köszönöm!
-
Valdien
csendes tag
Köszi.
Igazából azon a trilemmám, hogy tablet + E-book összesen 130 körül, vagy tablet magában 130-ért, vagy hagyjam a fenébe és vegyek egy netbookot. Nem tudom, hogy a T700-as kategória megéri-e azt a felárat, ami mondjuk egy GPadhoz mérten már jelentős, vagy játszogatni, filmezni elég az is. Másik, hogy az LG-ről olvasgattam és kicsit elrettent az operációs rendszer. Nem lehet sima (pure) Androiddal kapni? -
-
xtend
senior tag
-
Valdien
csendes tag
Hali.
Tablet vásárlásán töröm a fejem:
Kijelző mérete legalább 7", de mivel nem nagyon volt még a kezemben telefonnál nagyobb méretű kütyü nem tudom mennyire kényelmes a nagyobb.
Felhasználás: Játék: Hearthstone és egyéb kisebb Androidos szöszmöszök; film és sorozatnézés (WIFI-n használnám kizárólag)
Szeretnék újat, vagy sok garis használtat (nem tudom mennyi idő alatt "használódnak el" a mai tabletek.
Keret: Igazából nincs konkrét elképzelés, legyen minőségi, megbízható garanciális háttérrel rendelkezzen és bírja a strapát.
Köszi. -
tjb007
nagyúr
A legfontosabb a méret. Egy 7 hüvelykes készülékhez ajánlott 7 hüvelykes készülékekhez való tokot nézni. Lehet tól-ig mérethez valókat is kapni, de azokban egy kisebb méretű készülék elég idétlenül néz ki. Ott van még akkor a rögzítés is (bepattintós, pántos, karmos stb.) és az USB kábel típusa is (micro, full, plusz ugye van még Bluetooth-os is). Utóbbinál a készüléken található USB portnak megfelelőt érdemes választani, mert akkor nincs szükség OTG kábelre.
A többe meg már csak a megvásárlása után derül ki (billentyűzet milyensége, nyomáspont stb.). -
Surda-
őstag
Concorde tab vivo-ról valakinek van tapasztalata?
20körül meg tudnám venni, méretre jó,de sajnos nem találtam vele topickot ph-n -
-
tjb007
nagyúr
válasz
Gyb001 #57926 üzenetére
Csak annyit írt, hogy felrakta azt a linkelt gyári ROM-ot és azt hiszi, úgy gondolja, hogy nyitva van.
Azóta, hogy az Intel belépett az Androidos telefonok és tabletek piacára nem létezik egy általuk tervezett és gyártott processzorral szerelt készülékre sem custom ROM. Ennek pedig már három éve, szóval nem úgy néz ki, hogy bárki is szeretne ezen változtatni.(#57927) Prstin1
WayteQ xTAB-7Q, WayteQ xTAB-7X Quad
(#57929) Doner
Mindegyiknek jónak kell lennie, és a jól bevált(ak)nál, az 1000%-ra jóknál is benne van a pakliban, hogy kifogsz belőle egy olyan példányt, ami mégsem működik. Volt már ilyenre példa.
-
Doner
aktív tag
Üdv!
Tudna valaki mondani egy jól bevált billentyűzetes tokot egy asus memopad 7 K01A-hoz? Olyant ami 1000%jó ehhez a típushoz és segítségével ki lehet támasztani a tabletet latopként használva.
Előre is kösz! -
Prstin1
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok 7" körül navigációs célokra ajánlani tabletet? Esetleg olyat aminek saját autós tartója, töltője van. Hárombetűs menne rajta. Jelenleg egy navon [platinum] van használatban 2-3 éve, de elég érzéketlen a kijelzője. -
Gyb001
senior tag
válasz
tjb007 #57925 üzenetére
Én ezt használom.
Nem telepítődik föl hanem adb-n keresztül bootol róla pc-ről. (Lenovo s8-50)
Ugyanezen a fórumon láttam hogy valaki írta hogy a twrp-t hogyan kell telepíteni. Ezt még nem próbáltam.
Amennyire tudom értelmezni a google fordítót. A készítőnek ki van nyitva a bootloader
-A lényeg az, hogy abban az időben a. varrott firmware bootloader, ami a lefektetett én verzióm of.proshivki nyitva.
-Milyen előnye kinyit a bootloader?
-Korszerűsítés villog indítás és helyreállítás, és működni fog.
[link] -
Gyb001
senior tag
Szerintetek mikorra várható hogy intel procis tabokra elkészüljön valami custom rom?
PAC/AOKP/Paranoid... -
kelzsoca
félisten
Üdv!
A mostani kínálatban lévő gépekkel nincs különösebb probléma, a szervizzel nincs gond, bár sokan a 2-3 hetes átfutási idő miatt szoktak mérgelődni, de ez máshol sem jobb egyébként, illetve már egy ideje elérhető egy bizonyos gyorsszerviz szolgáltatás, ha jól tudom +2500Ft-ért 1-3 napon belül megoldják a problémát, és futárral küldik is vissza a készüléket a vevőnek.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm Wayteq tabot akar venni, 7-8" körül, pdf,képregény olvasás, filmezés, netezés, néha játék. Kérdezett a Wayteq szervizhátteréről, nem tudtam neki mit mondani, mivel csak egy navigációm van, de azt évek óta nem tudtam megölni.
Úgy tudom gari szempontjából ajánlott a Wayteq, mivel néha még az ASUS márkáról is meredek dolgokat olvasok....Vélemények?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Surda- #57899 üzenetére
Újonnan ennyiért maximum 7 hüvelykeset fogsz kapni, 8-ast nem.
A használtakról meg nem tudok nyilatkozni.(#57900) ztibor
Pedig a Framaroot az, amivel rootolni lehet. Melyik exploittal próbáltad ?
(#57901) fm15
A 8X-hez még nem volt szerencsém, ennek ellenére mindhármat.
Mellélőni meg egyikkel sem tudsz.(#57904) Romvr
Újonnan, ennyiért, ilyen feltételekkel itthonról nem lesz semmi. Ezt gondolom te is sejtetted.
Az eBay-jel az a gond, hogy 90%-ban azok is Kínából jönnek, ráadásul a nagyja még noname is.
A használtakban nem tudok segíteni.(#57909) adrian94
Nincsen.
-
adrian94
őstag
A héten szeretnék egy tabot venni max 50.000 ft-ig ! Eddig az Alcor Access O819M-et néztem ami elég jónak tűnik ! Van 50.000 ft-ig ami jobb adatokkal rendelkezik ? Vélemények róla ?
-
Surda-
őstag
válasz
Armagedown #57906 üzenetére
MI a baj vele szerinted?
Újonnan 30körül vesztegetik. -
Romvr
őstag
Sziasztok,
Szeretnék egy andoridos tabletet, mert rájöttem hogy nagy hasznát tudnám venni akkor mikor nincs más kéznél.
- hány hüvelykes legyen a kijelző?
9,7" vagy 10,1" (illetve ezek közötti skálán bármi)- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
Mindegy, csak működjön- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Lehetőleg itthonról, sajnos van rossz tapasztalatom Kínával kapcsolatban. Esetleg még ebay szóba jöhet.- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Remote Desktop, E-mail, Internet, VOIP, Dokumentumok olvasása. Tehát nem kell egy erőmű- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
A maximum a 40 amit rászánnék, de ha kijön kevesebből akkor boldog vagyok.Amit tudjon/legyen:
- IPS kijelző, legalább 160 DPI értékkel. (tehát ne 1024x600 meg hasonló)
- 16Gb belső tárhely, bár nem kívánok rárakni 100 alkalmazást de a több az jobb.
- 1Gb RAM minimum legyen
- Fekete szín!
- Android 4.4 támogatás (vagy gyárilag, vagy letölthető hozzá)Ami előny:
- GPS
- 3G
- 64Gb-os vagy nagyobb SDXC kártyák támogatásaKerülendő márkák:
- WayteQ (3 készülékük járt nálam és küldtem vissza postafordultával mert hibás volt)Eddig amit volt alkalmam megtapogatni és elnyerte a tetszésem az Alcor Zest Q933RS Tablet volt. Sajnos Alcor készülékekkel bizalmatlan vagyok mivel az egyik E-Book olvasójuk több időt töltött szervizben mint nálam és végül inkább visszakértem a pénzem. Szóval ha valakinek van tapasztalata ezzel a típussal akkor írja meg bátran.
Egyébiránt minden lehetőségre nyitott vagyok és a fenti paraméterekkel szemben is képes vagyok némi rugalmasságra ha az ár amúgy kedvemre volna
-
Surda-
őstag
válasz
cidalain #57902 üzenetére
Az Op3n Dott -ot pl dicsérték és volt a tesconál 15e, most visszavitték 30-ra. De valami ilyesmi vételt akarok kifogni.
Ha fontos számomra,a szép kép,akkor IPS-t keressek?
Ebben pl "IPS Lcd"
7'-ban a Galaxy tab 3 Lite pl nem tűnik rossznak.
Csak nekem a 7' kicsit kicsi,ha már tabletet veszek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (239)
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest