- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Zászlóshajót avatott a Lexar SSD-kben utazó divíziója
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
lorcsi #52294 üzenetére
Én 8 colos Wayteq79qci-t használtam.Netezni kényelemes volt,de pl PDF Scan (Aranysas) nyögvenyelős volt,állandóan nagyítgatnom kellett vele.Rendes PDF formátumú könyvek (T34 Közepes Harckocsi című sok képpel,ábrával),már egy fokkal jobb volt,de inkább nevezném vészmegoldásnak.
Böngészésre elég a 7 col,de teljesen alkalmatlan újság olvasásra a kijelző kis mérete miatt.
A 8 col böngészésre már igen kényelmes tud lenni,de újság olvasásra még mindig kicsinek,kényelmetlennek érzem.
10 col már biztos barátságosabb méret újság olvasáshoz,de ide kéne legalább 1280x800-as felbontás IPS panel és nem árt egy erős hardver is.
A fő probléma,hogy 20-30 körül normális tab nincs csak Kínai aminek vannak kicsiny apró idegesítő hibái (gyenge wifi,gyenge aksi,apró laggok érdekes elgondolkodások a rendszerben) és ezek is 7-8 colosak amik már használhatóak.Persze együtt lehet élni velük,de kell hozzá jó sok türelem.
Konkrét típussal nem tudok szolgálni (ezt majd a hozzáértőbb kollégák megteszik),de a 34 ropis 79qci is tele van gyermekbetegségekkel,pedig annak relatív erős hardvere van.Gondolom a 25 ropis Beex,MyAudio és hasonló,kimondhatatlan nevű virágbolti 2/4 magos csodák még ezt is alul múlják.10 col ebben az árban aminek van normális monitora,felbontása,hardvere még használtan is drágább.Amik meg vannak használtan annak érdemes egyből ellátogatni a fórumára.Eléggé lehangoló dolgokat lehet olvasni.
-
Henker2
addikt
Bferibörs és tjb007!
Köszi
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung Galaxy Tab Pro 8.4-et, javaslom, hogy kerüljön föl a különösen ajánlott gépek közé!
76e-ért dobozos 2év bolti garis (itthon nem forgalmazza a Samsung hivatalosan sajnos) van.
A teljesítménye mindenre elegendő, alig reccen meg. A kijelző bődületesen szép, az LCD-nek erős a fénye is, ha kell. Max fényerőn a feketéje persze elmarad a SAMOLED paneles Tab S-étől, de mivel auto brightness funkció is van raja, ez nem derül ki normál használat mellett.
Az anyaghasználat kiváló, a bőrhatású hátlaptól féltem, de pozitívan csalódtam, egyáltalán nem gagyi.
3G/4G nincs benne, minden más van.
Akinek bivaly gép kell hatalmas felbontással (2560x1600), mindenképpen vegye számításba!
A keskeny káva miatt a nagyobb 7"-os gépek méretosztályában indul, mégis nagy a kijelző. -
Van egy olyan program, hogy supersu, android marketen megtalálod, ez kezeli, hogy mely programoknak van root joga, meg indításkor engedélyeztetni kell vele egy felugró ablakban, hogy adsz neki. A gyári progik uninstalljához meg kell megint egy program, a sima beépített uninstaller nem töröl semmit, root uninstallerre keress rá, szintén az android marketen, aztán ki fog dobni egy párat.
-
lorcsi
veterán
helloka..
pdf olvasásához, böngészéshez myilen méretű tablet a javasolt?
10' körül?
vagy még a 7-8' is beleférhet ?20-30 körül nézegetek valami normálisabbat
-
nobela
senior tag
Sziasztok, az lehetséges hogy HDMI-n nincs 1080p csak 720p ?
(4.4.2, Navon Predator 7)
-
426os
őstag
Kiegészíteném a kérdésem. Ezen kritériumok alapján esetleg Kínából mi az ami vállalható lenne és ár/érték/minőség tekintetében jobb lenne az itthoni ajánlottaknál?
"8": Lenovo A8, Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G, Prestigio MultiPad Color 8.0 3G
9-10.1": Lenovo S6000" -
Milka 78
nagyúr
Hello Urak!
Mik az általános vélemények az MTK 8 magos és Mali 450Mp-s Kínai motyókról?Itt is az áll fent,hogy a vasban lenne erő,de optimalizálni már nem telik és laggolásba fullad az egész?
Még mindig a LG G Pad 8.0/10.1-es gépekre keresek alternatívát. -
istvan170
aktív tag
Természetes, hogy mindenkinek másak az igényei. Máris előrébb vagyok, mert a Samsung amoledet még nem láttam ekkora méretben. Nálam a kijelző a kardinális kérdés, az Air-nél az tuti rendben van. Nekem viszonylag egyszerű dolgokra kell. Volt nálam egy 10"-os Samsung, de tft-s. Minden rendben volt a szerkesztéssel, de az a kijelző minősíthetetlen
-
JaniS
senior tag
válasz
istvan170 #52284 üzenetére
Mint mondtam nem vagyok profi fotós, szóval kezeld ennek megfelelően, amit írok.
Kalibrált 24"-es Eizo-n (SPVA paneles) Photoshop-pal és egy 3500dpi-s (gamer
) egérrel nekem rendben van a dolog.
Kipróbáltam mindezt egy Samsung Galaxy Tab S 10.5-ön is, akkor gondoltam úgy, hogy ezt hagyom . Egyrészt a Super AMOLED kijelző gyönyörű és megnézni rajta egy 4K videót valóban élmény, az Eizohoz képest is. Azonban a kalibrált képtől nagyon messze van és az OLED színei is teljesen más érzetet keltenek, mint az LCD. A Photoshop Lightroom-mal talán ellettem volna (nem is kerestem más programot), viszont a pontos pozícionálás megoldhatatlannak tűnt számomra.
Nagyjából ennyi a tapasztalat, lehet nem kellett volna ilyen hamar feladnom, de csak egy próba volt, nem gondoltam komolyan, hogy innéttől kezdve majd tabletet használok erre a célra.
Magáról a tabletről viszont csak a legjobbakat mondhatom, de itt már kinek az iOS, kinek az Android.... szóval az már ízlés dolga.
-
Satra74
tag
válasz
eddieke666 #52130 üzenetére
Szia!
Szerintem ezek minden 7"-oshoz kompatibilis, általános tokok.
Üdv:
Satra -
istvan170
aktív tag
Próbáltad ezek szerint tableten. Az érdekel, hogy miben érezted hátrányát, én egy Dell IPS-en csináltam sokáig, de rájöttem, hogy nem akarok a gép előtt görnyedni. Ha jó kijelzőt kaparintanék a kezembe, mindent meg tudnék szinte a tablettel. Márpedig ai Ipad Air és a most debütáló Samsung oledes tabletek az Eiso-val is partyban vannak.
-
motorace
tag
Üdv.
Kezembe került egy régi Tab!
Mapan WM8650 típusra hallgat!
Gyári 2.2 androiddal!
Kemény 256ram és 800Mhz proci
Via Arm926chip
Lehetne erre varázsolni 2.3 androidot?Volna értelme vajon?
-
tjb007
nagyúr
válasz
Wanderlust #52252 üzenetére
Nem vágod vele haza, és nem baj, nyugodtan töltheted vele.
(#52255) Miamiquake
A 3G-s változatról van szó ? Ha igen, akkor annyit megérhet, bár már elég korosnak számít, a HW is elég gyenge, szóval nem kell túl nagy sebességre számítani.
(#52257) batonyo
8": Lenovo A8, Prestigio MultiPad 4 Quantum 8.0 3G, Prestigio MultiPad Color 8.0 3G
9-10.1": Lenovo S6000(#52258) Kaktusz92
Lenovo A7-50, ASUS MeMO Pad 7 (ME70C), WayteQ xTAB-7X Quad (ha szükség van 3G modemre is)
(#52261) gubisadam
Nincs különbség köztük.
(#52262) T_Stark
Mindegyik más miatt jobb.
Az Acerben erősebb SoC van, a Lenovonak viszont nagyobb méretű és felbontású a kijelzője, plusz valamivel tovább is bírja szuflával.
HDMI átalakító nincs, DLNA van.(#52267) Snorkleee
Nexus 7 (2013) LTE
(#52269) Henker2
Ha az adott alkalmazásnál nem látsz ilyen opciót, akkor nincs is rá lehetőség.
Ezzel az alkalmazással viszont megpróbálhatod: [link](#52272) Flashback
ASUS Transformer Pad TF103C
(#52273) Szaraz
Acer Iconia Tab A3-A10, ConCorde tab Q10
(#52279) Shingen
Mindegy egyes modellnél más a módja, más a menete. Keress rá a neten, hogy a tiédet pontosan hogyan is kell rootolni.
--------------------------------
Aki kimaradt, nem kapott választ, az keressen meg privátban! -
Sziasztok!
Alcor Access Q913M erről a gépről vannak tapasztalatok? Főleg a WIFI része érdekelne. Milyen a vétel stb. De álltalánosságban is jöhetnek infók.
Köszönöm! -
Wanderlust
tag
#52252 Valaki?
-
Szia
Rootolásban nem tudok segíteni, én is szenvedtem egy sort, mire sikerült a saját tabletemet rootolnom (kínai, icoo névre hallgat), de miután sikerült, vannak programok, amikkel át tudsz bármilyen könyvtárat irányítani az sd kártyára, én a /data-t küldtem át, amiket használok ehhez a FolderMount (átirányításhoz) és a Mount /system, amivel írhatóvá tettem a rendszer könyvtárat.
A programok erőforrásának figyeléséhez meg az android assistantot használom, ez root nélkül is megy és ingyenes. -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Tabletet keresek az alábbi paraméterekkel:
9-10 hüvelykes kijelző, lehetőleg új, külföldről is tudok rendelni. Elsősorban netezésre, youtube-ra és filmnézésre kellene, 50K-ig. Ehhez mit szóltok, esetleg valakinek tapasztalat: [link]
Jó lenne 4 magos proci, minimum 1GB RAM.Előre is köszi!
-
Sziasztok
10" tabletet keresek. Jó kijelzővel, hosszú üzemidővel.
Jó és használható billentyűzettel /coverrel. Keret felső határ 100K.
Opcionálisan usb port.
Yoga 10-at néztem az nem rossz. Tapasztalat ajánlat?
Üdv -
gubisadam
aktív tag
válasz
fateless #52270 üzenetére
hello,
köszönöm a tanácsokat, lehet h meg fogom bánni, de jelenleg csak 1re tudok pénzt szánni, és a multimédiás képességek fontosabbak mint a könyebb olvashatóság. Egyénként jelenleg is csak monitor előtt tudok olvasgatni, annál csak kényelmesebb lesz bármilyen kijelző.
-
válasz
gubisadam #52261 üzenetére
Én is javaslom az ebook-ot. Eleinte tableten meg telefonon olvastam, de mivel olvasás közben amúgy is kevesebbet pislogunk, még rosszabb a szemnek. Végül rájöttem, hogy nem jó a magam ellenségének lenni és vettem egy olvasót.
Az olcsó ebook is jobb, mint tabletet használni. Nagy súlya nincs neki, tölteni ritkán kell, míg ha tableten olvasol, nagyon gyorsan merül a világítás miatt.
De úgyis rá fogsz jönni minderre magad is hamarosan... -
Henker2
addikt
Üdv!
Van egy Samsung Galaxy Tab 2 7.0 -ás Tablet-em. 4.1.2-es rendszer van rajta. Van benne egy 8GB-os memória kártya, de mégsem látja a rendszer, ha progit, játékot telepitek rá és ki szeretném választani az áthelyezési lehetőséget SD-re. Vagyis nincs is ilyen lehetőség.
Ha tudtok segitsetek, hogy mit kellene csinálnom , hogy jó legyen, mert a rendszer memóriája igy gyorsan megtelik.
Köszi
-
Skillet
addikt
válasz
gubisadam #52261 üzenetére
értem nagyjából amit mondasz, csak jelen esetben nem állja meg a helyét. itt ugyanis nem tudod összehozni, hogy egy cucc mindent tudjon. olvasásra célhardver kell, én csak ennyit mondtam. a másik meg, hogy csak azért, mert te olvasásra is akarod használni, azért miért kellene 8"? pl a legtöbb ebook olvasó is 6"-os. összességében annyi, hogy ha tényleg olvasásra is használnál rendesen valamit, akkor szerintem az ne egy tablet legyen. persze végül te döntesz, nyilván... de ezt a témát még járd körül véleményem szerint.
amúgy osztom a fentebbi véleményt, kevés ide az a felbontás. meg mondjuk én eleve nagyon kényelmetlennek találom a 7" feletti tableteket.
-
Snorkleee
tag
Helló! Szeretnék venni egy 7" tabletet amit igazából főleg egyetemi munkához( jegyzetek stb..) használnám. Ha lehet újonnan de jó állapotú használt is szóba jöhet.Itthon vásárolnám. Főleg androidosba gondolkozok és maximum 90 ezret tudok rászánni
-
T_Stark
őstag
Lehet hogy mégis inkább újat kéne vennem, az a biztos, és nem is kerülne ksokkal többe mint amiket eddig néztem használtan. Most néztem hogy Edigitalnál 50K-ért van ingyen szállítással Lenovo S6000L és Acer Iconia Tab A3-A10.
Ezek közül melyik a jobb? S6000L-hez lehet venni valami HDMI átalakítót? Mert alapból nincs rajta.
Vagy DLNA-t tudnak ezek? Ez fontos lenne, mert TV-re kiküldve akarok filmezni. -
gubisadam
aktív tag
válasz
Skillet #52260 üzenetére
szia,
Azokat is néztem viszont számomra egy készülék kell ami mindent tud (film/net/ebook) és akkor inkább a tablet.
Viszont a kérdés még áll, teljesítményben lehet-e különbség a 7"-8" között, illetve elvileg ez is egy megjelent termék már, mégis miért nincs róla a neten az ég egyáltalán semmi info? A magyar gyártói oldalon is csak 2 napja elérhető, holott már a termék bőven megvásárolható. -
gubisadam
aktív tag
válasz
Kaktusz92 #52258 üzenetére
Sziasztok,
Tablet vásárlását tervezem. Mivel szeretnék rajta olvasgatni is, így a 8"-t szemeltem ki magamnak. Nincs szükséges 3G/4G/LTE- re, elég a wifi is.
Tetszenek az LG megoldásai, viszont az új LG G pad szériából mindenhol csak a 7"-osnak látom a tesztjét.
Ha jól tudom a 8"-os változat kijelzőméretben, belső memóriában és kicsit az aksiban tér el. Van valakinek tapasztalata ezzel a modellel? a 7"-os teszt alapján megtetszett, de méretben a 8" lenne ideális.köszi a választ!
-
Kaktusz92
tag
Sziasztok. Haverom keres magának tabletet, csak fingunk sincs egyikről se. Kb 30 ezerért melyiket ajánljátok? Márka az szerintem mindegy.
-
426os
őstag
Sziasztok!
Tabletet keresek édesanyámnak, erre szeretnék kérni tippeket. Legtöbbször egy kölcsön iPad-et használ, de kellene valami saját masina. Viszont korábban már az olcsóbb kategóriával melléfogtunk, így inkább valami jobb minőségű darab kellene. Fontos lenne, hogy tudjon 3G-t, illetve a 9-10" lenne az előnyös. De kíváncsi vagyok, hogy esetleg 8"-ban van-e megfontolandó, jó ajánlat. Konkrét anyagi keretet nem tudok mondani, a lényeg, hogy ne iPad árkategória legyen, hiszen ha arra lenne pénz azt vennénk. Mondjuk olyan 50-60-70k, de rugalmas a dolog. Leginkább Skype, e-mail, netezés menne rajta. Sajnos most nem érek rá járni a boltokat mindent végigtapogatni, így rátok hagyatkozom. Nem lenne hátrány, ha lenne egy kis minőségérzete is a gépnek, ne recsegjen-ropogjon és színeződjön össze-vissza a kijelző, ha kézbeveszi az ember. Illetve ne kelljen nagyon mókolni a rendszerrel sem, max 1x az elején. Lenovo s6000-ről mik a vélemények?
Köszi előre is! -
Miamiquake
aktív tag
Huawei IDEOS S7 Slim használtan d eszép állapotban egészséges alternatíva lehet 15e Ftért vagy inkább mást nézzek?
15.000 a keret. -
istvan170
aktív tag
Üdv mindenkinek! Egy ideje azon agyalok, hogy fotófeldolgozásra vennék egy tabletet. Körbejártam kicsit a témát, és elég egyöntetűen az a vélemény, hogy Ipad Air alá nem érdemes adni. Annak van megfelelő szoftverezettsége és kijelzője (színhűség, felbontás) az ilyen mókákhoz.
Viszont minél többet gondolkodom rajta, annál inkább azt érzem, hogy amire nekem kell, egyszerűen nem éri meg az árát.
Használ itt valaki normális Androidos tabletet, aminek jó minőségű IPS kijelzője van és alkalmas lehet ilyen célra? Szoftverek gondolom vannak. 60-70e Ft-ig van értelme a dolognak, onnantól már Ipad Air-t vennék. -
zozoka79
tag
Kezemben a cube talk8 u27 gt. Egy nap alatt pár darab app felrakásával itt id félig tele az 1 gb hely sajnos..az elérhető kb 6 gb-ból...nem igaz,hogy nem képesek normális tárhelyeket particionálni már ezeknek.grr.ja,és 8500 ft áfa+vám kifizetése után tudtam a postán átvenni.s így 32k lett a végösszeg.ennyiért milyen itthoni tábla lehetne az ellenfele vajon a 8 colos kategóriában ezért az árért?
-
Wanderlust
tag
Üdv,
Van egy Concorde Tab Amazon-om és sajnos a gyári (minősíthetetlen minőségű) töltő nem tölti, amikor csatlakoztatom kikapcsol a tablet. Viszont a telefonom (SE Xperia Ray) töltője tölti csak nagyon melegszik...A tablethez kapott töltő teljesítménye 5V 2A, a telefoné 5V 0.85A. Kérdés: hazavághatom a telefon töltőjét azzal, hogy a tabletet töltöm vele vagy nem baj ha melegszik és tölthetem vele nyugodtan továbbra is?
-
Ok. Most már biztosan tudom, hogy szart vettem.
Ettől függetlenül tud valaki segíteni a root-olásban?
Még egy kérdés: Most olyan 200MB még szabad, de marha lassan indul bekapcsolás után. Androidon van olyan progi ami azt mutatja, hogy milyen funkció/progi gyötri éppen a procit? -
Skillet
addikt
nos. beszereztem egy wayteq xtab 7x quad-ot. aqua rendelés. fehér szín 29e ft.
tapasztalatok.
eddig egy concorde draco-t nyúztunk. az egyetlen bajom nekem az volt vele, hogy nem ips kijelzője volt. így ahogy döntöttem a gépet, úgy mosódott szét a kép. ennyi. más hiba nem volt vele.
ahhoz a tablethez tudom hasonlítani. volt még egy nálunk, de azt inkább hagyjuk.
borzalmas anyaghasználat. ez a fehér szín sem volt jó döntés, de az egy dolog. de az anyag pocsék. vékony mint a papír. illesztési hézagok. a műanyag sorjás. a gombok nevetségesen néznek ki. mint valami 100forintos bármi.
kijelző. alul-felül (értelem szerűen fekvő mód) erősebb fényerő. onnan van bevilágítva a cucc. kegyetlen pocsékul fest. az érzékelő (közelség és fényerő szenzor) rossz helyen vannak. fekvő módban a kezemben tartom. hangszóró bal oldalon (szerintem így kell fogni a telefont/tabletet) és a bal kezem pont rátakar a szenzorokra, ezért folyamatosan játszik a fényerővel, ha automatára van állítva. az ikonok nevetségesek. tiszta baromság ez a kocka ájfonos megoldás. a back, vissza "gomb" széle kilóg.
ennek ilyennek kell lennie? szerintem nagyon fura. a kijelző amúgy érzékeny. mármint ez jó...pont megfelelő. nem kell agyon csiszolni az ujjunkkal, hogy történjen valami. gyárilag van a fólia alatt egy kijelző fólia is rajta. tűrhető. bár van alatta 1-2 bubi.
telefon és gps nem volt még próbálva. talán nem is lesz. nem emiatt választottam a kütyüt.
van alternatíva ebben az árkategóriában? csak mert ez így nagyon gyenge volt. vagy eladom, vagy visszaviszem.... vagy én marha, megtartom. de nekem csalódás. a dracot olcsón szereztem. 20e ft volt, amikor máshol 25, de az sokkal kellemesebb volt. ahogy írtam is, csak a kijelzővel volt bajom. ezen viszont nagyon látszik a "kínai" fíling. inkább onnan kellett volna rendelni cube-ot. 20ezer körül még talán elfogadtam volna egy ilyen minőséget...de 30-ért szerintem necces. talán, ha tudom, hogy ilyen lesz, inkább megtartom a draco-t.
vélemény? -
littlerock
aktív tag
válasz
khalox #52245 üzenetére
Köszi a választ!
A tabletet csak én és az asszony használjuk, külön felhasználói fiókról szó sincs, tojok rá, hogy az ő facebok profilja van épp megnyitva. Túl sok alkalmazást nem akarunk rá rakni, de pl egy magazin (angol újság) alkalmazás a letöltéseit nem tudja külső sd-re rakni a 4.4-es droidon?
Mivel 16 Gb -n garázdálkodunk, így nem tudom jelent-e valamilyen gondot ez a korlátozás...
A fényképezés alkalmazás elvileg tud majd az sd-re menteni, de nem tervezem, hogy ezzel fényképezzek, arra ott a galaxy cam...
Nem értem ez mire volt jó, de szinte biztos vagyok benne, hogy ebbe beletörik a bicskájuk. (ha csak nem ezt csinálja a Win és az iOs)
-
khalox
őstag
válasz
littlerock #52237 üzenetére
(#52237) littlerock, (#52239) fecus, (#52240) nobela
Ebben az SD kártyás témában általában csak mély hallgatást fogtok kapni. A Google-t olyan nagyon nem érdekli, hogy külső SD kártyát akarnál használni, sőt - az lenne az igazi, ha ilyen bővítési lehetőség a készülékeken egyáltalán nem is lenne. (Ki venne akkor 32GB-os gépet 8 GB-os helyett?...)
Az Androidon nincs olyan függvény, ami egyértelműen visszaadná a külső SD mount pointját, így azt az appoknak általában maguknak kell kitalálni.Az sdcard mount point az jellemzően "belső" SD kártya, ami nem ritkán egy külön partíció, ahová az alkalmazások adatai kerülhetnek, illetve az akár eltérő fájlrendszert is használhat (készüléktől függ).
Mivel ide mennek a "nagy" adatok, ezért elméletileg ennek a mérete kell a legnagyobb legyen az ajánlás szerint,A dolgot a 4.2 után még jobban megkavarta a több felhasználó létrehozása, amihez (újra) át kellett szabni az android könyvtárszerkezetet. Ne feledjük, az egész onnét indult, hogy egy okostelefonnak volt 100MB szabad tárhelye, ami a /data helyen volt használatba véve...
Tehát támogatva is van, meg nem is - az egész egy agyrém. A felhasználók meg anyáznak...
Erre írtam korábban, hogy összetákolt f*s. -
francizj
tag
Sziasztok!
Van valakinek ilyen tabletje. Pár sorban véleményezné.
Köszönöm
[link] -
Dexter-2000
őstag
halihó szeretnék egy tabletet, ezért gondoltam hozzátok fordulnék
akkor hát:- hány hüvelykes legyen a kijelző?
ipad méretet nem köszönöm, nexus 7 méretét szimpatizánsnak találtam
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
újonnan szeretnék, de ha találok alig használtat megbízható embertől akkor az is megfelel
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
ezt még nem döntöttem el
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
internet, filmezés
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
50Kemlítettem a nexus 7 et ami nagyon be is jött de előtte persze benneteket megérdeklődöm.
mivel a google egyből dobja rá a frissítéseket ezért jó lenne viszont nem tudom van e valami hátulütője, illetve amit jobban ajánlanátok -
Lovi24
senior tag
válasz
nobela #52240 üzenetére
Sok eszközön egyáltalán nincs megosztva a belső tárhely (pl Moto X-emen sem). Viszont Pipo P4-en is meg is meg van osztva,csak itt 2gb. Azonban erre már van pár főzött rom,ahol én szabhatom meg mekkora legyen a partíciók mérete. 2 gb már elég,az 1 gb -ot nem értem. Mármint azt,hogy miért hagyták ennyire kevésre.
-
nobela
senior tag
Hehe, úgy látom rajtam kívül még jó pár embert megszopattak ezzel az 1 Gb-s telepítési limittel...
Tényleg nem értem ehhez hogy adhatja a nevét a google, mindenesetre nálam elérték hogy soha a büdös életben nem veszek többet androidos terméket. Bravó.
-
Vettem egy ilyen tabletet: WayteQ xTAB 9.
Nem túl jól sikerült választás, de nekem megfelel, mert nem játszom, és szép a képe. Sajnos a tárat itt is szétosztották, és csak az 1GB-os részre lehet telepíteni. Már majdnem tele van. Ez sem teljesen igaz mert néhány utólag feltett progit enged áttenni, néhányat meg nem. Nem tudom mi az elv.
A gépnek van saját topic-ja, de senki sem válaszol benne. A wayteQ-nek is van saját levelezőlistája, de ott sem kapok választ.
Gondolom root-olni kellene.
Rockchip 3188
Android 4.4.4
Kernel 3.0.36A google-on már kerestem, de nem találtam megoldást csak a 4.2.2-re. Azt nem merem, hogy itt is megy-e. A Superuser-t letöltöttem, de telepíteni akar valamit amit csak recovery módon lehet. Itt bejön egy fekvő robot és a hangerő fel gombra egy menü, de ott már nem értem mit kellene tennem. Annyit azért értek, hogy jól el tudom rontani.
Tud valaki segíteni?
-
littlerock
aktív tag
Az Android 4.4.X-re most szeretne frissíteni az új jövevény. Mit veszít az ember azzal, ha az új általam telepített alkalmazások nem tudnak fájlokat menteni SD kártyára? Szinte mindet át tudok tenni fájlkezelővel, ha akarok. Nem?
Miért jó ez a Goggle-nek? Milyen, tényleg érezhető hátránya van ennek a korlátozásnak átlagfelhasználó számára?
-
nepszter1
addikt
[link] Erről vélemények vagy hozzá hasonló ?
-
pyxystyx
tag
Sziasztok!
Az általam kinézett cuccok közül két versenyző maradt:
- Asus MeMO Pad 7 ME176C-1A053A
- LG G-PAD 7.0 8GB
Az áruk kb. egyforma, a kettő közül melyik a jobb választás? -
capafog23
őstag
LG G-Pad 10.1
Van ennél jobb vétel ha 70k a max keret és 10"-os tabletet akarok általános felhasználásra?
-
tjb007
nagyúr
válasz
fi:zi'k #52200 üzenetére
Üzemidőben mindenképpen.
Más Androidos kínai tablet meg nincs, ami kiemelkedne a mezőnyből.(#52202) kengyel
A Telemax a hivatalos szerviz, de természetesen több független szerviz is működik itthon (Google → tablet szerviz).
(#52208) TOTAL LOKI
A Nexus 7-tel pont nem lehet telefonálni, legalábbis hivatalosan.
Ez lenne a felhozatal: ASUS Fonepad 7 (ME372CG), ASUS Fonepad 7 (FE170CG), ASUS Fonepad 7 (ME372CL), Samsung Galaxy Tab4 7.0 (SM-T235), Prestigio MultiPad COLOR 7.0 3G, Prestigio MultiPad Color 8.0 3G, Alcor Access O719R, WayteQ xTAB-7X Quad(#52210) Menotti
Mivel gyakorlatilag ez a méretkategória nem létezik, így nem is gyárt senki ilyet a Samsungon kívül.
Ezen kívül egyetlen ilyen piacra is került modell volt még, az Archos FamilyPad 2, de ennek beszerzése elég körülményes lehet.(#52211) zsolti1985
Hangerő fel gomb.
(#52218) T_Stark
Még egy szavazat az S6000L-re.
Frissítésre meg egyiknél sem kell számítani.(#52219) ClioRS
„Egyébként az LG hardvere a Tab 4 szériában van”
Hogy pontosabbak legyünk csak a Tab 4 8.0-ában és a 10.1-ben van ugyanez a SoC, a 7.0-ból háromféle változat is létezik (Qualcomm SoC, Broadcom SoC, Samsung SoC).
(#52222) wrox
Kétesélyes a dolog. Vagy HW, vagy SW eredetű a probléma. Utóbbit te magad is tudod ellenőrizni egy szoftver újrarakással (amennyiben van rá lehetőség).
-
sb
veterán
válasz
Milka 78 #52136 üzenetére
Köszi.
Én úgy láttam azért 1280-ra még elég lenne az RK3188. Igaz, itt nem játékra gondolok, hanem csak átlagos felhasználásra, azt bírnia kéne.Az LG hw szinten szimpatikus, de egy 8"-ost kipróbáltam, az nem volt túl smooth érzésre. Olcsóbb cuccok is gyorsabbnak tűntek. Mindenesetre 3G nélküli egyik versenyzőnek megteszi.
Többiektől egyéb ajánlás? Régebbi olcsóbb modellekből vagy új SOC-okból?
-
wrox
őstag
Sziasztok!
Van egy Toshiba tabletem, a probléma vele, hogy nem tölt.
Teljesen le van merülve, ha bedugom a töltőt, akkor be tudom kapcsolni, de a charging 0% nem mozdul fél óra múlva sem.
Ha kihúzom, akkor kikapcsol.
Mi lehet a gondja?
Köszönöm! -
Sziasztok
Ismertek e olyan eszközt, amivel át tudnám mountolni, vagy linkelni az android /data/data mappáját az sd kártyára, mert elég rendesen telik, aztán lassan elfogy a hely. A data a gyökérben van, Folder Mount-al próbáltam, de az nem ismeri a gyökeret. -
válasz
T_Stark #52218 üzenetére
Ha a hosszabb uzemido a lenyeg akkor lenovo s6000, ha az ero a fontosabb akkor az a2109, elobbiben mtk, az utobbiban tegra 3 soc van
Daniel2121 .
Az lg 8.3 lenne a jo dontes eros hw , es nincs tularazva. A samu hw teren nem eromu , s talan a knox is ott figyel benne , ergo ha rootolod ugrik a gari...
-
ClioRS
őstag
válasz
daniel2121 #52217 üzenetére
Hardverben jobb, frissebb, erősebb. A kijelző ugyanaz, az akku kicsit kisebb, 4450mAh vs 4000mAh. Én inkább az LG-t venném, de majd talán tőlem jobban tudók megmondják, én csak nemrég estem bele ebbe a tablet dologba.
Egyébként az LG hardvere a Tab 4 szériában van, tehát látszik, hogy jobb, mint a Tab 3-as hardvere. -
T_Stark
őstag
válasz
this is life #52213 üzenetére
Akkor a Tegra2 már kevés, Én is ettől féltem.
Eleve használtakat néztem, az újak kicsit sokba fájnának nekem, már így is bőven megemeltem az eredeti keretet. Ez a MeMo pad 10 tényleg jónak tűnik, csak 60K-t már sokallok tabletre. Szétnézek használtan hátha van.
A Samu Tab3-nál is csak az zavar, hogy HDMI-hez átalakítózni kell, de legalább megoldható, kis plusz költséggel.
És a két Lenovoról mi a véleményed?
Az A2109 papíron egész jónak tűnik, Tegra3, 9" (bár nem IPS), USB, HDMI, MicroSD...
Az S6000L meg 10" IPS, de nincs HDMI. Viszont 4 mag abban is van.Szoftveres téren ezek mennyire frissíthetőek még?
-
daniel2121
őstag
válasz
this is life #52213 üzenetére
Köszi és 8collban milyen van hasonló árban 4/3 kijelzővel?No name tabletek nem érdekelnek.
-
mulatosdj
aktív tag
Lg G pad 7,0 vagy Asus Memo Pad 7 me176c a jobb vétel! Esetleg ha belevesszük a Wayteq xtab 7x quad,akkor melyik?
-
ClioRS
őstag
válasz
daniel2121 #52212 üzenetére
Ha 8"-ban gondolkozol, akkor inkább ez: [link]
Vagy ha olcsóbbal beéred, akkor Concorde tab AMAZON, ez kicsit gyengébb azért, de 20 ezerrel kevesebbe kerül, vagy NAVON Predator 8, szintén az olcsóbb kategóriából.
Vagy ha elég 7", akkor LG G-PAD 7.0.
T_Stark
Neked a drágábbak használt verziója talán jó, illetve az olcsóbbak, amiket írtam.
-
válasz
daniel2121 #52212 üzenetére
Inkabb 10 collban gondolkodj , vagy egy 8 colos 4/3 aranyu kijelzovel, azon jobb olvasni.
T.stark
A tegra 2 felejtos , a samu tab 3 nem rossz otletnek, de ugyan azzal a hw-el olcsobban megveheted az asus intel alapu tabjat, vagy szinten az asustol az rk 3188 alapokra epitkezo 10 colost ...[me102a ... rk 3188]
[intel procival] -
daniel2121
őstag
Ez mennyire ajánlott tablet,főleg csak böngészésre,olvasásra meg egy kis játékra kellene.
[link] -
zsolti1985
csendes tag
Helló!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy van egy Surftab tablet recovery-be szeretnék belépni. Sikerült is de van az android figura a hasában piros háromszög de nincs semmi menü amiben választani lehet. Hogy lehetne előhözni?
-
T_Stark
őstag
válasz
T_Stark #52148 üzenetére
Na, egész hétvégés gondolkodás után ott tartok, hogy inkább kihagyom azt az Acert, főleg a 8" miatt, inkább 9-10"-ost akarok.
A Tegra2-es gépektől is kicsit félek, elég lesz-e az még manapság nekem, meg azokon a rendszer is régebbi (bár az ASUS TF101 még mindig nagyon tetszik... meg az LG Optimus PAD sem rossz), így most első sorban főleg kettőt nézek: Galaxy Tab3 10.1 és Lenovo Ideatab A2109, esetleg még egy S6000L.
Ezekről mi a véleményetek? Azt is néztem hogy az S6000L-en nincs HDMI, ami nem a legjobb, de legalább DLNA-val ki lehet tenni TV-re? Meg a Samsung-on is csak átalakítóval van.
-
TOTAL LOKI
tag
Sziasztok!
Tablet vásárlás előtt állok, amit október, maximum november hónapra tervezek.
Árban 80-90 ezer, amit elsőre kigondoltam.
Egy fontos szempont lenne, hogy telefonálási funkciót is támogasson.(más kikötésem igazából nincs)
A kijelző méretet olyan 7 és 8 körül gondoltam.
Új készülékbe gondolkodok, de szoktam nézelődni a használt cuccok között is.
Külföldi vásárlásba nem vagyok járatos, bár azt hallottam, hogy olcsóbban lehet beszerezni a műszaki cuccokat.A 2013-as Nexus 7 eddig a legszimpatikusabb, de várni akarnék év végéig, hogy milyen tabletek érkeznek még.
Tudnátok segíteni abban, hogy melyik készüléknél lenne érdemes elgondolkodnom a Nexuson kívül?
Segítségeket előre is köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
khalox #52203 üzenetére
A 10-estől a mérete is vissza tart,bár a melóhelyemen annyi munka van,hogy nincs időm tabozni.Biciklivel/autóval járkálok így az utazás is kilőve.Inkább ágyban fekvős/fürdős gépként lenne használva...a két asztali mellett,mert a lustaság nagy úr
Na ez az,hogy nem tudom melyik felel meg,mert nem használtam egyik gépet sem
.A 8.0 52 ropi,míg az Acer 45,de 35 ért is tudok pár hónaposat(akkor még a 79qci-javításáráa is maradna,mondjuk ez nem létszükséglet).
Isten igazából a fő kérdés,hogy nem tudom belőni a teljesítményt/használhatóságot sem a Snapi 400 sem pedig az Inteles motyónál sem egymáshoz,sem pedig a 79qci-hez viszonyítva(gondolom erősebb mind a kettő),tehát lövésem sincs,hogy melyik a jó nekem. -
szabog4
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem!
15.000ft-os keret van tablet-re, mivel jelenleg ez a legolcsóbb lehetőség egy használható gép beszerzésére. Iskolai célokra kell, mivel interneten lesz fent az anyag és számítógép valamint laptop nincs háznál valamint drága. /Tudom, hogy van 20.000ftért használható asztali meg mellé még egy 10.000ftért kb monitor, billentyű meg egér, de 15.000 a keret! :/ /Nem nekem lesz és biztosra akarok menni, mert vannak aggályaim!
http://hardverapro.hu/apro/alcor_zest_d714i_16gb_femhazas_tablet_elado
Ezt néztem most itt HP-n, ami elfogadhatónak találtam, ha 13.000ért eltudom vinni+posta!
Viszont! Nem tudom, hogy a DDR1 és a DDR3 ram között tabletnél mekkora a különbség! Mennyire mutatkozik meg használat közben! Amit néztem abban DDR1 van.Ez tetszik is nekik! Anyaga is jó, de ez a ram kérdés.
Boltban 14-15.000 olyanokat adnak, amiket még nagy szájhúzással sem tudnék megvetetni velük. 512 ram és mellé egy nagyon rossz képernyő. Nem játszani lesz legfőképp, de azért lehessen vele netezni meg filmezni is.
Teszt is van róla magyar!
https://www.youtube.com/watch?v=fnMGxXcGG08Választ és a segítséget előre is köszönöm!
-
97bandy
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Van egy Navon Platinum 7 tabletem, tegnap sikerült rootolni működött minden rendesen, állítgattam a build.prop-ban is egy pár dolgot, többek közt a betűméretet is. Amikor a gyári 1,15-ös méretet akartam megadni, akkor valószínűleg pont helyett vesszővel választottam el a tizedest, így azóta bootloop-ot csinál a gép.
Van egy mentett build.prop-om, ha ez érdekes. A recovery menü működik, és az upgrade mód is, de az ADB hálózat sajnos nem (legalábbis nekem eddig nem sikerült olyan módba tenni). Ha recovery módban van a tábla, akkor egy Linux File-stor gadget usb device nevű hardver látszik eszközkezelőben
Valakinek van esetleg ilyen gépe/tapasztalata?
Legjobb lenne, ha nem kéne komplett ROM csere, hanem valahogy meg lehetne buherálni kívülről a build-prop-ot. Ha nincs erre mód akkor kérhetnék tanácsot, hogy milyen romot keressek?
Ezt találtam, ami nagyon hasonló gépekre megy:
Amlogic 8726M-es változat, ha jól tudom létezik még rockchipes is.
http://kibmcz.ca/pages/projects/android/roms/archived/kustom-ginger-for-nextbook-premium-7.php Ez vajon nem lenne jó nekem?Tudom, hogy egy szar, de azért szeretném, ha működne...
-
khalox
őstag
válasz
Milka 78 #52201 üzenetére
Ami így hirtelen eszembe jutott a leírásod alapján:
- Ha árérzékeny vagy, akkor mindenképpen azt a készüléket válaszd, ami megfelel azokra a feladatokra, amire használni akarod, se többet, se kevesebbet; mert januárra - kis túlzással bármit is veszel - a felét sem fogja érni. Erre a G Pad 8.0 tűnik nyerőnek, bár hirtelen nem tudom, hol és mennyiért lehet ilyet vásárolni. A kétmagos Atomos Acernál jobb választás.
- Ha az ár annyira végül nem gond, akkor LG G Pad 8.3 - szép és időtálló., és még a hordozható méreten
innen.Egy 10''-est már nem olyan kényelmes hurcolni.
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok Urak !
Segítségre lenne szükségem, lehet nem jó helyre írok.
Lenne egy Vodafone Smart Tab III. Sajnos nem lehet tölteni ,mert az usb csatlakozója beszaladt.
Nem tudjátok hol tudom ezt megcsináltatni ?
Előre is köszönöm. -
Milka 78
nagyúr
Hali Urak!
Dilemmában vagyok így kéne egy kis útmutatás.
Most a G-Pad 8.0/8.3/Acer A1-830 között vacillálok.
A 8.3 Snapi 600-a tuti karaj kis motyó,de egy elég magas felbontással kellmennie,így lehet nem is olyan számottevő az előnye a kisebb felbontáson működő Snap 400-assal szemben?A 8.3-ban tetszik a leheletnyit nagyobb kijelző,2gb ram és az opcionális TV-re köthetőség,de az ára az ingerküszöböm felett van és félek,hogy az erősebb vas a magasabb felbontás miatt nem is annyival erősebb,mint amennyivel drágább.
A 8.0 nagyon tetszetős áron van,jókat halottam róla(pont egy 79qci-t váltott vele le egy fórumtárs és elmondása szerint nem egy ligában játszanak),viszont 1gb ram van csak benne és kicsit kisebb a monitor mérete+HDMI/TV kimenet nuku(mondjuk a qci mág simán működik TV-re kötve és az érintő panel is működik,csak be van vérezve).
Mivel 79qci-ről váltanék a monitor mérete (7.8 vs.8.0/8.3)mindenképpen előre lépés.
Az 1280-as felbontás is nagy ugrás lenne nekem,nem hogy a 8.3-as felbontása.
Kerülöm a több alkalmazás egyidejű futtatását így lehet elég az 1gb ram(79qci-n elég volt).
Játszani ritkán szoktam,de az RR3-at,Asphalt8-at,Most Wanted-et,GT Racing 2-őt azért tolom és ezek sima futtatása alap.Az RR3 és a GTR2 kicsit darabos volt a 79qci-n ettől több kéne.
Az is előrelépés lenne ha nem akadozna a rendszer,főleg amikor frissít,tehát simább gördülékenyebb érzésre vágyok az RK3188-as darabos érzése után.Ugyan akkor az Acer Iconia A1-830 is érdekes lehet.Itt a méret és a felbontás nem változna,de legalább olcsóbb mint a 8.0-ás G-pad majd 8-10 ropival,de lövésem sincs az atomos motyókról és hogy hogy viszonyul a Snapi 400-hoz képest vagy éppen a SGX544MP2 hogyan viszonyul a Mali400MP4 és az Adreno 305-höz képest.
Összességében netezek(főként PH-zok),olvasok és játszok a gépen 40%-40%-20%-os elosztásban és a 40-60-as árkategóriában keresgélek valami értelmes márkás vasat.
Ráadásul pusztán elméleti szinten a G Pad 10.1-et is nézegettem az újságok/képes lexikonok olvasása miatt (itt azért kevéske volt a 7.8 col) és pont belefér a max keretbe,viszont félek az alacsony pixel sűrűség miatt(nem vagyok pixel huszár,de ez még a qci-hez képest is visszalépés)ráadásul a normál ebook-októl is tartok amihez viszont a 8 col pont ideális volt.
Szóval van kérdés bőven ezért kérném a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Apple IPad pro 12.9 4th gen 256GB wifi+sim 97%-os Gyári akku
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (241)
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (240)
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (239)
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (238)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3108, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest