- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Házi hangfal építés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Kompakt vízhűtés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Manimaci
tag
1000es a pc, az biztos, több helyen is (gyártó honlapján is) utánsnéztem. Viszont kicsit kattintgattam a gépen a hálozati adapter beállításaiban és találtam egy "WOL és leállitás kapcsolati sebesség" pontot, ahol a Nincs lassitás-t jelöltem ki, illetve "Prioritás és WLAN" pontban a WLAN engedélyezve-t. Nem tudom mik ezek pontosan, de most hasít a hálón is a film.
Teszteltem mindenfélével és szuperül játsza mindet.
-
Manimaci
tag
-
-
nfsu17
veterán
Az szép. Nálam pont a 1080p alatt 58-59 fok. X99.
A paszta tul.képpen mit szolgál? Sajnos én nem raktam még össze pc-t, így csak annyit tudok, hogy a proci alá szoktak tenni...meg van akkor olyan, ami vezeti az áramot? Paszta nélkül nem lehet megoldani?Jack@l
Az lehet, de a box gigabites
-
Agoston1007
csendes tag
Nem 100-as, régebben jobban hasított. A wifi egyrészt messze van (csak most átvittem mellé a boxot), másrészt azon a telók vannak. Mivel a boxon folyamatos fel-letöltés megy, ezért van dróttal. A tévé lan-ját dugtam bele, amivel a tévén kb. 280 Mbit van, tehát az jó, és azzal is 100-120-at mértem. Egyébként ugyanabból a routerből jön mindkettő (meg a pc-re is onnan megy, ahol szintén 280-290).
A kicsike amúgy egy Beelink gt1 Ultimate 3/32 GB. A router pedig egy TP-Link Archer C1200.
A leírást inkább kimásoltam, képen küldöm. És a Speedtest régebbi eredményeiről egy screenshot. -
Agoston1007
csendes tag
-
Pityke78
őstag
Amúgy ez a Wake On Lan hogyan működik, mert hiába adtam meg as MAC címet és az IP címet, amikor ki van kapcsolva a PC, akkor nem indította el, amikor meg be van kapcsolva a PC, akkor írja hogy a PC is awake. Szóval elvileg látja a PC-t, de valamiért kikapcsolt állapotban mégsem kapcsolja be.
Mit kell esetleg még beállítanom?
Illetve a CE alatt milyen web böngészőt érdemes használni? Hogyan kell telepíteni, futtatni?
Köszi
-
Agoston1007
csendes tag
-
files32
tag
Ha a tetejét nem fúrod ki nem lesz kéményhatás ahol a meleg levegő távozik.
A box tetejének a jobb oldalára( oda nem ér be a panel), fentről lefelé fúrtam három 8 mm-es lyukat, az aljára, az ellenkező oldalra szintén (kereszt huzat) valamint az alján a jobboldali részt levakoltam. Most 44 fokon torrentezik. Viszont a 100 forintos HDMI kábellel melegebb a box lejátszás közben, mint egy normálissal. -
nfsu17
veterán
A lapkát ki lehet borítani, hogy a box tetejét is átfurkáld? Vagy az bonyibb? Látom az alját kifúrtad, plusz lábakat is tettél. Engem is érdekelne részletesen (bárki is ír ilyen témában), hogy mi az eredeti dolog a képen és mi a módosított...gondolkozzatok egybites user aggyal, aki még nem látott ilyet. Thx.
-
Manimaci
tag
Érdekes, hogy az erősítő bekapcsolja, ezek szerint HDMI-n keresztül. Nem épp pozitív tulajdonság. Beállítom a tétlenséges alvásmódot, de akkor gondolom ki-be fog kapcsolgatni alvó módba is.
Nfsu17: Kipróbálom, de ha úgy nem kapcsol be az ok, de attól még nem jó, hogy máskülönben meg visszakapcsol. Mi ez a WOL?
-
syler123
veterán
Köszi, közben megtaláltam
Azért tesztelni fogom teljesítmény módban is, csak hogy teszteljem a korábbi állapothoz képest, de így felment 70 fokra is, szóval ez a hűtésmod így kevés.... Nem tudom hogy egyáltalán jobb lett-e, mert terhelve előtte nem próbáltam, most megvárom hogy visszahűljön és az idle hőfokon fogom látni mekkora eltérés van a hűtésmod előtti állapothoz képest.
-
syler123
veterán
Pattintós fülek vannak, én spatulával szedtem le, annyi, hogy az élére ragasztottam vastag celluxot, hogy ne karcolja, jobb nem volt munkahelyen, csavarhúzóval pedig besegítettem.
Konkrétan csak a csavar érintkezik a hűtőpaddal, szóval biztos vagyok benne, hogy jobbak lesznek az eredmények, holnap majd leírom mennyit jelent. (otthon maradt a kerámia hővezető) -
-
blakey
titán
Semmi baj nincs az élettartammal, ha jók a forrasztások és a táp is megfelelő akkor 5 év múlva is működni fog, nem 70 fokra van tervezve, jóval magasabb hőmérséklet az "ingerküszöbük". Amúgy mikor 70 fokos, milyen terhelés alatt? Az X96 Air-en nincs semmilyen lyuk és 57-59 °C 1080p esetében, 65-67 °C 2160p esetében. Ezért nem érdemes nézni a hőfokot, feleslegesen paráztatod magad, egyik pillanatban 70 °C, 5 perc múlva már csak 64°C, az S905X3 nagyon gyorsan lehül illetve felmelegszik de eddig semmilyen hibát nem láttam, S922X-nél ez lassabb folyamat.
-
nfsu17
veterán
Arra jó, hogy mostmár idegeskedhetek
Sajnos ez ilyen játék.
Amiről nem tudsz, nem fáj.Egy valamit nézzél meg.
A beállítások, coreelec, hardware menüben a cpu governor mire van állítva. Ondemand, vagy performance.
A perf. mindig maxon pörgeti a cpu-t, a másik leveszi, ha nem kell erő. Kapásból 3-4 fokot lehet így nyerni...főleg idle alatt. De lejátszás alatt sem kell ám mindig neki a max erő. Ha meg gondot észlelsz, visszaállíthatod.Ha van kedved csinálhatunk egy hőmérséklet tesztet, hogy a Te gyári állapotú boxod milyen az enyémhez képest. Az enyémen van pár gyári lyuk.
Nálam most olyan 21.5 fokos a szoba. -
Manimaci
tag
Nem értem mi a problémád!? Az openvfd-vel kapcsolatban kérdeztem, hogy miután azt telepitem, kell-e valamit benne állitgatni!? De ha elkerülte a figyelmemet egy hozzászólás, ami erre irányult volna, akkor bocs, de egyébiránt nem érzem indokolatlan kérdésnek.
A vfd.conf fálj hovarakását már értem, le is zártam.#Divan
Köszönöm, ezt szerettem volna megtudni. -
-szabi-
addikt
Ez így nem azonos beállítás. Mi történik ha whitelist-en hozzáadod: 1080p@29.97Hz?
Tettem fel videót: sample-1080pA kodi wiki sample oldalán ez van fenn: H.264 1080i/29.970 4:2:0@High 26Mbps
Mivel váltott soros videó ezért 60Hz megy ki. Viszont a minták között 1080p29.97Hz videó nincs. Szóval ezt átalakítottam: DNCE 29.97 h264 1080p
A szaggatás így ezen is jelen van. -
blakey
titán
Azt hogyan (hol) kell beállítani, hogy hol legyen az adatbázis pl. NAS? - MySQL vagy Plex/Emby (Jellyfin), az utóbbiakat használom, tökéletesen működnek.
Ha van két boxom az használhatna közös adatbázist? - igen, ezért is használom ebben a formában illetve nálam azért Plex/Emby mert akkor minden kliens tudja kezelni, tablet, telefon, tv, bármi amire van elérhető kliens. -
blakey
titán
Azért ha a kártya megsérül (nálam 4 éve hibátlan) akkor egyszerűen megoldód a cserét, ha a belső tárhelyen valamit elcseszel (ami nem olyan nehéz) akkor problémásabb a helyrehozása. Mindkettőnek van előnye, én jobban szeretem SD-ről, semmiből nem tart egy másikat megírni ha megsérül. adatbázisom meg NAS-on van.
-
WhiteWalker
nagyúr
Aha.
Köszönöm( ennyire még nem merültem el benne)
Nem baj ha újra kell telepíteni. Hamar megvan. A rendszer még szinte érintetlen. Ismerkedem vele , mit és hol merre találokLáma kérdés újra , ha netán lekapcsoláson hagyom ( nem stand by) , akkor mivel tudom bekapcsolni?
Nincs rajta on/off kapcsoló ... -
korcsi
veterán
Ezt a /storage/.config-ba kell másolni.
Ez az én remote.conf-om, az alap dolgokkal nem lesz baj (nyilak, ok) de egy két dolgot testre szabtam benne. Ugyanúgy a /storage/.config mappába kell másolni, vagy samba megosztáson a configfiles megosztásba.
(#69833) Manimaci: Például
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged