- Pokoli repetát hoz az új GeForce driver
- SSD kibeszélő
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #46848 üzenetére
Szerintem azt ők is érzékelik, hogy a kurrens "big thing" a grafikában a raytracing, a next big thing meg a neural rendering. Jelentsen utóbbi akármit is a gyakorlatban.
De hiába erős a pozíciójuk a konzol piacon, a PC piacon nem ők diktálják a trendet.
A dolog érdekessége, hogy - elvileg - nagyon sok dolgot az AMD (+ a konzol gyártók) dikálnak (az AMD-nek). Szerintem az FSR is valahol egy ilyen dolog. Valahol mintha azt olvastam volna... Nehezemre esne elhinni, hogy ne tudtak volna jobb algoritmust megalkotni - ugye nem egyedül, hanem a MS-tal és/vagy a Sony-val. De vélhetően fontos szempont volt, hogy legyen takarékos az erőforrásokkal.Azon gondolkodtam, el, hogy vajon az AMD tudott-e volna hozni - egy nem a konzol piacról származó, ott be nem vetett - jobb felskálázó megoldást, ami
1.) jobb minőséget biztosít, mint az FSR, aminek persze - mint azt a XeSS esetén láttuk sokszor nagyobb erőforrásszükséglet az ára
2.) A nagyobb erőforrásszükségletet úgy próbálja tompítani, hogy fixfunkciós/FPGA elemeket épít be. (ilyen hardverelemet be lehetne építeni a konzolba is)Szerintem nem lenne lényegesen jobb a helyzet, mint most. Az AMD tulajdonosok - legalábbis a frissebb kártyával rendelkezők - örülnének a jobb minőségnek, amit az új kártyások többletterhelés nélkül élvezhetnek.
De az Nvidia tulajdonosok akkor is vernék a tamtamot, hogy ők nem hajlandók bevállalni sem a rosszabb (hagyományos) FSR minőséget, sem a többletterhelést, ami a jobb minőséggel jár, és amihez nincs megfelelő hardverelemük, hanem igenis a fejlesztő építse be a nekik járó DLSS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest