- Milyen processzort vegyek?
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Televan74 #35170 üzenetére
Miért olyan nehéz megérteni, hogy nem mindenki veszi komolyan ezt a fórumosdit?
Engem baromira nem érdekel melyik gyártó megoldása jobb vagy rosszabb.
Abu agymenésein jókat nevetünk.Az nvidia szöveg igazából a barátaimnak szól mint pl: hupszi aki csakazért is AMD módban van.
Viszont pár hsz után jókat nevetünk mert amit leírunk azt soha nem gondoljuk komolyan.
Hupszi gyere már segíteni mert betámadtak.
-
-
huskydog17
addikt
válasz
Televan74 #34551 üzenetére
A Detail Scaling képen jól látszik, hogy csak le kell venni a preset-et High-ra és máris megvan az 1080/60fps egy GTX 1060-al vagy egy RX580-al.
VRAM terén keveset kér a game. 3 GB elegendő FullHD-hoz, míg 1440p felbontáshoz a 4 GB elegendő. Csak 4K-hoz kell 4 GB-nál több VRAM.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #34308 üzenetére
Ha a navit, vagy nevezzük GCN6-nak, úgy csinálják meg, hogy ha grafikára esetleg nem is, de compute célból már rendesen összeköthetők a lapkák GMI-vel (Abu mostanában ezt mondogatja), már akkor is megoldódhat az öszvérszindróma. Ha ugyanis a compute célokat meg tudja úgy oldani az AMD, hogy 2-3-4 lapkát összekapcsol, és nem kell a brutál compute feladatokra egy nagy lapkát csinálni, akkor
a) csinálhat két közepes lapkát, amiből 1 compute célú, ami összekapcsolható, meg 1 gaming célú, ami nem biztos, hogy összekapcsolható egymással. De utóbbi akkor is megkaphatja azokat a balanszírozásokat, amik szükségesek a versenyképességhez.
b) Ha tényleg nem meg a gaming célú összekapcsolás, akkor csinálhat egy öszvér közepes lapkát, amit felhasznál mainstream gamingben közepes versenyképességgel (lásd P10 vs GP106) heavy compute célokat lefedi ezek GMI-s összekapcsolásának lehetőségével és készít egy nagyobb lapkát kifejezetten gaming (esetleg content creation) célra, amivel a brandérték növelése a célja.Egyékbént azt is mondják, az új 1180 erősebb lesz a Titan V-nél.
-
-
Kvg
senior tag
válasz
Televan74 #34127 üzenetére
Az IGP karrier után szerinted tudnak normális teljesítmény GPU kreálni az Intel? Szerintem az igazi de legyen gémereknek nem tudnak még egyhamar alternatívát nyújtani Ezt kétlem, de ki tudja...
Ahhoz rohadt drága lesz CPU combóval , hogy csak úgy le tiltsa a user a GPUt -és rak mellé erősebb szintén drága NV kártyát.
Intel ezt befogja nézni nagyon. Akkor már AMD proci tetszőleges VGA. -
keIdor
titán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #33721 üzenetére
Igen, csak a 4K-s HDR tévék nem a játékokhoz készültek. A tipikus HDR10/Dolby Vision pipeline nem veszi figyelembe, hogy a játékok esetében csak árt a utófeldolgozásnál a tone mapping. A játékba bekérhető az adott kijelző specifikációja, és annak megfelelő tartalmat lehet rá számolni, amivel kiüthető az utólagos tone mapping is. Ezzel lényegesen kisebb lesz a megjelenítés késleltetése, illetve a képminőség is jobb lesz. A normál tévék ezt a módot nem támogatják, mert nem a játékosoknak készültek.
Ez egyébként szerencsére szabványosítás alatt van, tehát később lesznek HDR Gaming kiegészítések, de ez még évek kérdése. Addig a Samsung által alkalmazott módszer az egyetlen megoldás. Mondjuk jó hír, hogy az Xbox One S és X is támogatja, tehát a jövőben akár a tévékben is megjelenhet. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #33719 üzenetére
Nem. Az újabb panelek már nem Full HD-sek. De van C27HG70, ami WQHD-s és HDR-es. Viszont még ez is majdnem 200 rongy, ugyanakkor nagy előnye, hogy támogatja a játék által számolt tone mapping megjelenítését, míg a legtöbb HDR-es kijelző nem igazán a játékosoknak készült, így a szabványos HDR futószalagot használják, ami extra tone mappinggal jár.
-
törölt tag
-
Shing
őstag
válasz
Televan74 #32849 üzenetére
A portolás önmagában nem rossz, csak egy rakat olyan dolgot számol a játék ami nincs is a képernyőn. Ha nem látsz semmit ami hairworks-t használ akkor miért gyorsul be a játék ha kikapcsolod csak azt az effektet? Miért kell kiszámolni minden sz@rt ami egy zárt ajtó mögött van és 40 kilométerre?
-
cskamacska
addikt
válasz
Televan74 #32685 üzenetére
"Én lassan kiesek a történetből,nagyon gondolkozom a PC-m eladásán és a konzol vásárlásán."
Ryzen 1600 és GTX1080 mellől mennél.. konzolra?
Mert hogy Vegát vennél az 1080 helyett azután, hogy Rupszi megharapott egy PH! találkozónmég rendben van, de konzolt helyette?
Nem tudom pontosan honnan jön ez szélsőséges vagy-vagy attitűd, de objektíve a legjobban úgy jár az ember, ha mindkettőt tart. Nyilván itthon ez sokkal jobban fáj anyagilag, jobban is érthető a kognitív disszonancia hajtotta PC vs konzol torokharapdálás, de ha az ember megengedheti, akkor messze úgy jár legjobban, ha mindkettőt tart.
Amúgy sem értem hogy menne ez a pálfordulás. Ilyenkor az ember gallyra vágja az évek alatt gyűjtögetett Steam, GoG, Uplay, Origin, illetve lemezes játékait 30 évre visszamenőleg, hogy a konzolok pár tucat darabos kurrens kínálatában dagonyázzon? Vagy a mostani Battlefront II 16-40 fős pew-pew-ja pont elég, és 100 fős rommá modolt Battlefield 2 meccsek már derogálnak?
más
AMD cancels the driver path for Primitive Shaders
"After CES2018, AMD told people in a breakout session, that they cancelled the implicit driver path for Primitive Shaders, they are now offering only explicit control to developers who wishes to implement it. So Primitive Shaders will only be ever implemented if a developer properly codes for it. The driver portion has been cancelled."
Magyarul akkor lesznek primitive shaderek, ha a fejlesztők is ezt akarják. Hol is áll most a Vega piaci részesedése, hogy a fejlesztők is akarják ezt?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #32712 üzenetére
A konzolokba speciális GCN kell. A Vegából már egy rakás korábbi utasítást kivágtak. Most képzeld el mi történne azzal a programmal, amelynek a szállított binárisa arra épít. Egyébként még nincs szó a következő körről. Nagyon messze vannak attól a fejlesztők, hogy a mostani gépeket kihasználják. A Naughty Dog persze egész jól áll: [link] - de ez még mindig nem a vége.
-
s.bala31
őstag
válasz
Szerintem hülyeség lenne eladni a konfigod, bőven jó még 2-3 évig. Én úgy tervezem hogy pár hónap múlva benevezek egy Ryzenre vagy egy új i5-re, aztán el leszek vele pár évig, addigra meg remélhetőleg újra normalizálódik a piac. Olcsóbb a konzol de kell hozzá egy fasza tv is és a játékok is drágábbak mint PC-re (főleg ha kalóz verziókat is számításba vesszük
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Akkor eladod és veszel konzolt. Nem tudnak vele mit kezdeni. Ha olyan egyszerű lenne a megoldás, hogy most jól letiltom, akkor már rég letiltották volna. De itt nem a bányászatról van szó, hanem a blokklánc alkalmazási területeiről. Se az AMD, se az NV nem akarja elengedni a formálódó piacokat, és ahhoz a bányászatot meg kell tűrni. Majd havonta tesznek egy nyilatkozatot, hogy megmondták a kereskedőknek, hogy a játékosoknak adják el a hardvert. Mossuk kezeink, ha nem így tesznek. Esetleg kiadnak egy általános ajánlást, hogy milyen szövegek gyanúsak: "sok kártya kell, nagy a család", "a szomszédoknak is én veszem", "multi-GPU-t akarok, mind a tíz gépembe" ...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #32683 üzenetére
Nem tudják korlátozni a bányászatot. Pont ez a baj. A blokklánc támogatása kritikus fontosságú, mert az hatalmas piac lesz később, de amelyik gyártó korlátozza szoftveresen a blokklánc kódok teljesítményét, erről a piacról automatikusan kiesik. Szóval attól, hogy a bányászatra az AMD és az NV magasról tesz, a blokklánc technológiákat árgus szemekkel figyelik és optimalizálnak rájuk. Célpiac például: smart contracts, smart property, smart appliance, blockchain healthcare, blockchain music, blockchain government, blockchain identity, stb-stb-stb. Az nem megoldás a cégek számára, hogy kizárják magukat a formálódó dollármilliárdos piacokról, csak azért mert sokan bányásznak, amiből megjegyzem, hogy veszteségük nincs, sőt.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #32672 üzenetére
Az igazából etekinteben nem érdekes, hogy ez neked hol vagy hogy éri meg? Nem akartam minősíteni, de egyébként szerintem is drága még. Főleg ugye úgy, hogyha még a játékot is neked kell megvenned, mert nem része egy az előfizetés keretében ingyen elérhető kínálatnak. Koca játékosnak persze megérheti, vehet akár Nvidia Shield konzolt is. stbstb.
De ez mellékes. Arról beszéltem, hogy ott a szerverpark, ha nem Te használod, addig bányázik. -
HSM
félisten
válasz
Televan74 #32640 üzenetére
Szvsz a dolgok hátterében a pénzügyi nehézségek állnak. Láthattuk a GCN bevezetésénél, hogy ha akarnak tudnak ők teljes termék portfóliót bemutatni, viszont az a taktika is érthető, hogy ha nagyon szűkösek az erőforrások, akkor inkább abból próbálnak főzni, ami van....
Főleg, hogy egyre drágább a gyártókapacitás, és egy egy új csip gyártásához szükséges eszközök is. Az Nv a jelnelegi piaci helyzetével megteheti a teljes termék portfóliót, az AMD-nek viszont jobban meg kell gondolnia, mibe mennyi pénzt fektet, a Polarisnál sem véletlen lőttek a két (három) legnagyobb profitú szegmensre.
Illetve a Vega-nak is megvan a maga célközönsége, tehát látszik a taktika, próbálnak okosan fejleszteni. -
-
válasz
Televan74 #32558 üzenetére
Kinába be bármikor bármennyi pénzt vihetsz, kihozni macerásabb
Az ül majd a pácban, akinél épp a coinok vannak. Ahogy nézem, a kurrensebb coinok közül csak az ETH tartotta magát a héten, de mára az is bekonyult.
Amúgy egy rx 570 naponta hány$ profitot termel mai diffel, lopott áram mellett? (Kínai bányáknál ha nem is ingyen, de kb a magyar ár ötödével számolhatunk)
#32559: magyarul nincsenek eladók
még...
-
törölt tag
válasz
Televan74 #32441 üzenetére
Mostanára a hardver gyártók elérkezettnek tartják az időt, hogy a játékosokat le lehet húzni anyagilag. Azért azt úgye tudniuk illene, hogy nem mindenki e-sport játékos és szponzorált gaminger. Ha kizárólag egy felső kategóriát adnak drágábban, mert az e-sport gamer hardverek jelentik a világon a legjobb teljesitményű gamer PC-t, akkor a többi játékosnak megmaradt volna a megfizethető középszint. Most a középszint fejlődése elég visszafogott (több a nagyon "megvágott" hardver), miközben az árak meg már majd háromszorosára növekedtek. Nem tudni hol a vége a dolognak... Miközben egyre többen kiszállnak a Gamer PC épitésből és fontolgatják a konzolra való visszatérést. Ennek a pénz csak az egyik legfontosabb tényezője, de más okozatokat is létrehoz. Technikai oldalról a DX12 és a Win10 sem igazán kiforrott szoftveres alap, és nem úgy terjed ahogyan azt a Win7 (DX11), de még akár a Vista (DX10) is megtette. Konzolokon a következő generáció, vagyis annak a refresh kiadása majd megteszi azt a lépést ami a játékosok jelentősebb részét a konzolok felé irányitja át vagy kiszállnak a gamerkedésből. A konzolok már egy-két ilyen krizist megéltek az ATARI és a SEGA idejében. Viszont a konzolok hagyománya továbbra is erős. Én ezek után a PC-nek nem adok már sok évnyi időt, és a drága hardverek helyett a Nintendo, PS és az XBOX lesz az uralkodó játékos réteg.
-
válasz
Televan74 #32357 üzenetére
Majd lesz még jó kártya AMD-nek is.
Ne feledjük el azért a 6950 / 7950-ek eléggé népkártyák voltak a maguk idejében.
Egyszer fent, egyszer lent, vagy mondhatnám az is, hogy "Legyen erőd lent
hagyni, amit nincs erőd följebb emelni."
Igaz, AMD szerintem a 7950/7970 óta nagyon maradandót nem alkotott ez tény, mint ahogy az is, hogy én soha se hittem igazából ebben a "csoda driver majd aktivál mindent, aztán majd úúúú de megmutatja az igazi erejét a Vega" dologban.
Nem vagyok egyik oldal elvakult rajongója sem, volt már ilyen, és olyan kártyám is az évek során, és tisztában voltam vele, hogy ~180K-ért (nettó mielőtt valaki elkezdenék az emberek tömegesen kérdezni, meg privátokat írogatni, honnan szereztem "ilyen olcsón".) már ugyanígy nettóban bőven kapok egy 1080-at, sőt ha kivárok kicsit akkor 190-ért KFA2 1080 Ti-t ami ha 1080 esetén még játéktól függően úgy ahogy tartja a lépést, a Tivel szemben viszont nincs is miről beszélni. Viszont itt jön a képbe a FS monitorom, ami miatt megérte nekem egy túlárazott (mert igen Custom Asus ide vagy oda, túl van árazva ez is, mint ahogy az összes többi jelenleg) kártyát megvenni. Nyilván hozzáteszem, ha bruttóba kellett volna venni, akkor most még mindig a régi R9 380-at nyüstölném
De ennek ellenére elég fos a helyzet a piros oldalon, mert pl nekem PUBG alá, az R9 380 kevés volt, és onnan az 580-as kártya sem lett volna túlzottan nagy előrelépés, pláne ha picit hosszabb távra tervezek a venni kívánt kártyával.
Aki kicsit is reálisan tekint a dolgokra, az tudja, és elismeri, hogy ami sikerült a Zennel az a Vegával nem.
Annak ellenére, hogy eleve lemaradásban vannak / voltak eddig is a zöld oldallal szemben azért látható, hogy ha lenne elég készlet, és picit normalizálódnának az árak, akkor azért vinnék így is.
Ettől függetlenül, én azt tartom, illetve bízok benne, hogy nem reszelgetik tovább az alapból gyengeségekkel küzdő kártyát, hanem nyelnek egy nagyot, és elkezdenek az alapokról újra építkezni.
Gyakorlatban elég lenne annyi is, hogy végre találjanak egy olyan vezetőt az új kártya megálmodására, aki végre belátja, hogy nem a "jövőnek" kell kártyát csinálni, hanem a jelennek, mert számtalanszor volt már ígérgetés majd pofára esés, hogy még sem azt kapjuk amit.
De bízok benne, hogy pár éven belül visszatalálnak VGA terén is arra a vonalra, amire most a Ryzennel ráéreztek. Ez mindenkinek érdeke, függetlenül attól kinek melyik oldalra húz a szíve, mert ezzel mi vásárlók járunk jól, hisz van konkurencia, nem adhatják el ugyanazt a kártyát 3x átnevezve, vagy itt ott kozmetikázva rendre drágábban, és drágábban -
-
HSM
félisten
válasz
Televan74 #32293 üzenetére
És amíg a saját tempójában inkább a DX11-et támogatják, addig nem is megy senki sehova.
(#32294) t72killer: A bányákban azért voltak eddig többségében Radeonok, mert nagyon sokáig torony magasan jobbak voltak perf/watt mutatóban. Hiába fogyasztott kevesebbet a geforce, ha közben nem mutatott fel értékelhető teljesítményt. Mostanság vannak algoritmusok, amikben kifejezetten jók, így már azokból is bizonyos típusokat visznek a bányába...
Az pedig, hogy a többség lopja az áramot, elég csúnya vád, és nem is tűnik túl reális elméletnek nagyban. Az áramszolgáltató sem hülye, hogy ne tűnjön fel neki, ha egy szobányi24/7 izzadó kártya távolról sem csekély fogyasztása ne tűnjön fel senkinek....
-
imi123
őstag
válasz
Televan74 #32288 üzenetére
Meg fogsz lepődni.
Én Vega-t használok lassan 2 hónapja és sem átverve nem érzem magam sem kísérleti fülesnek nem tartom magam.
Ez mondjuk nem jelenti azt hogy jövőre nem cserélek Volta-ra vagy Navira.
De azt is lehet hogy veszek egy PS4proextendedmegagiga editiont vagy egy XoneXyonex-et. -
HSM
félisten
válasz
Televan74 #32043 üzenetére
A zöldeknek jó az, ami van. Minden évben csiszolnak rajta egy picit, és letarolják vele a piacot. Csomó mindenre nincs válaszuk, de mivel övék a piac nagy százaléka, így a játékfejlesztők is erősen hozzájuk igazodnak. Nem lehet olyan dolgokat bevezetni, ami a piac 80%-án nem menne jól.
(#32044) Shkiz0: Lehet, én gondolom rosszul, de én a lényeges előrelépéseket éppen a piros oldalon látom továbbra is. Nagyon jól sikerült a HBCC (zöld válasz: tegyünk rá több ramot, pff), nekem igencsak szimpatikus elgondolás a shader futószalag megreformálása is, komoly potenciál lehetne a már generációkkal korábban bevezetett preempcióban is, illetve a hang DSP-kben is, és a Vulcan API-t se felejtsük el, ami gyakorlatilag egy kicsit átdolgozott Mantle leszármazott. Lehet sorolni, mit láttunk a másik oldalról, hasonló súlyú fejlesztéseket, nem lesz hosszú a lista.
Ugyanakkor azzal, hogy a zöldek nem lépnek ezekbe az irányokba, és az emberek is inkább a generációnkénti azonnal látható 10%-okra szavaznak, így ez eléggé beveri a reformok koporsójába a szeget.... -
cskamacska
addikt
válasz
Televan74 #31993 üzenetére
Árakban még hova?
Most per pillanat 50000 forintról indul az alsó kategória(GTX 1050Ti), 100000 környéke a közép(6GB GTX 1060), és ehhez képest még zakciós az 1080, mert 200k alatt megáll. Ezt konkrétan hova tolják még fel, mert már most ott tartunk hogy az AMD képben sincs, és csak az tartja vissza az árakat, hogy ha ennél még jobban megszaladnak, akkor konzolra váltanak a népek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen processzort vegyek?
- HTC U11 - újra a szorítóban
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Intel ARC B580, 2 év gyári garancia! Számlával, garancialevéllel, gyári dobozában!
- Gainward RTX 2080 Phantom GS 8GB
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest