Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kwzatz

    őstag

    válasz Milka 78 #17962 üzenetére

    "Arra még emlékszel amikor amd procit/vga-t hajtottunk és görcsösen kapaszkodtunk az általunk elképzelt ideálba,sőt olyan szájkaratét rendeztünk,hogy még pihizni is lettül küldve?
    Na ez pont olyan csak a másik oldalról nézzük" Szóval, tényleg pont olyan. :)
    Szerintem jobb ötlet lenne - és lehet, hogy ez a szunya által említett törzsfejlődés következő pontja már - teljesítmény és ár alapján kártyát venni, mint márkanév alapján. Szerintem legalábbis nem egyértelmű, hogy AMD vagy NVIDIA.
    Sok tesztet láttam, az alapján az előző generáció összefoglalva kb. így nézett ki:
    950>370; 380>960; 390>970 (ha a fogyasztás számít, akkor 970>390), 390x és 980 között erős adok-kapok, ha fogyasztás, akkor 980, bár igazán egyik sem éri meg, feljebb pedig 980Ti>bármi az amd-től. Nem tudom, hogy ezek közül valamelyiket rosszul látom-e, de szerintem nem indokolja a 80-20%-os piaci részesedést a kártyák minősége, teljesítménye, ára, az NVIDIA egyértelműen marketingben nyer. Jó példa a korábban említett apple, féláron lehet kétszer olyan jó mobilt venni, de hát ez nem számít az olyan embereknek, akik a megjelenés előtt 1 nappal már sorba állnak az új "ájfónért", valamilyen általuk sem értett ok miatt. :DD (könnyezve röhögtem azokon a youtube videókon, amik ott készültek...)
    Kíváncsi leszek, hogy most mi fog történni, sikerül-e az amd-nek, amit terveznek. Már egy ideje én is akarok kártyát venni, de nálam max. 80k a határ, egyszerűen pénzpazarlásnak érzem a drágább kártyákat, főleg 1080p-re. Örültem volna, ha az NVIDIA is előjön az 1060-nal, mert ha a 480 tényleg tudja azt, amit ígérnek, akkor csak 1 kártya lesz ebben az árkategóriában, amit érdemes az elkövetkezendő pár hónapban vásárolni.

    "Everything is high risk, if you are a pussy."

Új hozzászólás Aktív témák