Hirdetés

Aktív témák

• Balinov
    titán

Hali,nekem is 2200+-os Thortonom van (lockos),A7N8X Basic rev. 2-es lapba.
    csávónál,akitől kézalatt vettem MSI nf-es lapba 166Mhz-en gyönyörűen muzsikált 2800+ként. Próbáltam egy gyors FarCry-t (kb negyed óra) és stabilnak tűnt.
    Igazság,hogy az ember csak 150-es FSB-n járatta (2600+),mivel bevallása szerint nem egy túl penge coolerje van, meg ha jólemléxem, a ramjai se fullosak voltak.

Nálam érdekes mód az nf2-es lapba 140-145-ös FSB-vel stabil (1egységnyi +vcore-val), 150-es FSB-vel nem akar postolni se (elem ki,jumper át,elem vissza), 166-os FSB-vel viszont postol,de csak akkor stabil,ha majdnem 1,8V-ot adok neki. Hosszútávon nem merem így járatni,1részt, nekem még gagyibb coolerem van,másrészt a ramjaim messze vannak a kívánatostól.(1x128MB 333Mhz,1x256MB 266Mhz,dualba,140mhz-en). Fórumokon olvasgatva azt tapasztaltam,hogy jó ramokkal,hűtéssel viszik rendesen a 166-os FSB-t (2240mhz),de 1-2 srác elért 180-190-es FSB-t is. Eléggé best-buy procinak néz ki.Főleg,hogyha sikerül a letiltött +266Kbyte cache-t is aktiválni.

• [amne]
    senior tag

Sziasztok!

Tegnap elballagtam egy bótba, és vettem 13 600 HUF-ért egy 2000+ -os procit. Este nézem, hogy mégis milyen magja lehet neki, és az Istennek sem tudtam kitalálni. Jelölés AXDC2000, a stepping AQZFA. Néztem nagyon, mikor rájöttem, hogy Thorton lesz a lelkem... Az biztos, hogy szorzó LOCK van benne. Csak azt nem tudom, hogy ha ez elvileg egy Fele Cache letiltott Barton, akkor az FSB-je felnyomható-e 166-ra, mert akkor az 12.5x 166=2083 Mhz. Kérdés, hogy ti mit tudtok ennek a procinak a tuningolhatóságáról?

Egyébként akkor lett gyanús, hogy ez nem egy gagyi procc, mikor 32 fokos belső hőmérséklet mellett egy 21 decibeles hűtővel egész 36 fokig melegedett fel...

Hát először is drága vétel volt :) én 2200+ thortont vettem 12k-ért mind1. Amúgy unlock nélkül az enyém alapfeszen megy 13,5*162-n tehát 2187MHz kb. többet nem bír se a lapom se a ramjaim majd miután lecseréltem őket, kiderül. Próbáld ki.

• hobizoli
    nagyúr

Sziasztok!

Tegnap elballagtam egy bótba, és vettem 13 600 HUF-ért egy 2000+ -os procit. Este nézem, hogy mégis milyen magja lehet neki, és az Istennek sem tudtam kitalálni. Jelölés AXDC2000, a stepping AQZFA. Néztem nagyon, mikor rájöttem, hogy Thorton lesz a lelkem... Az biztos, hogy szorzó LOCK van benne. Csak azt nem tudom, hogy ha ez elvileg egy Fele Cache letiltott Barton, akkor az FSB-je felnyomható-e 166-ra, mert akkor az 12.5x 166=2083 Mhz. Kérdés, hogy ti mit tudtok ennek a procinak a tuningolhatóságáról?

Egyébként akkor lett gyanús, hogy ez nem egy gagyi procc, mikor 32 fokos belső hőmérséklet mellett egy 21 decibeles hűtővel egész 36 fokig melegedett fel...

Probald ki...

hobizoli

• CsLaci
    csendes tag

Sziasztok!

Aktív témák

Hirdetés