Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csaber
senior tag
válasz Bjørgersson #17076 üzenetére
igen
-
Chaser
legenda
válasz hackeeeee #17085 üzenetére
nem véletlen maradtam az all core megoldásnál
devast
azt ugye tudod, hogy atombiztostól' nagyon de nagyon messze van a hw info is, és az összes többi sw is?
teljesen felesleges ezekre 100%-lsan alapozni
ami a konnektorból kijön az biztos annyi - feltéve ha értelmes a mérő -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz viperabácsi #17073 üzenetére
, pártiumi tájszólás. Azt jelenti hogy a folyadékot egyik tartályból (edény, üveg vagy bármi) a másikba töltöd. Vagyis a jelentése az a "töltögetni" .
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
Omli85
őstag
TUF GAMING X570-PLUS tulajok jött új bios nekünk is.
Este megnézem
Version 1407 2020/04/10
TUF GAMING X570-PLUS BIOS 1407
"1.Improve system stability
2.Add BCLK Frequency and SB Clock Spread Spectrum items into BIOS Advanced mode. "[ Szerkesztve ]
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
-
-
Chaser
legenda
válasz #98320896 #17074 üzenetére
semmi baj nincs a 7nm-rel, helyén kell kezelni, a fogyasztása nagyon jó, hűthetőség terén jobb a 2xxx széria
cpu függő melyik mennyi feszt kér x órajelen, az enyémet 5-6 hete vettem
nem tudom ő mivel mért, én egy elég korrekt trms mérővel
jó hűtő kérdése, én némán hűtöm léggel... de pl 3,6-on smt nélkül teljesen passzívan is használtam, ott szinte termeli az áramot kategória, ott már meleg volt a borda ( :3600_1030mv_SMT OFF
2334_70-75w
itt max 50w körül ehet a cpu, all core 4g-n azért jóval több, afölött meg plánehackeeeee
az olyan alkalmazásnál előny, ami kifejezetten 1 v 2 szálat tud terhelni, pl jvas okosságok
van egy free 3d lakás tervező, hát nagyon nyiknyikölt' renderelésnél a 4 szálas intel notebook cpu-n, na majd a 2700, kicsit gyorsabb, de egyébként uo. tetű lassú, nézem, 1 magot használ, a kuvaanyaád' d_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
edari
őstag
válasz RECSKA #17080 üzenetére
Prime alatt sztem az enyém se lenne stabil, nem véletlenül nem próbáltam. Ja de, próbáltam, de kb 1 mp után az egyik már el is dobta magát. Szóval még feljebb kellett volna mennem feszben. PBO mellett nem próbáltam a prime-ot, nem látom értelmét.
1 szálas terhelésnél pbo nálam is 4200-ra emeli az órajelet 1,456-os max fesz mellett.
De örülök hogy nem csak nekem van ilyen satnya példányom.[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Chaser #17037 üzenetére
Szóval, tök jó, de hiába boost-ol el 4400-ig, az össz teljesítményben sajnos veszít.. Még bench alatt is.. értem én, hogy 3dmark, mert ezazamaz... de, akkor sem hozza egy alacsonyabb órajelű allcore OC szintjét.. ami kicsit demotiváló..
Lehet, hogy du. szánok még rá időt, megnézem, hogy megy-e fentebb 4300-nál, de a 4.4 tuti nem megy.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
addikt
-
snecy20
nagyúr
-
Bjørgersson
félisten
-
Alpi.
addikt
válasz #98320896 #17062 üzenetére
Simán csak 7nm. Picike a mag, koncentrált a hőtermelés. Meg kel szokni, hogy picivel magasabb hőfokokra ugrik fel, de a hőátadással nincs gond, nem szalad el a végtelenbe.
A teljes hőteremelés is elenyésző, nem fűti fel a bordákat ,stb. csak nagyon koncentrált helyen termelődik.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Robi_73
őstag
A támogatott processzorokat nézd meg, ott írja a gyártó milyen bios verziótól működik az alaplapban az adott processzor. ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
Robi73
-
GIORGIONE76
őstag
válasz csucsbicep #17054 üzenetére
én pont fordítva váltottam, AIO - torony, de nem szemetelgetnék itt, ha kíváncsi vagy a tapasztalataimra akkor inkább megírom privben, még pár képen van tesztem is...
https://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
zolee0307
őstag
válasz csucsbicep #17067 üzenetére
Idle nálam nincs hangja, terhelés alatt is halk (mondjuk fülesben játszok). Azért a kompakt vizes topikban is kérdezz rá.
[ Szerkesztve ]
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Chaser
legenda
válasz #98320896 #17064 üzenetére
semmi érdekes nincs benne, fizika
már kb napi szinten felmerül
7nm, nem 10, 12, 14, hanem 7
hozzá 6 mag, ez nagyon kicsi felületet jelent a magnál, és ennek a felületnek kell(ene) átadni az ihs-nek a hőt, ami adja tovább a hűtőnekén ezeket mértem komplett gépre, b450, 450w gold táp, 1db nvme ssd
elöl cb20 pontszámok, mellettük fogasztás 1 mag/6 mag/12 szál
4g@1,22v
463
2584_80-90w
3594_100_110w4,3@1,35v
497_65-70w
2703_100-110w
3844_120-130w_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
zolee0307
őstag
válasz MiklosSaS #17059 üzenetére
Szerintem pár fok lenne a különbség.
Én sokáig léghűtő párti voltam, de mostmár úgy vagyok, hogy ezek a játékvizek is jó megoldások, jelenleg nem mennék vissza léghűtőre.
Mostanában kapott el az érzés, hogyha lenne fölös pénzem csinálnék szívesen egy épített vizet.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
-
zolee0307
őstag
válasz csucsbicep #17054 üzenetére
Én Silverstone Heligonról váltottam Arctic Liquid Freezer II 240 aio-ra, nekem olyan 6-13 C° minuszba az aio javára. Max cpu hőmérsékletem most olyan 53 C° körül alakul (pl. játék). A Heligon az passzívan ment nekem, szóval hangtalan volt, de az aio-nak sincs hangja, plusz van egy kis ventije, ami a vrm-ket hűti, meg könnyebb szerelni.
[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
válasz #98320896 #17053 üzenetére
Az én 3600-om tavaly júliusi, szóval sztem itt a legrosszabb, de tessék, 4ghz@ 1,3375v-on (ezalatt már nem stabil!). Az értékek teljes rendszer fogyasztások (r5 3600, msi mortar max, 2x8 gb 3000@cl16 ram, gtx 1660 ti):
idle: 45W,
CB20 single: 58W,
CB20 multi: 112W.
Y cruncher: 134wJáték alatt nem próbáltam ki, ez az egész eredetileg nálam azért kezdődött hogy megnézzem mit nyerek all core tuning mellett pbo helyett. 4ghz volt a kiszemelt órajel, de mivel ilyen éhes a kocka, ezért inkább hagytam is.
-
csucsbicep
nagyúr
Ha valaki váltott egy jobb légről Aio-ra, az mekkora változást tapasztalt? Érdekelne pár vélemény/tapasztalat.
-
Robi_73
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Házimozi haladó szinten
- Gitáros topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest