Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Atti777 #3680 üzenetére

    Ökörség...

    Éppen elég tesztet láttunk már, ahol igenis számít, masszívan számít a memóriasebesség. Nem csak AMD-nél, hanem Intelnél is, csupán AMD mellett még jobban számít.

    Az tanácsolni, hogy az ember nyugodtan spóroljon a memórián, és egy 100E+ Forintos 8c/16t proci mellé aminek amúgy is a memória az Achilles sarka DDR4-2133-at rakni mert úgy spórolunk 5-10E forintot kb nonszensz.

    Szerintem elég egyértelmű, hogy a leggyorsabb memóriát kell belerakni ami még jó áron van. A memória jelenleg drága, ami nagy szopás, de ettől függetlenül az árkülönbségek eléggé marginálisak. DDR4 3000-nek pld alig van felára a DDR4 2400 hoz képest. Ki az a bolond, aki spórol így pár ezer forintot és kompromittálja a rendszerének a teljesítményét bizonyos helyzetekben. -> Játékokban tipikusan leromlanak a minimum FPS-sek.

    A tesztről meg az a véleményem, hogy szét kell a különböző use caseket választani és nem mindent egybemosni (szintetikus benchek, tömörítés, produktivity, office etc) aztán írni egy darab konklúziót, hogy a memória-sebesség nem számít annyit. Persze hogy nem látványos a különbség, ha benne van a tesztekben egy csomó dolog ami kevésbé érzékeny erre a témára.

    Ehelyett szét kéne bontani a felhasználási területeket azonosítani (kimérni) hogy melyik mennyire érzékeny a memóriára és az eredmények alapján adni egy-egy ajánlást felhasználási területek szerint.

    A másik masszív probléma meg az, hogy játékban a minimum FPS-nek (illetve 0.1% frame timenak) hatványozott szerepe van, tehát nem elég az átlag FPS-t nézni, mert az még édeskevés a sima játékmenet szempontjából. Azt pedig kötve hiszem, hogy pont a tesztelők ne tudnák, hogy a lassú memória lehúzza a minimum FPS-seket (nem csak AMD-nél) tehát ezt is bele kellett volna venni a mérésbe.

    Félreértés ne essék, nem téged támadlak, hanem a tesztet és leginkább annak konklúzióját...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák