Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    Én nem hiszek ebben az "AMD piacszerzésre árazta be a RyZEN 7" processzorokat maszlagban.

    Én úgy gondolom az AMD pont úgy árazta be a procikat, hogy az ár (természetesen a termék mögöttes teljesítményével megtámogatva) megfelelő legyen a fejekben kialakul " csak az Intel Core i mint desktop processzor" szinonímia illetve intel márkanév és marketingerő elleni harcra és aki pénzt akar költeni, az ténylegesen számításba vegye az AMD megoldásait. Lássuk be, pár HC arctól eltekintve azonos teljesítmény és 20% árelőny mellett kevesen vennének AMD procit. Tehát a jelenlegi árazás szerintem úgy született meg, hogy az AMD szerint ennyi engedmény kell a potenciális vásárlónak, hogy az AMD jelenlegi (igen szép) teljesítményszintje mellett, annak hátrányait és gyermekbetegségeit (elsősorban játékokban hektikus teljesítmény) elfogadva azt az Intel helyett válassza.

    Én úgy gondolom az AMD részére kimutatható mennyiségben desktopon olyan nem létezik, hogy "törzsvásárló". Igazából nekik ilyenjük sosem volt. Ha valaki most RyZEN-t vesz, az 5 év múlva (ami lényegesen meghaladja az AMD ROI-időhorizontját) ugyanakkora eséllyel vehet intelt, ha akkor abban a pillanatban az jobban megfelel neki. Én nem tudom elképzelni, hogy az AMD ki tudna építeni bármiféle márkahűséget vagy brand értéket DIY-desktopon, ami garantálná nekik, hogy a jövőben bárki akinek RyZEN-je volt brandérték miatt újra AMD-t vagyen, ha az technikai és pénzügyi szempontból egy kicsit is rosszabb neki.

    Tehát úgy gondolom, hogy árazni az AMD-nek desktopon mindig a maximális a jelenben (értsd: itt és most) elérhető profit szerint kell. És gyanítom hogy most is éppen ezt teszik. Ha nem lenne ez a "nem mennek jól a játékok" mizéria meg az (egyébként jogos) "félkész még a platform" felkiáltások a sajtó részéről lehet még 10-15%-kal följebb is tudtak volna árazni. amikor kijönnek a softwares frissítések illetve kijön egy új stepping ami a hardveres bugokat is eltávolítja, akkor szerintem el fognak gondolkodni egy kis áremelésben. Ami persze a (remélhetőleg) kikupált terméket figyelembe véve jogos is lehet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák