-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aljasvip
senior tag
válasz Dragon3000 #32249 üzenetére
A sima Wraith Spire is egy kerülendő cucc. Még az első szériás Ryzen-nél volt benne egy réz mag, aztán ezt kispórolták belőle. Az újabb, sima alu extrudált verziót volt szerencsém pár napig hajtani a 3600-on, és 1600X-en is. Ez utóbbi átlag 70°C-ban tetőzött játék közben. (aztán cserélődött egy eSport Duo-ra, az 55-re tolta le az átlagot)
-
Dragon3000
veterán
válasz Aljasvip #32252 üzenetére
Azért ez, így vicc volt egy 6 magos cpu mellé, ilyen vackot utoljára celeron mellett láttam, a képen egy hagyományos telefontöltő van, méret arány miatt.
Az akkori toronyhűtőmhöz gyorsan elkészült az am4 rögzítő
Majd később kb az egész gép elment, és mikorra 2700-am lett már 240-es aio-m volt, majd a másik házba 280-as került, mivel 0Ft-ba került a hűtő csere, így nekem megérte. -
Monya78
veterán
-
elder troll
őstag
Ninjáztam apróról egy 1700X-et, jelenleg -0,125V offset-et kap.
Ezen a képen bekarikázott értékekkel kapcsolatban kérdeznék.
CPU-Z vagy a HWinfo64 feszültség értéke a valós?
Előbbi szépen leköveti a bios-ban beállított alulfeszelést, utóbbi mindig ugyanazt írja, így kizárásos alapon a cpu-z lenne a hitelesebb.
Illetve a hőfokoknál X-es procinál a +20 fokos értékkel nem kell foglalkozni, ugye?
2700X és 1600AF esetén csak 10 fokkal írt többet (Tctl).[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz elder troll #32255 üzenetére
Használj újabb hwinfot és a hőfok meg is van oldva, nálam eleve egy értéken jelenik meg a tctl és a tdie, ami jó hőfokot mutat, a feszültségnél, meg ne a vid-et nézd, hanem a vcore vagy cpu core voltage-t.
-
elder troll
őstag
válasz Dragon3000 #32256 üzenetére
Új hwinfo-val is mutatja a +20 fokos részt, de adatlapod alapján nem X-es processzorod van. A VID-et benéztem, csak az van látványos helyen, a válaszod után megtaláltam a vcore-t az alaplap dolgai között, ami megegyezett a cpu-z értékével. Rég volt már első gen X-es processzorom, bántja a szemem az a hőfok alulfesz nélkül (80+), de akkor nem kell vele foglalkozni.
Azért elég durva, hogy 60 fokot sem éri el így ebben a formában egy TX2-vel prime small FFTs alatt, pedig ez elvileg egy X-es 8 magos és 16 szálas "kazán".
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz elder troll #32257 üzenetére
A hőfokban igazad van, ezt meg én néztem be
-
Dark KillerX
addikt
Sziasztok !
Az mitől lehet urak , hogy kb 3 óra játék után , gondol egyet a gép , és alvó üzembe lép , és onnan csak resettel lehet kilépni?
Proci 3,6ghz-en megy , 1,28V mellett , a ram pedig XMP2 profilal , 2933Mhz-en 1,36V-on
Talán nem stabil vagy vmi mástól?
Elég idegesítő ez a random fagyás
Vga esetén a legfrissebb driver van fent 20.9.1 , és OC-s Bios van rajta 1780 / 14000Mhz-en
-
törölt tag
válasz Dark KillerX #32259 üzenetére
Szia!
Ezt a linket találtam, talán segít:
https://community.amd.com/thread/236266
-
carl18
addikt
Üdv!
Sokank vagyunk még? Akik első genes Ryzent használnak ?
Én még januárba jó áron vettem a Ryzen 5 1600-at.
29E forint volt 3 év garanciával, 6 mag 12 szál ennyiért ajándék volt.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
veterán
-
carl18
addikt
válasz Dragon3000 #32263 üzenetére
Na láttom, akkor vagyunk még egy páran!
Amúgy az biztos elég időtállo, na meg plusz remek a fejleszthetősége is a jövőre nézve.
Hát én is próbáltam rajta mindent, de egyik játék se viszi a processzor használatot 60% fölé.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dragon3000
veterán
-
carl18
addikt
válasz Dragon3000 #32265 üzenetére
Hát persze nyilván az új generáció többet hozz majd ipc-ben.
Jövőre én is elgondolkozok egy picit updaten, talán 3600 lesz a váltása. Starcraft 2 alá kell is az IPC
Nekem RX 570-et hajt, és elég szépen teszi a dolgát!
Dark KillerX
25E valóban ajándék, ahhoz képest mennyibe kerültek a Zen előtt a 6/12-es intelek. 140E környékén ment a 6800K is.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dark KillerX
addikt
válasz carl18 #32269 üzenetére
Igen igen , egyébként most azért már az Intel is kénytelen volt árat csökkenteni.
Pl 10400 i5, cca 60k, az azért nem vészes
Az új szériaval kapcsolatban én bízok benne,, hogy a Max-os B450 lapom vinni, állítólag a nagyobb cache-s BIOS - os lapok talán tudják majd kezelni.
-
carl18
addikt
válasz Dark KillerX #32270 üzenetére
A 10400F 52E forint, az azért jobban megéri!
Sajnos a intel használt árai a legpoénosabbak, egy i7-8700 még használtan is 60-70E forint. Igy jobban megéri újabb platformot venni olcsóbban.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Petykemano
veterán
válasz carl18 #32261 üzenetére
1700X-em van, 2017-es. Már akkor megbántam, hogy nem 1600X-et vettem, mert úgy érzem, nem tudtam kihasználni és azt könnyebb szívvel cserélném is.
Elszántságot nem, de késztetést érzek zen3-ra való cserére. Hiszen a 344 vs 600-650 cb20 ST score elég csábító.
Jelenleg azt gondolom, ha ma cserélném, 6 magosra cserélném.
De jelenleg azt is gondolom, DDR5 előtt ezt már nem érdemes lecserélnem.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
Gyuri27
félisten
válasz eldiablo #32274 üzenetére
Kijön belőle egy ryzen proci + lap + 16 giga ddr4 min 3000-es használtan (még garisan persze). Mi a baj a 7700k árával?
Még mielőtt valaki beszóna: 80-85k köröl megy a 7700. Ryzen 2700 40k körül. A maradék 40k-ból simán lősz alá 450-es lapot és ramot. [link]Amd - Radeon - Ryzen
-
carl18
addikt
válasz eldiablo #32274 üzenetére
A Fő probléma sok ember fejébe megragadt az I7 brand, mint a legjobb cpu. Igy a hozzá nem értő is, a név alapján választ!
Igen elég örült ár egy több éves használt prociért márka miatt a 80E!
Régen volt egy I7-2600 processzorom, ez 5-6 éve volt kb. És egyből mondták van pénz stb de jó gépem van. De az emberek nagy része csak odáig jutott el hogy I7.
Szóval röviden i7-I9 Atom király vagy, lehet menézni a szomszédnál Vagy Laikusoknak.Most Itt a R5 1600, nem marketing a neve. De legalább 6 mag 12 szál, ami szorzózármentes tunningolható. + Időtálló és nincs is rajta sebezhetőség!
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Dark KillerX
addikt
Kis összehasonlítás
Ryzen 1600 @ 3,6Ghz-en 1,28mV-on Prime Blend teszt alatt mérve
no name paszta + Wraith Spire - kb 72 fog ugyanitt Wraith Prism + Zalman paszta kb 63 fok , elég tűrhető eredmények sztem
-
Jolly87
tag
Sziasztok! Tapasztalatok alapján egy Ryzen 2600x, asus rog strix b450-f gaming lap mellé milyen 2*8-as memóriát tudnátok javasolni ami fixen tudja a 3200-3466 mhzt? A mostani ramom 3466- os, profilbol, tuning videókból nézve sem sikerült fagyásmentesen 2866 fölé húzni fagyás nélkül. Friss bios. Alaplap manuálba sajnos nem is szerepel a támogatott listában, ezért váltanek.
Tibor
-
Dark KillerX
addikt
MSI B450es lapok elvileg támogatni fogják az új procikat [link]
[ Szerkesztve ]
-
Bounti
aktív tag
-
-
TomaxFPV
újonc
Szervusztok!
3900x-hez milyen ramot tudnátok ajánlani? Legalább 3200 mHz kéne legyen és 32gb. Köszi szépen előre is! 😇
-
Aljasvip
senior tag
válasz TomaxFPV #32287 üzenetére
Eltévedtél kicsit, ez a neked való topic: Ryzen 3xxx
-
xeno
csendes tag
Sziasztok,
Ryzen 5 3400G ketyeg itt most éppen nálam. Elégedett vagyok, de egy érdekes jelenséget figyeltem meg. Megy a GPU terhelés GPU 60 fok körül majd egyszercsak levágja a GPU clock speedet 200 mhz-re a rendszer. Ha megküldöm a procihűtő(gyári) rpm-jét és tartósan 60 fok alatt marad a GPU akkor nem csinálja. Ez elvárt működés valami hőméskélet throttling? (Alaplap msi b450m a pro max, ram 2x8GB@3200mhz )
(AMD cool n quiet kikapcsolva, relaxed EDC szintúgy.)
Köszi,
Xeno[ Szerkesztve ]
-
Ghostt
újonc
Szerintetek egy 1700/1700X elég ahoz, hogy kihozza a maximuot egy 2060-ból?
-
Dark KillerX
addikt
válasz Ghostt #32291 üzenetére
Szia. Én egy 3700Mhz-re húzott 1600-al hajtok egy 5600Xt-t 1080P-n , de nagyjából 95% van nagy átlagban a GPU kihasználtság , szóval sztem nagyjából elég lehet.
Itt látni [link] , hogy nem azonos CPU órajel mellett kb 10% az eltérés a procik között. Ezért nem érdemes váltani sztem
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Ghostt #32291 üzenetére
Ez több mindentől is függ, milyen felbontáson játszol és a cpu alapon megy vagy oc is van.
#32293 Dark KillerX
Ahol igazán volt eltérés a cpu-k között a videóban, pont ott számított, mert az egyiknél még a 3600x-nél is beesett az fps 50-ig, a többinél még jobban, illetve a másik játéknál egyedül a 3600x esetében volt meg a 60 feletti fps. -
Dark KillerX
addikt
válasz Dragon3000 #32294 üzenetére
Igen láttam , de az az AC Odyssey , amihez kb semmi sem elég. , elég CPU intenzív játék
De összességében elegendő a legtöbb játékban a korábbi prociszéria is , persze a 2060 viszonyítva , erősebb vga esetén ajánlott már a csere sztem is
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Dark KillerX #32295 üzenetére
Ez függ a használt felbontástól is, mert 1440p-ben szerintem ki tudja hajtani teljesen a 2060-at, de fullhd esetében már előjön a cpu limit. Illetve játék függő is és elvárás függő is a dolog. Ha elég a 60 fps és 150 helyett csak 100-at tud kihozni belőle, akkor is meglesz a 60 fps, amire le is lehet korlátozni.
-
savior
őstag
Hello.
Miért kell az időzítest párosra állítani? Cl19es ramom van.https://sites.google.com/view/saviorweboldala/home
-
Ghostt
újonc
Köszönöm mindenkinek a választ!Igazából új cpu-t keresek a 4690k-m után. Vettem egy MSI B450Tomahawk MAX-t, mivel mindeképp ryzent keresek.1080p-ben használom és a közeljövőben ez a felbontás fog maradni.Ami viszont fontos lenne, hogy a 2060 dolgozzon a pénzéért.OC-t tervezek, de majd csak táp csere után. 32GB 3200MHZ-es RAM-ot szeretnék mellé.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest